Κατακρεουργημένες βρέθηκαν 30 πάπιες στο δημοτικό πάρκο της Νάουσας -Σκληρές δηλώσεις και απαντήσεις μεταξύ των παρατάξεων Κουτσογιάννη και Καρανικόλα

Κατακρεουργημένες βρέθηκαν 30 πάπιες στο δημοτικό πάρκο της Νάουσας -Σκληρές δηλώσεις και απαντήσεις μεταξύ των παρατάξεων Κουτσογιάννη και Καρανικόλα

Κτηνωδία τα ξημερώματα της Κυριακής στο πάρκο της Νάουσας, με τον μαζικό βίαιο θάνατο που υπέστησαν περίπου 30 πάπιες, χωρίς κανείς να μπορεί να καταλάβει το πώς, από ποιον και γιατί. Η αποτρόπαιη πράξη συνέβη μετά τις 3-4 τα ξημερώματα της Κυριακής, αφού μέχρι τότε υπάρχει πάντα νεαρόκοσμος στο πάρκο και θα το είχε αντιληφθεί. Οι πάπιες ήταν χτυπημένες σε διάφορα σημεία του σώματός τους, άλλες νεκρές και άλλες βαριά τραυματισμένες, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη σίγουρο, αν η επίθεση έγινε από ανθρώπους ή από αδέσποτα σκυλιά που εισήλθαν στον χώρο τους. Το πρωί στο πάρκο βρέθηκαν αστυνομικοί και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τριανταφύλλου, ο οποίος στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων.Στην ανάγκη φύλαξης του πάρκου εστίασε μιλώντας στο pena.press ο εργαζόμενος στο πάρκο (υπηρεσία πρασίνου) Γιάννης Ανθρακεύς, ο οποίος κατέθεσε την πικρία και την απογοήτευσή του για το θλιβερό γεγονός.

Κοινός Τόπος: Απόλυτη 

διάλυση στο πάρκο

Για σοκαριστικές εικόνες ντροπής κάνει λόγο ο ‘Κοινός Τόπος’ σε ανακοίνωσή του, με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, προσκείμενο στην παράταξη, Γρηγόρη Σαμαρά  να είναι ο πρώτος που αντιλήφθηκε το γεγονός το πρωί της Κυριακής και να ενημερώνει τον δήμαρχο, Νικόλα Καρανικόλα, και τον τέως δήμαρχο, Νίκο Κουτσογιάννη.

Η παράταξη του Νίκου Κουτσογιάννη αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Στο δημοτικό πάρκο που γνωρίζει πρωτοφανείς στιγμές εγκατάλειψης, αλλά και ασυδοσίας μιας και όποιος θέλει κάνει ό,τι θέλει, καταστράφηκε η τελευταία όαση ομορφιάς που είχε απομείνει. Επί προηγούμενης δημοτικής αρχής, με τη συνεργασία δημοτών της πόλης μας δημιουργήθηκε ένας μικρός περιφραγμένος χώρος όπου τοποθετήθηκαν πάπιες. Το σημείο αυτό είχε γίνει πόλος έλξης των μικρών παιδιών που με περισσή χαρά έπαιζαν με τα παπάκια.Από σήμερα το πρωί ο χώρος αυτός δεν υπάρχει καθώς – κατά πάσα πιθανότητα αδέσποτα σκυλιά – παραβίασαν τη χαλαρή περίφραξη και σκότωσαν σχεδόν το σύνολο των πτηνών. Το γεγονός αυτό έρχεται ακριβώς με τη συμπλήρωση ενός χρόνου «διοίκησης» της ανεπαρκέστατης και αδιάφορης δημοτικής αρχής Καρανικόλα. Όλος ο αστικός ιστός παρουσιάζει θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης. Ενδεικτικό αυτής το δημοτικό μας πάρκο. Βρωμιά, ασυδοσία, καταστροφή των χωρών πρασίνου. Η απόλυτη διάλυση. Το γεγονός της θανάτωσης των παπιών έρχεται απλώς να αναδείξει με εμφατικό τρόπο πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της μοιραίας δημοτικής αρχής. Ελπίζουμε πέρα από την υπερπροβολή του δημάρχου και τα φαιδρά άρθρα τύπου «η ζωή στην covid free Νάουσα» να ασχοληθεί σοβαρά η δημοτική αρχή με την καθημερινότητα των δημοτών η οποία τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερεύσει δραματικά.

