Μαθήματα Ai Chi στο νερό από τον Πήγασο!

Μαθήματα Ai Chi στο νερό από τον Πήγασο!

Τι πετυχαίνουμε με το Ai Chi:

-          Αύξηση της πρόσληψης οξυγόνου

-          Βελτίωση της κινητικότητας και της ισορροπίας.

-          Ευκαμψία οστών, συνδετικών ιστών και ψυχής.

-          Άσκηση πίεσης σε σημεία βελονισμού, με τον συνδυασμό των κινήσεων μας και της πίεσης που ασκεί το νερό στο σώμα.

-          Βελτίωση της ισορροπίας του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

-          Βελτίωση ελαστικότητας

-          Βελτίωση σταθερότητας του κορμού

-          Βελτίωση νευρο-μυικού ελέγχου

-          Προοδευτική ενδυνάμωση

-          Ιδιοδεκτικότητα

-          Μείωση της αίσθησης του πόνου και της δυσκαμψίας

-          Διαχείριση του νου και της σκέψης

Πως λειτουργεί:

Το Ai Chi ρέει με απαλές, κυκλικές κινήσεις που εκτελούνται με βαθιά εσωτερική εστίαση. Απαιτεί προσοχή στον εαυτό χωρίς κριτική διάθεση. Μετακινούμαστε με το νερό, οι μύες και οι αρθρώσεις θα χαλαρώσουν και τα μάτια θα είναι εν μέρει κλειστά. Μετακινούμαστε φυσικά έως ότου οι κινήσεις να ρέουν εύκολα, χωρίς πίεση. Το Ai Chi πρέπει να γίνεται απλά, απαλά και ήσυχα.

Με την εξάλειψη όλων των άλλων σκέψεων, θα επιτύχουμε  ενότητα κίνησης και συνείδησης. Η συνειδητοποίηση της παρουσίας του νου στα διάφορα μέρη του σώματος διδάσκεται μέσω των τεχνικών του Ai Chi.  Με αυτήν την τεχνική μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία, την φυσική κατάσταση και την μακροζωία.

Η βαθιά χαλάρωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν αισθανόμαστε σταθεροί στο νερό και είμαστε σίγουροι για την ικανότητά μας να παρακολουθούμε την πρόοδο της κίνησης. Αυτό το πετυχαίνουμε με την επανάληψη. Η επανάληψη στο Ai Chi είναι για χαλάρωση, όχι για αξιολόγηση της επιτυχίας ή της αποτυχίας.

Η πρόκληση για όσους ασχολούνται με την παραδοσιακή άσκηση, είναι η αλλαγή προοπτικής. Στο Ai Chi, η εστίαση είναι στην ηρεμία, παρά στην ακρίβεια και την ακαμψία.

Οι στροφές που δημιουργούνται από τις κινήσεις σταθερότητας του κορμού είναι καθοριστικές και οργανικές. Βελτιώνουν την πέψη και δρουν αποτελεσματικά στην ανακούφιση από οσφυαλγίες, πονοκεφάλους, δυσκαμψία στους ώμους και το λαιμό.

Μετά τη διδασκαλία της θέσης Ai Chi, διδάσκονται φυσικές κινήσεις και βραδύτητα και στην συνέχεια ενσωματώνεται η αναπνοή.

Μέσα στο νερό νιώθουμε μόνο το 10% του βάρους μας, οπότε δεν ασκείται σημαντική πίεση στις αρθρώσεις.

Μια Ιαπωνική παροιμία λέει: «Η Ιτιά δεν σπάει κάτω από το βάρος του χιονιού».  Άκαμπτα κλαδιά, οστά και ψυχές θα σπάσουν. Με το Ai Chi βελτιώνουμε την ευκαμψία οστών, συνδετικών ιστών και ψυχής, αυξάνοντας θεαματικά την αντοχή τους.

 

Λίγα λόγια για την προέλευσή του:

Το Ai Chi επινοήθηκε από τον Jun Konno (πρόεδρο και ιδρυτή του Aqua Dynamics Institute στη Yokohama της Ιαπωνίας) στις αρχές της δεκαετίας του ’90. O Jun Konno αποφοίτησε από Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Tohoku Gakuin, υπήρξε προπονητής της εθνικής ομάδας κολύμβησης των Φιλιππίνων και δίδαξε στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου των Φιλιππίνων. Έλαβε το μετάλλιο διακεκριμένων υπηρεσιών από την Ολυμπιακή επιτροπή το 1973. Εργάστηκε ως ο νεότερος διευθυντής της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Ομάδας κολύμβησης και έγινε ένας από τους κορυφαίους προπονητές κολύμβησης στην Ιαπωνία. Το 1990 προσπάθησε να αναπτύξει μια τεχνική που θα συνδύαζε την κίνηση μέσα σε ζεστό νερό με τις ιδιότητες βελονισμού της τεχνικής Watsu. Αυτό επιτυγχάνει το Ai Chi. Η λέξη Ai στα Ιαπωνικά σημαίνει «Αγάπη» και η λέξη Chi σημαίνει «ζωτική ενέργεια». Ai είναι το όνομα της τρίτης κόρης του Jun Konno. Η λογική του Ai Chi προέρχεται από τον βελονισμό. Υπάρχουν 364 σημεία βελονισμού. Τα σημεία αυτά συνδέονται μεταξύ τους μέσω των μεσημβρινών. Υπάρχουν συνολικά 35 μεσημβρινοί στο ανθρώπινο σώμα. Μέσα στο νερό είναι πολύ πιο εύκολο να επιτευχθεί πίεση των συγκεκριμένων σημείων, «ξεμπλοκάρισμα» των μεσημβρινών και αποκατάσταση της ροής της ενέργειας στο σώμα. Το Ai Chi μας διδάσκει ποια είναι η φύση του νερού. Ο άνθρωπος αναπτύσσεται ως έμβρυο στο νερό, στη συνέχεια πίνει νερό, πλένεται με νερό, μαθαίνει πώς να επιπλέει ξανά στο νερό και χαλαρώνει στο νερό. Το Ai Chi μας μαθαίνει αυτά τα πράγματα για το νερό, γιατί αναμιγνύει την μνήμη μας με το μακρινό μας παρελθόν και μας θυμίζει τη μακροχρόνια σχέση μας με το νερό. Έτσι όταν ερχόμαστε σε επαφή με το νερό, θυμόμαστε τη σημασία της συμπόνιας και της προσοχής για τους άλλους και τη λήψη ευχαρίστησης από την ευτυχία των άλλων.

