Ψηφίστηκε το τεχνικό  πρόγραμμα από το  Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας, πλην της ΛΑ.Σ -Κριτική για την έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου

Ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας, πλην της ΛΑ.Σ -Κριτική για την έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου

Η ανακατασκευή του δρόμου στην κατολίσθηση της περιοχής ‘Μύλοι’ στην Αγία Τριάδα (φωτογραφία), ένα σιντριβάνι στον κυκλικό κόμβο της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, έργα πυροπροστασίας, συντηρήσεις σχολικών κτηρίων, πλακοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις κ.ά., συνολικού προϋπολογισμού 540.000 ευρώ, είναι τα νέα έργα του δήμου Νάουσας στο τεχνικό πρόγραμμα για το 2021. Το εισηγήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης ο αντιδήμαρχος Βασίλης Τζουβάρας. 

Συμφώνησε με το τεχνικό πρόγραμμα ο τέως δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, σχολιάζοντας ότι το 90% είναι συνεχιζόμενα έργα της δικής του διοίκησης («οι περίφημοι άδειοι φάκελοι…» σημείωσε). Διαφώνησε ως προς το σιντριβάνι στον κυκλικό κόμβο της Μ. Αλεξάνδρου για λόγους ασφάλειας («ζητούμενο η ασφάλεια εκεί και όχι η αισθητική»), τις τσιμεντοστρώσεις αντί ασφαλτικών και τις μελέτες 60.000 ευρώ με συμφωνία-πλαίσιο για την εκπόνησή τους, χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό.

Να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ και ούτε ένα έργο από αυτά που παρέλαβε η σημερινή διοίκηση, ζήτησε η Ίλια Ιωσηφίδου, ψέγοντάς την όμως επειδή έναν χρόνο μετά δεν έχει ολοκληρώσει κάποια από τις μελέτες που παρέλαβε.

Στην έλλειψη αντιπλημμυρικών και αντισεισμικών έργων εστίασε ο Θωμάς Τσουκαλάς, μιλώντας ειδικότερα για το κτήριο του δημαρχείου.

Τεχνικό πρόγραμμα ανάγκης χαρακτήρισε αυτό του 2021 ο αντιδήμαρχος κ. Τζουβάρας. «Αν δεν θέλετε να δίνουμε μελέτες έξω γιατί είναι ύποπτες, ελάτε να δουλέψουμε μαζί. Τόσοι αξιόλογοι τεχνικοί υπάρχουν στο δημοτικό συμβούλιο…» υπογράμμισε, σχολιάζοντας ότι τα αιτήματα των κοινοταρχών ήταν 50 εκατ. ευρώ και τα διαθέσιμα κονδύλια μόλις 400.000.

Δεν ήταν όλα τα έργα ώριμα, είπε ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας, όπως το θέμα του δημαρχείου -όπου η χρηματοδότηση είναι πλημμελής, ενώ κάποια άλλα ήθελαν αλλαγή σχεδίων. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν είναι όλες οι επιλογές των έργων των δήμων επιλέξιμες, ενώ για το αναπτυξιακό σχέδιο του δήμου τόνισε ότι είναι θέμα συζήτησης με τους φορείς.Για έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου της διοίκησης του δήμου μίλησε στη δευτερολογία του ο Νίκος Κουτσογιάννης, κάνοντας λόγο για παραδοχή από την πλευρά του δημάρχου ότι δεν έχει αναπτυξιακό σχέδιο και κατηγορώντας τη διοίκηση ότι δεν έκανε τίποτε για την ανάπλαση της πλατείας Καρατάσου, το open mall, το νέο δημαρχείο κ.ά. «Καλύπτεστε στο ότι δεν εργάζεστε, πίσω από τον κορωνοϊό. Φτάνει πια! Είπαμε να βάλουμε πλάτη, αλλά δεν σας έχουμε πια εμπιστοσύνη. Ξέρουμε ότι δεν επαρκούν τα χρήματα από την κεντρική εξουσία, αλλά δουλέψτε. Η αγορά βογκάει, δουλέψτε πάνω στο open mall» τόνισε, σχολιάζοντας ότι ο δήμαρχος εκλέχθηκε γιατί είχε μεγαλύτερη πρόσβαση στην κυβέρνηση.

