Ιστορική ομιλία νίκης από τον Τζο Μπάιντεν:

Ιστορική ομιλία νίκης από τον Τζο Μπάιντεν: "Θα ηγηθούμε όχι με τη δύναμή μας, αλλά με το καλό μας παράδειγμα"

Ενωτικός εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. "Θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ελπίδας για να κερδίσουμε τις μάχες της εποχής μας, όπως η πανδημία, ο συστημικός ρατσισμός, η οικονομία, η κλιματική αλλαγή" ήταν το μήνυμά του ενώ τόνισε πως θα στηρίξει την κοινότητα των αφροαμερικανών.

Η ομιλία του Μπάιντεν και της αντιποέδρου Χάρις, έγινε μπροστά σε οπαδούς των Δημοκρατικών στο Wilmington.

Η Κάμαλα Χάρις άνοιξε με τη δική της ομιλία τον επινίκιο λόγο του νέου προέδρου, αφιερώνοντας τη μεγάλη νίκη της στις γυναίκες, την αλήθεια και την επιστήμη, όπως είπε χαρακτηριστικά. "Τώρα αρχίζει η πραγματική δουλειά μας για να σώσουμε ζωές, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, για να δώσουμε μάχες για το κλίμα και να ενώσουμε τον λαό", είπε η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. "Ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας πρόεδρος που θα έχει τον σεβασμό όλων μας, είναι ένας άνθρωπος που αντιπροσωπεύει το καλό", είπε με νόημα η Καμάλα Χάρις.

Ενωτικός Μπάιντεν

Κατά την ομιλία του ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε ενωτικός, προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους και να αμβλύνει την πόλωση.

"Καλησπέρα φίλοι μου Αμερικανοί. Κάναμε ένα ιστορικό ρεκόρ ψήφων. Μπορώ να πω πως με εξέπληξε. Βλέπω χαμόγελα ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο που θα βάλει σε πρώτη προτεραιότητα τη μεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά αυτού του τόπου. Θα είμαι ένας πρόεδρος που δεν θα χωρίσει τον λαό αλλά θα τον ενώσει σαν ένας άνθρωπος που δεν βλέπει κόκκινες και μπλε Πολιτείες, αλλά Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν θα βρισκόμουν εδώ χωρίς τη στήριξη της γυναίκας μου, της Τζιλ και της οικογένειάς μου. Η Τζιλ είναι μια καθηγήτρια για ολόκληρη την Αμερική, είναι μια πολύ ωραία ημέρα για εσάς, πραγματικά. Είμαι υπερήφανος για αυτή, θα έχω την τιμή να υπηρετήσω με εκείνη δίπλα μου και με την πρώτη μαύρη γυναίκα που θα είναι αντιπρόεδρος σε αυτή τη χώρα, την Καμάλα. Τίποτα δεν είναι αδύνατο στις ΗΠΑ και πολύ άργησε κιόλας. Η Αμερική γύρισε προς τη Δικαιοσύνη" είπε χαρακτηριστικά.

Θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ελπίδας

"Είμαι υπερήφανος για την καμπάνια που διοργανώσαμε, συντηρητικοί, προοδευτικοί, gay, straight, ασιάτες, λατίνοι, όλοι μαζί. Κυρίως η αφροαμερικανική κοινότητα που με στήριξε τόσο πολύ, της είμαι ευγνώμων. Θα συνεχίσω να τη στηρίζω κι εγώ. Θα φροντίσουμε και για όσους ψήφισαν τον πρόεδρο Τραμπ. Είναι ώρα να αφήσουμε στην άκρη τη σκληρή ρητορική, να κάνουμε πρόοδο, να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους μας σαν εχθρούς. Είναι ο καιρός να γιατρέψουμε την Αμερική μας. Τώρα που τελείωσε αυτή η εκστρατεία, ποια είναι η εντολή του λαού αν όχι αυτή;" συνέχισε για να ορίσει τους στόχους του.

"Θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ελπίδας για να κερδίσουμε τις μάχες της εποχής μας, όπως η πανδημία, ο συστημικός ρατσισμός, η οικονομία, η κλιματική αλλαγή. Θέλουμε να επαναφέρουμε την ισότητα, τη δημοκρατία και να δώσουμε ίσες ευκαιρίες". Ειδικά αναφορά έκανε δε για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η δουλειά μας ξεκινάει με το να ελέγξουμε τον COVID-19

"Η δουλειά μας ξεκινάει με το να ελέγξουμε τον COVID-19. Τη Δευτέρα θα ορίσω μια ομάδα συμβούλων για να σταματήσουμε αυτή την πανδημία με ορίζοντα τις 20 Ιανουαρίου. Θα είναι ένα σχέδιο βασισμένο πάνω στην επιστήμη. Θα νικήσουμε αυτή την πανδημία".

"Η δουλειά μας θα είναι για όλους ανεξαρτήτως πίστης και ταυτότητας", είπε ακόμη ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. "Η Αμερική στα καλύτερά της είναι ένας λαμπερός φάρος. Θα ηγηθούμε όχι με τη δύναμή μας, αλλά με το καλό μας παράδειγμα. Η Αμερική είναι οι ευκαιρίες. Όλοι μπορούν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Πιστεύω στις δυνατότητες που μπορεί να δώσει αυτή η χώρα. Κοιτάζουμε σε ένα μέλλον που θα μπορεί να γιατρέψει τις ασθένειες, να δώσει δουλειές με αξιοπρέπειες", είπε ακόμη ο Τζο Μπάιντεν.