Υ.Γ.: Καλό θα είναι, αν υπάρχει κανείς υπεύθυνος στη δημοτική αρχή που να νιώθει να ζητήσει μια συγγνώμη από τους δημότες που τοποθέτησαν και φρόντιζαν καθημερινά τις πάπιες. Και για τη σημερινή εξέλιξη, αλλά και για το γεγονός πως τους άλλαξαν την κλειδαριά για να μην μπορούν να εισέρχονται στον χώρο και να φροντίζουν με ευκολία τις πάπιες.»

Τι λέει η παράταξη του Δημάρχου για το αποτρόπαιο γεγονός και τι απαντάει  στον «Κοινό Τόπο»

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας και η παράταξή του  αναφέρει τα εξής για το αποτρόπαιο γεγονός και απαντά στον Νίκο Κουτσογιάννη:

«Κυριακή ξημερώματα γίναμε όλοι μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κακοποίησης και θανάτωσης των πτηνών που φυλάσσονται στο πάρκο της Νάουσας. Δεκάδες πάπιες βρέθηκαν κατακρεουργημένες από πολίτες του τόπου μας που κάνανε τον πρωινό τους περίπατο.

Δεν θέλουμε να σταθούμε στις αιτίες αυτής της απίστευτης και αποτρόπαιης πράξης. Ήδη η Αστυνομία και ο Δήμος έχουν εξετάσει το περιστατικό και φαίνεται ότι κατά πάσα πιθανότητα κάποιο άγριο ζώο (πιθανώς κουνάβι ή νυφίτσα) προκάλεσε αυτήν την κατάσταση. Δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε το ενδεχόμενο να βρίσκεται πίσω από αυτήν την πράξη ανθρώπινο χέρι. Αυτό άλλωστε θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Από την πρώτη στιγμή καθαρίσαμε τον χώρο. Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία σήμερα Δευτέρα θα επιμεληθεί της αποκατάστασης του χώρου, ενώ από αύριο κιόλας τα πτηνά θα αντικατασταθούν έπειτα από προσφορά αγαπητού συμπολίτη μας. Προφανώς τα μέτρα ασφαλείας στον χώρο, αλλά και σε άλλους δημοτικούς χώρους θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα χρησιμοποιώντας κάμερες και συστήματα παρακολούθησης.

Αυτό όμως που εξοργίζει κάθε Ναουσαία και Ναουσαίο είναι η χυδαία αντιμετώπιση του περιστατικού από την παράταξη του «Κοινού Τόπου». Φαίνεται ότι ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό για την ίδια και τους λιγοστούς πια υποστηρικτές της.Πριν καν ξεψυχήσουν τα πτηνά μας και με πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού προς όλους μας η παράταξη αυτή προχώρησε σε ανακοινώσεις ρίχνοντας ευθύνες στην διοίκησή μας.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Για εγκατάλειψη του πάρκου κάνει λόγο η παράταξη του «Κοινού Τόπου». Πράγματι το πάρκο ήταν απόλυτα εγκαταλελειμμένο μέχρι την στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση. 

Από τότε και μέσα σε ένα χρόνο έχουν συμβεί πράγματα που δεν είχε καν ονειρευτεί μέσα στην άγνοιά της η εν λόγω παράταξη.

Μετά από χρόνια λειτουργεί ο θερινός κινηματογράφος της Νάουσας ο οποίος μας παραδόθηκε σε άθλια κατάσταση. Θυμίζουμε ότι η παράταξη αυτή καταψήφισε την αγορά εξοπλισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό σκοπό να μην λειτουργήσει ποτέ ο θερινός κινηματογράφος της πόλης. Γιατί άραγε;Δόθηκε μέρος του πάρκου στα καταστήματα αναψυχής και εστίασης της περιοχής με σκοπό την πιο ασφαλή λειτουργία και την αποφυγή συνωστισμού λόγω της πανδημίας. Με τον τρόπο αυτό είχαμε την ευκαιρία όλοι να χαρούμε το πάρκο μας σε καθημερινή βάση με τον πλέον ασφαλή τρόπο. Ήταν μια τολμηρή κίνηση που αγκάλιασε όλη η Νάουσα προς μεγάλη θλίψη της εν λόγω παράταξης.

