Με βάση την παράδοση και οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Νάουσα

Με βάση την παράδοση και οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Νάουσα

Εντείνεται η προετοιμασία για τη διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων "Νάουσα-Αποκριά 2014". Ο σχεδιασμός του προγράμματος και ζητήματα οργάνωσης των κεντρικών εκδηλώσεων εξετάστηκαν στις συσκέψεις της Οργανωτικής Επιτροπής, με επίκεντρο την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Ναουσαίικης Αποκριάς, που είναι το δρώμενο "Γενίτσαροι και Μπούλες", η παράδοση και η συμμετοχή σατιρικών-καρναβαλικών ομάδων. 

Ειδικότερα, αποφασίσθηκε τις δύο Κυριακές (23 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου) να δοθεί έμφαση αποκλειστικά στην παράδοση (δηλ. στο δρώμενο και τη συμμετοχή χορευτικών λαογραφικών συγκροτημάτων από όλο το Δήμο Νάουσας), ενώ την Τσικνοπέμπτη (20/2) και την Καθαρά Δευτέρα (3/3) στο σατιρικό-καρναβαλικό στοιχείο της Αποκριάς. Επίσης, μαζί με την υποστήριξη και την προβολή του καθιερωμένου αποκριάτικου γλεντιού "Μια πόλη, μια γιορτή" που γίνεται στο κέντρο της πόλης το Σάββατο του τριημέρου (1/3), αποφασίσθηκε να αναδειχθούν και οι εκδηλώσεις μεταμφιεσμένων, τις οποίες διοργανώνουν κάθε χρόνο με επιτυχία τα κέντρα διασκέδασης το βράδυ της Πέμπτης, πριν από το αποκριάτικο τριήμερο (27/2). Ακόμη, το πρόγραμμα προβλέπεται να εμπλουτιστεί με παράλληλες εκδηλώσεις (εκθέσεις, εικαστικά κλπ.), αλλά και με εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν σύλλογοι, κέντρα διασκέδασης και εστίασης κλπ. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτές τις ημέρες οι συναντήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής με τους Πολιτιστικούς-Λαογραφικούς Συλλόγους, τους Φορείς και τα Μαθητικά Συμβούλια γυμνασίων-λυκείων του δήμου, με σκοπό να αποφασισθούν επιμέρους οργανωτικά-τεχνικά ζητήματα, καθώς και προτάσεις για την καλύτερη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Επισημαίνεται ότι οι εκδηλώσεις "Νάουσα-Αποκριά 2014" χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό του Δήμου Νάουσας και υποστηρίζονται από χορηγούς. Το πρόγραμμα προβλέπεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. 

Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι σύλλογοι, οι επαγγελματίες και οργανωμένες σατιρικές ομάδες που επιθυμούν να εντάξουν τις εκδηλώσεις τους στο επίσημο πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων "Νάουσα-Αποκριά 2014" να το δηλώσουν επικοινωνώντας μέχρι την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου με το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Νάουσας (τηλ. 23323 50360, e-mail: triandafillou@naoussa.gr).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Λήξη δεκαπενθήμερου εκπτώσεων

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Λήξη δεκαπενθήμερου...

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βεροίας ανακοινώθηκαν τα...

Δήλωση Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δήλωση Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του...

Η  17 Νοέμβρη παραμένει πάντα μια επέτειος μνήμης και...

Χιονίζει τώρα στην Εγνατία!

Χιονίζει τώρα στην Εγνατία!

Μπορεί στην Βέροια να έριξε πριν λίγο χαλάζι ακόμη και...

SIMPARTS.GR -  Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες επιλογές αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την υψηλή ποιότητα

SIMPARTS.GR - Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ....

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων,  της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δημιουργική Ελλάδα του αύριο»

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, της...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για...

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές   διαστάσεις και βλάπτει την πραγματική οικονομία»

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές ...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του...

 Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» ευχαριστεί

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βεροίας ανακοινώθηκαν τα εξής:"Το  Δεκαπενθήμερο των Εκπτώσεων έληξε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018.υπενθυμίζεται στους συναδέλφουςκαι είναι αυτονόητο ότι, με βάση τη Νομοθεσία για...

Η  17 Νοέμβρη παραμένει πάντα μια επέτειος μνήμης και τιμής σε όσους αγωνίζονται για την δημοκρατία. Σηματοδοτεί την αντίσταση ενάντια στον φασισμό και αποτελεί  πάντα ένα επίκαιρο μήνυμα για την...

Μπορεί στην Βέροια να έριξε πριν λίγο χαλάζι ακόμη και στο κέντρο της πόλης, αυτήν την στιγμή όμως όσοι κινούνται στην Εγνατία οδό μετά τα Γρεβενά συναντούν χιόνι!!! Με την θερμοκρασία να είναι μόλις 2 βαθμούς...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ. Συμεών αποτελεί συνέχεια των εμπορικών δραστηριοτήτων της επιχειρηματικής οικογένειας Γαβριηλίδης Κωνσταντίνος  με αντικείμενο εργασιών την εισαγωγή,...