Σειρά προτάσεων του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας για τη στήριξη του λιανεμπορίου Αθ. Τσιπουρίδου στον ΑΚΟΥ 99.6: «Κατά τη 30% μειωμένη η κίνηση, από την αρχή του 2020»

Σειρά προτάσεων του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας για τη στήριξη του λιανεμπορίου Αθ. Τσιπουρίδου στον ΑΚΟΥ 99.6: «Κατά τη 30% μειωμένη η κίνηση, από την αρχή του 2020»

Για δεύτερο «χτύπημα» πάνε τα καταστήματα λιανικού εμπορίου με τα νέα μέτρα που επιβάλλονται λόγω της β΄ φάσης με έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, ενώ την 1η Νοεμβρίου ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις, με πεσμένα τα φτερά των επαγγελματιών.

Μιλώντας χθες στην εκπομπή «Πρωινές σημειώσεις» του ΑΚΟΥ 99.6, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, αφού επανέλαβε την διαπίστωση πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν ωφελούν κανέναν, επισήμανε ότι από την αρχή της χρονιάς (2020) η κίνηση της Αγοράς είναι μειωμένη κατά 30% σε σχέση με πέρυσι. Η πανδημία έχει γονατίσει τον εμπορικό κόσμο ενώ ακολουθεί ένας δύσκολος χειμώνας που δεν προβλέπεται να βγει, εάν δεν στηριχθεί ο κλάδος. Για τον λόγο αυτό το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, έχει ετοιμάσει μία επιστολή που θα κοινοποιήσει σήμερα στους τοπικούς βουλευτές (εκ των οποίων, ο κ. Βεσυρόπουλος είναι και υφυπουργός Οικονομικών), στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, στον δήμαρχο Βέροιας, στους προέδρους της ΕΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Κ.Δ. Μακεδονίας και στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, καταθέτοντας μία σειρά προτάσεων για τη στήριξη του λιανεμπορίου.

Η επιστολή, που υπογράφουν η πρόεδρος Αθ. Τσιπουρίδου-Πλιάτσικα και ο Γενικός Γραμματέας Άγγελος Τρανίδης, αναφέρει:

«Αξιότιµοι Κύριοι, 

Ο νοµός Ημαθίας από σήμερα βρίσκεται και πάλι στο επίπεδο 3 στον επιδηµιολογικό χάρτη παρόλο τον µικρό αριθµό κρουσμάτων, αυτό σηµαίνει πάλι «εµφράγµατα» στην αγορά και συγκεκριµένα στο λιανεµπόριο. Τα καταστήµατα βάσει του ΦΕΚ που εκδόθηκε µπορούν να λειτουργούν κανονικά απλά η κίνηση έχει µειωθεί ραγδαία οπότε οι εισπράξεις περιορίζονται στο ελάχιστο. Έρχεται ένας δύσκολος χειµώνας και είµαστε ο ήδη εξουθενωµένοι οικονοµικά και ψυχικά από την δεκαετή κρίση αλλά και το 8µηνο που προηγήθηκε. 

Ζητάµε να στηρίξετε τις µικρές επιχειρήσεις του λιανεµπορίου και όχι µόνο.

 • Μείωση ασφαλιστικών εισφορών τόσο για εµάς όσο και για τους εργαζόµενους µας. 

• Στήριξη των θέσεων εργασίας µε επιδότηση ειδικού σκοπού. 

• Επιδότηση ενοικίου τουλάχιστον 50% για επαγγελµατική στέγη σε συνεπείς πληρωτές. 

• Μείωση για όσο διαρκέσει η πανδηµία σε πάγια και τέλη σε όλες της ΔΕΚΟ (ΔΕΗ - ΟΤΕ - ΥΔΡΕΥΣΗ) 

• Οι Δήµοι σε συνεργασία µε την ΚΕΔΕ να µειώσουν τα δηµοτικά τέλη στις αποδεδειγµένα πληττόµενες επιχειρήσεις. 

• Μείωση ενοικίου φοιτητών- τέκνα των ελευθέρων επαγγελµατιών κάτι που ισχύει για τους µισθωτούς. 

• Άντληση προγραµµάτων από ΕΣΠΑ για να «πέσει « χρήµα στην αγορά όπως π.χ. το εξοικονοµώ µε το οποίο δόθηκε µια ανάσα σε έναν κλάδο και παράλληλα άνοιξαν ορισµένες θέσεις εργασίας.

 • Η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας να στηρίξει έµπρακτα το λιανεµπόριο, δυστυχώς στην τελευταίο πρόγραµµα «Διέξοδος» αποκλείστηκαν οι περισσότεροι του κλάδου µας λόγω χαµηλών κριτηρίων µε αποτέλεσµα να απορροφηθούν από άλλους κλάδους. 

• Χαµηλότοκα και άµεσα δάνεια από τις τράπεζες, δεν δόθηκε τίποτα παρ όλες τις εξαγγελίες. • Ακατάσχετος λογαριασµός για τους εµπόρους. 

• Οι επιστρεπτέες προκαταβολές ήταν το µόνο και άµεσο µέτρο που δόθηκε και να υπάρχει συνέχεια. 

• Έκπτωση τους συνεπείς πληρωτές (ΦΠΑ-ΕΦΚΑ). 

• Αναστολή πληρωµών στο δηµόσιο- ΙΚΑ- ΕΦΚΑ. 

• Ο νοµός µας κατεξοχήν στηρίζεται στον πρωτογενή τοµέα, οι πωλήσεις των προιόντων έχουν συρρικνωθεί µε αποτέλεσµα να υπάρχει δυσπραγία στον αγροτικό κόσµο και αυτό έχει άµεση επίδραση στις αγορές του νοµού».

Κλειστά την Κυριακή

Λόγω της ανόδου του Νομού Ημαθίας στο επίπεδο 3 – αυξημένης επιτήρησης, η Αγορά, θα είναι κλειστή, αύριο Κυριακή, ημέρα έναρξης των εκπτώσεων, ενώ για όσο διάστημα θα βρισκόμαστε σε «πορτοκαλί συναγερμό» τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν στις 10.00 το πρωί.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...