Το πάρκο αν και λόγω της κατάστασης του κορονοϊού δέχεται πλήθος νεαρών συμπολιτών μας παραμένει κάθε μέρα πιο καθαρό από ποτέ. Ο αγώνας που κάνουν οι λιγοστοί (έξι) υπάλληλοι του Δήμου στο πράσινο είναι καθημερινός και δύσκολος. Άλλωστε οι έξι υπάλληλοι πρασίνου του Δήμου μας έχουν στην επίβλεψή τους όλα τα πάρκα και τους χώρους πρασίνου του Δήμου μας, πράγμα που καθιστά αδύνατη την επιμελή εργασία στο σύνολο του πρασίνου. Για αυτό άλλωστε προχωρήσαμε στην ενίσχυση του τομέα αυτού με 15.000 Ευρώ, πράγμα που θα γίνεται από εδώ και πέρα κάθε χρόνο ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του προϋπολογισμού.

Λειτουργούν όλα τα σιντριβάνια που ποτέ δεν λειτούργησαν κατά την προηγούμενη περίοδο.Ολοκληρώσαμε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου την διαχειριστική μελέτη του πάρκου με σκοπό να προχωρήσουμε στην άμεση αναβάθμισή του.Και αυτές οι κινήσεις είναι μόνο η αρχή.

Συγχρόνως η εν λόγω παράταξη ρίχνει τις ευθύνες στα εγκαταλελειμμένα ζώα του Δήμου μας. Είναι πολλές φορές εκφρασμένη η άποψη της παράταξης του «Κοινού Τόπου» ενώ όλοι θυμόμαστε τον ηγέτη της να δηλώνει δημοσίως την άποψή του υπέρ της θανάτωσης των αδέσποτων ζώων ακολουθώντας συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Συγχρόνως δεν είναι λίγες οι αναφορές μελών της παράταξης που βλέπουν ως λύση την φυλάκιση όλων των αδέσποτων. «Μαζέψτε τα όλα» μας λένε δημοσίως λαϊκίζοντας με κάθε ευκαιρία, αφού γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο είναι απλά αδύνατο.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

Από την στιγμή που αναλάβαμε, εργαστήκαμε σκληρά προς την εξεύρεση των λύσεων για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εν λόγω ζήτημα. Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο υπεύθυνος για την ασφάλεια των αδέσποτων είναι ο Δήμος. Έτσι στήσαμε ολόκληρο δίκτυο με ταΐστρες σε όλο τον Δήμο μας και φροντίσαμε για την τροφή αυτών. Ειδικά την περίοδο της καραντίνας που τα καταστήματα εστίασης του Δήμου παρέμειναν κλειστά αντιληφθήκαμε ότι η έλλειψη τροφής θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτα προβλήματα στο εν λόγω ζήτημα.

Δημιουργήσαμε εφαρμογή που ενισχύει την υιοθεσία των εγκαταλελειμμένων ζώων και σε συνεργασία με φιλόζωους της Νάουσας ενισχύσαμε τις δυνάμεις μας προς την κατεύθυνση αυτή.

Προχωρήσαμε σε σύμβαση με κτηνίατρο του Δήμου και κάνουμε συνεχώς στειρώσεις για τον έλεγχο του πληθυσμού των εγκαταλελειμμένων ζώων.

Προχωρήσαμε σε σύμβαση με «περισυλλέκτες» ζώων και ήδη συλλέγουμε τα πιο επιθετικά εξ αυτών για την αποφυγή ατυχημάτων.

Και πάνω από όλα εκπονήσαμε μελέτη κατασκευής καταφυγίου αδέσποτων ζώων, την οποία και καταθέσαμε προς χρηματοδότηση, με σκοπό την υλοποίηση ενός σύγχρονου εργαλείου προς την επίλυση του ζητήματος. 

Ποια ήταν η στάση του «Κοινού Τόπου»; Προχώρησε σε προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την υλοποίηση καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Όταν αυτή η προσφυγή απορρίφθηκε ως απαράδεκτη προχώρησε σε δεύτερη προσφυγή με τελικό σκοπό να μην δημιουργηθεί ποτέ καταφύγιο αδέσποτων ζώων ή τουλάχιστον να καθυστερήσει για μεγάλο διάστημα. Ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της πράξης; Ένας και μοναδικός. ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΏΩΝ στον δήμο μας. Αυτό θέλει ο «Κοινός Τόπος». Ξεκάθαρα.

