Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Θα συνεχίσουμε στο δρόμο των φοροελαφρύνσεων»

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Θα συνεχίσουμε στο δρόμο των φοροελαφρύνσεων»

 Στα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης που περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

 


«Κάποιοι είχαν προεξοφλήσει ότι, θα επιβληθούν νέα φορολογικά μέτρα. Όχι μόνο δε συνέβη αυτό, αλλά αντίθετα, η κυβέρνηση προχώρησε και θα συνεχίσει να προχωρά σε φοροελαφρύνσεις» τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά σε παρεμβάσεις φορολογικής ελάφρυνσης όπως:

 - Η αναστολή της καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019 για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος και για τους αλιείς παράκτιας αλιείας, που εκμεταλλεύονται είτε ατομικά, είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου αλιευτικά σκάφη μέχρι 12 μέτρων μεταξύ καθέτων.

 

- Ο  μηδενισμός ή η μείωση της προκαταβολής φόρου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

 - Καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση με συντελεστή 10% των χρηματικών γονικών παροχών και δωρεών από τους γονείς προς τα παιδιά τους, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για την αγορά πρώτης κατοικίας. Παράλληλα, ισχύει και η πρόβλεψη αφορολόγητου 150.000 ευρώ, μέχρι  του οποίου η γονική παροχή σε χρήμα για την αγορά πρώτης κατοικίας δεν φορολογείται.

 


 - Η μείωση του τέλους ταξινόμησης των ΙΧ αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας και χαμηλών ρύπων.

 - Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το έτος 2020 των ακινήτων στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 που κόστισαν τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας.

 - Η παράταση της αναστολής καταβολής Φ.Π.Α. έως τις 31 Οκτωβρίου 2020 για τις επιχειρήσεις που είχαν συναλλαγές με την εταιρεία Thomas Cook, η οποία κατέρρευσε το περασμένο Φθινόπωρο.

 Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε και στην θέσπιση ισόβιας τιμητικήςπαροχής 200 ευρώ σε μηνιαία βάση για τους Έλληνες οπλίτες που πολέμησαν στηνΚύπρο τονίζοντας ότι, η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί μια οφειλόμενη τιμή τηςΠολιτείας σε αυτούς τους ανθρώπους, μία ηθική ανταμοιβή που έρχεται μεκαθυστέρηση και θεσπίζεται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

 

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίθεση εναντίον εργαζόμενων στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, ο κ. Υφυπουργός Οικονομικών ανέπτυξε τις διατάξεις, με τις οποίες αφενός μεν η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα αναλαμβάνει την κάλυψη όλων των εξόδων νοσηλείας και αποθεραπείας των υπαλλήλων οι οποίοι υφίστανται σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας τους λόγω επίθεσης εις βάρος τους κατά τη διάρκεια και εξαιτίας της άσκησης των καθηκόντων τους, αφετέρου δε αυστηροποιείται το πλαίσιο των κυρώσεων που επιβάλλονται σε περιπτώσεις άσκησης σωματικής βίας εις βάρος ελεγκτών της ΑΑΔΕ αλλά και υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών. Επισήμανε επίσης, ότι, η Πολιτεία θα σταθεί έμπρακτα δίπλα στους υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και στις οικογένειές τους.

 


Ο κ. Βεσυρόπουλος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

«Από το Μάρτιο η κυβέρνηση λαμβάνει διαρκώς μέτρα για να στηρίξει όσους πλήττονται από την πανδημία, για να κρατηθεί ζωντανή η οικονομία, για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή. Έχουν τεθεί σε εφαρμογή 59 μέτρα στήριξης και το τελικό ποσό που θα διατεθεί για όλα αυτά φτάνει τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μέσα στα 7 επόμενα χρόνια, τα 72 δις ευρώ που μπορεί να αξιοποιήσει η χώρα, αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για να αποτελέσουν τη βάση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου που θα αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας και θα δημιουργήσει νέους δυναμικούς τομείς ανάπτυξης της οικονομίας και τις νέες θέσεις απασχόλησης του αύριο.

Ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι, ξέρει να σχεδιάζει, να συντονίζει, να ασκεί συγκροτημένη διακυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έχει ταυτιστεί με τις μεγάλες εθνικές, στρατηγικές επιλογές.

Θα σφραγίσει μία ακόμα στρατηγική επιλογή: το πέρασμα της Ελλάδας σε μια νέα εποχή».

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις βιτρίνες της Αγοράς τα πρώτα έργα  του Βαρλάμη για τον Μίκη Θεοδωράκη

Στις βιτρίνες της Αγοράς τα πρώτα έργα του Βαρλάμη...

-Παρουσία Θ. Καράογλου και Μαρέβας Μητσοτάκη η έναρξη...

Μήνυμα  της βουλευτού  Φρόσως  Καρασαρλίδου για  την  28η  Οκτωβρίου

Μήνυμα της βουλευτού Φρόσως Καρασαρλίδου για την...

Σήμερα τιμούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που ...

Στα ροζ χθες το Δημαρχείο Βέροιας για την πρόληψη  του καρκίνου του μαστού

Στα ροζ χθες το Δημαρχείο Βέροιας για την πρόληψη του...

Στα ροζ φωταγωγήθηκε χθες βράδυ το Δημαρχείο Βέροιας,...

«Έφυγε» και κηδεύεται σήμερα ο Κώστας Μαγαλιός, ιδρυτής του Συλλόγου Ντόπιων  Μακροχωρίου και Περιχώρων

«Έφυγε» και κηδεύεται σήμερα ο Κώστας Μαγαλιός,...

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Μαγαλιός, ιδρυτής και πρώτος...

Χωρίς παρελάσεις λόγω covid η  σημερινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Χωρίς παρελάσεις λόγω covid η σημερινή επέτειος της 28ης...

Χωρίς παρελάσεις, λόγω covid, γιορτάζεται φέτος η...

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη για την 28η Οκτωβρίου 1940

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη για την...

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έμεινε στη...

ΛΑΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ - Η COSMOS Μεταφορική στη Βέροια ζητά υπάλληλο γραφείου

ΛΑΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ - Η COSMOS Μεταφορική στη Βέροια ζητά...

Από την εταιρεία «COSMOS Μεταφορική» που εδρεύει στην Νέα...

«Έφυγε» από κορωνοϊό η 65χρονη Ιφιγένεια Καραδήμου

«Έφυγε» από κορωνοϊό η 65χρονη Ιφιγένεια Καραδήμου

«Έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, από...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Έφυγε σε ηλικία 65 ετών γυναίκα στην Βέροια που νόσησε από κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα και διεκομίσθη από το νοσοκομείο Βέροιας στην Θεσσαλονίκη αλλά εκεί...

Πέντε νέα κρούσματα ανακοίνωσε την Δευτέρα (26/10/2020) ο ΕΟΔΥ στην Ημαθία, σε σύνολο 715 σε όλη τη χώρα. Παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε Σαββατοκύριακο και τα ιδιωτικά εργαστήρια δεν έκαναν ελέγχους, με τα 5 νέα...

H ΓΣΕΕ και το  Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου.Η εορτή της 28ης Οκτωβρίου...

Την συγχώνευση ΚΕΠΑ και ΔΗΠΕΘΕ επαναφέρει με επιστολή του ο πρώην Διευθυντής της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας κ. Γιάννης Καμπούρης, κάνοντας αναφορά στο ποσό των 150.000 ευρώ που διέθεσε το ΔΗΠΕΘΕ για τρείς παραγωγές,...