Εκτός παράταξης Μπατσαρά από χθες ο Τσιούντας - Δεν την αναγνωρίζει ως αρχηγό, αλλά παραμένει ο Κελεσίδης

Εκτός παράταξης Μπατσαρά από χθες ο Τσιούντας - Δεν την αναγνωρίζει ως αρχηγό, αλλά παραμένει ο Κελεσίδης

Τι συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με την επίσημη ανεξαρτητοποίηση του κ. Χρήστου Τσιούντα από την παράταξη της Γεωργίας Μπατσαρά «Βέροια-Πρωτεύουσα πόλη», ξεκίνησε χθες το απόγευμα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας (με τηλεδιάσκεψη) η οποία συνοδεύτηκε από δήλωσή του που αιτιολογούσε την απόφαση αποχώρησής του από τη δημοτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Αφορμή, η ανάληψη της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής από την κα Μπατσαρά, θέση την οποία είχε ο σύμβουλός της Στάθης Κελεσίδης και «ο τρόπος που το χειρίστηκε η επικεφαλής κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας», την οποία, ο κ. Τσιούντας χαρακτήρισε «αποφράδα συνεδρίαση». Ο δημοτικός σύμβουλος αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό όσων προηγήθηκαν, έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας, εφόσον παραμένει αρχηγός η κα Μπατσαρά, στην οποία καταλόγισε αντιδημοκρατική συμπεριφορά δηλώνοντας ότι «αποφάσισε» να αναλάβει η ίδια την αντιδημαρχία χωρίς να συζητηθεί στην ομάδα, αλλά και σε ραδιοφωνικές δηλώσεις της ότι «όσοι μπήκαν στην πολιτική για να πλουτίσουν, λάθος κατάλαβαν».

Ο κ. Τσιούντας ρώτησε ποιους και τι εννοούσε η κα Μπατσαρά περί πλουτισμού και δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να αμαυρωθούν 34 έτη πορείας του στην Αυτοδιοίκηση.

Η επικεφαλής της παράταξης, απάντησε ότι πρόκειται για προσωπική της άποψη, και ότι δεν εννοεί κανένα συγκεκριμένα, εκτιμώντας ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι προσφορά.

Στο θέμα αναφέρθηκε αργότερα και ο κ. Στάθης Κελεσίδης, εκτιμώντας ότι η κα Μπατσαρά λειτούργησε «ως μοναρχία» και δήλωσε ότι δεν την αναγνωρίζει πλέον, ως αρχηγό της δημοτικής ομάδας, στην οποία ωστόσο εξακολουθεί να ανήκει.

Περί κορωνοϊούΑναφορά στις συνέπειες του covid-19 έκαναν ο πρόεδρος του Σώματος Άρης Λαζαρίδης και ο δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης, με συγκεκριμένα περιστατικά φίλων αλλά και δημοτικών υπαλλήλων, που ενίσχυσαν την άποψή τους για την αναγκαιότητα των μέτρων προφύλαξης, εφιστώντας την προσοχή όλων και κυρίως τη χρήση μάσκας.

Για τη λειτουργία των σχολείων

Πολλές αναφορές έγιναν από συμβούλους (Μελιόπουλος, Πυρινός, Τσαναξίδης, Παπαδόπουλος, Τζήμα) στη λειτουργία των σχολείων, στους όρους προστασίας, στην ανάγκη ολιγομελών τμημάτων, στις καταλήψεις και τα αιτήματα των μαθητών, στην ανησυχία γονέων και εκπαιδευτικών αλλά και στην επιλογή να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία της Ημαθίας, παρά τα κρούσματα. Απαντήθηκε από την αντιδήμαρχο Παιδείας Σ. Τζήμα αλλά και τον κ. Πυρινό, ότι η λειτουργία των σχολείων και ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα είναι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, ωστόσο λαμβάνονται μέτρα από το Δήμο για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων. Ένα θέμα ωστόσο που έθιξε ιδιαίτερα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασ. Παπαδόπουλος, είναι η «εξαφάνιση» των κάδων από τις γειτονιές διότι χρησιμοποιούνται από τους μαθητές για τις «ανάγκες» των καταλήψεων.

«Κάναμε καταλήψεις και στην εποχή μας για σοβαρά ή μη, αιτήματα, πρέπει να είμαστε αγωνιστές, αλλά όλα έχουν όρια. Αυτό που ζούμε με την πανδημία, το ξέρουμε όλοι, ας μην προσθέτουμε ένα ακόμα κίνδυνο δημόσιας υγείας με τους κάδους κι ας σεβαστούμε και τους πολίτες που διαμαρτύρονται. Ζητώ να επιστραφούν οι κάδοι στις θέσεις τους…» τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Επισκέψεις σε ΥπουργείαΣτην αρχική του τοποθέτηση ο δήμαρχος ενημέρωσε για τις επαφές του στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην επίσκεψή του στο Υπουργείο Εσωτερικών για τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του αποχετευτικού του Τριλόφου, καθώς και στο Υπουργείο Υποδομών, μαζί με τον βουλευτή Λ. Τσαβδαρίδη για την εξασφάλιση 800.000-1 εκατ. ευρώ για έργα οδοποιίας στο Δήμο, από το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων του 2021.

Για φανάρια στη Στρατού

Πρόταση κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Τροχόπουλος για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της πόλης, με φανάρια στην οδό Στρατού για την ασφαλή διέλευση μαθητών και πεζών, αλλά και των πυροσβεστικών οχημάτων. Ρυθμίσεις ήπιας κυκλοφορίας ζήτησε επίσης, σε σημεία που βρίσκονται σχολεία ή παιδικές χαρές καθώς και στην περιοχή της γέφυρας Κούσιου, κάτι που απέκλεισε ο δήμαρχος, λέγοντας ότι έχουν εξετάσει το θέμα αλλά δεν μπορεί το σημείο της γέφυρας να γίνει δρόμος ήπιας κυκλοφορίας.