Σε άλλο σημείο της δήλωσης του «Κοινού Τόπου» αναφέρεται η ρήση «όλος ο αστικός ιστός παρουσιάζει θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης». Εδώ είναι το πρώτο σημείο που συμφωνούμε απόλυτα. Προεκλογικά ήταν η ίδια παράταξη που διαμήνυε ότι είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης και όλα είναι τέλεια στην Νάουσα. Όταν λέγαμε στους πολίτες ότι η κατάσταση είναι επιεικώς τραγική τότε μας λοιδωρούσαν λέγοντας ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τα θαύματα που έχουν καταφέρει την προηγούμενη πενταετία. Χαιρόμαστε που ο τέως δήμαρχος κυκλοφόρησε τελικά στον Δήμο και συνάντα καθημερινά τα αποτελέσματα της διοίκησής του. Δρόμοι κατεστραμμένοι, φωτισμός ανεπαρκέστατος, υψηλός αριθμός εγκαταλελειμμένων ζώων, εγκαταλελειμμένα σχολικά και δημοτικά κτίρια, και άθλια οικονομική κατάσταση του Δήμου. Από την πρώτη ημέρα οι εργασίες συντήρησης και το έργο που επιτελούμε είναι τεράστιο. Λύθηκαν τα προβλήματα; Προφανώς και όχι. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επουλώσουμε την αθλιότητα που παραλάβαμε. Ας σιωπήσουν, λοιπόν, όσοι εγκατέλειψαν τον τόπο μας και ας μας αφήσουν να κάνουμε την δουλειά μας.

Τι πετύχαμε μέχρι στιγμής;

Τα σχολεία μας είναι πιο καθαρά από ποτέ σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.Η εικόνα του άλσους του Αγίου Νικολάου μέρα με τη μέρα βελτιώνεται. Οι αθλητικοί χώροι του Δήμου καθαρίζονται και συντηρούνται.

Οι πλατείες μας ομορφαίνουν και συντηρούνται. Ήδη η πλατεία στο Διοικητήριο, στην είσοδο της πόλης της Νάουσας, στον Πολυπλάτανο, στην είσοδο της Χαρίεσσας είναι πιο όμορφες από ποτέ.

Νέα αλσύλλια γεννιούνται στις κοινότητές μας όπως αυτά στον Πολυπλάτανο και το Ζερβοχώρι.

Τρύπες στους δρόμους κλείνουν κάθε μέρα.

Λάμπες αντικαθίστανται.

Είναι προφανές ότι σε πολλά σημεία έχει αρχίσει να φαίνεται ότι το νοικοκύρεμα έχει ξεκινήσει. Όπως είναι επίσης προφανές ότι έχουμε τεράστιο όγκο δουλειάς μπροστά μας. Αλήθεια επίσης είναι ότι πότε δεν ήμασταν στην κορυφή της Ευρώπης όπως ισχυριζόταν η παράταξη του «Κοινού Τόπου». Ας αφήσει λοιπόν τις εξυπνάδες και τον λαϊκισμό η εν λόγω παράταξη και ας συμμορφωθεί στις τεράστιες απαιτήσεις του τόπου μας.

Συνεχίζοντας την πρωτοφανή ειρωνεία του ο «Κοινός Τόπος» αναφέρεται στην Νάουσα και σε δημοσίευμα που την παρουσιάζει ως covid free περιοχή κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Ακόμα μία φορά η πολιτική μικροπρέπεια του «Κοινού Τόπου» ξεπερνά κάθε προηγούμενο, αφού χρησιμοποιεί την πανδημία για να επιτεθεί στην διοίκησή μας.

Ποια είναι η αλήθεια;

Εν μέσω της περιόδου της Αποκριάς πήραμε τη γενναία απόφαση και διακόψαμε τις εκδηλώσεις του Δήμου, όταν ο «Κοινός Τόπος» έβγαζε ανακοινώσεις προτροπής διασφάλισης της Αποκριάς, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες μιας τέτοιας πράξης στην υγεία των πολιτών. Ήμασταν από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που κλείσαμε τον Άγιο Νικόλαο και το πάρκο κατά την περίοδο εκείνη, ενώ καθημερινά μοιράζαμε πάνω από 1.000 μερίδες φαγητό και φάρμακα σε συμπολίτες του Δήμου μας που τα είχαν ανάγκη.Λάβαμε όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα όταν ο «Κοινός Τόπος» μέσα από τις αλλοπρόσαλλες δημοσιεύσεις μελών του αναρωτιόταν τι γίνεται με την απολύμανση και την καθαριότητα. Σημαντική ήταν επίσης η εργασία που κάναμε στην καθαριότητα του Δήμου ενισχύοντας το ελάχιστο προσωπικό μας με 12 επιπλέον άτομα. Ήδη κατά την διάρκεια της πανδημίας και του καλοκαιριού έχουμε πλύνει πέντε φορές τους κάδους του Δήμου. Σας θυμίζουμε ότι τόσες φορές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν έχουν πλυθεί ποτέ. Είναι επίσης προφανές ότι κατά την προηγούμενη πενταετία η λέξη νοικοκύρεμα δεν υπήρχε στο λεξικό του «Κοινού Τόπου». 

