Μάσκα, η απόλυτη προστασία κατά  της πανδημίας!

Μάσκα, η απόλυτη προστασία κατά της πανδημίας!

Η λέξη μάσκα που τόσο γρήγορα κατάφερε και κυριάρχησε στο λεξιλόγιο μας τείνει να γίνει κατά πολλούς το απόλυτο “αξεσουάρ”.

Εγώ δεν θα την ονόμαζα “αξεσουάρ” αλλά την μέγιστη προστασία κατά της πανδημίας, η οποία δεν μας ξέχασε και δυστυχώς είναι ακόμα εδώ.Ειδικός δεν είμαι αλλά οφείλω να υπακούω στους ειδικούς, στους λοιμοξιωλόγους ,στους ανθρώπους  αυτούς που καθημερινά επιτελούν έναν τιτάνιο αγώνα , σε μία καθημερινότητα που ποτέ κανείς δεν περίμενε πως θα ξημερώσει και θα αλλάξει κατά πολύ την ζωή όλων μας.


Ο κορονοϊός δεν εξαφανίστηκε αλλά απ’ότι φαίνεται ξέρει καλά να κρύβεται, οι θεωρίες συνομωσίας κακά τα ψέματα δεν βοηθούν πουθενά. Βέβαια είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν αντιρρήσεις και αμφιβολίες , καθώς αδιαμφισβήτητα είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Αλλά θα πρέπει εν τέλει να ακούμε πάντοτε τους ειδικούς.


Η χρήση της μάσκας , λόγω και της αύξησης των κρουσμάτων είναι πλέον απαραίτητη και υποχρεωτική σε όλους τους χώρους(τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς).Οι προτροπές των ειδικών φαίνεται να μην συγκινούν ιδιαίτερα ολόκληρο το σύνολο των πολιτών οι οποίοι συχνά κάνουν λόγο για “ μεγαλοποιήση ” των γεγονότων και υπερβολές από πλευράς των επιστημόνων.


Παρά τις όποιες αντιδράσεις, φαίνεται να τις συνηθίζουμε

.Αν όχι όλοι οι περισσότεροι φοράμε μάσκα για να προστατευτούμε.Η χρήση της μάσκας από τους “χρήστες” της αλλά ακόμα και η μή χρήση της θα μπορούσε να τους κατατάξει σε τρείς κατηγορίες.


• Έχουμε τους “αρνητές” (που αρνούνται να την φορέσουν) καθώς  όπως υποστηρίζουν δεν γνωρίζουν κάποιον που νόσησε. Επίσης πιστεύουν ότι ο Covid-19 δεν είναι κάτι άλλο πάρα μια απλή ασθένεια. 


• Κάποιοι φοράνε την μάσκα ως προέκταση του πηγουνιού τους έτσι ώστε να την εφαρμόσουν κανονικά σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο. Θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να γλυτώσουν το πρόστιμο που επιβάλλεται. Εδώ συγκαταλέγεται μια μεγάλη μερίδα των νέων οι οποίοι θεωρούν λανθασμένα “άτρωτους” τους εαυτούς τους .


• Υπάρχουν και οι άνθρωποι που τηρούν με ευλάβεια και συνέπεια τους υγειονομικούς κανόνες.Όχι για να αποφύγουν κάποιο πρόστιμο αλλά για να προστατέψουν τους “δικούς” τους αλλά και τους γύρω τους.


Επομένως συμπεραίνουμε πως πλήρως δεν έχει αφομοιωθεί η καινούργια, σκληρή και δύσκολη κατά πολλούς πραγματικότητα. Ίσως γιατί φοβόμαστε αυτήν την πραγματικότητα , ίσως ακόμη επειδή δεν είμαστε έτοιμοι να την ζήσουμε. 

Πρέπει όμως.

Όπως και να ‘χει  είμαι απολύτως σίγουρος ότι όλοι μας σε βάθος χρόνου, θα προσαρμοστούμε και με ενιαία συλλογική προσπάθεια θα καταφέρουμε πολλά .


Θεολόγος 

Μαρμάγγελος,

Φοιτητής 

Πολιτικής 

Επιστήμης ΔΠΘ


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο γερανός της Τροχαίας Βέροιας στην πλημμυρισμένη Καρδίτσα

Ο γερανός της Τροχαίας Βέροιας στην πλημμυρισμένη...

Στην πλημμυρισμένη πόλης της Καρδίτσας βρέθηκε το...

Πέντε νέα κρούσματα στην Ημαθία

Πέντε νέα κρούσματα στην Ημαθία

Πέντε τα νέα κρούσματα στην Ημαθία,  εκ των οποίων 2...

800 νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων! - Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.:  Η αποστολή μας αναγνωρίζεται και ο αγώνας μας δικαιώνεται

800 νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων! - Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.: Η...

Για πολλά χρόνια οι συνοριακοί φύλακες στη χώρα μας...

Επαναληπτικός ψεκασμός στην Ν. Νικομήδεια για την αντιμετώπιση των κουνουπιών το βράδυ της Τετάρτης

Επαναληπτικός ψεκασμός στην Ν. Νικομήδεια για την...

Ανακοινώνεται από το Δήμο Βεροίας ότι θα...

Δήμος Νάουσας: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Π.Ε. Καρδίτσας

Δήμος Νάουσας: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για...

Ο Δήμος Νάουσας και το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας...

Οριστικοποίηση Εγγραφών στο ΙΕΚ Βέροιας

Οριστικοποίηση Εγγραφών στο ΙΕΚ Βέροιας

Παρακαλούνται οι επιτυχόντες των ηλεκτρονικών...

"Έπεσαν" οι υπογραφές για 22 επενδυτικά έργα με...

Ολοκληρώνεται πλέον η διαδικασία υπογραφής των...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Και το 2021 η χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Και το 2021 η χρηματοδότηση του...

Τηλεδιάσκεψη του Λάζαρου Τσαβδαρίδη και 3 συναδέλφων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώνεται πλέον η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων με τους Τελικούς Δικαιούχους που εντάχθηκαν στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER, κατά την 1η Πρόσκληση για έργα Ιδιωτικού χαρακτήρα. 22 επενδυτικά έργα, με...

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Σωτ. Βούλγαρης. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 12μ, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μακροχωρίου. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό στις 11.30πμ.

ουκέτο σε καταστήματα και πρόστιμα επιβλήθηκαν και χθες στο πλαίσιο των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.@@ads-307@@Ειδικότερα,  πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 40.669 έλεγχοι και...

Μετά από μία πρωτοφανή πανστρατιά, στην οποία συμπαρατάχθηκαν άνθρωποι της βεροιώτικης αγοράς-ελεύθεροι επαγγελματίες, εταιρείες και κοινωνικοί φορείς, επιτεύχθηκε η ανακατασκευή του ανελκυστήρα της...