Απάντηση του Δημάρχου Νάουσας στην παράταξη «Κοινός Τόπος»: Η Δημοκρατία απαιτεί πρώτα από όλα σεβασμό στις αρχές και όχι ύβρεις

Απάντηση του Δημάρχου Νάουσας στην παράταξη «Κοινός Τόπος»: Η Δημοκρατία απαιτεί πρώτα από όλα σεβασμό στις αρχές και όχι ύβρεις

Για λογοκρισία και απρέπεια κάνει λόγο η πιο ακραία παράταξη που έχει διαβεί την τοπική πολιτική μας ιστορία, αυτή του «Κοινού Τόπου».

Και ο λόγος; Η διαγραφή σχολίου από την σελίδα του Δήμου μας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Όλοι μας έχουμε έναν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου επικοινωνούμε με φίλους μας και μοιραζόμαστε με αυτούς στιγμές από την ζωή μας.

Οι πολιτικές παρατάξεις έχουν επίσης τις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου επικοινωνούν με τους υποστηρικτές τους και τα μέλη τους για τις απόψεις τους.Σελίδα στα μέσα έχει και ο Δήμος Νάουσας όπου επικοινωνεί τις δράσεις του τόσο εντός του Δήμου όσο και εκτός αυτού. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα έχει γίνει μία σημαντική προσπάθεια εξωστρέφειας και σήμερα την σελίδα του Δήμου την διαβάζουν πολίτες,  δημοσιογράφοι,  υπουργεία και φορείς σε όλη την χώρα. Είναι προφανές ότι η σελίδα του Δήμου θα πρέπει να προφυλάσσεται από ακραίες τοποθετήσεις που θίγουν τον Δήμο.

Είναι επίσης προφανές ότι οι παραταξιακές διαφωνίες  καλό θα  ήταν να μην βρίσκονται στην σελίδα του Δήμου αλλά στις παραταξιακές τους σελίδες και στους λογαριασμούς των μελών τους. Η σελίδα του Δήμου είναι η εικόνα του τόπου μας και πρέπει όλοι μας να την προσέχουμε.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου μας αυτή η διαφοροποίηση ήταν απόλυτα ξεκάθαρη σ’ εμάς. Για αυτό αν κάποιος ανατρέξει θα δει ότι πολλές δράσεις του Δήμου δεν αναφέρονται στην σελίδα του ΕΝΑ ΜΑΖΙ, ενώ πολλές παραταξιακές εκδηλώσεις και απόψεις δεν αναφέρονται στην σελίδα του Δήμου. Όχι ότι πριν ίσχυε κάτι τέτοιο, όταν με την προηγούμενη διοίκηση η σελίδα του Δήμου είχε καταντήσει εργαλείο πολιτικής προπαγάνδας όπου υπήρχαν εκεί ακόμα και ύβρεις προς δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων. Μία ανάγνωση στις ανακοινώσεις του παρελθόντος μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο.

Στον «Κοινό Τόπο» όμως και έναν πυρήνα σκληρών υποστηρικτών του αυτό δεν είναι κατανοητό. Έτσι με κάθε ευκαιρία ασκούσαν παραταξιακή κριτική στην σελίδα του Δήμου. Επί ένα χρόνο και με κάθε τρόπο περιμέναμε να αντιληφθούν το εξής απλό. Ο Δήμος είναι πάνω από τα συμφέροντα της μικρής τους παράταξης. Ο Δήμος είναι πάνω από όλους μας.

Έχουμε όλοι μας κάθε δικαίωμα να γράφουμε ότι θέλουμε στις προσωπικές μας σελίδες και λογαριασμούς. Αφήστε επιτέλους την σελίδα του Δήμου εκτός της πολιτικής αντιπαράθεσης.Για λόγους αρχής της δημοκρατίας, της ενημέρωσης των πολιτών αλλά και της συνολικότερης εικόνας του Δήμου δεν πρέπει να μένουν στην σελίδα του Δήμου μικροπολιτικές κριτικές και παραπολιτικά σχόλια παρατάξεων, ψευδείς ειδήσεις και σχόλια ψεύτικων λογαριασμών. Αυτά θα διαγράφονται αφού ο Δήμος είναι πάνω από όλους μας. Βασικός σκοπός της σελίδας είναι η επικοινωνία των δράσεων του Δήμου αλλά και η ανάδειξη αυτού ως εργαλείο προσέγγισης τουριστών, επισκεπτών, φίλων.

Αναφορικά όμως με το συγκεκριμένο συμβάν οφείλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα.

Το σχόλιο που σβήστηκε προέρχεται από συγγενή πρώην αντιδημάρχου του «Κοινού Τόπου» και ήταν ψευδές και παραπλανητικό. Για τον συγκεκριμένο λογαριασμό δεν μπορούμε παρά να παραθέσουμε τον τρόπο που σκέφτεται ο πυρήνας του «Κοινού Τόπου» με ένα παράδειγμα.

Όλοι γνωρίζουμε την πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με το χιονοδρομικό μας κέντρο.

Σχολίαζε λοιπόν ο συγκεκριμένος λογαριασμός.