Ήδη σήμερα ετοιμαζόμαστε για να κρατήσουμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε με το άνοιγμα των σχολείων μας την ερχόμενη Δευτέρα.Βλέπετε η διαφορά μας είναι πρωτίστως ποιοτική. Κλείνοντας το μόνο που μπορεί κάποιος να αναφέρει είναι ότι αν στον Δήμο αυτό που υπηρέτησαν στο παρελθόν προσωπικότητες όπως ο Κόκκινος, ο Χωνός, ο Βλάχος η συνέχεια είναι ο Κουτσογιάννης, ο Σαμαράς, ο Παρθενόπουλος τότε η θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών δεν δύναται να ισχύει στην εξέλιξη της πολιτικής του Δήμου μας.

Επιτέλους η κατηφόρα σταμάτησε. Ο μόνος φυσικός χώρος της παράταξης του «Κοινού Τόπου» είναι η απόλυτη απομόνωση».


Νέα ανταπάντηση Κουτσογιάννη

Μετά την απάντηση Καρανικόλα ήρθε χθες το απόγευμα εκτενής ανταπάντηση του Νίκου Κουτσογιάννη που αναφέρει τα εξής:

«Ισχυριζόμασταν προεκλογικά πως η διαφορά μας από την παράταξη Καρανικόλα είναι χαοτική σε κάθε επίπεδο. Μετά τις εκλογές, αποδείξαμε εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου πως είμαστε η μόνη σοβαρή πολιτική παρουσία σε αυτή τη δημοτική περίοδο μαζί με την εξαιρετική κυρία Ιωσηφίδου. Στον ΚΟΙΝΟ ΤΟΠΟ, από την προεκλογική περίοδο ακόμη, δεν επιχειρήσαμε να παραπλανήσουμε τους δημότες, δεν τους τάξαμε λαγούς με πετραχήλια, δεν φέραμε άρον – άρον κομματικά στελέχη για να εκθειάσουν τον εκλεκτό της κομματικής νομενκλατούρας, ούτε φυσικά αναπαράγαμε διαστρεβλωμένες δηλώσεις του κυρίου Καρανικόλα για να κατηγορήσουμε τον πολιτικό μας αντίπαλο. Αυτοί λοιπόν που επικράτησαν στις εκλογές πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, μετά από ένα χρόνο απόλυτης καταστροφής έχουν το θράσος να μας κουνάνε το δάκτυλο γιατί επισημάναμε την εξόφθαλμη ανυπαρξία τους. Και τι μας είπαν; Πως εκφράστηκαν για τους πολιτικούς τους αντιπάλους; Παραθέτουμε αυτούσιο κομμάτι από την απροκάλυπτα χυδαία σημερινή ανακοίνωση τους: «Βλέπετε η διαφορά μας είναι πρωτίστως ποιοτική. Κλείνοντας το μόνο που μπορεί κάποιος να αναφέρει είναι ότι αν στον Δήμο αυτό που υπηρέτησαν στο παρελθόν προσωπικότητες όπως ο Κόκκινος, ο Χωνός, ο Βλάχος η συνέχεια είναι ο Κουτσογιάννης, ο Σαμαράς, ο Παρθενόπουλος τότε η θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών δεν δύναται να ισχύει στην εξέλιξη της πολιτικής του Δήμου μας».Απαντάμε λοιπόν. Εμείς στον ΚΟΙΝΟ ΤΟΠΟ αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια που αυτοί οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί προέρχονται από την παράταξη του «εξαιρετικού», «μειλίχιου», «συναινετικού», «εργατικού» κυρίου Καρανικόλα ο οποίος εδώ και ένα χρόνο παριστάνει ανεπιτυχώς τον Δήμαρχο που έχει ανάγκη ο Δήμος. Είμαστε επίσης, ιδιαιτέρως χαρούμενοι που ο κύριος Καρανικόλας έβγαλε μόνος του τη μάσκα του καλού παιδιού και μας έδειξε με αυτό το πολιτικά άθλιο σχόλιο του πως πραγματικά σκέφτεται. Αλήθεια, αυτός ο ίδιος είναι ο Δήμαρχος που πριν δυο μήνες πρότεινε συνεργασία; Τόσο εκτιμά ο ίδιος αυτούς με τους οποίους θα συνεργαζόταν;Για τις λοιπές πολιτικές αθλιότητες και αναλήθειες που αναγράφονται στο κείμενο θα περιοριστούμε μόνο στο να αναφέρουμε πως όταν ο αγαπητός κύριος Δήμαρχος αδειάσει από τις ατελείωτες συνεντεύξεις αυτοπροβολής του θα πρέπει να ανοίξει τα αυτιά του να ακούσει – όχι τους απλούς δημότες που μέσα σε χρόνο ρεκόρ έχουν πειστεί πως τίποτε καλό δεν μπορεί να προκύψει από την παρούσα διοίκηση – αλλά τους διάφορους μέχρι πρότινος φανατικούς υποστηρικτές του που μιλάνε με τα πιο μελανά χρώματα για τα μέχρι σήμερα έργα και ημέρες της διοίκησης του. 

