Εκτός παράταξης Μπατσαρά από χθες ο Τσιούντας - Δεν την αναγνωρίζει ως αρχηγό, αλλά παραμένει ο Κελεσίδης

Εκτός παράταξης Μπατσαρά από χθες ο Τσιούντας - Δεν την αναγνωρίζει ως αρχηγό, αλλά παραμένει ο Κελεσίδης

Τι συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με την επίσημη ανεξαρτητοποίηση του κ. Χρήστου Τσιούντα από την παράταξη της Γεωργίας Μπατσαρά «Βέροια-Πρωτεύουσα πόλη», ξεκίνησε χθες το απόγευμα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας (με τηλεδιάσκεψη) η οποία συνοδεύτηκε από δήλωσή του που αιτιολογούσε την απόφαση αποχώρησής του από τη δημοτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Αφορμή, η ανάληψη της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής από την κα Μπατσαρά, θέση την οποία είχε ο σύμβουλός της Στάθης Κελεσίδης και «ο τρόπος που το χειρίστηκε η επικεφαλής κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας», την οποία, ο κ. Τσιούντας χαρακτήρισε «αποφράδα συνεδρίαση». Ο δημοτικός σύμβουλος αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό όσων προηγήθηκαν, έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας, εφόσον παραμένει αρχηγός η κα Μπατσαρά, στην οποία καταλόγισε αντιδημοκρατική συμπεριφορά δηλώνοντας ότι «αποφάσισε» να αναλάβει η ίδια την αντιδημαρχία χωρίς να συζητηθεί στην ομάδα, αλλά και σε ραδιοφωνικές δηλώσεις της ότι «όσοι μπήκαν στην πολιτική για να πλουτίσουν, λάθος κατάλαβαν».

Ο κ. Τσιούντας ρώτησε ποιους και τι εννοούσε η κα Μπατσαρά περί πλουτισμού και δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να αμαυρωθούν 34 έτη πορείας του στην Αυτοδιοίκηση.

Η επικεφαλής της παράταξης, απάντησε ότι πρόκειται για προσωπική της άποψη, και ότι δεν εννοεί κανένα συγκεκριμένα, εκτιμώντας ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι προσφορά.

Στο θέμα αναφέρθηκε αργότερα και ο κ. Στάθης Κελεσίδης, εκτιμώντας ότι η κα Μπατσαρά λειτούργησε «ως μοναρχία» και δήλωσε ότι δεν την αναγνωρίζει πλέον, ως αρχηγό της δημοτικής ομάδας, στην οποία ωστόσο εξακολουθεί να ανήκει.

Περί κορωνοϊούΑναφορά στις συνέπειες του covid-19 έκαναν ο πρόεδρος του Σώματος Άρης Λαζαρίδης και ο δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης, με συγκεκριμένα περιστατικά φίλων αλλά και δημοτικών υπαλλήλων, που ενίσχυσαν την άποψή τους για την αναγκαιότητα των μέτρων προφύλαξης, εφιστώντας την προσοχή όλων και κυρίως τη χρήση μάσκας.

Για τη λειτουργία των σχολείων

Πολλές αναφορές έγιναν από συμβούλους (Μελιόπουλος, Πυρινός, Τσαναξίδης, Παπαδόπουλος, Τζήμα) στη λειτουργία των σχολείων, στους όρους προστασίας, στην ανάγκη ολιγομελών τμημάτων, στις καταλήψεις και τα αιτήματα των μαθητών, στην ανησυχία γονέων και εκπαιδευτικών αλλά και στην επιλογή να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία της Ημαθίας, παρά τα κρούσματα. Απαντήθηκε από την αντιδήμαρχο Παιδείας Σ. Τζήμα αλλά και τον κ. Πυρινό, ότι η λειτουργία των σχολείων και ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα είναι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, ωστόσο λαμβάνονται μέτρα από το Δήμο για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων. Ένα θέμα ωστόσο που έθιξε ιδιαίτερα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασ. Παπαδόπουλος, είναι η «εξαφάνιση» των κάδων από τις γειτονιές διότι χρησιμοποιούνται από τους μαθητές για τις «ανάγκες» των καταλήψεων.

