ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλο το πρόβλημα με την επιθετικότητα των αδέσποτων στη Νάουσα, καταγγέλλει γιατρός, αναγνώστης μας

Μεγάλο το πρόβλημα με την επιθετικότητα των αδέσποτων στη Νάουσα, καταγγέλλει γιατρός, αναγνώστης μας

"Χθες στις  8.00 το πρωί στην Εθνικής  Αντιστάσεως, μια αγέλη από μεγαλόσωμα αδέσποτα (10-15 σκυλιά), ακολουθούσε  τους μαθητές που πήγαιναν στο Λύκεια. Μέσα σε τρία λεπτά που τα παρακολουθούσα κυνήγησαν όσα αυτοκίνητα έτυχε να περνούν από το δρόμο, τρομάζοντας τους οδηγούς (ξαναγράφω 10 σκυλιά ταυτόχρονα) και κάποια στιγμή επιτέθηκαν όλα μαζί σε ένα από την αγέλη στην μέση του οδοστρώματος, τρομοκρατώντας μαθητές και περαστικούς. Το θέαμα είναι καθημερινό, σήμερα απλά ήταν η πολυπληθεστερη  αγέλη που είδα φαίνεται ότι τα παιδιά ταΐζουν τα σκυλιά κι έτσι αυτά καθημερνά επανέρχονται.Έχουν ήδη καταγραφεί επιθέσεις σε παιδιά, δήγματα και ταλαιπωρία μαθητών με αντιλυσσικούς εμβολιασμούς... έχουν επίσης καταγραφεί κρούσματα λύσσας σε όλη την ορεινή Κεντρική και Δυτική Μακεδονία καθώς και στην Θεσσαλονίκη.Καλός ο φιλοζωισμός, αλλά όταν προκύπτουν θέματα δημόσιας υγείας μάλλον πρέπει να ληφθούν πιο σοβαρά μέτρα". 

Αυτά καταγγέλλει γιατρός, αναγνώστης του laos-epea.gr και έχει απόλυτο δίκαιο, όσον αφορά  την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ μέτρων εκ μέρους της δημοτικής αρχής της Νάουσας, η οποία μπορεί να βερμπαλίζει για προϋπολογισμούς εκατομμυρίων ευρώ και αναπτυξιακά έργα, αλλά στο κρίσιμο αυτό σημείο, που αφορά τις συνθήκες υγιεεινής και ασφάλειας των πολιτών, αλλά και της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων του δήμου, κάνει τον Πόντιο Πιλάτο.

Η μόνη αποδεκτή φυσικά λύση δεν είναι η δολοφονία των ζώων, την οποία αναλαμβάνουν οι επίγονοι των SS στους θαλάμους αερίων των Ναζί, αλλά η στείρωση όλων των αδέσποτων, η σήμανση τους, ο εμβολιασμός τους και η επιστροφή του στο φυσικό τους περιβάλλον.

Προφανώς η επιθετική συμπεριφορά αυτών των ημερών έχει να κάνει με την αναπαραγωγική περίοδο και τον οίστρο των θηλυκών και τον ανταγωνισμό των αρσενικών.

Αν γινόταν στείρωση το πρόβλημα θα είχε εξαλειφθεί. Η φίλη  κτηνίατρος Ζωή Θανασούλη έχει αναλάβει σε πολύ χαμηλές τιμές να στειρώνει, σε συνεργασία με τους φιλόζωους της Νάουσας, αδέσποτα.

Δεν θα μπορούσε να βρει ο δήμος ένα κονδύλι της τάξης των 30.000 ευρώ, ώστε να λυθεί το πρόβλημα;

Καλές οι βασιλόπιτες στις οποίες διαγκώνιζονται για φωτογραφίες οι συνεργάτες του κ. δημάρχου, αλλά ας ασχοληθούν επιτέλους και με πράγματα ουσίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SIMPARTS.GR -  Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες επιλογές αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την υψηλή ποιότητα

SIMPARTS.GR - Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ....

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων,  της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δημιουργική Ελλάδα του αύριο»

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, της...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για...

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές   διαστάσεις και βλάπτει την πραγματική οικονομία»

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές ...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του...

 Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» ευχαριστεί

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη...

Δυναμική κινητοποίηση γονέων   στην Ειρηνούπολη για το   άλυτο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

-Δέσμευση αντιπεριφερειάρχη και μεταφορέων ότι το...

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες  για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες για την νόμιμη...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας...

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ. Συμεών αποτελεί συνέχεια των εμπορικών δραστηριοτήτων της επιχειρηματικής οικογένειας Γαβριηλίδης Κωνσταντίνος  με αντικείμενο εργασιών την εισαγωγή,...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το φορολογικό Τόνισε επίσης για Τελωνείο, Νοσοκομεία και Αυτοδιοικητικές εκλογές: -- Δεν είναι  έντιμο,  από όποια πλευρά και αν συμβαίνει, το...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών), όπου παρουσιάστηκε η μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την Ποιότητα και Ανάπτυξη...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του παρεμπορίουΣύσκεψη για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής...