Ομιλία της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου σχετικά με το νομοσχέδιο για το πτωχευτικό δίκαιο.

Ομιλία της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου σχετικά με το νομοσχέδιο για το πτωχευτικό δίκαιο.

Φρόσω Καρασαρλίδου: «Εκποιούν την ακίνητη περιουσία του ελληνικού λαού - πτωχεύουν τα μεσαία στρώματα»

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Συζητάμε τις τελευταίες μέρες τον νόμο που έφερε η κυβέρνηση και αφορά το πτωχευτικό δίκαιο, έναν από τους πλέον αντικοινωνικούς νόμους. Η κυβέρνηση επιχειρεί με το νόμο για το πτωχευτικό δίκαιο να οδηγήσει όχι μόνο στην απώλεια της πρώτης κατοικίας, αλλά  στην πτώχευση και στη ρευστοποίηση όλης της περιουσίας χιλιάδων ανθρώπων όπως επίσης και στη δέσμευση των μελλοντικών εισοδημάτων τους. Ένας νόμος κομμένος και ραμμένος για τα συμφέροντα των τραπεζών. Αφορά αυτούς που αδυνατούν σήμερα να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, αφορά όμως και όσους βρεθούν στο μέλλον σε αυτή τη θέση, σε περίοδο μάλιστα οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και λόγω της πανδημίας.

Το νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα είναι ένα νομοσχέδιο που μεταφέρει βίαια την περιουσία των πολιτών στα χέρια των τραπεζών και των funds.

Οδηγεί σε αναγκαστική φτώχεια φυσικά πρόσωπα, μικρομεσαίους επιχειρηματίες και αγρότες αφού θ’ απαλλοτριωθούν κατοικίες, επιχειρήσεις, χωράφια, αγροτικές γαίες, μισθοί και συντάξεις.

Θα αναφέρω παρακάτω τα σημεία του νομοσχεδίου που είναι πρωτοφανή και για τα οποία αντιδρούμε:

Α) Η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας (την οποία αποφύγαμε όλες οι κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια του μνημονίου). Ορίζεται ότι ακόμα και ο «προστατευόμενος ευάλωτος πολίτης» των «ευάλωτων νοικοκυριών», αφού χάσει το σπίτι του θα μπορεί να το νοικιάσει καταβάλλοντας ενοίκιο για 12 έτη.  Αν μέσα σ’ αυτά τα 12 έτη καθυστερήσει παραπάνω από 3 ενοίκια θα επέρχεται έξωση, ενώ για να επαναγοράσει το σπίτι του θα πρέπει να έχει συνολικά καταβάλει τις μηνιαίες δόσεις που πλήρωνε μέχρι να «κοκκινήσει» το δάνειο, τα μισθώματα 12 ετών και την εμπορική αξία του ακινήτου στο τέλος της 12ετίας.

Β) Η κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των μικρο-οφειλετών από τις τράπεζες-πιστωτές και όχι μόνο από τα δικαστήρια.

Γ) Η πτώχευση για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και των φυσικών προσώπων.

Δ) Η μείωση του ακατάσχετου στους τραπεζικούς λογαριασμούς από τα 1.250 ευρώ στα 611 ευρώ.

Ε) Ότι την πρώτη θέση στις πληρωμές από τα κατασχεθέντα έχουν οι Τράπεζες, μετά το Δημόσιο και τελευταίοι οι εργαζόμενοι.

Και όλα αυτά γίνονται στο όνομα μιας «δεύτερης ευκαιρίας»!

Παράλληλα καθημερινά αποκαλύπτονται και νέες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις δανείων.

Η Τράπεζα Πειραιώς χάρισε μισό δις σε εφοπλιστές, χρηματοδοτούμενη ταυτόχρονα από το Δημόσιο, τα λεφτά του απλού πολίτη. Με επανειλημμένες προσπάθειες η κυβέρνηση προσπαθεί να αμνηστεύσει και αυτούς που πήραν τα δανεικά κι αγύριστα και αυτούς που τα έδωσαν.  Ακόμη και τώρα που η ελληνική δικαιοσύνη χαρακτηρίζει απαράδεκτη και αντισυνταγματική την ασυλία των τραπεζικών στελεχών.  

Επίσης, την ίδια στιγμή το κόμμα της ΝΔ, που νομοθετεί αυτό το απάνθρωπο νομοσχέδιο προς την απόλυτη φτωχοποίηση, χρωστάει 300 εκ. ευρώ!

Το νομοσχέδιο είναι μια επιπλέον ταφόπλακα για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και η οποία οδηγείται ουσιαστικά σε αφανισμό.

Όχι μόνο δεν φέρανε επενδύσεις και ανάπτυξη που ήταν η προεκλογική τους σημαία, αλλά έχουμε το κλείσιμο της ΕΒΖ και των εργοστασίων της ΠΙΤΣΟΣ στην Ελλάδα.

