Πλεονασματικός κατά 500.000 ευρώ ο ισολογισμός του 2016 στον δήμο Νάουσας. Κουτσογιάννης: Διασφάλιση και προστασία για ακόμη περισσότερα έργα

Πλεονασματικός κατά 500.000 ευρώ ο ισολογισμός του 2016 στον δήμο Νάουσας. Κουτσογιάννης: Διασφάλιση και προστασία για ακόμη περισσότερα έργα

Πλεονασματικός κατά περίπου 500.000 ευρώ, για πρώτη φορά από τη σύσταση των καλλικρατικών δήμων (2010), είναι ο ισολογισμός του δήμου Νάουσας για το 2016, όπως είπαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης και ο ορκωτός λογιστής Θάνος Τσιαμούλος. Ο ισολογισμός ψηφίστηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας («παρών» ψήφισαν οι κ.κ. Μπίλης και Τζουβάρας), αρνητικά ψήφισαν η παράταξη του κ. Καραμπατζού και η ΛΑΣ, ενώ λευκό η Κοινωνία Πολιτών.

«Οι επιτυχίες πρέπει να αναγνωρίζονται. Είναι τιμή και χαρά για εμάς ένας θετικός  ισολογισμός, για πρώτη φορά από τη σύσταση του καλλικρατικού δήμου, που μας παρέχει διασφάλιση και προστασία για ακόμη περισσότερα έργα. Ο δήμος μας είναι σε τροχιά υγείας και θα παραμείνει υγιής» σημείωσε ο δήμαρχος, ευχαριστώντας όλες και όλους τους συνεργάτες του για το αποτέλεσμα. 

«Είναι ισολογισμός πολύ ικανοποιητικός, με ικανοποιητικότατη ρευστότητα, που δείχνει πολύ καλή οικονομική κατάσταση και τον δήμο να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του με άνεση» είπε με τη σειρά του ο κ. Τσιαμούλος, απαντώντας σε ερώτηση του δημάρχου για αν αποπνέει υγεία για τον δήμο ο ισολογισμός. Ο κ. Τσιαμούλος πρόσθεσε ωστόσο ότι θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον δήμο όταν ολοκληρωθούν οι εκκαθαρίσεις στις πρώην δημοτικές επιχειρήσεις (ΚΕΠΑΠ, ΤΑΒ) και πλέον και στην ΕΤΑ.

 

Θ. Τσιαμούλος: Μοναδικά προβλήματα δημοτικές επιχειρήσεις και απαιτήσεις

Στην εισήγησή του ο κ. Τσιαμούλος, εκτός από τα οικονομικά στοιχεία, ανέφερε ότι η εικόνα του ισολογισμού είναι απαλλαγμένη από ουσιώδη λάθη, με μοναδικά προβλήματα:

-Τις συμμετοχές στις υπό εκκαθάριση δημοτικές επιχειρήσεις ΚΕΠΑΠ, ΤΑΒ και ΕΤΑ, όπου δεν μπορούν να προσδιοριστούν οι επιπτώσεις.

-Τις απαιτήσεις του δήμου (1.400.000 ευρώ, από τις οποίες 970.000 καθυστερήσεις πενταετίας, άρα επισφαλείς).

-Τις φορολογικές υποχρεώσεις, σε περίπτωση ελέγχου, με πιθανές προσαυξήσεις.

 

Δήμαρχος: Μεγάλη προσπάθεια σε δύσκολες συνθήκες

Για μεγάλη προσπάθεια της υπηρεσίας και της διοίκησης υπό δύσκολες συνθήκες μίλησε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, με θετικό αποτέλεσμα που έχει μεγάλη σημασία για όλους.

