Ανακοίνωση του ΚΚΕ Ημαθίας για το κρούσμα κορονοϊού στην δομή προσφύγων στην Αλεξάνδρεια

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Ημαθίας για το κρούσμα κορονοϊού στην δομή προσφύγων στην Αλεξάνδρεια

Μετά   τα  εκατοντάδες  κρούσματα  κορονοϊού  σε   βιομηχανίες  επεξεργασίας  ροδακίνων  στο Νομό μας  και  στην  γειτονική  Πέλλα , μετά  το κλείσιμο του   7ου Δημοτικού  Σχολείου  Αλεξάνδρειας , επιβεβαιώθηκε  ακόμα  ένα  κρούσμα στην ανοιχτή  δομή  προσφύγων  στην  Αλεξάνδρεια.

  Οι  εξελίξεις  αυτές  επιβεβαιώνουν  πόσο κάλπικο  είναι   το αφήγημα  της  Κυβέρνησης   για τη  διαχείριση  της  πανδημίας. Υγειονομικά πρωτόκολλα  έγιναν   λάστιχο  για  τα  κέρδη   των  μεγαλοβιομηχάνων , των εφοπλιστών ,των μεγαλοξενοδόχων  και των  αεροπορικών  εταιριών.

  Η  ευθύνη  της  Κυβέρνησης  για το  ασφαλές  άνοιγμα  των σχολείων  περιορίστηκε  στη  χορήγηση  μια μάσκας  και στις «συμβουλές» υπηρεσιακών και  κυβερνητικών παραγόντων.

Tο  άτομο  που  προσβλήθηκε  νοσηλεύεται  σε νοσοκομείο  της  περιοχής  ενώ  και ο  οικογενειακός   του  περίγυρος  παρουσιάζει  ύποπτα  συμπτώματα.

Παράλληλα  οι   εργαζόμενοι  στο Κέντρο  συνεχίζουν να  εργάζονται στη δομή χωρίς  να  έχουν  άμεσα  τα απαραίτητα  τεστ στους ίδιους ,αλλά  και στους πρόσφυγες  που  διαμένουν εκεί ώστε  να γίνει ιχνηλάτηση  πιθανών  κρουσμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση φορέων  καταγγέλλεται  ότι  μέχρι στιγμής  δεν  έχει  γίνει  απολύμανση  του  χώρου  ,όπως  και  η  έλλειψη  ουσιαστικών  μέτρων ώστε να   μειωθούν  οι πιθανότητες  διασποράς  του  ιού.

 Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στις προσφυγικές δομές για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Έχει ακέραια την ευθύνη, να πάρει  όλα τα απαραίτητα μέτρα άμεσα  όπως:

wΝα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να υπάρχει ακριβής εικόνα του αριθμού των κρουσμάτων. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που λαμβάνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Για όσους ήπια νοσούντες επιλεγεί να παραμείνουν στη δομή, χρειάζεται να προβλεφθεί ειδικός χώρος, καθώς η απομόνωσή τους δεν είναι δυνατόν να γίνει μέσα στα μικρά οικήματα που διαμένουν.

wΝα παρθούν τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής, να γίνεται συχνή απολύμανση των χώρων, να χορηγηθούν δωρεάν όλα τα υλικά ατομικής υγιεινής.

wΝα εξοπλιστεί και να ενισχυθεί το ιατρείο με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να εξασφαλίζεται η μεταφορά των προσφύγων σε κατάλληλες δομές Υγείας εφόσον χρειάζεται.

w Να  ενισχυθεί  με ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό και μέσα το Κέντρο Υγείας  Αλεξάνδρειας

w Για το διάστημα του υγειονομικού περιορισμού στη δομή φιλοξενίας να εξασφαλιστούν για όλους τα είδη πρώτης ανάγκης, τα τρόφιμα και τα φάρμακα, συνολικά όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη διαβίωση των προσφύγων.

wΝα επιδειχθεί ιδιαίτερη φροντίδα για τα παιδιά.

wΟι εργαζόμενοι είναι η καρδιά της λειτουργίας της δομής και είναι ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα προφύλαξης και προστασίας, να εξασφαλιστούν σταθερές εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα».

  Επίσης  το ΚΚΕ  καλεί  το  λαό  της  περιοχής  να απομονώσει  κάθε  φωνή  που  θα σπείρει  το  ρατσιστικό δηλητήριο  με  αφορμή  το  κρούσμα στη Δομή προσφύγων. Είναι  ευθύνη  της Πολιτείας να  πάνε  όλα  τα παιδιά  στο  Σχολείο  με  τη μεγαλύτερη  δυνατή ασφάλεια  για τα ίδια , τους γονείς τους  και τους δασκάλους  τους.

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εφάπαξ επίδομα έως 400 ευρώ για τους δικηγόρους

Εφάπαξ επίδομα έως 400 ευρώ για τους δικηγόρους

Εφάπαξ επίδομα που μπορεί να φτάνει ως τα 300 με 400 ευρώ...

Το “αγκάθι” των Πρεσπών… *Του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Το “αγκάθι” των Πρεσπών… *Του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Την επομένη της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών...

Άμεση ανταπόκριση του Δήμου για την κατασκευή ράμπας στο ΥΦΑΔΙ
Μήνυμα του Λάζαρου Τσαβδαρίδη για την Ημέρα της Αστυνομίας

Μήνυμα του Λάζαρου Τσαβδαρίδη για την Ημέρα της...

"Εορτάζουμε σήμερα την Ημέρα της Αστυνομίας και...

Με επιτυχία η συνάντηση 20 πολιτιστικών συλλόγων της Βέροιας

Με επιτυχία η συνάντηση 20 πολιτιστικών συλλόγων της...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ,την Παρασκευή 16...

Υποδοχή του λειψάνου του Αγίου Παρθενίου στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Φυτειάς

Υποδοχή του λειψάνου του Αγίου Παρθενίου στον Ι. Ναό...

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Φυτειάς ανακοινώνει στον...

Εργασίες βελτίωσης του δρόμου που συνδέει τη Νάουσα με τον Κοπανό - Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης σε υποδομές (Εικόνες)

Εργασίες βελτίωσης του δρόμου που συνδέει τη Νάουσα με...

Εργασίες βελτίωσης του δρόμου που συνδέει τη Νάουσα...

Στις Τοπικές Κοινότητες Κοπανού και Επισκοπής  ο Δήμαρχος Νάουσας στο πλαίσιο της «Ώρας του Δημάρχου»

Στις Τοπικές Κοινότητες Κοπανού και Επισκοπής ο...

Συναντήσεις με δημότες και προέδρους των Τοπικών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με μια ακατανόητη απόφαση, η διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου μας, προχώρησε στην προβολή ταινιών με εισιτήριο (!), σε υπαίθριο χώρο. Αποδείχθηκε -για ακόμη μια φορά- ότι...

Φωτό: Ανατολική άποψη του (κατεδαφισμένου πλέον) Ι. Ναού Παναγιάς Κυριώτισσας, στα 1960, στην αυλή του οποίου γινόταν  η συγκέντρωση-έκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων της Βέροιας.Δεξιά, σε πρώτο πλάνο το...

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού δεν εμπόδισαν ένα πολύ λαμπερό ζευγάρι να ενώσει τις ζωές του στον γάμο τους που έγινε το προηγούμενο Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στον Ι.Ν. Αγ....

Σύμφωνα με την έκθεση: «Η εβδομαδιαία αυτή αναφορά σκοπό έχει τη συνοπτική παρουσίαση της κατάστασης σχετικά με την καταγραφή κρουσμάτων που διαγιγνώσκονται εργαστηριακά με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού...