ΤΟΠΙΚΑ

Οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων της Ημαθίας που επλήγησαν από τον κορονοϊό - Κ. Καλαϊτζίδης: «Παράδειγμα για όλη την Ελλάδα,  οι πρωτοβουλίες του Απόστολου Τζιτζικώστα»

Οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων της Ημαθίας που επλήγησαν από τον κορονοϊό - Κ. Καλαϊτζίδης: «Παράδειγμα για όλη την Ελλάδα, οι πρωτοβουλίες του Απόστολου Τζιτζικώστα»

Μέσω μιας ακόμη ιδιαίτερα σημαντικής πρωτοβουλίας του Απόστολου Τζιτζικώστα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει οικονομικά με το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ, τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού. Πρόκειται για κεφάλαιο κίνησης που θα δοθεί στις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει η πανδημία του κορονοϊού στα οικονομικά τους.

Η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση αφορά και επιχειρήσεις της Ημαθίας και για τον σκοπό αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης συμμετείχε σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη ενώ στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, σε συντονισμό με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους αρμόδιους φορείς υλοποίησης του προγράμματος, η Π.Ε. Ημαθίας θα προχωρήσει στην ευρύτερη ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου της Ημαθίας για όλες τις λεπτομέρειες και τις προϋποθέσεις.

Κ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ: «ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ»


«Πρόκειται για ένα σπουδαίο πρόγραμμα που θα ενισχύσει σημαντικά και την αγορά της Ημαθίας. Οι πρωτοβουλίες του Απόστολου Τζιτζικώστα, το έργο που σχεδιάζει και υλοποιεί μέσω της Περιφέρειας, είναι παράδειγμα για όλη την Ελλάδα, για να έχουμε μια ουσιαστική ανάπτυξη και να στηρίζουμε τον κόσμο με πράξεις και όχι μόνο στα λόγια. Τον ευχαριστούμε μια ακόμη φορά που στέκεται στο πλευρό της Ημαθίας και των πολιτών της» αναφέρει σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη δράση τέτοιου επιπέδου που υλοποιείται στη χώρα και αφορά στην άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων και της αγοράς της Κεντρικής Μακεδονίας με ρευστότητα και αναμένεται να αποτελέσει πιλότο και για άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας. Η δε ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια είναι συμπληρωματική των δράσεων της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού και κυρίως των οριζοντίων μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα της Περιφέρειας θα υλοποιηθεί μέσω του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Αναπτυξιακής Ένωσης Μακεδονίας (ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ).

Το χρονικό διάστημα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι από τις 10/09/2020 έως τις 09/10/2020, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα παράτασης.

Τα επιχορηγούμενα ποσά θα κυμαίνονται από 5.000 έως 50.000 ευρώ και θα καταβληθούν κατά το διάστημα από 01/01/2021 έως 31/03/2021.

Δικαιούχοι θα είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κάθε εταιρικής μορφής, αποκλειομένων αυτών του πρωτογενούς τομέα.

Βασικά κριτήρια αξιολόγησης αποτελούν:

  • Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.) έτους 2019
  • Κέρδη προ Φόρων, Τόκων, & Αποσβέσεων (EBITDA/K.E.) έτους 2019
  • Επίπτωση του Covid-19 στον Κύκλο Εργασιών της Επιχείρησης για το διάστημα 01/04/2020 έως 30/06/2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα 01/04/2019 έως 30/06/2019

Ο πλήρης οδηγός της δράσης έχει αναρτηθεί μεταξύ άλλων στις ιστοσελίδες της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, του ΕΦΕΠΑΕ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στη Διαύγεια και συγκεκριμένα στις κάτωθι ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

https://kepa-anem.gr/πιχειρήσεων-που-επλήγησαν-από-τον-covid-19/

https://efepae.gr/frontend/articles.php?cid=659&t=Enisxusi-epixeirisewn-pou-epligisan-apoton-Covid-19

http://www.pepkm.gr/νίσχυση-μικρών-και-πολύ-μικρώ-επιχειρήσεων-που-επλήγησαν-από-τον-covid-19-στην-κεντρικη-μακεδονία/

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/67Λ7ΛΛ-Π6

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ!

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΩΝ… του Γιάννη Ναζλίδη

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΩΝ… του Γιάννη Ναζλίδη

 …Στον Πειραιά συννέφιασε   και στην Αθήνα βρέχει   ...

Οι αριστούχοι του 6ου Γυμνασίου Βέροιας (2020-2021)

Οι αριστούχοι του 6ου Γυμνασίου Βέροιας (2020-2021)

ΑΡΙΣΤΕΙΑ Α' ΤΑΞΗ1 ΚΑΡΑΦΟΛΑ ΑΡΕΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 202...

Από Τρίτη οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα επιδότησης 1.000 νέων θέσεων εργασίας

Από Τρίτη οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο...

 Την Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 και ώρα 9:00, θα ενεργοποιηθεί...

Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων: «Θεόφιλος Παπαφίλου, ένας διδάσκαλος του γένους, Επίσκοπος Καμπανίας» (Βίντεο)

Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων: «Θεόφιλος...

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου το απόγευμα στο πλαίσιο του...

Τοποθέτηση Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα σχετικά με τις εκκαθαρίσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων

Τοποθέτηση Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα...

Τοποθέτηση του Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενημέρωση προς τους ιδιοκτήτες των οποίων οι ιδιοκτησίες επηρεάζονται από τη διέλευση του Αγωγού φυσικού αερίου

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ενημέρωση προς τους ιδιοκτήτες...

Η εταιρεία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ...

4ο RIV3R ENDURO CROSSING στη Βέροια: Πότε και σε ποιες οδούς θα απαγορευτεί η στάση, η στάθμευση και η κυκλοφορία

4ο RIV3R ENDURO CROSSING στη Βέροια: Πότε και σε ποιες οδούς θα...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

ΑΡΙΣΤΕΙΑ Α' ΤΑΞΗ1 ΚΑΡΑΦΟΛΑ ΑΡΕΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 202 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΣΜΑΣ 203 ΜΠΟΣΙ ΛΑΟΥΡΑ ΦΕΡΙΤ 204 ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 205 ΖΙΩΓΑ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 19 13/146 ΠΑΣΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ 19 13/147...

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, στις 17:30 μ.μ. θα γίνει η κηδεία του Ιωάννη Χασιώτη. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας. 

Συνελήφθη χθες (14 Ιουνίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι...

 Με  δύο συγκεντρώσεις  στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και όλα τα σωματεία -συνδικάτα και εργατικά κέντρα της χώρας., συμμετείχαν  στις κινητοποιήσεις της Βέροιας,...