Ο αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι στην οδό Στρατού υπάρχει ήδη πεζοφάναρο, 30 μέτρα από τη διασταύρωση, που μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιεί για να περάσει το δρόμο.

Αντιπλημμυρικά μέτρα;Ένα θέμα που είχε ενδιαφέρον λόγω των συχνών πλέον πλημμυρικών φαινομένων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, έθεσαν ο Θανάσης Σιδηρόπουλος, ο Γ. Μελιόπουλος και ο Κυριάκος Θεοδωρίδης, ρωτώντας κατά πόσο «θωρακισμένος» είναι ο Δήμος Βέροιας και τι μέτρα έχει λάβει για να αντιμετωπίσει έντονες νεροποντές. Οπότε μπήκε θέμα, καθαρισμού ρεμάτων κυρίως κοντά σε γέφυρες…

«Πρέπει να δούμε πού μπορούμε να δράσουμε για να έχουμε τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις» επισήμανε ο κ. Σιδηρόπουλος, ενώ τονίστηκε ότι τέτοιου είδους αντιπλημμυρικά έργα ανήκουν στις αρμοδιότητες της Π.Ε. Ημαθίας και ο Δήμος συνδράμει όπου μπορεί.

Περί «έξυπνης πόλης»

Αρκετά ερωτήματα έθεσε ο κ. Παυλίδης στο Σώμα, σχετικά με την ΔΕΥΑΒ,  με εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ, με Εύηχη Πόλη κ.ά. και μεταξύ αυτών ρώτησε τον νέο αντιδήμαρχο ψηφιακής διακυβέρνησης, τι σκοπεύει να κάνει με την «Έξυπνη Πόλη» ή με το wi-fi της Βέροιας. Ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης με αφορμή την ερώτηση, ενημέρωσε για το πλάνο δράσης και τις πλατφόρμες που ξεκίνησαν να λειτουργούν στο ΚΕΠ, για τον επανασχεδιασμό της σελίδας του Δήμου, για μια πλατφόρμα με τα προφίλ των σχολείων, ιστοσελίδα υιοθεσίας αδέσποτων, αναβάθμιση wi-fi κ.ά.

Έργα-Παρεμβάσεις σε Αγ. Γεώργιο

Για τις παρεμβάσεις της Τεχνικής υπηρεσίας σε χωριά του Δήμου, όπως ο Αγ. Γεώργιος που θα δώσουν λύση σε πλημμυρικά φαινόμενα, ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Αλ. Τσαχουρίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Επίσης για τη συμμετοχή του Δήμου σε εκδηλώσεις παρουσίασης της Ημαθίας σε Ιωάννινα και Καρδίτσα ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Β. Λυκοστράτης.

Τέλος, βολές μεταξύ Στ. Διαμάντη, Π. Παυλίδη αλλά και Αν. Μαρκούλη έφεραν μια ένταση στα παράθυρα της τηλεδιάσκεψης, για θέματα που αφορούν κυρίως παραπολιτικές στήλες, περί προσωπικού, δικαστηρίων, συγγενικών προσλήψεων, συνεργατών, νυχτερινών προεκλογικών τηλεφωνημάτων, τα οποία έβγαλαν προς στιγμήν, εκτός ευπρεπούς πολιτικής τροχιάς, τη συνεδρίαση.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ  ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ  ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ *του Βασίλη Κωνσταντινόπουλου

Η ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ...

 Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Κυριακής (1/8/2021) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Κυριακής (1/8/2021) στην...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα Κυριακή 1/8/2021...

Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα - Από την Δευτέρα (02.08.2021) έως και την Παρασκευή (06.08.2021)

Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα - Από την Δευτέρα (02.08.2021) έως...

Δωρεάν rapid tests θα πραγματοποιούνται καθημερινά και...

Πανηγύρισε ο πολιούχος της Βεροίας Όσιος Αντώνιος ο Νέος

Πανηγύρισε ο πολιούχος της Βεροίας Όσιος Αντώνιος ο...

Το Σάββατο 31 Ιουλίου το απόγευμα στα προπύλαια του...

ΔΕΥΑΒ προς καταναλωτές : Περιορίστε στο ελάχιστο την σπατάλη του νερού

ΔΕΥΑΒ προς καταναλωτές : Περιορίστε στο ελάχιστο την...

Από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης –Αποχέτευσης...

Μητροπολίτης Βεροίας: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Θεός έβαλε την υπογραφή Tου για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω»

Μητροπολίτης Βεροίας: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Θεός...

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου το απόγευμα στο πλαίσιο του...

Λίγοι Βεροιώτες γνωρίζουν… την ύπαρξή του - Προφήτης Ηλίας ένα «κουφάρι ναού» στο κέντρο της πόλης

Λίγοι Βεροιώτες γνωρίζουν… την ύπαρξή του - Προφήτης...

Πριν λίγες ημέρες ο φίλος μου καθηγητής-Θεολόγος Νίκος...

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας - Από Δευτέρα 02.08.21 έως Κυριακή 08.08.21

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας - Από...

Συνεχίζεται η διενέργεια των δωρεάν δειγματοληπτικών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Πριν λίγες ημέρες ο φίλος μου καθηγητής-Θεολόγος Νίκος Λιλιόπουλος προδήλως αγανακτισμένος αλλά και απογοητευμένος με παρότρυνε να επισκεφθώ την εκκλησία (;) του Προφήτη Ηλία στο κέντρο της Βέροιας. Τίποτα...

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 1933 και ήταν το πρώτο παιδί από 5 αδέλφια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο νησί. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πατρών...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...