Δημήτρης Πιτούλιας.

Δημήτρης Πιτούλιας. "Να’ ναι ο ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας Volleyball η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος!»

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Α.Π.Σ Φίλιππου Βέροιας Volleyball, Δημήτρης Πιτούλιας και ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Λεωνίδας Ξανθόπουλος φιλοξενήθηκαν την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, μέσω skype, στην εκπομπή "Αθλητικό Ιδεώδες" του ATLAS TV Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη αμφότεροι «ανακρίθηκαν» από το δημοσιογράφο Γιώργο Φακή για τις περσινές επιτυχίες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, τους φετινούς στόχους της ομάδας μας, την οποία ο οικοδεσπότης της εκπομπής χαρακτήρισε « πρότυπο για κάθε επαρχιακή ομάδα που θέλει να βρεθεί στα σαλόνια της ελληνικής Volleyleague, αλλά και μίλησαν μεταξύ άλλων γενικότερα για το άθλημα του βόλεϊ, το οποίο ο κόσμος της Βέροιας έχει «αγκαλιάσει» το τελευταίο διάστημα, νιώθοντας περήφανος που μία ακόμη ομάδα της πόλης «φιγουράρει» στα «σαλόνια» του ελληνικού αθλητισμού.

Αναλυτικά τι ειπώθηκε στην συνέντευξη

Για το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας

Δ.Π:«Πριν από 4 χρόνια μου είχε γίνει μία πρόταση από τον πρόεδρο του  Φίλιππου Βέροιας, κ. Φύκατα να αναλάβω πρόεδρος  της διοικούσας επιτροπής του τμήματος βόλεϊ του ΑΠΣ Φίλιππου Βέροιας και μαζί με τον  τότε Αντιδήμαρχο Βέροιας, Θεόφιλο Κορωνά να προσπαθήσουμε να βάλουμε τις βάσεις για την δημιουργία ενός τμήματος ανδρικού βόλεϊ στην πόλη. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, αφού δεν υπήρχε ούτε σήμα, ούτε φιλέ, ούτε τίποτα, μας παρουσιάστηκε πέρυσι η ευκαιρία με το ΑΦΜ του Νέστορα Θεσσαλονίκης.  Έπειτα από έναν πραγματικό «αγώνα δρόμου», έγινε η συγχώνευση και μαζί με πολλά άλλα άτομα που πλαισιώνουν την διοίκηση, καταφέραμε να αγωνιστούμε κατευθείαν στην Α2 Ανδρών,  κάνοντας το όνειρό μας πραγματικότητα. 

Όταν δήλωνα πέρυσι πως θα ανέβουμε στην Volleyleague, κάποιοι μας πίστεψαν, πολλοί γέλασαν, άλλοι δεν το πίστεψαν… Εν τέλει  ακούσαμε πάρα πολλά, «αυτή η ομάδα δεν έχει φανέλα» , «δεν έχει ιστορία» κ.α. Παρόλα αυτά «σκύψαμε το κεφάλι»,  με «χαμηλά τη μπάλα» δημιουργήσαμε ένα δυνατό ρόστερ  και καταφέραμε να γίνουμε η μοναδική ομάδα στο ελληνικό βόλεϊ, που είχε εξασφαλίσει τίτλο και άνοδο, πριν ξεσπάσει η επιδημία του κορονοϊού στη χώρα και διακοπούν τα πρωταθλήματα. Επιτυχία, που δυστυχώς δεν προλάβαμε να πανηγυρίσουμε όπως θέλουμε».

Λ Ξ.:«Από πέρυσι, στα τέλη Ιουλίου που ο Δημήτρης (σ.σ Πιτούλιας) ανέλαβε τα ηνία του τμήματος είχε το όραμα για αυτή την ομάδα και όλοι από τα μέσα του περσινού Αυγούστου, λέγαμε σε όλους πως μοναδικός μας στόχος είναι η Volleyleague. Παρά το πάθος για το βόλεϊ που είχε ο πρόεδρος, για εμάς όλο αυτό ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Δειλά δειλά αρχίσαμε να διαβάζουμε για το βόλεϊ από το ίντερνετ, μάθαμε πολλά και τελικά  χάρις στην βοήθεια και την υποστήριξη κάποιων σε αυτό το εγχείρημα καταφέραμε να γίνουν όλα όπως πρέπει».

