Ασυνήθιστες γυναικείες ασχολίες που θαυμάζουν οι άνδρες

Ασυνήθιστες γυναικείες ασχολίες που θαυμάζουν οι άνδρες

Παλαιότερα επικρατούσε η αντίληψη ότι οι γυναίκες έπρεπε να ασχολούνται μόνο με τις δουλειές του σπιτιού, την μαγειρική καθώς και με την ανατροφή των παιδιών. Όμως, αυτές οι απόψεις είναι πλέον απαρχαιωμένες και οι γυναίκες ασχολούνται με πολλά και διαφορετικά χόμπι, ακριβώς όπως και οι άνδρες. Δεν παύει αυτό να ξενίζει σε ορισμένους ανθρώπους που θεωρούν ότι τα χόμπι θα πρέπει να απευθύνονται μόνο σε άνδρες ή μόνο σε γυναίκες.

Ορισμένα από τα χόμπι που ασχολούνται οι γυναίκες, αλλά φαίνεται περίεργο στους άνδρες είναι τα παρακάτω:

1)      Καταδύσεις

Αν νομίζετε ότι οι καταδύσεις αφορούν μόνο τους άνδρες τότε είστε γελασμένοι. Πολλές είναι οι γυναίκες που διαθέτουν την κατάλληλη πιστοποίηση και απολαμβάνουν τις βουτιές στο βυθό της θάλασσας εξερευνώντας το μεγαλείο του βυθού.

2)      Γκόλφ

Πρόκειται για ένα άθλημα που έχουμε σχετίσει με την αριστοκρατική τάξη και κυρίως με τους άνδρες, καθώς αυτό βλέπουμε κυρίως στις διάφορες αμερικάνικες ταινίες. Η πραγματικότητα, όμως διαφέρει. Πρόκειται για ένα άθλημα που απαιτεί ακρίβεια στις κινήσεις, σωστή αντίληψη του χώρου αλλά και στρατηγική σκέψη προκειμένου κάποιος να επιτύχει. Κυρίως, πρόκειται για ένα άθλημα όπου κάθε παίκτης ανταγωνίζεται τον εαυτό του αλλά και τους άλλους.

3)      Διαδικτυακά παιχνίδια

Το NetBet στοιχημα αλλά και τα παιχνίδια καζίνο έχουν σχετιστεί σε μεγάλο βαθμό με τους άνδρες, καθώς παλαιότερα, οι άνδρες ήταν αυτοί που έβλεπαν περισσότερους αγώνες ποδοσφαίρου. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και είναι πολλές οι γυναίκες που όχι μόνο παρακολουθούν αθλητικούς αγώνες, αλλά συμμετέχουν ενεργά στα στοιχήματα. Πέρα από αυτό, υπάρχουν πολλά διαδικτυακά ηλεκτρονικά παιχνίδια τα οποία αποκτούν φανατικό γυναικείο κοινό.

4)      Ιστιοπλοΐα

Πολλές γυναίκες έχουν πάθος με τη θάλασσα και επιλέγουν να ακολουθήσουν αθλήματα που σχετίζονται με αυτή. Σίγουρα δεν είναι μια εύκολη ενασχόληση καθώς απαιτεί το συντονισμό πολλών διαφορετικών δεξιοτήτων. Για παράδειγμα, πρέπει να είστε σε θέση να διαβάσετε τον καιρό, να πλοηγηθείτε σωστά και με ακρίβεια αλλά και να είστε δεξιοτέχνες στο δέσιμο των σχοινιών. Για όλους τους παραπάνω λόγους, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο άθλημα αυτό. Όμως, αυτό δεν ισχύει και μια ματιά στους Ολυμπιακούς αγώνες μπορεί να το επιβεβαιώσει. Ακόμα, και όσοι ασχολούνται ερασιτεχνικά με την ιστιοπλοΐα, το θεωρούν μια εξαιρετική λύση για να έρθουν σε επαφή με τη θάλασσα σε κάθε δυνατή ευκαιρία.

