ΕΛΜΕ Ημαθίας για την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας: Συνεπής στην τακτική απαξίωσης και αδιαφορίας απέναντι στους εκπαιδευτικούς φορείς

ΕΛΜΕ Ημαθίας για την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας: Συνεπής στην τακτική απαξίωσης και αδιαφορίας απέναντι στους εκπαιδευτικούς φορείς

Συνεπής στην τακτική απαξίωσης και αδιαφορίας απέναντι στους εκπαιδευτικούς φορείς, η υπουργός Παιδείας, την Πέμπτη 10/9/2020 επισκέφτηκε το νομό μας χωρίς προηγούμενη δημόσια γνωστοποίηση, χωρίς να αναζητήσει συνάντηση με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών αλλά και χωρίς να παραχωρήσει τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να μας ακούσει και να συζητήσει μαζί μας τα πολύ σοβαρά και επείγοντα ζητήματα που έχει εγείρει η πολιτική που ασκεί τον τελευταίο χρόνο στο χώρο της εκπαίδευσης.

 


Παρά ταύτα, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας κατάφερε να κινητοποιήσει ταχύτατα τους εκπαιδευτικούς του νομού μας, οι οποίοι ''υποδέχθηκαν'' την κ. Κεραμέως κατά την επίσκεψή της στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βέροιας, διεκδικώντας τα αυτονόητα εν όψει του ανοίγματος των σχολείων: ασφαλείς συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Με μεγάλη καθυστέρηση, το ΔΣ εισήλθε τελικά στην αίθουσα που βρισκόταν η υπουργός, όπου, διαπιστώνοντας την ύπαρξη υπερβολικού συνωστισμού, πρότεινε την πραγματοποίηση της συζήτησης σε παρακείμενη άδεια αίθουσα προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων ασφαλείας. Ωστόσο, η υπουργός επέμεινε στην διεξαγωγή συζήτησης ''ορθίων'' στον προθάλαμο της αίθουσας εκπαιδευτικών του σχολείου παρουσία αριθμού προσώπων που υπερέβαινε κατά πολύ και το όριο ασφαλείας αλλά και τη διασφάλιση συνθηκών διεξαγωγής γόνιμου διαλόγου.

  


Στον ελάχιστο χρόνο που μας παραχωρήθηκε, το ΔΣ της ΕΛΜΕ, αφού καταγγείλαμε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν ενημερωθήκαμε για την επίσκεψη της υπουργού και δεν προσκληθήκαμε σε συνάντηση, θέσαμε  στην υπουργό το επιτακτικό αίτημα για τη μείωση των μαθητών έως 15 ανά τάξη, όριο ασφαλείας βάσει έγκυρων επιστημονικών ερευνών και γνωματεύσεων που έχουν δημοσιευθεί και εναρμονισμένο με το σχετικό ψήφισμα της ΟΛΜΕ. Ζητήσαμε να αναζητηθούν και να επιστρατευτούν αίθουσες και κτήρια που μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες απαιτήσεις ασφαλούς λειτουργίας που γεννά η πανδημία, πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών, ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, προμήθεια του αναγκαίου υλικού υγειονομικής προστασίας άμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

 

Ζητήσαμε, ακόμη, έγκριση όλων των ''ολιγομελών'' τμημάτων του νομού μας. Τέλος επιδώσαμε το ψήφισμα που ακολουθεί με τις αποφάσεις του ΔΣ εν όψει του ανοίγματος των σχολείων και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

