ΚΕΠΑ Βέροιας: ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ …

ΚΕΠΑ Βέροιας: ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ …

 Μετά  από την ανακοίνωση  (Τετάρτη 2/9 , ώρα 7.00μ.μ)  της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τον αριθμό κρουσμάτων COVID 19 στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και εν’ όσω βρισκόταν σε εξέλιξη η πρώτη συναυλία του φεστιβάλ «Βέροια εύηχη πόλη» , το Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο  και  μετά από την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας περί αναστολής των εκδηλώσεων στο θέατρο ‘Άλσους , ανακοινώνουμε τα εξής:

 Αναστέλλονται οι δύο επόμενες συναυλίες του Φεστιβάλ Βέροια Εύηχη Πόλη  και συγκεκριμένα : η συναυλία «TANGO και ΛΑΙΚΑ» με τη Ζωή Τηγανούρια, κουαρτέτο εγχόρδων  και το Στάθη Γκαντζούρα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα , Παρασκευή 4/9, ώρα 9.00μ.μ.  Επίσης η συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο «5 λαϊκές μορφές ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ , ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ , ΞΑΡΧΑΚΟΣ,ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ,ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ με τρόπον εντόνως ερωτικόν» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί  την Κυριακή στις 6/9 .

 Ακυρώνεται η συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ , που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/9 στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών , με αποκλειστική ευθύνη της ΕΡΤ.

 Σχετικά με τα σχόλια περί τήρησης ή μη των μέτρων ασφαλείας και του «κλίματος» που δημιουργείται τεχνηέντως από κάποιους , έχουμε να δηλώσουμε τα εξής :

Στη συναυλία – Αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο , τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (απόφαση  ΥΠΠΟΑ  : Ημ/νία 23/06/2020  Α.Π. : ΥΠΠΟΑ/ ΓΓΓΣΠ/312359/1536  Hμ/νία Έκδοσης: 23/06/2020 και θέμα  «οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων , θεαμάτων και παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους » ) περί μη διάδοσης του COVI 19 , δηλαδή:  

·         Το θέατρο ‘Αλσους λειτουργεί φέτος το καλοκαίρι  βάσει ειδικών πρωτοκόλλων    και συγκεκριμένου πλάνου διαχείρισης , όμοιο με αυτό της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων , το οποίο έχει εγκρίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το οποίο προβλέπει λεπτομερείς παρεμβάσεις και αυξημένη επιτήρηση στο χώρο  . Βάσει του προαναφερόμενου σχεδίου-πλάνου ( το οποίο έχει ψηφίσει το Δ.Σ. της επιχείρησης ) εργαστήκαμε οι άνθρωποι της ΚΕΠΑ από τον μήνα Μάιο , ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια οποιαδήποτε εκδήλωση δική μας ή τρίτου .

·          Η  απόφαση  ΥΠΠΟΑ  : Ημ/νία 23/06/2020  Α.Π. : ΥΠΠΟΑ/ ΓΓΓΣΠ/312359/1536  Hμ/νία Έκδοσης: 23/06/2020 και θέμα  «οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων , θεαμάτων και παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους »   για τα ανοιχτά θέατρα προβλέπει πληρότητα έως 75%. Στην εκδήλωσή μας το θέατρο λειτούργησε με πληρότητα 55%. Από τις 1750 θέσεις του θεάτρου χρησιμοποιήθηκαν οι 850.

·         Δικαίωμα εισόδου στον χώρο είχαν μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίου μηδενικής αξίας και  κάρτας ελεύθερης εισόδου (ειδικές ομάδες)  .

·         Όλα τα εισιτήρια μέσω VIVA.GR αφορούσαν  συνολικό αριθμό θέσεων  500 .

·         Η προσέλευση στο χώρο της εκδήλωσης έγινε  1 ώρα πριν την έναρξή της, ώστε να υπάρχει ασφαλής ροή.

·         Η χρήση μη ιατρικής μάσκας ήταν υποχρεωτική κατά την είσοδο , έξοδο καθώς και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, για όλους.

·         Κατά την αναμονή για την είσοδό των θεατών τηρούνταν (αυστηρά ) αποστάσεις τουλάχιστον ενάμιση (1,5) μέτρου, μεταξύ των εισερχόμενων.

·         Έγινε θερμομέτρηση σε όλους τους παριστάμενους.

·         Έγινε εκ των προτέρων σύσταση  και  δημόσια έκκληση σε όσους έχουν συμπτώματα βήχα , λοίμωξης του αναπνευστικού ή πυρετό να μην προσέλθουν στην εκδήλωση.

·         Στον χώρο του θεάτρου υπήρχε η ομάδα εθελοντών – διασωστών ΠΡΟ.ΤΕ.Κ.Τ.Α., παρουσία νοσηλεύτριας και ιατρού , προληπτικά.

·         Το θέατρο απολυμάνθηκε από ειδικό πιστοποιημένο συνεργείο πριν και μετά από την εκδήλωση.

·         Στη συναυλία εργάστηκαν συνολικά 49 άνθρωποι : 8 άτομα από το προσωπικό της ΚΕΠΑ , 16 φύλακες από  πιστοποιημένες εταιρείες φύλαξης , 10 εθελοντές – διασώστες από την ομάδα ΠΡΟ.ΤΕ.ΚΤΑ, 1 ιατρός, 1 νοσηλεύτρια   , 6 τεχνικοί για την ηχοφωτιστική κάλυψη και ασφάλεια, 2 άτομα από πιστοποιημένο συνεργείο καθαριότητας ειδικά για τους χώρους υγιεινής και 5 εθελοντές .

