ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΙΡΑΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΙΡΑΜΑ

 

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας προβλέπεται από σήμερα που ανοίγουν τα σχολεία, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, στους χώρους των σχολείων.

                Θα περίμενε βέβαια κανείς ότι αυτή η απόφαση θα ήταν απόρροια μιας συνολικής πολιτικής προστασίας τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και της προσπάθειας για το κατά το δυνατόν συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και όμως τίποτα από αυτά δε συμβαίνει. Αρκεί να παρατηρήσει κάποιος ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για αύξηση του αριθμού των μαθητών στις σχολικές αίθουσες. Και αυτό όταν η δραστική μείωση των μαθητών στις τάξεις στο πλαίσιο της αποφυγής συνωστισμού, θεωρείται πανευρωπαϊκά το Νο1 μέτρο αποφυγής εξάπλωσης του covid-19.

                Η αποφυγή συνωστισμού στα σχολεία είναι το βασικό μέτρο πρόληψης που εφαρμόζεται στην Ευρώπη. Μάλιστα για την υλοποίησή του εκεί, διατέθηκαν επιπλέον σχολικές αίθουσες και εκπαιδευτικό προσωπικό, μέσα μεταφοράς, θεσπίστηκε η εκ περιτροπής διδασκαλία και η εξ αποστάσεως διδασκαλία με κοινή βάση λειτουργίας σχολικών τμημάτων με έως 15 μαθητές και όλα αυτά για να επιτευχθεί η απόσταση μεταξύ των μαθητών να είναι 1,5 μέτρο.

                Και είναι αντιφατικό και ταυτόχρονα τραγελαφικό ειδικά για το νομό μας από τη μια η Κυβέρνηση να αποφασίζει την απαγόρευση συνάθροισης άνω των 9 ατόμων ακόμη και σε εξωτερικό χώρο και από την άλλη να επιβάλλει το στρίμωγμα έως και 26 παιδιών σε μια σχολική αίθουσα !

                Είναι προφανές ότι η παιδεία και η υγεία του λαού δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει το κόστος παρόμοιων επιλογών. Μπορεί να μοιράζει αφειδώς χρήματα σε μέσα μαζικής επικοινωνίας και σε δικούς της ανθρώπους, αλλά σε ότι μας αφορά εισπράττουμε αδιαφορία. Διαρκώς επικαλείται την ατομική μας ευθύνη, τις ευθύνες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικού προσωπικού. αποποιούμενη των δικών της πολιτικών ευθυνών. Σε άλλους μοιράζει χρήμα, στους μαθητές παγουρίνο και μάσκες.

                Επιτέλους η κυβέρνηση αλλά και οι άλλοι αρμόδιοι φορείς, Διευθύνσεις Εκπ/σης, Δήμοι, Περιφέρειες πρέπει να κινηθούν προς την κατεύθυνση μείωσης των μαθητών ανά τάξη και να μην μετατρέπουν μαθητές και εκπαιδευτικούς σε πειραματόζωα ανερμάτιστων  αποφάσεων.  

 

                                                                                                                      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                   Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο γερανός της Τροχαίας Βέροιας στην πλημμυρισμένη Καρδίτσα

Ο γερανός της Τροχαίας Βέροιας στην πλημμυρισμένη...

Στην πλημμυρισμένη πόλης της Καρδίτσας βρέθηκε το...

Πέντε νέα κρούσματα στην Ημαθία

Πέντε νέα κρούσματα στην Ημαθία

Πέντε τα νέα κρούσματα στην Ημαθία,  εκ των οποίων 2...

800 νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων! - Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.:  Η αποστολή μας αναγνωρίζεται και ο αγώνας μας δικαιώνεται

800 νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων! - Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.: Η...

Για πολλά χρόνια οι συνοριακοί φύλακες στη χώρα μας...

Επαναληπτικός ψεκασμός στην Ν. Νικομήδεια για την αντιμετώπιση των κουνουπιών το βράδυ της Τετάρτης

Επαναληπτικός ψεκασμός στην Ν. Νικομήδεια για την...

Ανακοινώνεται από το Δήμο Βεροίας ότι θα...

Δήμος Νάουσας: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Π.Ε. Καρδίτσας

Δήμος Νάουσας: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για...

Ο Δήμος Νάουσας και το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας...

Οριστικοποίηση Εγγραφών στο ΙΕΚ Βέροιας

Οριστικοποίηση Εγγραφών στο ΙΕΚ Βέροιας

Παρακαλούνται οι επιτυχόντες των ηλεκτρονικών...

"Έπεσαν" οι υπογραφές για 22 επενδυτικά έργα με...

Ολοκληρώνεται πλέον η διαδικασία υπογραφής των...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Και το 2021 η χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Και το 2021 η χρηματοδότηση του...

Τηλεδιάσκεψη του Λάζαρου Τσαβδαρίδη και 3 συναδέλφων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώνεται πλέον η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων με τους Τελικούς Δικαιούχους που εντάχθηκαν στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER, κατά την 1η Πρόσκληση για έργα Ιδιωτικού χαρακτήρα. 22 επενδυτικά έργα, με...

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Σωτ. Βούλγαρης. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 12μ, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μακροχωρίου. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό στις 11.30πμ.

ουκέτο σε καταστήματα και πρόστιμα επιβλήθηκαν και χθες στο πλαίσιο των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.@@ads-307@@Ειδικότερα,  πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 40.669 έλεγχοι και...

Μετά από μία πρωτοφανή πανστρατιά, στην οποία συμπαρατάχθηκαν άνθρωποι της βεροιώτικης αγοράς-ελεύθεροι επαγγελματίες, εταιρείες και κοινωνικοί φορείς, επιτεύχθηκε η ανακατασκευή του ανελκυστήρα της...