Από την εικονική πραγματικότητα για έναν Δήμο που όλα πάνε ρολόι, όπως ισχυρίζεται στο κείμενο - οχετός η παράταξη Καρανικόλα, εμείς θα κρατήσουμε την άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών. Δηλαδή, μεταξύ άλλων, την εικόνα εγκατάλειψης του πάρκου, τον πραγματικά ανεπαρκή φωτισμό στην πόλη και τα χωριά μας, την ανύπαρκτη αγροτική οδοποιία, τις εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, τις άπειρες χωματερές στην επικράτεια του Δήμου, το μηδενικό έργο στα αδέσποτα, τα άπειρα προβλήματα στα σχολεία, τους δρόμους που εγκαταλείφθηκαν ξανά στην τύχη τους, τη βρωμιά και τη δυσωδία που επέστρεψε παντού στην πόλη. Για να είμαστε απολύτως δίκαιοι όμως, οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας για το πραγματικά τεράστιο έργο ανακατασκευής σιντριβανιών. 

Και προς επίρρωση της εδώ και ένα έτος πλήρους ανυπαρξίας και αδιαφορίας του Δημάρχου παραθέτουμε αυτούσιο κομμάτι από την πραγματικά ΕΠΙΚΗ και δυστυχώς, άκρως διαφωτιστική για τα δεινά τα οποία αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία εξαιτίας της διοίκησης Καρανικόλα - ανακοίνωση του Δήμου Νάουσας (Παρασκευή, 4/9/2020) για την τοποθέτηση νέων αντιδημάρχων. Αφού αναφέρονται οι αντιδήμαρχοι η ανακοίνωση καταλήγει με το εξής αποκαρδιωτικό για κάθε σώφρονα δημότη: 

«Το συντονισμό της ένταξης και υλοποίησης των έργων και δράσεων αναλαμβάνει ο Δήμαρχος κ. Νικόλας Καρανικόλας και η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Βίκυ Εξαδακτύλου».

Τι μας λέει ο ίδιος ο Δήμαρχος; Ότι χρειάστηκε το 25% της θητείας του (ΝΑΙ, έναν (1) ολόκληρο χρόνο)  για να καταλάβει το αυτονόητο και να μας το ανακοινώσει μάλιστα χωρίς ντροπή! Ότι δηλαδή ο Δήμαρχος είναι εκείνος που έχει τον επιτελικό ρόλο στον Δήμο και συντονίζει τα πάντα. 

Κάναμε πραγματικά υπεύθυνη αντιπολίτευση επί ένα έτος – δυσαρεστώντας μάλιστα και το 50% των συνδημοτών μας που μας ψήφισε οι οποίοι θεωρούσαν πως έπρεπε να είμαστε πιο σκληροί - δίνοντας στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού τη δυνατότητα στη νέα διοίκηση να δουλέψει. Η περίοδος χάριτος πέρασε, τα λάθη της διοίκησης Καρανικόλα μέσα σε μόλις ένα χρόνο έχουν αφήσει απογοητευμένους τους δημότες, οι οποίοι σε συνδυασμό με την κρίση του κορωνοϊού παρακολουθούν με απόγνωση τον Δήμο να αδυνατεί να τους προσφέρει ασφάλεια και προοπτική. Ήδη μεγάλη μερίδα των δημοτών προβαίνει σε συγκρίσεις μεταξύ της στιβαρής διοίκησης Κουτσογιάννη και της ασυντόνιστης και ανεπαρκούς διοίκησης Καρανικόλα.

