ΚΕΠΑ Βέροιας: ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ …

ΚΕΠΑ Βέροιας: ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ …

 Μετά  από την ανακοίνωση  (Τετάρτη 2/9 , ώρα 7.00μ.μ)  της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τον αριθμό κρουσμάτων COVID 19 στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και εν’ όσω βρισκόταν σε εξέλιξη η πρώτη συναυλία του φεστιβάλ «Βέροια εύηχη πόλη» , το Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο  και  μετά από την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας περί αναστολής των εκδηλώσεων στο θέατρο ‘Άλσους , ανακοινώνουμε τα εξής:

 Αναστέλλονται οι δύο επόμενες συναυλίες του Φεστιβάλ Βέροια Εύηχη Πόλη  και συγκεκριμένα : η συναυλία «TANGO και ΛΑΙΚΑ» με τη Ζωή Τηγανούρια, κουαρτέτο εγχόρδων  και το Στάθη Γκαντζούρα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα , Παρασκευή 4/9, ώρα 9.00μ.μ.  Επίσης η συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο «5 λαϊκές μορφές ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ , ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ , ΞΑΡΧΑΚΟΣ,ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ,ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ με τρόπον εντόνως ερωτικόν» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί  την Κυριακή στις 6/9 .

 Ακυρώνεται η συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ , που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/9 στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών , με αποκλειστική ευθύνη της ΕΡΤ.

 Σχετικά με τα σχόλια περί τήρησης ή μη των μέτρων ασφαλείας και του «κλίματος» που δημιουργείται τεχνηέντως από κάποιους , έχουμε να δηλώσουμε τα εξής :

Στη συναυλία – Αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο , τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (απόφαση  ΥΠΠΟΑ  : Ημ/νία 23/06/2020  Α.Π. : ΥΠΠΟΑ/ ΓΓΓΣΠ/312359/1536  Hμ/νία Έκδοσης: 23/06/2020 και θέμα  «οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων , θεαμάτων και παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους » ) περί μη διάδοσης του COVI 19 , δηλαδή:  

·         Το θέατρο ‘Αλσους λειτουργεί φέτος το καλοκαίρι  βάσει ειδικών πρωτοκόλλων    και συγκεκριμένου πλάνου διαχείρισης , όμοιο με αυτό της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων , το οποίο έχει εγκρίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το οποίο προβλέπει λεπτομερείς παρεμβάσεις και αυξημένη επιτήρηση στο χώρο  . Βάσει του προαναφερόμενου σχεδίου-πλάνου ( το οποίο έχει ψηφίσει το Δ.Σ. της επιχείρησης ) εργαστήκαμε οι άνθρωποι της ΚΕΠΑ από τον μήνα Μάιο , ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια οποιαδήποτε εκδήλωση δική μας ή τρίτου .

·          Η  απόφαση  ΥΠΠΟΑ  : Ημ/νία 23/06/2020  Α.Π. : ΥΠΠΟΑ/ ΓΓΓΣΠ/312359/1536  Hμ/νία Έκδοσης: 23/06/2020 και θέμα  «οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων , θεαμάτων και παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους »   για τα ανοιχτά θέατρα προβλέπει πληρότητα έως 75%. Στην εκδήλωσή μας το θέατρο λειτούργησε με πληρότητα 55%. Από τις 1750 θέσεις του θεάτρου χρησιμοποιήθηκαν οι 850.

·         Δικαίωμα εισόδου στον χώρο είχαν μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίου μηδενικής αξίας και  κάρτας ελεύθερης εισόδου (ειδικές ομάδες)  .

·         Όλα τα εισιτήρια μέσω VIVA.GR αφορούσαν  συνολικό αριθμό θέσεων  500 .

·         Η προσέλευση στο χώρο της εκδήλωσης έγινε  1 ώρα πριν την έναρξή της, ώστε να υπάρχει ασφαλής ροή.

·         Η χρήση μη ιατρικής μάσκας ήταν υποχρεωτική κατά την είσοδο , έξοδο καθώς και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, για όλους.

·         Κατά την αναμονή για την είσοδό των θεατών τηρούνταν (αυστηρά ) αποστάσεις τουλάχιστον ενάμιση (1,5) μέτρου, μεταξύ των εισερχόμενων.

·         Έγινε θερμομέτρηση σε όλους τους παριστάμενους.

·         Έγινε εκ των προτέρων σύσταση  και  δημόσια έκκληση σε όσους έχουν συμπτώματα βήχα , λοίμωξης του αναπνευστικού ή πυρετό να μην προσέλθουν στην εκδήλωση.

·         Στον χώρο του θεάτρου υπήρχε η ομάδα εθελοντών – διασωστών ΠΡΟ.ΤΕ.Κ.Τ.Α., παρουσία νοσηλεύτριας και ιατρού , προληπτικά.

·         Το θέατρο απολυμάνθηκε από ειδικό πιστοποιημένο συνεργείο πριν και μετά από την εκδήλωση.

