Ραγδαίες εξελίξεις στην Ενωτική Κίνηση Πολιτών. Παραίτηση Ιωσηφίδου. Αναλαμβάνει επικεφαλής ο Γιώργος Φουντούλης;

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ενωτική Κίνηση Πολιτών. Παραίτηση Ιωσηφίδου. Αναλαμβάνει επικεφαλής ο Γιώργος Φουντούλης;

Με μια επιστολή που μας εστάλη στη 1 παρά πέντε το πρωί η επικεφαλής της "Ενωτικής Κίνησης Πολιτών" κ. Ίλια Ιωσηφίδου παραιτείται από την αρχηγία του συνδυασμού της, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις επόμενες δημοτικές εκλογές της Νάουσας, λόγω σοβαρών οικογενειακών λόγων. Η κ. Ιωσηφίδου κάνει έναν μίνι απολογισμό στην συμμετοχή της στα κοινά της Νάουσας, χαρακτηρίζοντας ως επιτυχημένη την πρώτη τετραετία ( 2003-2006) στη "Δημοτική Ανανέωση" με τον νυν δήμαρχο, ως πλήρως στάσιμη την δεύτερη (2007-2010), ενώ την τρίτη, στην οποία η ίδια υπήρξε επικεφαλής της "Ενωτικής Κίνησης Πολιτών"και της μείζονος μειοψηφίας, την χαρακτηρίζει ως την πλήρη οπισθοδρόμηση της πόλης μας (σ.σ προφανώς το "πόλης μας" γράφτηκε εκ παραδρομής, αφού η αναφορά μάλλον έπρεπε να γίνει σε επίπεδο δήμου). Χαρακτηρίζει ως ανεξάρτητη την παράταξη που ηγούνταν μέχρι χθες, ενώ αναφέρει επίσης ότι παραιτείται από την θέση της, χωρίς να διευκρινίζει όμως αν αυτό αφορά και το αξίωμα της δημοτικής συμβούλου. 

Φυσικά οι εξελίξεις πλέον στην "Ενωτική Κίνηση Πολιτών" είναι ραγδαίες και οδηγούν, όπως όλα δείχνουν, στην ανάληψη της ηγεσίας της από τον κ. Γιώργο Φουντούλη, ο οποίος καλείται να ανασυντάξει τον συνδυασμό και να τον οδηγήσει στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου. Με δεδομένο ότι ο κ. Φουντούλης έχει ήδη κάνει αρκετές επαφές με άτομα όλων των κομματικών χώρων, πλην "Χρυσής Αυγής", όπως μας δήλωσε πρόσφατα, το δημοτικό σκηνικό της Νάουσας αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού η υποψηφιότητα Φουντούλη, αν ενισχυθεί από μηχανισμούς μεγάλων κομματικών σχηματισμών, αποκτά ιδιαίτερο βάρος. Δείτε την επιστολή παραίτησης της κ. Ιωσηφίδου.

 

 

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Νάουσα,  29-1- 2014

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Όταν το 2002 έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές φιλοδοξούσα να αγωνιστώ για την πόλη μας. Στα δώδεκα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, μου δώσατε τη δυνατότητα να προσφέρω είτε από τη θέση της δημοτικής συμβούλου – αντιδημάρχου της πλειοψηφίας είτε από τη θέση της επικεφαλής της μειοψηφίας μετά τις τελευταίες εκλογές του 2010.

Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα για το καλύτερο αναλώνοντας τον εαυτό μου για το δήμο μας.

Οι τρεις τετραετίες που υπηρέτησα στο δήμο έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Την πρώτη καταφέραμε κατά τη γνώμη μου αξιόλογα πράγματα ( Πανεπιστήμιο, Σχ. Αριστοτέλους, Κολυμβητήριο, Αράπιτσα, Αρκοχώρι κλπ.) Η δεύτερη χαρακτηρίζεται από πλήρη στασιμότητα. Η τρίτη ταυτίζεται με την απόλυτη οπισθοδρόμηση της πόλης μας. (χρεοκοπία και κλείσιμο ΔΕΤΑΒ, ΔΗΠΟΝ, έλλειμμα 3.000.000 € μόνο για το 2012, απομάκρυνση όλων των υπηρεσιών, νέκρωση της πόλης)

Έγκαιρα είδαμε την επερχόμενη καταστροφή και συγκροτήσαμε ανεξάρτητη παράταξη, την Ενωτική Κίνηση Πολιτών, με στόχο να αγωνιστούμε για την πόλη χωρίς κομματικά αφεντικά. 