Κλείνοντας, αυτή τη σύντομη απάντηση και επειδή ο πολιτικός δαρβινισμός πρέπει πρώτα να λειτουργήσει στους κόλπους της παράταξης του κυρίου Καρανικόλα, τον ενημερώνουμε πως όση αλλεργία κι αν έχει στην αντιπολίτευση και την κριτική εμείς θα την κάνουμε με γνώμονα το καλό του τόπου. Παρότι δεν ευελπιστούμε να πάρουμε απάντηση, για μια ακόμη φορά θα ζητήσουμε από τον κύριο Καρανικόλα να μας πει επιτέλους ποιο είναι το αναπτυξιακό του όραμα για τον Δήμο. 

Ευχόμαστε κι ελπίζουμε η σύνεση να επικρατήσει στον σίγουρα ευρισκόμενο σε σύγχυση και πανικό δήμαρχο μας. Γιατί αν δεν συνέλθει σύντομα θα μείνει στην ιστορία ως ο Δήμαρχος που φωτογραφιζόταν πιο συχνά κι από Κινέζο τουρίστα στη μαγευτική Σαντορίνη. Κι αυτό είναι δυστύχημα και για τον ίδιο, μα κυριότερα για τον τόπο». 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" (23/5/2022)

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα "ΒΕΡΟΙΑ" (23/5/2022)

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας...

Η  Εύξεινος Λέσχη Βέροιας με σεμνότητα πραγματοποίησε...

Στη Μάνα του Πόντου το μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Στη Μάνα του Πόντου το μνημόσυνο για τα θύματα της...

Την Κυριακή 22 Μαΐου το πρωί  ο Σεβασμιώτατος...

Απεβίωσε ο Ιωάννης - Αντώνιος Πουρνάρας σε ηλικία 28 ετών

Απεβίωσε ο Ιωάννης - Αντώνιος Πουρνάρας σε ηλικία 28...

Απεβίωσε ο Ιωάννης - Αντώνιος Πουρνάρας σε ηλικία 28...

Διάφορες σταλαγματιές Σοφίας! (ΣΤ΄) (Να τις διαβάσετε, θα σας ωφελήσουν)

Διάφορες σταλαγματιές Σοφίας! (ΣΤ΄) (Να τις διαβάσετε,...

Του ιερέωςΠαναγιώτου Σ. ΧαλκιάΧριστούγεννα: Ό,τι κάνει...

Απαγόρευση στάθμευσης σε πλευρές των οδών Παπάγου και Παύλου Μελά της Αλεξάνδρειας

Απαγόρευση στάθμευσης σε πλευρές των οδών Παπάγου και...

Από το Τμήμα Συγκοινωνιών, Εγκαταστάσεων &...

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη - Από 20 έως 29 Μαΐου

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη - Από 20 έως 29 Μαΐου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Η Περιφέρεια Kεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού «World Tourism Expo» στην Αττική

Η Περιφέρεια Kεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση...

 Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Tourism Expo», που...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους- καταστηματάρχες και καταναλωτές ότι η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδο θα διαρκέσει δεκαπέντε ημερολογιακές...

Ανοίγει αύριο (26/4), Τρίτη του Πάσχα, η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης στο gov.gr, όπου θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν αιτήσεις ανάλογα με το ΑΦΜ τους, πώς θα κάνετε αίτηση.Πιο αναλυτικά, αύριο Τρίτη του...

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι πέντε μαθητές δημοτικού σχολείου θα έφερναν στο φως ένα αρχαιολογικό εύρημα κατά την διάρκεια του καθημερινού παιχνιδιού τους; Αυτό συνέβη το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης στις...

Ένα 13 χρονο κορίτσι απο την περιοχή της Βέροιας είναι το θύμα του θανατηφόρου  τροχαίου που συνέβη μετά τη 1 το μεσημέρι , στο ύψος της Κουλούρας, στην λωρίδα με κατεύθυνση προς Αλεξάνδρεια - Θεσσαλονίκη. Σε...