·         Στη συναυλία εργάστηκαν συνολικά 49 άνθρωποι : 8 άτομα από το προσωπικό της ΚΕΠΑ , 16 φύλακες από  πιστοποιημένες εταιρείες φύλαξης , 10 εθελοντές – διασώστες από την ομάδα ΠΡΟ.ΤΕ.ΚΤΑ, 1 ιατρός, 1 νοσηλεύτρια   , 6 τεχνικοί για την ηχοφωτιστική κάλυψη και ασφάλεια, 2 άτομα από πιστοποιημένο συνεργείο καθαριότητας ειδικά για τους χώρους υγιεινής και 5 εθελοντές .

·         Υπήρχαν απολυμαντικά μέσα , αντισηπτικά υγρά και επιπλέον μάσκες  (για όσους δεν έφεραν μαζί τους) .

Πρίν από την εκδήλωση

·         Ενημερώθηκαν δια ζώσης και εγγράφως όλοι οι αρμόδιοι Φορείς : Αστυνομική Δ/νση , Τροχαία , Πυροσβεστική Υπηρεσία.

·         Ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ.

·         Ενημερώθηκε εγγράφως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας .

·         Έγινε αυτοψία και γενική πρόβα για τη διαχείριση του κόσμου μία μέρα νωρίτερα.

 Αγαπητοί συμπολίτες ,

 Η ΚΕΠΑ ,  οι άνθρωποί της  , κάναμε  όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο θεσμός που εσείς αγκαλιάσατε και  αναδείξατε ως τον  πρώτο , τον πιο αγαπημένο της πόλης και της περιοχής  , η Εύηχη πόλη , να πραγματοποιηθεί έστω και  κάτω από αυτές τις συνθήκες . Βασικό μέλημα μας ήταν και  είναι να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον κοινωφελή σκοπό μας ,με έμφαση στο αυτονόητο : Δωρεάν – ελεύθερη πρόσβαση στις εκδηλώσεις ..Δικαίωμα όλων και κοινό αγαθό η ανοικτή πρόσβαση στον Πολιτισμό , σε ασφαλείς συνθήκες. Είμαστε εδώ για να εργαστούμε για αυτό , είμαστε εδώ και απέναντι σε όποιον διασπείρει  ψεύδη , είμαστε εδώ και συνεχίζουμε…. Πολεμάμε τον ιό και τον φόβο , όχι μεταξύ μας . Ο φόβος δε σταματά το θάνατο , σταματά τη ζωή . Δε λέμε αντίο αλλά ..εις το επανιδείν !

 

Θεόφιλος Κορωνάς

Πρόεδρος Δ.Σ ΚΕΠΑ 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" (25/10/2021)

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ"

Χωρίς ψηφοφορία οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ Ημαθίας αφού ο αριθμός των υποψηφίων είναι ίσος με τις εκλέξιμες θέσεις

Χωρίς ψηφοφορία οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ...

-Ο Σταύρος Γιανναβαρτζής νέος πρόεδρος της...

Στην Ημαθία την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ο Ανδρέας Λοβέρδος

Στην Ημαθία την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ο Ανδρέας Λοβέρδος

Τον Νομό Ημαθίας θα επισκεφθεί την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου...

Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας Δεν «πέρασε» η εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου των 3-5 Πηγαδιών

Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας Δεν «πέρασε» η εκμίσθωση...

Δεν βρέθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία για την εκμίσθωση...

Οδοιπορικό στα τείχη της Βέροιας  Ιστορία – Υπάρχοντα τμήματα – Πύλες - Η σημερινή κατάσταση

Οδοιπορικό στα τείχη της Βέροιας Ιστορία – Υπάρχοντα...

Του Μάκη ΔημητράκηΣυχνά-πυκνά ακούγεται και γράφεται...

Βέροια:

Βέροια: "Άνοιξαν" αυτοκίνητο με κατσαβίδι και...

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω χθες (22 Οκτωβρίου 2021) το...

Στον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης ο Μητροπολίτης Βεροίας για την Ακολουθία του Επιταφίου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου

Στον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης ο Μητροπολίτης Βεροίας...

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ!

του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του Μάκη ΔημητράκηΣυχνά-πυκνά ακούγεται και γράφεται ότι «ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας» διαπίστωση που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Άλλωστε με το θέμα «τουρισμός» και τα αξιοθέατα...

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝΝα μη διεξαχθούν παρελάσεις στην Ημαθία για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940...

Κάνε το καλύτερο για την πόλη σου απέναντι στα ζητήματα καθημερινότηταςΣε ένα ακόμα βήμα με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Δήμου και Δημοτών προχωρά ο Δήμος Βέροιας. Τα...

“numquam enim quamvis obcura virtus latte, sed mitti sui signa; quisquis dignus fuerit, vestigiis illam colliget» ** Του Απόστολου ΙωσηφίδηΜε αφορμή τον πρόσφατο εγκαινιασμό της φερώνυμης, πλέον, του Φιλοκτήμονος Παπαδόπουλου, μεγάλης αίθουσας...