Για το «μυστικό της συνταγής» της περσινής επιτυχίας

Λ.Ξ:  «Τόσο πέρυσι, όσο και φέτος αν μπείτε στα αποδυτήρια της ομάδας, θα καταλάβετε πως ο Φίλιππος είναι μια «οικογένεια».  Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε σε όλους, όπως επίσης και το να χαιρόμαστε όλοι κάθε αγώνα που δίνουμε, από τους αθλητές και τους φιλάθλους μας, μέχρι κι εμάς τους ίδιους».

Για την αντιμετώπιση του κόσμου της Βέροιας σε αυτό το νέο άθλημα της πόλης

Δ.Π:«Κακά τα ψέματα το βόλεϊ στην Βέροια δεν είναι τόσο διαδεδομένο όπως είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το χάντμπολ φυσικά, γιατί μιλάμε για τη «Μητρόπολη» του αθλήματος. Για εμάς τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα, όπως το να έρθει ο κόσμος να δει βόλεϊ, να καταλάβει πως παίζεται…  Εν τούτοις φτάσαμε σε σημείο να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο, να απολαμβάνει μια πραγματική «γιορτή» για μικρούς και μεγάλους και να στηρίζει κάθε μας προσπάθεια. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και φέτος, όταν επιτραπεί η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Θέλουμε κάθε αγώνας μας, όπως γίνεται και στο εξωτερικό,  να είναι ένα μοναδικό event, εντός και εκτός γηπέδου, με τους φίλους της ομάδας να έρχονται από νωρίς, να φωτογραφίζονται με τη μασκότ, να διοργανώνουμε εκπλήξεις-happenings και να αποτελεί κάθε ματς μία ξεχωριστή  γιορτή για όλους, σε ολόκληρη την πόλη, σε ολόκληρη την Ημαθία».

Για τη συμμετοχή του ΑΠΣ Φίλιππου Βέροιας στην Volleyleague

Δ.Π :«Είναι μία ιστορική στιγμή για τον Φίλιππο Βέροιας για την πόλη,  τον κόσμο της Βέροιας που θα έχει εκπρόσωπο στην κορυφαία κατηγορία του βόλεϊ και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που το κατάφέραμε μέσα σε ένα χρόνο».

Για τους στόχους του Φιλίππου Βέροιας στην ιστορική σεζόν στη Volleylegaue.

Δ.Π:  «Στην δυσκολότερη και πιο απαιτητική κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ ο στόχος που έχει θέσει φέτος η διοίκηση, είναι να βρίσκεται η ομάδα μέσα στην 6άδα και από κει και πέρα, ό,τι καλύτερο έρθει, είναι καλοδεχούμενο! Μακάρι με τους έμπειρους, αλλά και νέους ταλαντούχους παίκτες που στελεχώνουν την ομάδας μας, να μπορέσουμε να κάνουμε και μια καλή πορεία σε Λιγκ Καπ «Ν.Σαμαράς» και στο Κύπελλο Ελλάδας και να είμαστε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος».

Για τα κριτήρια επιλογής των φετινών μεταγραφών

Λ.Ξ:«Από την αρχή εμείς είχαμε θέσει το φετινό μπάτζετ και ο προπονητής που είχε τον πρώτο λόγο, που επέλεξε τις νέες προσθήκες που θα γίνουν στην ομάδα. Στη συνέχεια εμείς προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τους παίκτες και να δούμε πως μπορούν να έρθουν στο Φίλιππο Βέροιας».

Για τη δυσκολία μας επαρχιακής ομάδας, σε σχέση με αντίστοιχες του κέντρου, να φέρει κάποιους καλούς παίκτες στην περιφέρεια

Δ.Π.:«Το βόλεϊ δεν είναι από τα αθλήματα εκείνα που μπορεί να εξασφαλίσει οικονομικά το μέλλον σε κάποιον αθλητή και κάποιοι αναγκάζονται να κάνουν και δεύτερη δουλειά. Είναι δύσκολο για έναν αθλητή που μένει στην Αθήνα,  τη Θεσσαλονίκη η πολύ περισσότερο στο εξωτερικό να τα αφήσει όλα και να πάει να αγωνιστεί σε μία επαρχιακή ομάδα.  Ωστόσο, εμείς με τη συνέπεια που είχαμε ως διοίκηση, τόσο σε οργάνωση, όσο και σε οικονομική φερεγγυότητα, με το «καλό όνομα» που χτίσαμε στο χώρο του βόλεϊ, θεωρώ πως, σε σχέση με άλλες ομάδες, είχαμε ένα «πλεονέκτημα», να μιλήσουμε πιο εύκολα με μια μεγαλύτερη γκάμα αθλητών».