«Κάναμε καταλήψεις και στην εποχή μας για σοβαρά ή μη, αιτήματα, πρέπει να είμαστε αγωνιστές, αλλά όλα έχουν όρια. Αυτό που ζούμε με την πανδημία, το ξέρουμε όλοι, ας μην προσθέτουμε ένα ακόμα κίνδυνο δημόσιας υγείας με τους κάδους κι ας σεβαστούμε και τους πολίτες που διαμαρτύρονται. Ζητώ να επιστραφούν οι κάδοι στις θέσεις τους…» τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Επισκέψεις σε ΥπουργείαΣτην αρχική του τοποθέτηση ο δήμαρχος ενημέρωσε για τις επαφές του στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην επίσκεψή του στο Υπουργείο Εσωτερικών για τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του αποχετευτικού του Τριλόφου, καθώς και στο Υπουργείο Υποδομών, μαζί με τον βουλευτή Λ. Τσαβδαρίδη για την εξασφάλιση 800.000-1 εκατ. ευρώ για έργα οδοποιίας στο Δήμο, από το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων του 2021.

Για φανάρια στη Στρατού

Πρόταση κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Τροχόπουλος για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της πόλης, με φανάρια στην οδό Στρατού για την ασφαλή διέλευση μαθητών και πεζών, αλλά και των πυροσβεστικών οχημάτων. Ρυθμίσεις ήπιας κυκλοφορίας ζήτησε επίσης, σε σημεία που βρίσκονται σχολεία ή παιδικές χαρές καθώς και στην περιοχή της γέφυρας Κούσιου, κάτι που απέκλεισε ο δήμαρχος, λέγοντας ότι έχουν εξετάσει το θέμα αλλά δεν μπορεί το σημείο της γέφυρας να γίνει δρόμος ήπιας κυκλοφορίας.

Ο αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι στην οδό Στρατού υπάρχει ήδη πεζοφάναρο, 30 μέτρα από τη διασταύρωση, που μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιεί για να περάσει το δρόμο.

Αντιπλημμυρικά μέτρα;Ένα θέμα που είχε ενδιαφέρον λόγω των συχνών πλέον πλημμυρικών φαινομένων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, έθεσαν ο Θανάσης Σιδηρόπουλος, ο Γ. Μελιόπουλος και ο Κυριάκος Θεοδωρίδης, ρωτώντας κατά πόσο «θωρακισμένος» είναι ο Δήμος Βέροιας και τι μέτρα έχει λάβει για να αντιμετωπίσει έντονες νεροποντές. Οπότε μπήκε θέμα, καθαρισμού ρεμάτων κυρίως κοντά σε γέφυρες…

«Πρέπει να δούμε πού μπορούμε να δράσουμε για να έχουμε τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις» επισήμανε ο κ. Σιδηρόπουλος, ενώ τονίστηκε ότι τέτοιου είδους αντιπλημμυρικά έργα ανήκουν στις αρμοδιότητες της Π.Ε. Ημαθίας και ο Δήμος συνδράμει όπου μπορεί.

Περί «έξυπνης πόλης»

Αρκετά ερωτήματα έθεσε ο κ. Παυλίδης στο Σώμα, σχετικά με την ΔΕΥΑΒ,  με εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ, με Εύηχη Πόλη κ.ά. και μεταξύ αυτών ρώτησε τον νέο αντιδήμαρχο ψηφιακής διακυβέρνησης, τι σκοπεύει να κάνει με την «Έξυπνη Πόλη» ή με το wi-fi της Βέροιας. Ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης με αφορμή την ερώτηση, ενημέρωσε για το πλάνο δράσης και τις πλατφόρμες που ξεκίνησαν να λειτουργούν στο ΚΕΠ, για τον επανασχεδιασμό της σελίδας του Δήμου, για μια πλατφόρμα με τα προφίλ των σχολείων, ιστοσελίδα υιοθεσίας αδέσποτων, αναβάθμιση wi-fi κ.ά.

Έργα-Παρεμβάσεις σε Αγ. Γεώργιο

Για τις παρεμβάσεις της Τεχνικής υπηρεσίας σε χωριά του Δήμου, όπως ο Αγ. Γεώργιος που θα δώσουν λύση σε πλημμυρικά φαινόμενα, ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Αλ. Τσαχουρίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Επίσης για τη συμμετοχή του Δήμου σε εκδηλώσεις παρουσίασης της Ημαθίας σε Ιωάννινα και Καρδίτσα ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Β. Λυκοστράτης.

