Πλεονασματικός κατά 500.000 ευρώ ο ισολογισμός του 2016 στον δήμο Νάουσας. Κουτσογιάννης: Διασφάλιση και προστασία για ακόμη περισσότερα έργα

Πλεονασματικός κατά 500.000 ευρώ ο ισολογισμός του 2016 στον δήμο Νάουσας. Κουτσογιάννης: Διασφάλιση και προστασία για ακόμη περισσότερα έργα

Πλεονασματικός κατά περίπου 500.000 ευρώ, για πρώτη φορά από τη σύσταση των καλλικρατικών δήμων (2010), είναι ο ισολογισμός του δήμου Νάουσας για το 2016, όπως είπαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης και ο ορκωτός λογιστής Θάνος Τσιαμούλος. Ο ισολογισμός ψηφίστηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας («παρών» ψήφισαν οι κ.κ. Μπίλης και Τζουβάρας), αρνητικά ψήφισαν η παράταξη του κ. Καραμπατζού και η ΛΑΣ, ενώ λευκό η Κοινωνία Πολιτών.

«Οι επιτυχίες πρέπει να αναγνωρίζονται. Είναι τιμή και χαρά για εμάς ένας θετικός  ισολογισμός, για πρώτη φορά από τη σύσταση του καλλικρατικού δήμου, που μας παρέχει διασφάλιση και προστασία για ακόμη περισσότερα έργα. Ο δήμος μας είναι σε τροχιά υγείας και θα παραμείνει υγιής» σημείωσε ο δήμαρχος, ευχαριστώντας όλες και όλους τους συνεργάτες του για το αποτέλεσμα. 

«Είναι ισολογισμός πολύ ικανοποιητικός, με ικανοποιητικότατη ρευστότητα, που δείχνει πολύ καλή οικονομική κατάσταση και τον δήμο να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του με άνεση» είπε με τη σειρά του ο κ. Τσιαμούλος, απαντώντας σε ερώτηση του δημάρχου για αν αποπνέει υγεία για τον δήμο ο ισολογισμός. Ο κ. Τσιαμούλος πρόσθεσε ωστόσο ότι θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον δήμο όταν ολοκληρωθούν οι εκκαθαρίσεις στις πρώην δημοτικές επιχειρήσεις (ΚΕΠΑΠ, ΤΑΒ) και πλέον και στην ΕΤΑ.

 

Θ. Τσιαμούλος: Μοναδικά προβλήματα δημοτικές επιχειρήσεις και απαιτήσεις

Στην εισήγησή του ο κ. Τσιαμούλος, εκτός από τα οικονομικά στοιχεία, ανέφερε ότι η εικόνα του ισολογισμού είναι απαλλαγμένη από ουσιώδη λάθη, με μοναδικά προβλήματα:

-Τις συμμετοχές στις υπό εκκαθάριση δημοτικές επιχειρήσεις ΚΕΠΑΠ, ΤΑΒ και ΕΤΑ, όπου δεν μπορούν να προσδιοριστούν οι επιπτώσεις.

-Τις απαιτήσεις του δήμου (1.400.000 ευρώ, από τις οποίες 970.000 καθυστερήσεις πενταετίας, άρα επισφαλείς).

-Τις φορολογικές υποχρεώσεις, σε περίπτωση ελέγχου, με πιθανές προσαυξήσεις.

 

Δήμαρχος: Μεγάλη προσπάθεια σε δύσκολες συνθήκες

Για μεγάλη προσπάθεια της υπηρεσίας και της διοίκησης υπό δύσκολες συνθήκες μίλησε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, με θετικό αποτέλεσμα που έχει μεγάλη σημασία για όλους.

«Ο δήμος έχει δείκτη ρευστότητας 3, που σημαίνει ότι καλύπτουμε τις τρέχουσες υποχρεώσεις και δυνητικά άλλες, αλλά και επιπλέον κραδασμούς» υπογράμμισε, θυμίζοντας ότι ο δήμος ανέλαβε μόνος του τη μισθοδοσία των εργαζομένων της ΕΤΑ μετά τη μεταφορά τους στον δήμο. Μίλησε για διαχρονική αύξηση εσόδων από την εκμετάλλευση της δημοτικής περιουσίας, χαρακτηρίζοντάς την ως μεγάλη επιτυχία της δημοτικής αρχής. «Το τεχνικό μας πρόγραμμα είναι 4 εκατ., φτάσαμε ως εδώ με τα 2,5 εκατ., χωρίς ΕΣΠΑ και χωρίς τίποτα, παρά μόνον από ίδιους πόρους και ΣΑΤΑ. Τα ταμειακά διαθέσιμά μας δεν είναι μέσω συγχρηματοδοτούμενων έργων από το παρελθόν. Η δε μείωση δαπανών αναμένεται να γίνει πολύ μεγαλύτερη» είπε ο κ. Κουτσογιάννης, αναφέροντας π.χ. το έργο εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων στο κλειστό κολυμβητήριο, τη μελέτη αξιοποίησης φωτοβολταϊκών στα δημόσια κτίρια με 510.000 ευρώ ετήσια εξοικονόμηση, τα υδροηλεκτρικά έργα με περίπου 1 εκατ. ευρώ ετήσια έσοδα σε πρώτη φάση, το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με led για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση κ.ά.

 

Τ. Καραμπατζός: Καλή προσπάθεια, ελλιπές έργο

Για καλή προσπάθεια της προηγούμενης αντιδημάρχου Χρύσας Πασχούλα και θετικό αποτέλεσμα σε ένα μνημονιακό περιβάλλον, έκανε λόγο στην τοποθέτησή του ο Τάσος Καραμπατζός. «Ωστόσο στα αρνητικά της δημοτικής αρχής είναι ότι τρία χρόνια τώρα υπάρχει ελλιπές έργο» σημείωσε ο τέως δήμαρχος, μιλώντας για μεγάλο έλλειμμα στη διεκδίκηση του 3% των φωτοβολταϊκών έργων στον κάμπο, αφού μόλις πρόσφατα ο δήμος προσέφυγε στα ένδικα μέσα. Τέλος προέτρεψε να τελειώσουν επιτέλους τα βάρη της ΔΕΥΑΝ στον δήμο.

Να συνεχιστεί η καλή δουλειά περιστολής εξόδων και να ενταθούν οι προσπάθειες αύξησης εσόδων κι από άλλες πηγές, όπως τα υδροηλεκτρικά, πρότεινε εκ μέρους της ελάσσονος μειοψηφίας ο Δημήτρης Δημησκής, χαρακτηρίζοντας «γκρίζες ζώνες» τις παλιές δημοτικές επιχειρήσεις.

Στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και στο μειωμένο κατά 3 εκατ. ευρώ έργο του δήμου αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της ΛΑΣ Λάκης Λακηνάνος. 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 19/11

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν   οι λέξεις

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν οι λέξεις

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν...

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το   Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το Χιονοδρομικό...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών...

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική   Κοινότητα   Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας...

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη 2018.Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» Ο ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΙΠΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΕΡΘΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ - «ΜΠΑΧΑΛΟ» ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ- ΤΙ ΛΕΝΕ Ο...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Ημαθίας.Πιο συγκεκριμένα, τα συνεργεία επιχειρούν σε τμήματα...

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με τις πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας και νέων προγραμμάτων,προσφέρει στην κοινωνία της Ημαθίας δυο ταχύρυθμα προγράμματα εκμάθησης Ρωσικών και ...

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας  διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου-...