ΛΥΚΟΣ, ΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΛΙ!

ΛΥΚΟΣ, ΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΛΙ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 24 χρόνια γάμου και 27 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη «μπουτίκ μπαμπάς & μαμά», να τρώω από το «μάρκετ πεθερός & πεθερά» και να σας «πολεμώ» με το πληκτρολόγιο μου».


Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, 
«κρίσιμη» η προηγούμενη εβδομάδα, διότι έπρεπε να καταλάβουμε ποιοι θα κυκλοφορούν σε λίγο, ελεύθερα στη χώρα!
Αφού λοιπόν ο κακός ο λύκος μπήκε στη φυλακή, έξω είναι η κοκκινοσκουφίτσα με το καλαθάκι της και οι … λοιμωξιολόγοι, κάθε μέρα μας προκύπτει και από ένας καλός πατερούλης - λοιμωξιολόγος, που γνωρίζει και θέλει το καλό μας!
Ας τα βάλουμε σε μία σειρά, για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας, έτοιμοι μου είστε, με τον καλό τον λόγο στα χείλη.
Φίλοι μου, και επίσης φιλελεύθεροι του πισινού, στις δημοκρατίες προφανώς και δεν καταδικάζονται οι ιδέες, οι οποίες τυγχάνει να είναι άκρως προσβλητικές, για τον άνθρωπο.
Εφόσον όμως λάβουν χώρα καταδικαστέες πράξεις, πόσο μάλλον δολοφονία, τότε το λόγο έχει η δικαιοσύνη με τους μη διορισμένους δικαστές, και σε καμία περίπτωση, τα λαικά δικαστήρια!
Ακούσατε, φιλελέ της πλάκας.
Αρχικά καταδικάζουμε τους φασίστες και ότι συνεπάγεται, αλλά ταυτόχρονα και τους χιλιάδες που συγκεντρωθήκανε και απαιτούσανε καταδίκη!
Άλλο το δικαστήριο της δημοκρατίας και άλλο το λαικό δικαστήριο!
Από την άλλη πλευρά, ρε παλληκαράδες, μόλις ακούσατε την απόφαση, μετατραπήκατε σε μπέιμπι σίτερ και κουβαλήσατε στο δικαστήριο, παππούδες, γιαγιάδες, παιδιά, …σκυλιά, γατιά!
Μάχιμοι, έτοιμοι για πόλεμο!
Άρα όπως στη μακρινή Ινδία, κυκλοφορούνε ελεύθερα οι αγελαδίτσες, έτσι και σε εμάς μέχρι να βγούνε τα βόδια, θα κυκλοφορούνε οι κάθε είδους κοκκινοσκουφίτσες και σταχτοπούτες.
Γιατί, τι άλλο μπορεί να είναι κάποιος που ξεσκίζει καθημερινά το λαό του, εκτός από κοκκινοσκουφίτσα!
Γιατί, τι άλλο μπορεί να είναι κάποιος που βιάζει τη χώρα του, ισοπεδώνει τα πάντα, διαλύει τα ιερά και τα όσια, εκτός από σταχτοπούτα!
Δηλαδή αυτοί που καταχρεώσανε τη χώρα με καμιά 250 δίς τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, επειδή το χρέος της χώρας ήταν στο 125% του ΑΕΠ, τι άλλο μπορεί να είναι εκτός από κοκκινοσκουφίτσα που μοιράζει με το καλαθάκι της, …τις υποθήκες της πατρίδας.
Τώρα που το χρέος της χώρας αγγίζει το 190%, δεν πειράζει κυκλοφορούμε … με χρυσά γοβάκια! 
Και βέβαια εάν η κοκκινοσκουφίτσα είναι ενταγμένη και στην τεράστια αγκαλιά της Ευρωπαικής Ένωσης, τότε πρέπει να γίνεται λόγος για σούπερ δημοκρατία, αφού υπάρχει η ομπρέλα της προστασίας.
Βγαίνουν οι Τούρκοι αλωνίζουν για καμία βδομάδα, έπειτα συγκεντρώνονται οι μεγάλοι ηγέτες και αποφασίζουν να κάνουν ντα στον Τούρκο, μετά από κανά μήνα, που θα έχει σταματήσει να σουλατσάρει στο Αιγαίο, αφού δεν θα έχει καύσιμα! 
Φίλοι μου, όταν είχε ρωτηθεί δημοσιογράφος πριν από χρόνια, τι θα γίνει με τη φοροδιαφυγή, είχε πει ότι θα σταματήσει όταν το κράτος σταματήσει να κλέβει τον πολίτη!
Ακριβώς έτσι και με τη δημοκρατία. 
Δεν θα κινδυνεύει, όταν το κράτος σταματήσει να κοροιδεύει, να εμπαίζει, τον πολίτη!
Όταν σταματήσει να εφαρμόζει την τακτική δύο μέτρα και δύο σταθμά!
Για να περιφρονήσει κάποιος τη σκλαβιά και το θάνατο και να πολεμήσει για την ελευθερία, πρέπει να διακατέχεται από τις αρετές της ανδρείας, της φιλοπατρίας, της δικαιοσύνης!  
Όταν τη ζωή μας σε μεγάλο βαθμό την καθορίζουν τα ΜΜΕ που στόχο έχουν τον εξανδροπισμό των πολιτών για την εδραίωση της παγκοσμιοποίησης, τότε σαφώς και η δημοκρατία κινδυνεύει!
Εάν κουμάντο κάνουν οι δυτικοί τοκογλύφοι και οι εκβιαστές, τότε η ανθρώπινη ύπαρξη εξευτελίζεται και εξοντώνεται, με αποτέλεσμα τη δημιουργία των νεκροταφείων των ιδεών και των αξιών!
Όταν παντού κυριαρχούν τα συμφέροντα τραπεζών και βιομηχανιών, τότε ενάντια στην παιδεία, τον πολιτισμό και την ελευθερία, θα κυριαρχήσουν τα όπλα και οι θηριωδίες!
Όταν η απληστία μετατρέπεται σε κεφαλαιώδη αξία της δικαιοσύνης, τότε οι δημοκρατίες καταρρέουν και δημιουργούνται οι δικτατορίες των αγορών.
Εγώ πάντως, από τις ψυχοπαθείς αναρχοκαπιταλιστικές ελίτ χρηματιστηριακών λύκων, σαφώς και προτιμώ Μόνικα και σάμαλι! 
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!






Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου το θερινό ωράριο των καταστημάτων της Βέροιας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου...

Ξεκινάει από την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 το θερινό ωράριο...

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...