 Στην απάντησή της η υπουργός προέβαλε ότι το αίτημα μείωσης των μαθητών ανά τάξη δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω έλλειψης κτηριακών δομών. Στην απάντηση της ΕΛΜΕ Ημαθίας ότι είναι οικονομικοί οι λόγοι επειδή η κυβέρνηση έχει θέσει άλλες προτεραιότητες για τα υπάρχοντα δημόσια κονδύλια, απέφυγε να δώσει εξήγηση.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής επιδημιολόγων,  για την αποφυγή της διασποράς της νόσου επιβάλλεται η χρήση της μάσκας, η οποία φαίνεται ότι ανάγεται στο μοναδικό και ανυπέρβλητο μέτρο έναντι της πανδημίας. Στο σημείο αυτό επισημάνθηκε στην Υπουργό η διφορούμενη στάση μελών της επιτροπής του ΕΟΔΥ, οι οποίοι με τις αντιφατικές τοποθετήσεις τους δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες. Σε ερώτηση σχετικά με την περίπτωση των μαθητών που δεν θα φορούν τη μάσκα τους, μας υπέδειξε να εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα το νόμο και να μην τους δεχθούμε στις αίθουσες. Για την περίπτωση άσκησης των απειλούμενων ένδικων προσφυγών κατά των εκπαιδευτικών από τους γονείς που δεν εγκρίνουν τη χρήση μάσκας από τα παιδιά τους, υποστήριξε ότι κατέθεσε σχετική ΚΥΑ για να μας προστατέψει. Στο ερώτημα αν η προστασία αυτή είναι ανάλογη με αυτήν που παρείχε στους συναδέλφους  που κλήθηκαν στο Α.Τ. Νάουσας κατόπιν εγγράφου που κατέθεσε η Ένωση Γονέων Νάουσας σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών, απέφυγε να απαντήσει.

 Στο αίτημα έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων του νομού δεν απάντησε.

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο γερανός της Τροχαίας Βέροιας στην πλημμυρισμένη Καρδίτσα

Ο γερανός της Τροχαίας Βέροιας στην πλημμυρισμένη...

Στην πλημμυρισμένη πόλης της Καρδίτσας βρέθηκε το...

Πέντε νέα κρούσματα στην Ημαθία

Πέντε νέα κρούσματα στην Ημαθία

Πέντε τα νέα κρούσματα στην Ημαθία,  εκ των οποίων 2...

800 νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων! - Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.:  Η αποστολή μας αναγνωρίζεται και ο αγώνας μας δικαιώνεται

800 νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων! - Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.: Η...

Για πολλά χρόνια οι συνοριακοί φύλακες στη χώρα μας...

Επαναληπτικός ψεκασμός στην Ν. Νικομήδεια για την αντιμετώπιση των κουνουπιών το βράδυ της Τετάρτης

Επαναληπτικός ψεκασμός στην Ν. Νικομήδεια για την...

Ανακοινώνεται από το Δήμο Βεροίας ότι θα...

Δήμος Νάουσας: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Π.Ε. Καρδίτσας

Δήμος Νάουσας: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για...

Ο Δήμος Νάουσας και το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας...

Οριστικοποίηση Εγγραφών στο ΙΕΚ Βέροιας

Οριστικοποίηση Εγγραφών στο ΙΕΚ Βέροιας

Παρακαλούνται οι επιτυχόντες των ηλεκτρονικών...

"Έπεσαν" οι υπογραφές για 22 επενδυτικά έργα με...

Ολοκληρώνεται πλέον η διαδικασία υπογραφής των...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Και το 2021 η χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Και το 2021 η χρηματοδότηση του...

Τηλεδιάσκεψη του Λάζαρου Τσαβδαρίδη και 3 συναδέλφων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώνεται πλέον η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων με τους Τελικούς Δικαιούχους που εντάχθηκαν στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER, κατά την 1η Πρόσκληση για έργα Ιδιωτικού χαρακτήρα. 22 επενδυτικά έργα, με...

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Σωτ. Βούλγαρης. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 12μ, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μακροχωρίου. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό στις 11.30πμ.

ουκέτο σε καταστήματα και πρόστιμα επιβλήθηκαν και χθες στο πλαίσιο των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.@@ads-307@@Ειδικότερα,  πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 40.669 έλεγχοι και...

Μετά από μία πρωτοφανή πανστρατιά, στην οποία συμπαρατάχθηκαν άνθρωποι της βεροιώτικης αγοράς-ελεύθεροι επαγγελματίες, εταιρείες και κοινωνικοί φορείς, επιτεύχθηκε η ανακατασκευή του ανελκυστήρα της...