Εκτός παράταξης Μπατσαρά από χθες ο Τσιούντας - Δεν την αναγνωρίζει ως αρχηγό, αλλά παραμένει ο Κελεσίδης

Εκτός παράταξης Μπατσαρά από χθες ο Τσιούντας - Δεν την αναγνωρίζει ως αρχηγό, αλλά παραμένει ο Κελεσίδης

Τι συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με την επίσημη ανεξαρτητοποίηση του κ. Χρήστου Τσιούντα από την παράταξη της Γεωργίας Μπατσαρά «Βέροια-Πρωτεύουσα πόλη», ξεκίνησε χθες το απόγευμα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας (με τηλεδιάσκεψη) η οποία συνοδεύτηκε από δήλωσή του που αιτιολογούσε την απόφαση αποχώρησής του από τη δημοτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Αφορμή, η ανάληψη της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής από την κα Μπατσαρά, θέση την οποία είχε ο σύμβουλός της Στάθης Κελεσίδης και «ο τρόπος που το χειρίστηκε η επικεφαλής κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας», την οποία, ο κ. Τσιούντας χαρακτήρισε «αποφράδα συνεδρίαση». Ο δημοτικός σύμβουλος αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό όσων προηγήθηκαν, έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας, εφόσον παραμένει αρχηγός η κα Μπατσαρά, στην οποία καταλόγισε αντιδημοκρατική συμπεριφορά δηλώνοντας ότι «αποφάσισε» να αναλάβει η ίδια την αντιδημαρχία χωρίς να συζητηθεί στην ομάδα, αλλά και σε ραδιοφωνικές δηλώσεις της ότι «όσοι μπήκαν στην πολιτική για να πλουτίσουν, λάθος κατάλαβαν».

Ο κ. Τσιούντας ρώτησε ποιους και τι εννοούσε η κα Μπατσαρά περί πλουτισμού και δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει να αμαυρωθούν 34 έτη πορείας του στην Αυτοδιοίκηση.

Η επικεφαλής της παράταξης, απάντησε ότι πρόκειται για προσωπική της άποψη, και ότι δεν εννοεί κανένα συγκεκριμένα, εκτιμώντας ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι προσφορά.

Στο θέμα αναφέρθηκε αργότερα και ο κ. Στάθης Κελεσίδης, εκτιμώντας ότι η κα Μπατσαρά λειτούργησε «ως μοναρχία» και δήλωσε ότι δεν την αναγνωρίζει πλέον, ως αρχηγό της δημοτικής ομάδας, στην οποία ωστόσο εξακολουθεί να ανήκει.

Περί κορωνοϊού



Αναφορά στις συνέπειες του covid-19 έκαναν ο πρόεδρος του Σώματος Άρης Λαζαρίδης και ο δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης, με συγκεκριμένα περιστατικά φίλων αλλά και δημοτικών υπαλλήλων, που ενίσχυσαν την άποψή τους για την αναγκαιότητα των μέτρων προφύλαξης, εφιστώντας την προσοχή όλων και κυρίως τη χρήση μάσκας.

Για τη λειτουργία των σχολείων

Πολλές αναφορές έγιναν από συμβούλους (Μελιόπουλος, Πυρινός, Τσαναξίδης, Παπαδόπουλος, Τζήμα) στη λειτουργία των σχολείων, στους όρους προστασίας, στην ανάγκη ολιγομελών τμημάτων, στις καταλήψεις και τα αιτήματα των μαθητών, στην ανησυχία γονέων και εκπαιδευτικών αλλά και στην επιλογή να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία της Ημαθίας, παρά τα κρούσματα. Απαντήθηκε από την αντιδήμαρχο Παιδείας Σ. Τζήμα αλλά και τον κ. Πυρινό, ότι η λειτουργία των σχολείων και ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα είναι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, ωστόσο λαμβάνονται μέτρα από το Δήμο για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων. Ένα θέμα ωστόσο που έθιξε ιδιαίτερα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασ. Παπαδόπουλος, είναι η «εξαφάνιση» των κάδων από τις γειτονιές διότι χρησιμοποιούνται από τους μαθητές για τις «ανάγκες» των καταλήψεων.