“Ας μαζευτούμε πάλι καμιά 10αρια να φουσκώσουμε μπαλόνια, να ζωγραφίσουμε την αγάπη στο χιόνι, να έρθει και η κουμπάρα από τις Βρυξέλλες να βγούμε φωτογραφίες, να μαγευτούν οι επενδυτές …»

Προφανώς αναφερόταν στην δράση «know the snow” που είχαμε πραγματοποιήσει πριν μερικούς μήνες.Θυμίζουμε ότι σε αυτή την δράση παιδιά με κινητικά προβλήματα ήρθαν σε επαφή με το χιόνι και τα παιχνίδια με αυτό. Μερικά μάλιστα για πρώτη φορά στην ζωή τους. Είναι ακόμα δυνατή η ανάμνηση ενός παιδιού που έλεγε στην μητέρα του «ΜΑΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ».

Αυτή την δράση βρήκε να χλευάσει ο εν λόγω λογαριασμός. Αυτός  είναι  ο τρόπος της άσκησης πολιτικής και το επίπεδό τους.

Και πραγματικά δεν θα ασχολούμασταν στιγμή με την εν λόγω επίθεση σε μία δράση που είχε σκοπό την ισότιμη προσβασιμότητα αν δεν υπήρχαν από κάτω τα γνωστά “like” θαυμασμού από δημοτικούς συμβούλους και την ίδια την παράταξη του «Κοινού Τόπου»!

Αυτή είναι η διαφορά μας και αυτό το επίπεδο σας. Τόσοι είστε.

Όσο για τους ψεύτικους λογαριασμούς του διαδικτύου που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις ή εξυβρίζουν μέλη της παράταξής μας η γραμματεία ψηφιακού εγκλήματος σύντομα θα βγάλει τις «μάσκες» του διαδικτύου. Λίγη υπομονή.

Για την ώρα αφήστε την σελίδα του Δήμου εκτός των πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Επί τέσσερα έτη επιλέξατε τις ύβρεις και επήλθε η πολιτική Νέμεσις. Πιστεύετε ότι συνεχίζοντας τις ύβρεις θα πετύχετε κάτι περισσότερο?

(Είναι προφανές και σε αντίθεση με τις δικές σας τακτικές ότι η απάντηση αυτή ανακοινώνεται μόνο στην σελίδα του ΕΝΑ ΜΑΖΙ και όχι του Δήμου).

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιμοδοσία του Νοσοκομείου, στο 1ο Κ.Α.Π.Η. Βέροιας, λόγω ανάγκης και μεγάλης έλλειψης αίματος

Αιμοδοσία του Νοσοκομείου, στο 1ο Κ.Α.Π.Η. Βέροιας, λόγω...

18-11-2020 εκτελούνται αιμοληψίες στο 1ο Κ.Α.Π.Η. Βέροιας...

Το 5ο Λύκειο συμμετέχει στην υλοποίηση των εικονικών  δραστηριοτήτων κινητικότητας στο πλαίσιο του Erasmus+KA2

Το 5ο Λύκειο συμμετέχει στην υλοποίηση των εικονικών ...

Με επιτυχία και ενεργό συμμετοχή των μαθητριών...

Επιμελητήριο Ημαθίας: Ενημέρωση για την Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας

Επιμελητήριο Ημαθίας: Ενημέρωση για την Ρύθμιση...

 Το Επιμελητήριο Ημαθίας διοργανώνει ενημερωτική...

Στο καινοτόμο ηλεκτρονικό «εργαλείο»  myKEPlive εντάχθηκε ο Δήμος Νάουσας

Στο καινοτόμο ηλεκτρονικό «εργαλείο» myKEPlive εντάχθηκε...

Ένα ακόμα ηλεκτρονικό «εργαλείο» εξυπηρέτησης...

Φρόσω Καρασαρλίδου: «Η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις βαθιές και αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν για το σύνολο της κοινωνίας από την πανδημία του κορονοϊού».

Φρόσω Καρασαρλίδου: «Η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται...

Σκληρή κριτική στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας...

Εξιχνιάστηκε περιστατικό επίθεσης με χρήση μαχαιριού και σιδερένιων λοστών

Εξιχνιάστηκε περιστατικό επίθεσης με χρήση μαχαιριού...

-Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ατόμων που με...

Μέτωπο Περιφερειάρχη και Υπουργού Προστασίας του Πολίτη  για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού

Μέτωπο Περιφερειάρχη και Υπουργού Προστασίας του...

- Χρυσοχοΐδης: Με αυστηρότερους ελέγχους κυρίως σε...

Δήμος Βέροιας: Δωρεάν rapid test αύριο Πέμπτη στο ΕΑΚ Μακροχωρίου - Από τις 10:00 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι

Δήμος Βέροιας: Δωρεάν rapid test αύριο Πέμπτη στο ΕΑΚ...

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με το κλιμάκιο των Κινητών Ομάδων Υγείας Ημαθίας...

-Το κύκλωμα «περνούσε» τους πελάτες με τα «μαϊμού» έγγραφα από την Κρυσταλλοπηγή-Εκπρ. Μεταναστών στον ΑΚΟΥ 99.6: Όποιος πειράξει αυτό που έχουμε χτίσει θα μας βρει μπροστά του!» Το κλείσιμο του συνοριακού...

Θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του δικηγορικού συλλόγου, αλλά και της ευρύτερης ημαθιώτικης κοινωνίας, η είδηση της απώλειας του συνταξιούχου δικηγόρου Ισαάκ(Σάκη) Σιδηρόπουλου σε ηλικία 75 ετών. Ο Σάκης...

Από τα πρώτα χρόνια που η πόλη μας απέκτησε το προνόμιο της κυκλοφορίας τοπικών εφημερίδων, αγαπητοί φίλοι, η διαχείριση των αδέσποτων ζώων από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή κατέλαβε θέση μεγάλου ενδιαφέροντος...