"Ως χώρα ποτέ δε μείναμε πίσω. Αυτό θα κάνω και τώρα", κατέληξε ο Τζο Μπάιντεν, ενώ επικαλέστηκε τον πρώην πρόεδρο Ομπάμα και τις προσπάθειες που έκανε μαζί του για την υγεία, και αφιέρωσε την ομιλία του στον γιο του που δε ζει πια.

Στις 6μιση περίπου, το απόγευμα του Σαββάτου τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα ανακοίνωσαν την κατοχύρωση της πολιτείας της Πενσιλβάνια στον υποψήφιο των Δημοκρατικών, καθιστώντας τον επί της ουσίας νικητή των αμερικανικών εκλογών μετά από τρεις ημέρες γεμάτες σασπένς για την καταμέτρηση. Με την κρίσιμη αυτή πολιτεία, ο Τζο Μπάιντεν πέρασε με άνεση τους 273 εκλέκτορες ενώ σε απόλυτο αριθμό ψήφων έχει συγκεντρώσει άνω των 75 εκατομμυρίων, κάνοντας ένα ιστορικό ρεκόρ. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει μέχρι τώρα αναγνωρίσει την ήττα του.

Στην πρώτη, γραπτή δήλωσή του, ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τονίζε ότι νιώθει "τιμή και ταπεινότητα από την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού" προς το πρόσωπό του και την εκλεγμένη αντιπρόεδρο, Κάμαλα Χάρις.

"Με την εκστρατεία να λαμβάνει τέλος, ήρθε η ώρα να βάλουμε πίσω τον θυμό και τη σκληρή ρητορική και να ενωθούμε ως έθνος" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ιστορική ομιλία νίκης από τον Τζο Μπάιντεν:

Χάρις: Έχουμε πολλή δουλειά

Η Κάμαλα Χάρις, η οποία θα είναι η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος και η πρώτη γυναίκα με το συγκεκριμένο αξίωμα, σε ανάρτησή της στο Twitter, επεσήμανε από τη δική της μεριά: "Αυτές οι εκλογές αφορούν πολύ περισσότερο από τον Τζο Μπάιντεν ή εμένα. Πρόκειται για την ψυχή της Αμερικής και την προθυμία μας να αγωνιστούμε για αυτό", ανέφερε η Χάρις.

"Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ας ξεκινήσουμε", πρόσθεσε.

Η ημερομηνία μεταβίβασης της εξουσίας αναφέρεται στο Σύνταγμα και είναι η 20ή Ιανουαρίου. Μέχρι τότε οι πολιτείες θα επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματά τους και οι 538 μεγάλοι εκλέκτορες θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο για να ορίσουν επίσημα τον πρόεδρο.

Πηγή: news247.gr


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μακελειό στη Μόσχα: Τουλάχιστον 40 νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε συναυλιακό χώρο

Μακελειό στη Μόσχα: Τουλάχιστον 40 νεκροί και δεκάδες...

Τουλάχιστον πέντε άντρες με στρατιωτικές στολές...

Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με καρκίνο και κάνει χημειοθεραπεία

Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με...

Σοκ στη Βρετανία και σε ολόκληρο τον κόσμο από την...

Βλαντιμίρ Πούτιν: Απόλυτος νικητής σε μια εκλογική αναμέτρηση χωρίς αντίπαλο – Πρόεδρος για άλλα έξι χρόνια

Βλαντιμίρ Πούτιν: Απόλυτος νικητής σε μια εκλογική...

Σε μία εκλογική αναμέτρηση χωρίς αντίπαλο – επί της ...

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε πλαστά...

Η αστυνομία της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα πως...

Αλεξέι Ναβάλνι: Η πρώτη εμφάνιση Πούτιν μετά τον θάνατο του αντιπάλου του – Εκατοντάδες συλλήψεις στη Ρωσία

Αλεξέι Ναβάλνι: Η πρώτη εμφάνιση Πούτιν μετά τον...

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε...

Γλυπτά του Παρθενώνα: Διοργάνωσαν επίδειξη μόδας στην αίθουσα που φιλοξενούνται – Οργισμένη αντίδραση Μενδώνη

Γλυπτά του Παρθενώνα: Διοργάνωσαν επίδειξη μόδας στην...

Επίδειξη μόδας έγινε μέσα στην αίθουσα που...

Μουσείο Λούβρου: Ακτιβίστριες έριξαν σούπα στη Μόνα Λίζα

Μουσείο Λούβρου: Ακτιβίστριες έριξαν σούπα στη Μόνα...

Ο διάσημος πίνακας Μόνα Λίζα στο Μουσείου του Λούβρου...

Πυροβολισμοί σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη

Πυροβολισμοί σε καθολική εκκλησία στην...

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην καθολική εκκλησία Santa...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τουλάχιστον πέντε άντρες με στρατιωτικές στολές άνοιξαν πυρ στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στη Μόσχα, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 40 νεκρούς και 100...

Σοκ στη Βρετανία και σε ολόκληρο τον κόσμο από την αποκάλυψη της Κέιτ Μιντλετον πως έχει διαγνωστεί με καρκίνο και υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία.Σε μήνυμα στα social media η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον...

Σε μία εκλογική αναμέτρηση χωρίς αντίπαλο – επί της ουσίας – ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναδείχθηκε ο απόλυτος νικητής, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος σκιαγράφησε το πορτρέτο μιας Ρωσίας που «δυναμώνει» η νίκη του και...

Η αστυνομία της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα πως συνέλαβε 14 άτομα για υπόθεση με πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και συνολικής ονομαστικής αξίας 1 εκατ. ευρώ, τα οποία περνούσαν χωρίς να εντοπισθούν από...