Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Θα συνεχίσουμε στο δρόμο των φοροελαφρύνσεων»

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Θα συνεχίσουμε στο δρόμο των φοροελαφρύνσεων»

 Στα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης που περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

 


«Κάποιοι είχαν προεξοφλήσει ότι, θα επιβληθούν νέα φορολογικά μέτρα. Όχι μόνο δε συνέβη αυτό, αλλά αντίθετα, η κυβέρνηση προχώρησε και θα συνεχίσει να προχωρά σε φοροελαφρύνσεις» τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά σε παρεμβάσεις φορολογικής ελάφρυνσης όπως:

 - Η αναστολή της καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019 για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος και για τους αλιείς παράκτιας αλιείας, που εκμεταλλεύονται είτε ατομικά, είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου αλιευτικά σκάφη μέχρι 12 μέτρων μεταξύ καθέτων.

 

- Ο  μηδενισμός ή η μείωση της προκαταβολής φόρου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

 - Καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση με συντελεστή 10% των χρηματικών γονικών παροχών και δωρεών από τους γονείς προς τα παιδιά τους, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για την αγορά πρώτης κατοικίας. Παράλληλα, ισχύει και η πρόβλεψη αφορολόγητου 150.000 ευρώ, μέχρι  του οποίου η γονική παροχή σε χρήμα για την αγορά πρώτης κατοικίας δεν φορολογείται.

 


 - Η μείωση του τέλους ταξινόμησης των ΙΧ αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας και χαμηλών ρύπων.

 - Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το έτος 2020 των ακινήτων στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 που κόστισαν τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας.

 - Η παράταση της αναστολής καταβολής Φ.Π.Α. έως τις 31 Οκτωβρίου 2020 για τις επιχειρήσεις που είχαν συναλλαγές με την εταιρεία Thomas Cook, η οποία κατέρρευσε το περασμένο Φθινόπωρο.

 Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε και στην θέσπιση ισόβιας τιμητικήςπαροχής 200 ευρώ σε μηνιαία βάση για τους Έλληνες οπλίτες που πολέμησαν στηνΚύπρο τονίζοντας ότι, η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί μια οφειλόμενη τιμή τηςΠολιτείας σε αυτούς τους ανθρώπους, μία ηθική ανταμοιβή που έρχεται μεκαθυστέρηση και θεσπίζεται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

 

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίθεση εναντίον εργαζόμενων στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, ο κ. Υφυπουργός Οικονομικών ανέπτυξε τις διατάξεις, με τις οποίες αφενός μεν η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα αναλαμβάνει την κάλυψη όλων των εξόδων νοσηλείας και αποθεραπείας των υπαλλήλων οι οποίοι υφίστανται σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας τους λόγω επίθεσης εις βάρος τους κατά τη διάρκεια και εξαιτίας της άσκησης των καθηκόντων τους, αφετέρου δε αυστηροποιείται το πλαίσιο των κυρώσεων που επιβάλλονται σε περιπτώσεις άσκησης σωματικής βίας εις βάρος ελεγκτών της ΑΑΔΕ αλλά και υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών. Επισήμανε επίσης, ότι, η Πολιτεία θα σταθεί έμπρακτα δίπλα στους υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και στις οικογένειές τους.

 


Ο κ. Βεσυρόπουλος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

«Από το Μάρτιο η κυβέρνηση λαμβάνει διαρκώς μέτρα για να στηρίξει όσους πλήττονται από την πανδημία, για να κρατηθεί ζωντανή η οικονομία, για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή. Έχουν τεθεί σε εφαρμογή 59 μέτρα στήριξης και το τελικό ποσό που θα διατεθεί για όλα αυτά φτάνει τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μέσα στα 7 επόμενα χρόνια, τα 72 δις ευρώ που μπορεί να αξιοποιήσει η χώρα, αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για να αποτελέσουν τη βάση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου που θα αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας και θα δημιουργήσει νέους δυναμικούς τομείς ανάπτυξης της οικονομίας και τις νέες θέσεις απασχόλησης του αύριο.

Ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι, ξέρει να σχεδιάζει, να συντονίζει, να ασκεί συγκροτημένη διακυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έχει ταυτιστεί με τις μεγάλες εθνικές, στρατηγικές επιλογές.

Θα σφραγίσει μία ακόμα στρατηγική επιλογή: το πέρασμα της Ελλάδας σε μια νέα εποχή».

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Ευάγγελου Δέλλιου

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Ευάγγελου Δέλλιου

Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων...

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ!

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ!

του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγος...

ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ… *του Γιάννη Ναζλίδη

ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ… *του Γιάννη Ναζλίδη

Ήρθαν με το καΐκι τα μελλούμενα Ιάσωνα.Tι τα θες τα...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ανακοίνωση για τους επιτυχόντες του Προγράμματος “Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για 36.500 θέσεις εργασίας”

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ανακοίνωση για τους επιτυχόντες...

Ύστερα από την ηλεκτρονική ανάρτηση από τον ΟΑΕΔ των...

Αναβάλλονται οι σημερινές και αυριανές εκδηλώσεις

Αναβάλλονται οι σημερινές και αυριανές εκδηλώσεις...

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας Η ΚΕΠΑ του Δήμου...

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη (7/8)

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη (7/8)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Οικονομική Επιτροπή Νάουσας: Συνεδριάζει dια περιφοράς μέσω τηλεφώνου τη Δευτέρα 10 Αυγούστου

Οικονομική Επιτροπή Νάουσας: Συνεδριάζει dια...

Δια περιφοράς μέσω τηλεφώνου θα γίνει η συνεδρίαση της...

Αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Κεντρική Μακεδονία! 18 μέτρα με απόφαση Τζιτζικώστα

Αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση της πανδημίας...

 Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής για την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ομολογώ ότι δεν περίμενα τοποθέτηση από τον κ. Παυλίδη στην επιστολή μου για το θέμα του Δημαρχείου, του 3ου δημοτικού και των εκπαιδευτηρίων Τσαλέρα. Και δεν αντιλαμβάνομαι την επιθετική του απάντηση σε...

Στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον...

Γράφει ο Μάκης ΔημητράκηςΜεγάλη δεσποτική γιορτή η «Μεταμόρφωση του Σωτήρος», που τοποθετήθηκε στις αρχές Αυγούστου, αν και οι Ευαγγελιστές σημειώνουν ότι ο Χριστός έδειξε τη δόξα και το μεγαλείο του στους...

Η μεγάλη ποσότητα ξερών πεσμένων φύλλων στο πάρκο στην περιοχή «Παπάκια» της Βέροιας, κινητοποίησαν την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και με την παρουσία του αντιδημάρχου Βασίλη Παπαδόπουλου και...