·         Υπήρχαν απολυμαντικά μέσα , αντισηπτικά υγρά και επιπλέον μάσκες  (για όσους δεν έφεραν μαζί τους) .

Πρίν από την εκδήλωση

·         Ενημερώθηκαν δια ζώσης και εγγράφως όλοι οι αρμόδιοι Φορείς : Αστυνομική Δ/νση , Τροχαία , Πυροσβεστική Υπηρεσία.

·         Ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ.

·         Ενημερώθηκε εγγράφως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας .

·         Έγινε αυτοψία και γενική πρόβα για τη διαχείριση του κόσμου μία μέρα νωρίτερα.

 Αγαπητοί συμπολίτες ,

 Η ΚΕΠΑ ,  οι άνθρωποί της  , κάναμε  όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο θεσμός που εσείς αγκαλιάσατε και  αναδείξατε ως τον  πρώτο , τον πιο αγαπημένο της πόλης και της περιοχής  , η Εύηχη πόλη , να πραγματοποιηθεί έστω και  κάτω από αυτές τις συνθήκες . Βασικό μέλημα μας ήταν και  είναι να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον κοινωφελή σκοπό μας ,με έμφαση στο αυτονόητο : Δωρεάν – ελεύθερη πρόσβαση στις εκδηλώσεις ..Δικαίωμα όλων και κοινό αγαθό η ανοικτή πρόσβαση στον Πολιτισμό , σε ασφαλείς συνθήκες. Είμαστε εδώ για να εργαστούμε για αυτό , είμαστε εδώ και απέναντι σε όποιον διασπείρει  ψεύδη , είμαστε εδώ και συνεχίζουμε…. Πολεμάμε τον ιό και τον φόβο , όχι μεταξύ μας . Ο φόβος δε σταματά το θάνατο , σταματά τη ζωή . Δε λέμε αντίο αλλά ..εις το επανιδείν !

 

Θεόφιλος Κορωνάς

Πρόεδρος Δ.Σ ΚΕΠΑ 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί η αντιπολίτευση είναι σε άμυνα;

Γιατί η αντιπολίτευση είναι σε άμυνα;

Του ΓιάννηΜαγκριώτηΟ Πρωθυπουργός και οι Αρχηγοί των...

Συνεδριάζει σήμερα (5-10-2022) το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Συνεδριάζει σήμερα (5-10-2022) το Δημοτικό Συμβούλιο...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας...

63χρονος έχασε τη ζωή του από πτώση στο πρανές των πρώην Σφαγείων Νάουσας

63χρονος έχασε τη ζωή του από πτώση στο πρανές των πρώην...

Τον θάνατο ενός 63χρονου είχε ως αποτέλεσμα η πτώση του...

Συζητήθηκαν στο ΔΣ της ΚΕΔΕ: Αύξηση τέλους ταφής απορριμμάτων, ενεργειακό κόστος σχολείων, ψηφιακή αναβάθμιση ΔΕΥΑ, εξώδικα σε παρόχους ρεύματος, πρόγραμμα Τρίτση, κ.α.

Συζητήθηκαν στο ΔΣ της ΚΕΔΕ: Αύξηση τέλους ταφής...

- Πρέπει να βρεθούν λύσεις - Πλήγμα για τους Δήμους ένα...

Έκθεση BEYOND: Έντονο ενδιαφέρον στελεχών Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΟΤΑ για την ψηφιακή μετάβαση του Δήμου Βέροιας

Έκθεση BEYOND: Έντονο ενδιαφέρον στελεχών Υπ. Ψηφιακής...

Το έντονο ενδιαφέρον τους για τις πρακτικές του Δήμου...

ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΔ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΔ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ...

– ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ...

Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τις επιταγές θεάτρου της ΔΥΠΑ

Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τις επιταγές θεάτρου...

Αύριο Τετάρτη 05.10.2022 και ώρα 10:00, ξεκινά η υποβολή...

Ενημέρωση του Συλλόγου Νεφροπαθών Ημαθίας σχετικά με τα δημοσιεύματα της ΜΟΧΑ

Ενημέρωση του Συλλόγου Νεφροπαθών Ημαθίας σχετικά με...

Ο σύλλογος νεφροπαθών νομού  Ημαθίας θα ήθελε να...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του Χρήστου ΜπλατσιώτηΜε αφορμή το δημοσίευμα του «Λαού» της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου, στη στήλη «τα λαϊκά μας» και το σχόλιο για την «Κόρη της Βέροιας» με τον ευφάνταστο τίτλο «Δεσποινίς ετών 39…», το οποίο...

-Πρόγραμμα 311 χλμ. ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών στο δήμο ΒέροιαςΈναν μίνι απολογισμό για το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, τον σχεδιασμό και τις συνεργασίες για την τουριστική προβολή της Βέροιας...

Στην Αγορά της Βέροιας αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο της παραμονής του στην πόλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας κατά την σημερινή επίσκεψή του στη Βέροια, στο πλαίσιο της...

Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε πριν λίγες ημέρες η διοίκηση της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, με την επικίνδυνη επιδείνωση της κατάστασης στον αγροτικό τομέα και με ανακοίνωσή της...