Όταν πέθανε διαιτητής από μπαλάκι του τένις και άλλαξαν οι κανόνες για τους κριτές - Βίντεο

Όταν πέθανε διαιτητής από μπαλάκι του τένις και άλλαξαν οι κανόνες για τους κριτές - Βίντεο

Η κίνηση του Νόβακ Τζόβοκιτς, όπου τραυμάτισε επόπτρια γραμμής και αποβλήθηκε στο US Open έφερε στη μνήμη ένα μαύρο περιστατικό στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς που ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του US Open αποβλήθηκε από τη διοργάνωση, καθώς χτύπησε με το μπαλάκι μια επόπτρια γραμμών.



Σαν σήμερα, πριν από 37 χρόνια είχε συμβεί ένα περίπου ανάλογο περιστατικό, αλλά με πιο τραγικό τέλος. Ο επόπτης, Wertheim βρισκόταν στη γραμμή κατά τη διάρκεια του τελικού του single των ανδρών, μεταξύ του Simon Jul και του Stefan Edberg όταν χτυπήθηκε στη βουβωνική χώρα από έναν άσο που έκανε ο Σουηδός, Στέφαν Έντμπεργκ. Το μπαλάκι χτύπησε τον επόπτη γραμμών και αυτός έπεσε προς τα πίσω και χτύπησε το κεφάλι του στη σκληρή επιφάνεια.

Ο ρέφερι ήταν αναίσθητος όταν μεταφέρθηκε στο «Flushing Meadow» και αξιωματούχοι του US Open ανέφεραν ότι υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Πέθανε πέντε ημέρες μετά το συμβάν

Έχουν περάσει ακριβώς 37 χρόνια από τη σκοτεινή μέρα στην ιστορία του τένις, αφού έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου 1983, όταν ο θρυλικός Σουηδός τενίστας χτύπησε κατά λάθος τον 60χρονο βοηθό διαιτητή Ντικ Βερτχέιμ κατά τη διάρκεια ενός σερβίς. Ο επόπτης καθόταν σε καρέκλα, αλλά ήταν τόσο δυνατό το σερβίς που τον έριξε κάτω από την καρέκλα. Ο άτυχος άνδρας πέθανε πέντε ημέρες μετά το συμβάν ως αποτέλεσμα του χτυπήματος. Η αιτία θανάτου ήταν αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Ο 17χρονος Σουηδός αθλητής σκέφτηκε σοβαρά να εγκαταλείψει το τένις λόγω αυτού του περιστατικού. Ένιωσε μεγάλη ενοχή για τον θάνατο του επόπτη, ήταν εντελώς χάλια ψυχολογικά. Αργότερα, όμως, ανέκαμψε και έκανε μια εξαιρετική καριέρα. Ήταν ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο και έξι φορές πρωταθλητής Grand Slam.

Άλλαξαν οι κανόνες για τους κριτές

Ύστερα από αυτήν την τραγωδία, η οργάνωση του τένις άλλαξε τους κανόνες για τους κριτές. Αποφασίστηκε ότι δεν θα κάθονταν πλέον στις καρέκλες, αλλά θα στέκονταν όρθιοι κατά τη διάρκεια του αγώνα, ώστε να αποφύγουν την μπάλα.

Η οικογένεια του αποθανόντος μήνυσε τη διοργάνωση του US Open και του American Tennis Association, απαιτώντας 2,25 εκατομμύρια δολάρια, αλλά το δικαστήριο διαπίστωσε ότι το χτύπημα της μπάλας δεν ήταν η αιτία θανάτου του και η αποζημίωση ήταν 165.000 δολάρια.


Πηγή: sputniknews.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτάθλημα κορασίδων Ποσειδώνας Βέροιας - Ζαφειράκης Νάουσας 3-0

Πρωτάθλημα κορασίδων Ποσειδώνας Βέροιας - Ζαφειράκης...

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος...

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας στο Τριεθνές Τουρνουά Θεσ/νίκης

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ...

Στο Τριεθνές Τουρνουά της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκαν οι...

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ   Βέροιας

Επιτυχίες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλήτριες του...

Δυναμικό Ξεκίνημα του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας

Δυναμικό Ξεκίνημα του Ομίλου Αντισφαίρισης...

Δυναμικά ξεκίνησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του...

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας  - 1η η ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΎΛΑ στο Ε3 Open της Έδεσσας

Όμιλος Αντισφαίρισης Αλέξανδρος Βέροιας - 1η η...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλητές και οι...

1η η ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΤΗ ΤΑΝΙΑ, 3ος ο ΜΠΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ στο Ε3 Οpen Κοζάνης, Καστοριάς

1η η ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΤΗ ΤΑΝΙΑ, 3ος ο ΜΠΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ στο Ε3 Οpen...

Με επιτυχίες επέστρεψαν οι αθλητές και αθλήτριες του...

ΠΑΙΖΟΥΜΕ TENNIS ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ!!!

ΠΑΙΖΟΥΜΕ TENNIS ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ!!!

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την νέα χρονιά στον Όμιλο...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλαδικό Πρωτάθλημα τένις για Αγόρια και Κορίτσια κάτω των 14 ετών από τον ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλαδικό...

Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος κορασίδων, ο Ποσειδώνας κέρδισε το Ζαφειράκη Νάουσας με 3-0 σετ (25-14,25-16,25-20) κ ξέφυγε με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.Έτσι εκτός απροόπτου θα...

Στο Τριεθνές Τουρνουά της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ομίλου το περασμένο Σαββατοκύριακο.Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν αντιμέτωποι με ξένους αθλητές από την...

Συνέχεια στις επιτυχίες έδωσαν οι αθλήτριες του Ομίλου το περασμένο Σαββατοκύριακο.Στην Κατηγορία Κ12 η Εκμεκτσόγλου Κάτια συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία καθώς σε ένα ακόμη τουρνουά σημείωσε...

Δυναμικά ξεκίνησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ομίλου Αντισφαίρισης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Βέροιας την πρώτη αγωνιστική δραστηριότητα της σεζόν που διεξήχθη στο Ε3 Open τουρνουά της Αριδαίας.Στην Κατηγορία Κ12...