Απάντηση της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου στον βουλευτή της ΝΔ Λάζαρο Τσαβδαρίδη: «Η πραγματικότητα στην παιδεία είναι πολύ επώδυνη για την κυβέρνηση όσο και αν προσπαθείτε να την αποκρύψετε»

Απάντηση της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου στον βουλευτή της ΝΔ Λάζαρο Τσαβδαρίδη: «Η πραγματικότητα στην παιδεία είναι πολύ επώδυνη για την κυβέρνηση όσο και αν προσπαθείτε να την αποκρύψετε»

 Όποιος λέει πολλά ψέματα πρέπει να έχει καλή μνήμη, λέει ο σοφός λαός κ. Τσαβδαρίδη, και θα τον επικαλεστώ με τον κίνδυνο να με κατηγορήσετε για ακόμα μια φορά ότι “λαϊκίζω” επειδή λέω μια αλήθεια που δε σας βολεύει.

Για άλλη μια φορά επιδοθήκατε στο κυβερνητικό σας άθλημα, στο οποίο είστε ασυναγώνιστοι: τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Με τη συνδρομή βεβαίως των καλοπληρωμένων κυβερνητικών επιτελείων επικοινωνίας και των φιλικών μέσων ενημέρωσης. Μόνο που η πραγματικότητα είναι πολύ επώδυνη όσο και αν προσπαθείτε να την αποκρύψετε.

 Λέτε: “τη φετινή χρονιά, έχουμε την καλύτερη στελέχωση των σχολείων μας σε σχέση με όλες τις τελευταίες χρονιές. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 4.485 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου έχουν προσληφθεί 32.291 αναπληρωτές ενώ στο ίδιο διάστημα το 2019 είχαν προσληφθεί 24.505.”

 Σας επαναφέρω στην πραγματικότητα: την προηγούμενη σχολική χρονιά είχαμε πάνω από 42.000 προσλήψεις αναπληρωτών με τους 12.148 εξ αυτών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση!

 Λέτε: “Θα ακολουθήσουν πρόσθετες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη αναγκών. Κατανοείτε ως εκ τούτου ότι όχι μόνο δεν έχουμε λιγότερους εκπαιδευτικούς αλλά έχουμε και σημαντικά περισσότερους και ταχύτατα θα ακολουθήσει και τρίτη φάση προσλήψεων.”

 Σας επαναφέρω στην πραγματικότητα: Τα κενά είναι τεράστια! Την προηγούμενη χρονιά και μέχρι σήμερα έχουμε 3800 παραιτήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την εκπαίδευση. Το Υπουργείο Παιδείας δεν δίνει πρόσβαση στα δεδομένα για τον πραγματικό αριθμό των κενών στην Εκπαίδευση! Δεν τολμάει να μας δώσει σαφή ενημέρωση για τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλες τις δομές της Εκπαίδευσης. Θα ήθελα όλα αυτά τα πολύ ωραία για την μη ύπαρξη κενών να τα πείτε στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που τα βιώνουν στο πετσί τους κ. Τσαβδαρίδη.  Η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Γενική και Ειδική Εκπαίδευση, την Παράλληλη Στήριξη, τα Μουσικά και τα Καλλιτεχνικά Σχολεία και όλες τις εκπαιδευτικές δομές.

 Λέτε: “τα τμήματα με αριθμό μαθητών 26-30 αφορούν στο 3% του συνόλου των τμημάτων στη χώρα.”

Σας επαναφέρω στην πραγματικότητα: Το 3% που επικαλείστε αντιστοιχεί σε 40.000 μαθητές! Αυτοί είναι οι αριθμοί. Μπορείτε επίσης να μας ενημερώσετε σας παρακαλώ πόσοι μαθητές βρίσκονται σε τμήματα 22-25 μαθητών; Υποθέτω πως τάξεις με 22-25 μαθητές είναι για εσάς μια χαρά άνετες και ευάερες αίθουσες για να διεξάγονται μαθήματα.