«Κάναμε καταλήψεις και στην εποχή μας για σοβαρά ή μη, αιτήματα, πρέπει να είμαστε αγωνιστές, αλλά όλα έχουν όρια. Αυτό που ζούμε με την πανδημία, το ξέρουμε όλοι, ας μην προσθέτουμε ένα ακόμα κίνδυνο δημόσιας υγείας με τους κάδους κι ας σεβαστούμε και τους πολίτες που διαμαρτύρονται. Ζητώ να επιστραφούν οι κάδοι στις θέσεις τους…» τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Επισκέψεις σε Υπουργεία



Στην αρχική του τοποθέτηση ο δήμαρχος ενημέρωσε για τις επαφές του στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην επίσκεψή του στο Υπουργείο Εσωτερικών για τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του αποχετευτικού του Τριλόφου, καθώς και στο Υπουργείο Υποδομών, μαζί με τον βουλευτή Λ. Τσαβδαρίδη για την εξασφάλιση 800.000-1 εκατ. ευρώ για έργα οδοποιίας στο Δήμο, από το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων του 2021.

Για φανάρια στη Στρατού

Πρόταση κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Τροχόπουλος για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της πόλης, με φανάρια στην οδό Στρατού για την ασφαλή διέλευση μαθητών και πεζών, αλλά και των πυροσβεστικών οχημάτων. Ρυθμίσεις ήπιας κυκλοφορίας ζήτησε επίσης, σε σημεία που βρίσκονται σχολεία ή παιδικές χαρές καθώς και στην περιοχή της γέφυρας Κούσιου, κάτι που απέκλεισε ο δήμαρχος, λέγοντας ότι έχουν εξετάσει το θέμα αλλά δεν μπορεί το σημείο της γέφυρας να γίνει δρόμος ήπιας κυκλοφορίας.

Ο αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι στην οδό Στρατού υπάρχει ήδη πεζοφάναρο, 30 μέτρα από τη διασταύρωση, που μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιεί για να περάσει το δρόμο.

Αντιπλημμυρικά μέτρα;



Ένα θέμα που είχε ενδιαφέρον λόγω των συχνών πλέον πλημμυρικών φαινομένων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, έθεσαν ο Θανάσης Σιδηρόπουλος, ο Γ. Μελιόπουλος και ο Κυριάκος Θεοδωρίδης, ρωτώντας κατά πόσο «θωρακισμένος» είναι ο Δήμος Βέροιας και τι μέτρα έχει λάβει για να αντιμετωπίσει έντονες νεροποντές. Οπότε μπήκε θέμα, καθαρισμού ρεμάτων κυρίως κοντά σε γέφυρες…

«Πρέπει να δούμε πού μπορούμε να δράσουμε για να έχουμε τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις» επισήμανε ο κ. Σιδηρόπουλος, ενώ τονίστηκε ότι τέτοιου είδους αντιπλημμυρικά έργα ανήκουν στις αρμοδιότητες της Π.Ε. Ημαθίας και ο Δήμος συνδράμει όπου μπορεί.

Περί «έξυπνης πόλης»

Αρκετά ερωτήματα έθεσε ο κ. Παυλίδης στο Σώμα, σχετικά με την ΔΕΥΑΒ,  με εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ, με Εύηχη Πόλη κ.ά. και μεταξύ αυτών ρώτησε τον νέο αντιδήμαρχο ψηφιακής διακυβέρνησης, τι σκοπεύει να κάνει με την «Έξυπνη Πόλη» ή με το wi-fi της Βέροιας. Ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης με αφορμή την ερώτηση, ενημέρωσε για το πλάνο δράσης και τις πλατφόρμες που ξεκίνησαν να λειτουργούν στο ΚΕΠ, για τον επανασχεδιασμό της σελίδας του Δήμου, για μια πλατφόρμα με τα προφίλ των σχολείων, ιστοσελίδα υιοθεσίας αδέσποτων, αναβάθμιση wi-fi κ.ά.

Έργα-Παρεμβάσεις σε Αγ. Γεώργιο

Για τις παρεμβάσεις της Τεχνικής υπηρεσίας σε χωριά του Δήμου, όπως ο Αγ. Γεώργιος που θα δώσουν λύση σε πλημμυρικά φαινόμενα, ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Αλ. Τσαχουρίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Επίσης για τη συμμετοχή του Δήμου σε εκδηλώσεις παρουσίασης της Ημαθίας σε Ιωάννινα και Καρδίτσα ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Β. Λυκοστράτης.

Τέλος, βολές μεταξύ Στ. Διαμάντη, Π. Παυλίδη αλλά και Αν. Μαρκούλη έφεραν μια ένταση στα παράθυρα της τηλεδιάσκεψης, για θέματα που αφορούν κυρίως παραπολιτικές στήλες, περί προσωπικού, δικαστηρίων, συγγενικών προσλήψεων, συνεργατών, νυχτερινών προεκλογικών τηλεφωνημάτων, τα οποία έβγαλαν προς στιγμήν, εκτός ευπρεπούς πολιτικής τροχιάς, τη συνεδρίαση.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...