Είμαστε υπεύθυνοι για την ανοχή!!!

Είμαστε υπεύθυνοι για την ανοχή!!!

Του ιερέως 

Παναγιώτου 

Σ. Χαλκιά


Με πόνο και οδύνη διαπιστώνουμε, φίλοι αναγνώστες, τον συνεχή κατήφορο στη χυδαιολογία και τον εκχυδαϊσμό της καθημερινής μας ζωής.

Η βωμολοχία, η αναίδεια και η προβολή τους από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι συμπτώματα σήψης. Η προβολή της γυμνής γυναίκας από τις διαφημίσεις στους δρόμους, το θέατρο, την τηλεόραση, τις εφημερίδες και σε μερικά ένθετά τους, τα περιοδικά, προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητά της ως συζύγου και μητέρας στα μάτια, κυρίως, των παιδιών της.

Υποβιβάζει, επίσης, την πνευματική αξία, το κύρος της, στη διαμόρφωση της κοινωνίας και την αποδυναμώνει στο όποιο ωραίο και προοδευτικό έργο της.

Ο εκχυδαϊσμός στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, με τα χαμηλής ποιότητας αστεία και τη χαλαρότητα των ηθών, την ακατάσχετη σεξολογία, δημιουργεί προϋποθέσεις για τη συνεχή φθορά και αποσύνθεση. Επηρεάζει άμεσα τη συμπεριφορά μας. Δημιουργεί κλίμα γενικής αποχαυνώσεως.

Η αξιοπρέπεια, η ευγένεια, η πνευματική αρχοντιά, ο αυτοσεβασμός, τείνουν να εξαφανιστούν και θεωρούνται, όπου εκδηλωθούν, αναχρονισμός, καθυστέρηση, οπισθοδρόμηση, για να κάνουν τους ανθρώπους -φορείς πνευματικής ελευθερίας- να εντρέπονται. Γιατί; Γιατί είναι διαφορετικής συμπεριφοράς και ήθους.

Αντίθετα, η βωμολοχία και η χυδαιότητα προβάλλεται από το θέατρο, από τις δημόσιες συζητήσεις, ως νέο ήθος, ως ελευθερία, ως κατάκτηση, ως κατόρθωμα. Ακόμα και η χρησιμοποίηση εκκλησιαστικών και αγιογραφικών λέξεων και εκφράσεων με διαστροφική έννοια (δεν επιθυμώ να αναφέρω παραδείγματα), αποτελεί ένα φαινόμενο φθοράς και νοσηρότητας και φθάνει στα όρια της ειρωνείας και του χλευασμού των ιερών και αγίων θησαυρισμάτων μας.

Το χειρότερο, όμως, απ’ όλα, είναι η ένοχη ανεκτικότητα όλων μας. Ανεχόμαστε όλα αυτά με απάθεια, αδιαμαρτύρητα, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τη φθορά που εισέρχεται στον κόσμο της κοινωνίας μας και επηρεάζει άμεσα τη συμπεριφορά μας και ιδιαίτερα των παιδιών, που τα ενστερνίζονται όλα αυτά και τα θεωρούν φυσικά και απλά πράγματα.

Και αν δεν αντιδράσουμε θετικά και δημιουργικά ως φορείς, ως γονείς, ως υπεύθυνοι άνθρωποι όλοι μας, αρχίζοντας από τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τα σχολεία μας, τότε η φθορά θα είναι μεγάλη. Και όλοι μας θα είμαστε υπεύθυνοι.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εστία ρύπανσης τα κτίσματα των πρώην στάβλων του Σπανού στον οικισμό Πανοράματος στον Δήμο Βέροιας

Εστία ρύπανσης τα κτίσματα των πρώην στάβλων του...

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τους Υπουργούς...

Το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ κατά την επανάσταση - ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΜΑΧΜΟΥΤ ΔΡΑΜΑΛΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ κατά την επανάσταση - ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ...

Υπάρχουν πληροφορίες ότι κι άλλα πολυάριθμα οθωμανικά...

Ο ΘΕΟΣ ΕΡΜΗΣ ΤΙΜΩΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ

Ο ΘΕΟΣ ΕΡΜΗΣ ΤΙΜΩΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ

Γράφει οΘωμάςΓαβριηλίδηςΠΕΡΑΣΤΙΚΕ,ΑΛΛΑΞΕΔΡΟΜΟ…1....

Η πολιτική των πολιτικών κατά την αρχαιότητα

Η πολιτική των πολιτικών κατά την αρχαιότητα

Του ιερέως: Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΗ πολιτική, φίλοι...

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ!

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΩΝ… του Γιάννη Ναζλίδη

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΩΝ… του Γιάννη Ναζλίδη

 …Στον Πειραιά συννέφιασε   και στην Αθήνα βρέχει   ...

Κορωνοϊός: Τρία κρούσματα την Παρασκευή (18/6) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τρία κρούσματα την Παρασκευή (18/6) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Οι αριστούχοι του 6ου Γυμνασίου Βέροιας (2020-2021)

Οι αριστούχοι του 6ου Γυμνασίου Βέροιας (2020-2021)

ΑΡΙΣΤΕΙΑ Α' ΤΑΞΗ1 ΚΑΡΑΦΟΛΑ ΑΡΕΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 202...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

ΑΡΙΣΤΕΙΑ Α' ΤΑΞΗ1 ΚΑΡΑΦΟΛΑ ΑΡΕΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 202 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΣΜΑΣ 203 ΜΠΟΣΙ ΛΑΟΥΡΑ ΦΕΡΙΤ 204 ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 205 ΖΙΩΓΑ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 19 13/146 ΠΑΣΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ 19 13/147...

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, στις 17:30 μ.μ. θα γίνει η κηδεία του Ιωάννη Χασιώτη. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας. 

Συνελήφθη χθες (14 Ιουνίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι...

 Με  δύο συγκεντρώσεις  στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και όλα τα σωματεία -συνδικάτα και εργατικά κέντρα της χώρας., συμμετείχαν  στις κινητοποιήσεις της Βέροιας,...