Ασυνήθιστες γυναικείες ασχολίες που θαυμάζουν οι άνδρες

Ασυνήθιστες γυναικείες ασχολίες που θαυμάζουν οι άνδρες

Παλαιότερα επικρατούσε η αντίληψη ότι οι γυναίκες έπρεπε να ασχολούνται μόνο με τις δουλειές του σπιτιού, την μαγειρική καθώς και με την ανατροφή των παιδιών. Όμως, αυτές οι απόψεις είναι πλέον απαρχαιωμένες και οι γυναίκες ασχολούνται με πολλά και διαφορετικά χόμπι, ακριβώς όπως και οι άνδρες. Δεν παύει αυτό να ξενίζει σε ορισμένους ανθρώπους που θεωρούν ότι τα χόμπι θα πρέπει να απευθύνονται μόνο σε άνδρες ή μόνο σε γυναίκες.

Ορισμένα από τα χόμπι που ασχολούνται οι γυναίκες, αλλά φαίνεται περίεργο στους άνδρες είναι τα παρακάτω:

1)      Καταδύσεις

Αν νομίζετε ότι οι καταδύσεις αφορούν μόνο τους άνδρες τότε είστε γελασμένοι. Πολλές είναι οι γυναίκες που διαθέτουν την κατάλληλη πιστοποίηση και απολαμβάνουν τις βουτιές στο βυθό της θάλασσας εξερευνώντας το μεγαλείο του βυθού.

2)      Γκόλφ

Πρόκειται για ένα άθλημα που έχουμε σχετίσει με την αριστοκρατική τάξη και κυρίως με τους άνδρες, καθώς αυτό βλέπουμε κυρίως στις διάφορες αμερικάνικες ταινίες. Η πραγματικότητα, όμως διαφέρει. Πρόκειται για ένα άθλημα που απαιτεί ακρίβεια στις κινήσεις, σωστή αντίληψη του χώρου αλλά και στρατηγική σκέψη προκειμένου κάποιος να επιτύχει. Κυρίως, πρόκειται για ένα άθλημα όπου κάθε παίκτης ανταγωνίζεται τον εαυτό του αλλά και τους άλλους.

3)      Διαδικτυακά παιχνίδια

Το NetBet στοιχημα αλλά και τα παιχνίδια καζίνο έχουν σχετιστεί σε μεγάλο βαθμό με τους άνδρες, καθώς παλαιότερα, οι άνδρες ήταν αυτοί που έβλεπαν περισσότερους αγώνες ποδοσφαίρου. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και είναι πολλές οι γυναίκες που όχι μόνο παρακολουθούν αθλητικούς αγώνες, αλλά συμμετέχουν ενεργά στα στοιχήματα. Πέρα από αυτό, υπάρχουν πολλά διαδικτυακά ηλεκτρονικά παιχνίδια τα οποία αποκτούν φανατικό γυναικείο κοινό.

4)      Ιστιοπλοΐα

Πολλές γυναίκες έχουν πάθος με τη θάλασσα και επιλέγουν να ακολουθήσουν αθλήματα που σχετίζονται με αυτή. Σίγουρα δεν είναι μια εύκολη ενασχόληση καθώς απαιτεί το συντονισμό πολλών διαφορετικών δεξιοτήτων. Για παράδειγμα, πρέπει να είστε σε θέση να διαβάσετε τον καιρό, να πλοηγηθείτε σωστά και με ακρίβεια αλλά και να είστε δεξιοτέχνες στο δέσιμο των σχοινιών. Για όλους τους παραπάνω λόγους, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο άθλημα αυτό. Όμως, αυτό δεν ισχύει και μια ματιά στους Ολυμπιακούς αγώνες μπορεί να το επιβεβαιώσει. Ακόμα, και όσοι ασχολούνται ερασιτεχνικά με την ιστιοπλοΐα, το θεωρούν μια εξαιρετική λύση για να έρθουν σε επαφή με τη θάλασσα σε κάθε δυνατή ευκαιρία.

5)      Ταξίδια

Πρόκειται για μια ενασχόληση που δεν έχει φύλο, καθώς στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να επισκέπτονται άλλες χώρες και περιοχές. Υπάρχουν τόσα μέρη στον κόσμο τα οποία μπορεί να επισκεφτεί κάποιος και οι εμπειρίες που προσφέρουν τα ταξίδια είναι πραγματικά μοναδικές. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν συνειδητά να επενδύσουν σε ταξίδια και όχι σε διάφορα άλλα υλικά αγαθά όπως είναι τα ακριβά ρούχα ή τα αυτοκίνητα. Πλέον, ολοένα και περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να ταξιδέψουν μόνες τους σε όλο τον κόσμο, αφού οι περισσότεροι προορισμοί είναι αρκετά ασφαλείς.