 

Ποιους αφορά;

Όλους όσους είναι και θέλουν να παραμείνουν υγιείς!!!

Παράλληλα βοηθά στις παρακάτω περιπτώσεις: Διαχείριση πόνου, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, υπέρταση, καρδιαγγειακά προβλήματα, κόπωση, έλεγχος βάρους, διαταραγμένες διατροφικές συμπεριφορές, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ασθενείς με καρκίνο του μαστού, ελλείματα ισορροπίας, διαβήτης, πόνος στην πλάτη, καρδιακή και πνευμονική αποκατάσταση, καρκίνο, αρθρίτιδα, ινομυαλγία, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, πρόληψη πτώσης, προγεννητική, θεραπεία εμμηνόπαυσης, διαταραχές ανοσοανεπάρκειας, ψυχοσωματικά θέματα, ορθοπεδικά προβλήματα, μαστεκτομή, πολλαπλή σκλήρυνση, ημικρανία, άγχος, καταθλιπτικές διαταραχές, διαχείριση θυμού.

 Στο κολυμβητήριο ΠΗΓΑΣΟΣ Aqua Center, παρέχονται μαθήματα Ai Chi σε τμήματα ή και ιδιαίτερα - κατόπιν συνεννόησης - από πιστοποιημένο εκπαιδευτή.

Πληροφορίες στο 2331125087.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην κορυφή

Στην κορυφή "Φούρκα" με τους Ορειβάτες Βέροιας

Ανηφορίζουμε σε δασικό δρόμο,  μπήκαμε στο δάσος με...

LEAGUE CUP VOLLEY «ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ»: Απευθείας μετάδοση της ΕΡΤ3 από το κλειστό γυμναστήριο «Δημήτριος Βικέλας» Βέροιας

LEAGUE CUP VOLLEY «ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ»: Απευθείας μετάδοση της ΕΡΤ3...

Η ΕΡΤ3 θα καλύψει αποκλειστικά το φετινό League Cup Volley...

Στην κορυφή Καρατάσι (Μαύρη πέτρα) με τους Ορειβάτες Βέροιας

Στην κορυφή Καρατάσι (Μαύρη πέτρα) με τους Ορειβάτες...

Το γλυκό φως της Άνοιξης αγκαλιάζει τις πλαγιές του...

Βόλεϊ - Θετικός στον κορωνοϊό παίκτης του Φιλίππου Βέροιας - Σε rapid tests θα υποβληθούν όλα τα μέλη της ομάδας

Βόλεϊ - Θετικός στον κορωνοϊό παίκτης του Φιλίππου...

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης το ΔΣ του ΤΑΑ Α.Π.Σ....

Νέα διάκριση για τον πρόεδρο Δημήτρη Πιτούλια του Φίλιππου Βέροιας

Νέα διάκριση για τον πρόεδρο Δημήτρη Πιτούλια του...

Ακόμη μια ξεχωριστή και σημαντική διάκριση για τον...

Κοπή βασιλόπιτας για τους Ορειβάτες Βέροιας στο  Xιονοδρομικό  κέντρο Σελίου

Κοπή βασιλόπιτας για τους Ορειβάτες Βέροιας στο ...

 To χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου είναι το πρώτο...

Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στο WRC!

Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στο WRC!

Η επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο Παγκόσμιο...

Κώστας Προύσαλης:

Κώστας Προύσαλης: "Περίεργο συναίσθημα το... σταμάτα,...

O αρχηγός του Φίλιππου Βέροιας Volleyball, Κώστας Προύσαλης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ανηφορίζουμε σε δασικό δρόμο,  μπήκαμε στο δάσος με τις πελώριες οξιές, ντυμένες στα χρώματα της Άνοιξης.Τοπίο τριγύρω ειδυλλιακό για εμάς, όμως η ζωή  τον χειμώνα που πέρασε για τα ζώα του δάσους ήταν ...

Η ΕΡΤ3 θα καλύψει αποκλειστικά το φετινό League Cup Volley ανδρών «Νίκος Σαμαράς» , μεταδίδοντας απευθείας και τα τρία παιχνίδια, που θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτριος Βικέλας» της Βέροιας, το...

Το γλυκό φως της Άνοιξης αγκαλιάζει τις πλαγιές του όρους Βέρμιου, χαϊδεύει τα φυλλώματα της οξιάς στα πυκνά δάση. Ορειβατούμε  ανεβαίνουμε ψηλότερα, η ίδια αίσθηση η ίδια ελευθερία.Ο αέρας άρχισε να...

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης το ΔΣ του ΤΑΑ Α.Π.Σ. Φιλίππου Βέροιας Volleyball σας ενημερώνει ότι έπειτα από συμπτώματα που παρουσίασε αθλητής της ομάδας μας σήμερα το μεσημέρι, υποβλήθηκε στις 18.30 της Παρασκευής...