Για την φετινή απουσία του κόσμου από τα γήπεδα και τις συνέπειες αυτής

Λ.Ξ:«Μία επαρχιακή ομάδα στηρίζεται πολύ στον κόσμο της, στα εισιτήρια που θα κόψει, στη δυναμική που θα έχει για να πείσει κάποιους ανθρώπους και για εμάς ήταν μεγάλο πλήγμα η απαγόρευση προσέλευσης θεατών στα γήπεδα. Είναι πολύ πιο δύσκολο για μια επαρχιακή ομάδα να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις και να προσελκύσει μεγάλους χορηγούς και επενδυτές από μία ομάδα του κέντρου».

Δ.Π:«Θεωρώ πως αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να τύχει στην ομάδα μας, στην πρώτη της χρονιά στην Volleyleague! Mας πάει πίσω, γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να έρθει στο γήπεδο, να απολαύσει όλο αυτό που ακούει ότι γίνεται στην πόλη, αυτό που διαβάζει για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της ομάδας… Το γεγονός όμως, πως μέχρι νεοτέρας, δεν μπορεί να έρθει στο γήπεδο, μας στεναχωρεί και μας πονά και οικονομικά. Γιατί πιστεύουμε ότι με την έλευση κορυφαίων ομάδων και το υψηλό θέαμα που θα παιχθεί στο καλύτερο πρωτάθλημα της τελευταίας δεκαετίας, το γήπεδο στο Μακροχώρι, θα ήταν φέτος κατάμεστο».

Για την κατάσταση στο ελληνικό βόλεϊ και το «θολό» οικονομικό τοπίο των ομάδων

Λ.Ξ:Ευχή όλων θα είναι να μην υπάρξουν τέτοια προβλήματα, αλλά ήδη πριν αρχίσει η σεζόν έχουμε τέτοια πλήγματα οικονομικής φύσεως, όπως είδαμε με την αποχώρηση του Παμβοχαϊκού.  Μακάρι να μην υπάρξει κι άλλο τέτοιο  ζήτημα…  Η απαγόρευση προσέλευσης του κόσμου σίγουρα πλήττει όλες τις ομάδες που στηρίζονται σε αυτόν τον οικονομικό τομέα, γατί δεν ξέρω αν γνωρίζετε, αλλά τα σωματεία δεν έχουν καμία οικονομική βοήθεια, ούτε από τηλεοπτικά έσοδα ούτε από άλλους φορείς.

Για τους στόχους της ομάδας στο Λιγκ Καπ «Ν.Σαμαράς», ο Α’ όμιλος του οποίου φιλοξενείται στην Βέροια

Δ.Π :«Η Βέροια θα φιλοξενήσει στο ΔΑΚ «Δ.Βικέλας» τον Α’ Όμιλο (Βόρειο) και από 16-18/10 θα παιχθούν τρία παιχνίδια. Την Παρασκευή 16/10 στις 18.00 θα παίξουμε εμείς με τον Ηρακλή, το Σάββατο 17/10 θα κοντραριστούν στις 20.00 ΠΑΟΚ-Ηρακλής και την Κυριακή 18/10 ο ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας θα αντιμετωπίσει στις 20.00 σε ένα μεγάλο ματς τον ΠΑΟΚ. Στόχος μας είναι να τεστάρουμε τις δυνάμεις κόντρα σε δυο πολύ καλές ομάδες, μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και γιατί όχι να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας, ως πρώτοι στον όμιλο,  στα ημιτελικά της διοργάνωσης».

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, στις 6 και 7 Απριλίου...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας  για το World Boccia Challenger - Θα αγωνιστεί στο Ατομικό της Κατηγορίας BC4

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί”...

 Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, βρίσκεται από χθες ο...

Πανελλήνια Διαδικτυακή Σχολή Βόλεϊ Σάλας

Πανελλήνια Διαδικτυακή Σχολή Βόλεϊ Σάλας

Η Ομοσπονδία διαιτητών ανακοινώνει το πρόγραμμα της...

"Σφράγισαν" την πρώτη θέση τα κορίτσια του...

Ένατη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Ποσειδώνα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...