Επιπλέον έχουν ακυρώσει όλες τις επενδύσεις που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλα έργα υποδομών όπως α)το Μετρό στη Θεσσαλονίκη, β)το εμπορευματικό κέντρο στο στρατόπεδο Γκόνου γ) τη σιδηροδρομική Εγνατία για να συνδεθεί η Ελλάδα με τον Δρόμο του ΜΕΤΑΞΙΟΥ, δ) τον κάθετο ευρωπαϊκό οδικό άξονα που θα συνέδεε τη χώρα μας με την κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι για την Ημαθία δεν υπέγραψαν ακόμη τη μεταφορά του τελωνείου στην Κουλούρα.

Ο Πρωθυπουργός πριν 2-3 μέρες έκανε διάγγελμα. Και τι μας είπε; Μας είπε ότι φταίνε οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι για την εξάπλωση του ιού.

  • Δεν μας είπε τίποτα βέβαια για τον συνωστισμό στα ΜΜ Μεταφοράς- αλλά μας είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι για να αυξηθούν τα δρομολόγια πρέπει να κοπούν οι συντάξεις.
  • Δεν μας είπε για τις τάξεις των 26-27 μαθητών και τις μάσκες που ακόμη περιμένουν.
  • Δεν μας είπε ότι τον Οκτώβρη του 2020 και παρά την πανδημία το ΕΣΥ δουλεύει με λιγότερο προσωπικό από τον Οκτώβρη του 2019.

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας,

με αυτόν τον νόμο οδηγείτε σε ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ τους Έλληνες. Η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας και η ανακατανομή του πλούτου δεν θα περάσει απαρατήρητη από την κοινωνία. Οι μάσκες έπεσαν.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καιρός: Έρχεται διπλό κύμα κακοκαιρίας με τσουχτερό κρύο

Καιρός: Έρχεται διπλό κύμα κακοκαιρίας με τσουχτερό...

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης...

Δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα μετά τη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα μετά τη σύσκεψη με...

Στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο ...

Δήμος Νάουσας:  Αναρτήθηκε  η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων γιο το Αιολικό στο Βέρμιο

Δήμος Νάουσας: Αναρτήθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών...

 Έγινε η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάουσας...

5ο ΓΕ.Λ. Βέροιας: Επιμένουμε ... erasmus!!!

5ο ΓΕ.Λ. Βέροιας: Επιμένουμε ... erasmus!!!

Με τη συμπλήρωση δύο χρόνων (2018-2010) από την έναρξη των...

Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Ημαθίας για την απώλεια του Θανάση Γεωργιάδη: Πολιτικός γενάρχης, πρότυπο της πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς

Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Ημαθίας για την απώλεια του Θανάση...

Ο Θανάσης Γεωργιάδης δεν είναι πια μαζί μας. Ανείπωτη...

ΑΝΑΠΟΛΩ *Της Όλγας Κουτμηρίδου - Μεταξά

ΑΝΑΠΟΛΩ *Της Όλγας Κουτμηρίδου - Μεταξά

 Δεν φτάνει που κλείστηκα μέσα,βρέχει κιόλας.Έπεσε ένα...

«…Ο δε αποκριθείς είπεν: εγώ κύριε και ουκ απήλθε» (Ματθ. κα΄ 30)

«…Ο δε αποκριθείς είπεν: εγώ κύριε και ουκ απήλθε»...

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΕδώ, φίλοι αναγνώστες,...

Έκρυψε ηρωίνη στο λεβιέ ταχυτήτων οχήματος και συνελήφθη από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας

Έκρυψε ηρωίνη στο λεβιέ ταχυτήτων οχήματος και...

Συνελήφθη χθες (27 Νοεμβρίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Φωτο: Το Γυμνάσιο Αρρένων Βέροιας και σε ένθετο οι δημοτικιστές παιδαγωγοί Μανόλης Τριανταφυλλίδης, Αλέξανδρος Δελμούζος και Δημήτρης Γληνός Τέτοιες ημέρες Νοέμβρη του 1925 ήταν, αγαπητοί φίλοι, όταν...

Εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν περάσει από το πρωί, από το ΔΑΚ Μακροχωρίου για να κάνουν οι οδηγοί μέσα από το όχημά τους τον δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) που...

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με το κλιμάκιο των Κινητών Ομάδων Υγείας Ημαθίας...

-Το κύκλωμα «περνούσε» τους πελάτες με τα «μαϊμού» έγγραφα από την Κρυσταλλοπηγή-Εκπρ. Μεταναστών στον ΑΚΟΥ 99.6: Όποιος πειράξει αυτό που έχουμε χτίσει θα μας βρει μπροστά του!» Το κλείσιμο του συνοριακού...