5)      Ταξίδια

Πρόκειται για μια ενασχόληση που δεν έχει φύλο, καθώς στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να επισκέπτονται άλλες χώρες και περιοχές. Υπάρχουν τόσα μέρη στον κόσμο τα οποία μπορεί να επισκεφτεί κάποιος και οι εμπειρίες που προσφέρουν τα ταξίδια είναι πραγματικά μοναδικές. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν συνειδητά να επενδύσουν σε ταξίδια και όχι σε διάφορα άλλα υλικά αγαθά όπως είναι τα ακριβά ρούχα ή τα αυτοκίνητα. Πλέον, ολοένα και περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να ταξιδέψουν μόνες τους σε όλο τον κόσμο, αφού οι περισσότεροι προορισμοί είναι αρκετά ασφαλείς.

Παρότι στην εποχή που ζούμε οι γυναίκες και οι άνδρες θα έπρεπε να απολαμβάνουν τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες ασχολίες, υπάρχουν ακόμα πολλές προκαταλήψεις. Οι δυναμικές γυναίκες δεν φοβούνται την ενασχόληση με τα χόμπι που έως τώρα θεωρητικά, απευθύνονταν μόνο σε άνδρες. Σε αυτό το άρθρο αναφέραμε λίγα από αυτά, όμως σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δορυφορικό ίντερνετ υπερυψηλής ταχύτητας στην Ελλάδα φέρνει ο Έλον Μάσκ - Ταχύτητες έως και 100Mbps!

Δορυφορικό ίντερνετ υπερυψηλής ταχύτητας στην Ελλάδα...

Με τα νέα δεδομένα οι χρήστες θα μπορούν να αποκτήσουν...

Facebook: Η πλατφόρμα προσθέτει νέα εργαλεία και λειτουργίες

Facebook: Η πλατφόρμα προσθέτει νέα εργαλεία και...

ε ανανέωση της εμφάνισης αλλά και των υπήρεσιών του...

Google Earth: Γυρίστε πίσω τον χρόνο και δείτε την Γη σε timelapse (Βίντεο)

Google Earth: Γυρίστε πίσω τον χρόνο και δείτε την Γη σε timelapse...

Τα τελευταία 15 χρόνια, δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν...

Τι είναι η απάτη sim swap - Πως επιτήδειοι μπορούν να σας αδειάσουν το λογαριασμό

Τι είναι η απάτη sim swap - Πως επιτήδειοι μπορούν να σας...

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...

Eλέγξτε αν παραβιάστηκε ο λογαριασμός σας στο facebook

Eλέγξτε αν παραβιάστηκε ο λογαριασμός σας στο facebook

Tα δεδομένα περισσότερων από 617.000 Ελλήνων χρηστών του...

Πρεμιέρα σήμερα για την επιδότηση δημιουργίας e-shop: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται

Πρεμιέρα σήμερα για την επιδότηση δημιουργίας e-shop: Όλα...

Οι αιτήσεις είναι μέχρι τις 24 Μαρτίου - Το ύψος...

Τι θα συμβεί αν δεν δεχθείτε τους Όρους του WhatsApp μέχρι τις 15 Μαϊου

Τι θα συμβεί αν δεν δεχθείτε τους Όρους του WhatsApp μέχρι...

Όπως ίσως θυμάστε, το WhatsApp ανακοίνωσε τον Ιανουάριο...

Το μέλλον ήρθε και τρομάζει! Σούπερ μάρκετ χωρίς υπαλλήλους, μπαίνεις, παίρνεις, φεύγεις (βίντεο)

Το μέλλον ήρθε και τρομάζει! Σούπερ μάρκετ χωρίς...

Εργασία χωρίς εργαζόμενους, ένα μέλλον που στον κλάδο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με τα νέα δεδομένα οι χρήστες θα μπορούν να αποκτήσουν μια πολύ γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο και με απλό τρόπο θα μπορούν να τοποθετήσουν και το «πιάτο» σε ένα σημείο εξωτερικού χώρου. Επομένως ένας...

ε ανανέωση της εμφάνισης αλλά και των υπήρεσιών του προχωρά το Facebook. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται να προσθέσει και άλλες λειτουργίες αλλά και χρήσιμα εργαλεία.Όπως μετέδωσε το Reuters Εκτός...

Τα τελευταία 15 χρόνια, δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν στραφεί στο Google Earth για να απολαύσουν συναρπαστικές όψεις του πλανήτη μας από  αμέτρητες διαφορετικές γωνίες.Μέσα από τη μεγαλύτερη ενημέρωση που έγινε...

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διερευνήθηκε υπόθεση απάτης με τη μέθοδο της αντικατάστασης/αλλαγής κάρτας simΜε αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση παρατίθενται χρήσιμες...