Παρότι στην εποχή που ζούμε οι γυναίκες και οι άνδρες θα έπρεπε να απολαμβάνουν τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες ασχολίες, υπάρχουν ακόμα πολλές προκαταλήψεις. Οι δυναμικές γυναίκες δεν φοβούνται την ενασχόληση με τα χόμπι που έως τώρα θεωρητικά, απευθύνονταν μόνο σε άνδρες. Σε αυτό το άρθρο αναφέραμε λίγα από αυτά, όμως σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι είναι το Metaverse που οραματίζεται o Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Τι είναι το Metaverse που οραματίζεται o Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Πολλή συζήτηση γίνεται τα τελευταία 24ωρα για το metaverse...

«Μπλόκο» από το You Tube σε όλα τα βίντεο κατά των εμβολίων

«Μπλόκο» από το You Tube σε όλα τα βίντεο κατά των εμβολίων

Ενισχύει την πολιτική του για την καταπολέμηση των...

TikTok: Αυξάνει τη διάρκεια των βίντεο από ένα σε τρία λεπτά

TikTok: Αυξάνει τη διάρκεια των βίντεο από ένα σε τρία...

Σε ανάρτηση, ο διευθυντής προϊόντων Drew Kirchhoff είπε ότι η...

Ηράκλειο: Ήρθαν τα πρώτα αυτόματα ταμεία σε σουπερμάρκετ, χωρίς…ταμίες!

Ηράκλειο: Ήρθαν τα πρώτα αυτόματα ταμεία σε...

Ήρθαν τα πρώτα αυτόματα ταμεία σε σουπερμάρκετ στο...

Πως θα αποφύγετε τις απάτες στο ίντερνετ – 6 σωτήριες συμβουλές

Πως θα αποφύγετε τις απάτες στο ίντερνετ – 6 σωτήριες...

Πολλαπλασιάζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα τα...

Instagram: Πότε θα επιτρέπει τη δημιουργία αναρτήσεων από desktop

Instagram: Πότε θα επιτρέπει τη δημιουργία αναρτήσεων από...

Όπως αποκάλυψε ένας developer του Instagram, το δημοφιλές μέσο...

Δορυφορικό ίντερνετ υπερυψηλής ταχύτητας στην Ελλάδα φέρνει ο Έλον Μάσκ - Ταχύτητες έως και 100Mbps!

Δορυφορικό ίντερνετ υπερυψηλής ταχύτητας στην Ελλάδα...

Με τα νέα δεδομένα οι χρήστες θα μπορούν να αποκτήσουν...

Facebook: Η πλατφόρμα προσθέτει νέα εργαλεία και λειτουργίες

Facebook: Η πλατφόρμα προσθέτει νέα εργαλεία και...

ε ανανέωση της εμφάνισης αλλά και των υπήρεσιών του...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Πολλή συζήτηση γίνεται τα τελευταία 24ωρα για το metaverse που ποθεί διακαώς ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, καθώς θεωρεί ότι συνιστά το μέλλον του ίντερνετ.Ήδη έχουν καταγραφεί επικρίσεις και ανησυχίες για το metaverse, όμως...

Ενισχύει την πολιτική του για την καταπολέμηση των περιεχομένων κατά των εμβολίων, ανακοίνωσε χθες τo YouTube υπογραμμίζοντας ότι τα κατασταλτικά μέτρα δεν θα περιοριστούν μόνο στα βίντεο παραπληροφόρησης για...

Σε ανάρτηση, ο διευθυντής προϊόντων Drew Kirchhoff είπε ότι η αλλαγή θα επέτρεπε «ακόμη πιο πλούσια αφήγηση και ψυχαγωγία». Από τότε που η εφαρμογή κυκλοφόρησε το 2018, το TikTok έχει περιορίσει τους χρήστες του σε 60...

Ήρθαν τα πρώτα αυτόματα ταμεία σε σουπερμάρκετ στο Ηράκλειο, και στην Κρήτη, – άλλη μια απτή απόδειξη ότι η τεχνολογία αιχμής θα μεταβάλλει από εδώ και εμπρός ασταμάτητα και καταιγιστικά την καθημερινότητά...