Τέλος, βολές μεταξύ Στ. Διαμάντη, Π. Παυλίδη αλλά και Αν. Μαρκούλη έφεραν μια ένταση στα παράθυρα της τηλεδιάσκεψης, για θέματα που αφορούν κυρίως παραπολιτικές στήλες, περί προσωπικού, δικαστηρίων, συγγενικών προσλήψεων, συνεργατών, νυχτερινών προεκλογικών τηλεφωνημάτων, τα οποία έβγαλαν προς στιγμήν, εκτός ευπρεπούς πολιτικής τροχιάς, τη συνεδρίαση.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (6/5) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (6/5) στην Ημαθία

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Με μια αγκαλιά άρπαξε κόσμημα αξίας 5000 ευρώ αλλά και μια δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας!

Με μια αγκαλιά άρπαξε κόσμημα αξίας 5000 ευρώ αλλά και...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίστηκε...

Ημαθία: Θανατηφόρο τροχαίο στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας

Ημαθία: Θανατηφόρο τροχαίο στην παλαιά εθνική οδό...

Χθες (5 Μαΐου 2021) το βράδυ στο 41ο χιλιόμετρο της παλαιάς...

Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα

Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα

Δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid θα πραγματοποιηθούν αύριο...

Ενθαρρυντικό το ποσοστό 21,5% των  εμβολιασμένων στην Ελλάδα, με την πρώτη δόση - Μεγάλη ανταπόκριση στις ηλικίες 30 – 39 και στις Μονάδες της Βέροιας

Ενθαρρυντικό το ποσοστό 21,5% των εμβολιασμένων στην...

Στο φουλ οι «εμβολιαστικές μηχανές « του Νοσοκομείου...

Καταγγέλλουν την ΑΔΕΔΥ Ημαθίας για αδράνεια και “αστραπιαία απόφαση κινητοποίησης”, δύο μέλη του Ν.Τ

Καταγγέλλουν την ΑΔΕΔΥ Ημαθίας για αδράνεια και...

Από τα μέλη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, (εκλεγμένα με την...

32 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους επιχορήγησης 41,8 εκ. ευρώ από τη Βόρειο Ελλάδα στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης του Αναπτυξιακού Νόμου

32 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους επιχορήγησης 41,8...

Στα 32 ανέρχονται τα επενδυτικά σχέδια τα οποία...

133.000 ευρώ από τους ΚΑΠ στους τρείς Δήμους της Ημαθίας για Πυροπροστασία

133.000 ευρώ από τους ΚΑΠ στους τρείς Δήμους της Ημαθίας...

Ποσό ύψους 16,9 εκατ. ευρώ κατανέμεται από τους...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μια μέρα του Μάη του 1955 (πριν 66 χρόνια δηλαδή) μας φώναξε ο πατέρας μου, εμένα και τον αδελφό μου τον Κώστα, για να δούμε το νέο αδελφό μας που μόλις είχε γεννήσει η μάνα μας, τον Δημήτρη.Σήμερα- 3 Μαΐου 2021- είδα...

Με την ίδια αγάπη και μεράκι για την ζαχαροπλαστική, ο πιο παλιός μάστορας της Βέροιας, ο Κώστας Φλώρος,  έδωσε την σκυτάλη του ΕΛΥΖΕ στην οδό Θερμοπυλών (Προμηθέας) στον γιο του Ζώη,@@ads-307@@ αλλά δεν μπορεί να...

Αυστηρό μήνυμα προς τους αντιδρώντες στις αλλαγές ώρας των Ακολουθιών Αυστηρό μήνυμα προς τους αντιδρώντες  με τις αλλαγές στο ωράριο των ακολουθιών και τα ειδικά μέτρα που θα ισχύσουν φέτος στις ...

 - Αυξητικές τάσεις άγχους και κατάθλιψης και στους γονείς-Τις κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας, σε Ημαθία και όμορους νομούς, αποτυπώνει η έρευνα της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» Πολλά ερωτηματικά...