Ατυχώς δεν καταφέραμε να πείσουμε την πλειοψηφία της κοινωνίας μας για τους στόχους και τις δυνατότητές μας . Οι ψηφοφόροι έκαναν άλλη επιλογή που οδήγησε στη σημερινή τραγική κατάσταση.

Μετά από έντονο προβληματισμό στον οποίο ιδιαίτερο βάρος είχαν οικογενειακοί λόγοι αποφάσισα να μη μετάσχω στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Μάλιστα για να διευκολύνω τις εξελίξεις πρόκειται να παραιτηθώ από τη θέση μου, δεδομένου ότι ήδη εισερχόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Ευχαριστώ όλους τους συνδημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους και τους διαβεβαιώνω ότι προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ επάξια στον υπεύθυνο ρόλο της επικεφαλής της μειοψηφίας.

Εύχομαι να παρακολουθήσουμε έναν σωστό προεκλογικό αγώνα.

Και τέλος εύχομαι σε όσους αναλάβουν τις τύχες του δήμου μας να καταφέρουν να σταματήσουν τον σημερινό κατήφορο και να τον οδηγήσουν εκεί που του αξίζει.

Θα είμαι πάντα στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας.

Με τιμή

Ίλια Ιωσηφίδου - Αποστόλου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ

Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ

Γράφει η  Ευδοξία Δαβόρα  μουσικοπαιδαγωγός-...

Συνεδριάζει την Μ. Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Συνεδριάζει την Μ. Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο...

Συνεδριάζει την Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου στις 15:00 το...

Στην Κωνσταντινούπολη   ο υφυπουργός Μεταναστευτικής   Πολιτικής Άγγελος Τόλκας

Στην Κωνσταντινούπολη ο υφυπουργός Μεταναστευτικής ...

- Επισκέφθηκε τον Πατριάρχη, τη Σχολή της Χάλκης και το...

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ  ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ...

Του Κωνσταντίνου Χρ. Ρούσου*Βρισκόμαστε στο κατώφλι...

Στη Βέροια   σήμερα η υποψήφια ευρωβουλευτής   της Ν.Δ.   Ελένη Παναγιωταρέα

Στη Βέροια σήμερα η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. ...

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 θα επισκεφτεί τη...

Κωνσταντία (Ντίνα) Παπαδοπούλου  Υποψήφια δημοτική σύμβουλος   με τον συνδυασμό   “δράση με γνώση” του Κ. Βοργιαζίδη

Κωνσταντία (Ντίνα) Παπαδοπούλου Υποψήφια δημοτική...

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Βέροια, την πόλη που ζω, που...

Χειροποίητα και πολύχρωμα τα αυγά των ΚΑΠΗ Βέροιας

Χειροποίητα και πολύχρωμα τα αυγά των ΚΑΠΗ Βέροιας

Πολύχρωμα αυγά με διάφορες τεχνικές με ντεκουπάζ, με...

ΑΝ.ΗΜΑ.: Ενημέρωση μελετητών και συμβούλων

ΑΝ.ΗΜΑ.: Ενημέρωση μελετητών και συμβούλων

Αναλυτική ενημέρωση των Μελετητών και των Γραφείων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Γράφει η  Ευδοξία Δαβόρα  μουσικοπαιδαγωγός- μουσικοθεραπεύτριαwww.sonatal.gr Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον…. Ο θρήνος της Παναγίας. Ο σπαραγμός μιας μητέρας. Ο θρήνος για τον επίγειο θάνατο. Ένα από ...

Συνεδριάζει την Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου στις 15:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:-Δωρεάν παραχώρηση χρήσης δημοτικής έκτασης στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και...