 Λέτε: “υποθάλπετε τις παράνομες καταλήψεις σχολείων, κάνετε διαρκώς κυβιστήσεις αναφορικά με το αν θέλετε ανοιχτά σχολεία, σιγοντάρετε όσους δεν επιθυμούν την τηλεκπαίδευση μιλώντας για Big Brother στις αίθουσες και χαϊδεύετε τα αυτιά όσων συνομοσιολογούν για τις μάσκες στα σχολεία”

 Σας επιστρέφω στην πραγματικότητα: Δεν υποστηρίζω καμιά συνωμοσιολογία. Οι 700 καταλήψεις σχολείων στη χώρα, δε γίνονται από συνωμοσιολόγους μαθητές, αλλά από μαθητές που αμφισβητούν την ακραία αμέλεια της κυβέρνησης. Ζητούν:

-  Μικρότερες ώρες και διαλείμματα για να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας.

- Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.

- Προσλήψεις καθηγητών για να καλυφθούν όλα τα κενά που εσείς υποστηρίζετε ότι είναι καλυμμένα.

- Να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.

- Να μην τοποθετηθούν κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

Και άλλα, που εγώ δεν τα κρίνω καθόλου ακραία ως αιτήματα. Ακραία είναι η φίμωσή τους, από τα φιλικά κυβερνητικά μέσα, και η διαστρέβλωσή τους ως δήθεν καταλήψεις συνωμοσιολόγων.

 


Λέτε ότι έχω “το θράσος να μιλάω για πρόσληψη περισσότερων δασκάλων, αντί για αγορές νέων ελικοπτέρων!”  Λέτε: “Κυρία Καρασαρλίδου, σε πείσμα της εθνομηδενιστικής πολιτικής σας, η Κυβέρνηση της ΝΔ θα προάγει ΚΑΙ την ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ. Η χώρα μας θα παραμείνει ισχυρή και εθνικά υπερήφανη είτε το θέλετε εσείς είτε όχι.”

 

Σας επιστρέφω στην πραγματικότητα: Εκτός από την αχαρακτήριστη διαστρέβλωση της πραγματικότητας επαναφέρετε στον δημόσιο λόγο ακραίους χαρακτηρισμούς. Ως εθνομηδενιστές χαρακτήριζαν και οι χρυσαυγίτες τα θύματά τους. Αλλά να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: Εθνομηδενισμός είναι να αιμορραγεί το έθνος για να αγοράζεις εσύ με τον ιδρώτα του, άσκοπους εξοπλισμούς και για να πληρώνεις τις δημόσιες σχέσεις σου με ιδιωτικά κανάλια.

  



Ο πραγματικός πατριωτισμός βρίσκεται ακριβώς στις επενδύσεις στην παιδεία, στην υγεία, και στην αξιοπρέπεια του λαού. Εσείς θέλετε έναν κόσμο φτωχό για να διαχειρίζεστε τη φτώχεια του και να του κουνάτε το δάκτυλο από τα φιλικά κανάλια που χρηματοδοτείτε με τα δικά του χρήματα. Εμείς ζητάμε μια πατρίδα που θα έχει βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και θα έχει την αυτοπεποίθηση που αρμόζει σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Πουλάτε πατρίδα αλλά στην πραγματικότητα ξεπουλάτε - όπως πάντα κάνατε - σε εργολάβους και φίλους τα τιμαλφή των πολλών.

 

ΦΡΟΣΩ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Ιωαν. Ταρασίδης σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Ιωαν. Ταρασίδης σε ηλικία 91...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024...

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε ηλικία 79 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνιος Γεωργ. Καλαϊτζίδης σε...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024...

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα της Κ.Δευτέρας

Παίκτης της Βέροιας ο οδηγός που ενεπλάκη στο...

Θύμα τροχαίου έπεσε τα ξημερώματα της Κ. Δευτέρας ο...

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Δήμου Κιζιρίδου σε ηλικία 87...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024...

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων

Τροχαίο στη Βέροια: Μία νεκρή 25χρονη και δύο...

Τραγωδία τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βέροια, σε...

ΒΕΡΜΙΟ  Κορυφή   Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους Ορειβάτες Βέροιας

ΒΕΡΜΙΟ Κορυφή Φούρκα Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 Με τους...

 Ένα ταξίδι,  μια διαδρομή, μια ορειβασία, μια απόδραση...

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον κατάμεστο Ναό του πολιούχου της Βεροίας

Δισαρχιερατικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον...

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου,...

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Νάουσα

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 17ης Μαρτίου, ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...