«Ο δήμος έχει δείκτη ρευστότητας 3, που σημαίνει ότι καλύπτουμε τις τρέχουσες υποχρεώσεις και δυνητικά άλλες, αλλά και επιπλέον κραδασμούς» υπογράμμισε, θυμίζοντας ότι ο δήμος ανέλαβε μόνος του τη μισθοδοσία των εργαζομένων της ΕΤΑ μετά τη μεταφορά τους στον δήμο. Μίλησε για διαχρονική αύξηση εσόδων από την εκμετάλλευση της δημοτικής περιουσίας, χαρακτηρίζοντάς την ως μεγάλη επιτυχία της δημοτικής αρχής. «Το τεχνικό μας πρόγραμμα είναι 4 εκατ., φτάσαμε ως εδώ με τα 2,5 εκατ., χωρίς ΕΣΠΑ και χωρίς τίποτα, παρά μόνον από ίδιους πόρους και ΣΑΤΑ. Τα ταμειακά διαθέσιμά μας δεν είναι μέσω συγχρηματοδοτούμενων έργων από το παρελθόν. Η δε μείωση δαπανών αναμένεται να γίνει πολύ μεγαλύτερη» είπε ο κ. Κουτσογιάννης, αναφέροντας π.χ. το έργο εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων στο κλειστό κολυμβητήριο, τη μελέτη αξιοποίησης φωτοβολταϊκών στα δημόσια κτίρια με 510.000 ευρώ ετήσια εξοικονόμηση, τα υδροηλεκτρικά έργα με περίπου 1 εκατ. ευρώ ετήσια έσοδα σε πρώτη φάση, το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με led για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση κ.ά.

 

Τ. Καραμπατζός: Καλή προσπάθεια, ελλιπές έργο

Για καλή προσπάθεια της προηγούμενης αντιδημάρχου Χρύσας Πασχούλα και θετικό αποτέλεσμα σε ένα μνημονιακό περιβάλλον, έκανε λόγο στην τοποθέτησή του ο Τάσος Καραμπατζός. «Ωστόσο στα αρνητικά της δημοτικής αρχής είναι ότι τρία χρόνια τώρα υπάρχει ελλιπές έργο» σημείωσε ο τέως δήμαρχος, μιλώντας για μεγάλο έλλειμμα στη διεκδίκηση του 3% των φωτοβολταϊκών έργων στον κάμπο, αφού μόλις πρόσφατα ο δήμος προσέφυγε στα ένδικα μέσα. Τέλος προέτρεψε να τελειώσουν επιτέλους τα βάρη της ΔΕΥΑΝ στον δήμο.

Να συνεχιστεί η καλή δουλειά περιστολής εξόδων και να ενταθούν οι προσπάθειες αύξησης εσόδων κι από άλλες πηγές, όπως τα υδροηλεκτρικά, πρότεινε εκ μέρους της ελάσσονος μειοψηφίας ο Δημήτρης Δημησκής, χαρακτηρίζοντας «γκρίζες ζώνες» τις παλιές δημοτικές επιχειρήσεις.

Στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και στο μειωμένο κατά 3 εκατ. ευρώ έργο του δήμου αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της ΛΑΣ Λάκης Λακηνάνος. 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ  ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ -ΝΑΥΑΡΧΟΣ Π.Ν. (1871-1945)

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια...

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και η Μικτή Μανδολινάτα του Γυμνασίου Βέροιας (Δημιούργησαν τη Ρομαντική εποχή και την Εύηχη Βέροια)

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και...

Γράφει ο  Παύλος ΠυρινόςΕισαγωγήΣύλλογοι, με διάφορες...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια  το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια το Περιφερειακό...

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας...

Παραδόθηκαν οι πρώτες   ποσότητες ανακυκλωμένων ρούχων στην τράπεζα   ενδυμάτων του Δήμου Βέροιας

Παραδόθηκαν οι πρώτες ποσότητες ανακυκλωμένων...

-45.510 κιλά μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης...

Yφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής  ο Άγγελος Τόλκας στη νέα σύνθεση της Κυβέρνησης

Yφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής ο Άγγελος...

Περιορισμένος, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο...

Το πρόγραμμά του   για τον Τουρισμό και τους πρώτους υποψήφιους παρουσιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας   Παύλος Παυλίδης

Το πρόγραμμά του για τον Τουρισμό και τους πρώτους...

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στη ΒεργίναΤο Σάββατο 23...

Εγκαίνια του La Primavera με ιταλική φινέτσα στο κέντρο της Βέροιας

Εγκαίνια του La Primavera με ιταλική φινέτσα στο κέντρο της...

Ένα κομμάτι Ιταλίας στο κέντρο της Βέροιας.Το μοναδικό...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια μέρα του Ιουλίου 1904, παρουσιάστηκε στον Έλληνα Πρόξενο Λάμπρο Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος και διπλωμάτης της πατρίδας του...

Γράφει ο  Παύλος ΠυρινόςΕισαγωγήΣύλλογοι, με διάφορες ονομασίες, εμφανίζονται σχεδόν ταυτόχρονα σε όλο τον υπόδουλο, καθώς και στον ελεύθερο Ελληνισμό που με την οικονομική ενίσχυση των σχολείων...