«Σήμερα άκουσα ότι είχα προσβάσεις στην κεντρική εξουσία, γι’ αυτό εκλέχθηκα. Άρα, έναν χρόνο μετά κάποιοι δεν κατάλαβαν γιατί έχασαν. Να πω μόνο ότι ο φάκελος για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από το 2021 καταψηφίστηκε από τη μειοψηφία, όταν σε προηγούμενη συνεδρίαση μας το ζητούσαν. Καμία συνέχεια στον λόγο μας. Πάντως εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι είμαστε στην κορυφή της Ευρώπης…» απάντησε ο δήμαρχος.

Για δεμένα χέρια από την κεντρική εξουσία μίλησε ο Θωμάς Τσουκαλάς, ενώ η Ίλια Ιωσηφίδου έθεσε εαυτόν στη διάθεση του δήμου να βοηθήσει προκειμένου να γίνουν έργα και μελέτες.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με συζήτηση για τα 3-5 Πηγάδια.

K.Π.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Δευτέρας (10/5) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Δευτέρας (10/5) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, στο Στρασβούργο

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην εναρκτήρια εκδήλωση της...

Στην εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το Μέλλον...

Δωρεάν rapid tests σε Νάουσα, Πολυπλάτανο, Κοπανό και Αγγελοχώρι

Δωρεάν rapid tests σε Νάουσα, Πολυπλάτανο, Κοπανό και...

Δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid θα πραγματοποιηθούν αυτήν...

Με την «ματιά» 3+1 ιστορικών-εκπαιδευτικών Ναουσαίων στραμμένη στην ηρωική πόλη της Νάουσας του 1822 (Βίντεο)

Με την «ματιά» 3+1 ιστορικών-εκπαιδευτικών Ναουσαίων...

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου της Ηρωικής...

Πραγματοποιήθηκε το ιστορικό Συνέδριο της Ιεράς Συνόδου με θέμα: «Οι εθνικοί αγώνες των Μακεδόνων από το 1453 έως και το 1878». (Βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε το ιστορικό Συνέδριο της Ιεράς...

Την Κυριακή του Θωμά 9 Μαΐου, το απόγευμα, η Ιερά...

Αλεξάνδρεια: Ξεκινούν οι εγγραφές και επανεγγραφές για το σχολικό έτος 2021-2022 στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς

Αλεξάνδρεια: Ξεκινούν οι εγγραφές και επανεγγραφές...

Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής...

Αλεξάνδρεια: Δωρεάν rapid tests από 11 έως και 15 Μαΐου

Αλεξάνδρεια: Δωρεάν rapid tests από 11 έως και 15 Μαΐου

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης, κρουσμάτων κορoνοϊού...

Αλλαγή προγράμματος για τα δωρεάν Rapid Tests στη Βέροια

Αλλαγή προγράμματος για τα δωρεάν Rapid Tests στη Βέροια

Σε νέα διαμόρφωση του προγράμματος των δωρεάν ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων: 1.     Από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση 2 self tests ΜΟΝΟ στην εκπαιδευτική κοινότητα.2.     Οι δικαιούχοι του...

Έτοιμη είναι και η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας για την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Όπως μας είπε ο πρόεδρος Θεόφιλος Κορωνάς, το πρόγραμμα είναι έτοιμο και ξεκινάει τέλος Μαΐου με αναβαθμισμένο Μουσικό...

Εκλάπη αυτοκίνητο HONDA CRX, χρώμα κόκκινο, με αριθμό κυκλοφορίας ΗΜΒ 7262 από την περιοχή Ανοίξεως στη Βέροια.Όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6972834253.

Μια μέρα του Μάη του 1955 (πριν 66 χρόνια δηλαδή) μας φώναξε ο πατέρας μου, εμένα και τον αδελφό μου τον Κώστα, για να δούμε το νέο αδελφό μας που μόλις είχε γεννήσει η μάνα μας, τον Δημήτρη.Σήμερα- 3 Μαΐου 2021- είδα...