Ο Δημήτρης Πιτούλιας στην ΕΡΑ Σπορ:  «Έτοιμος να αγωνιστεί ο Φίλιππος Βέροιας σεβόμενος την απόφαση της πλειοψηφίας των σωματείων της ΕΣΑΠ»

Ο Δημήτρης Πιτούλιας στην ΕΡΑ Σπορ: «Έτοιμος να αγωνιστεί ο Φίλιππος Βέροιας σεβόμενος την απόφαση της πλειοψηφίας των σωματείων της ΕΣΑΠ»

Καλεσμένος του δημοσιογράφου Φάνη Σκύφτα, στην εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ «Μικρόφωνο στα γήπεδα» ήταν την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου με τη διπλή του ιδιότητα προέδρου τoυ Φίλιππου Βέροιας Volleyball και του ειδικού Γραμματέα της Ένωσης Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΕΣΑΠ) ο κ. Δημήτρης Πιτούλιας.
Ο κ. Πιτούλιας, αναφερόμενος, ως ειδικός γραμματέας, στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ και τις κινήσεις της Λίγκας, για την προσπάθεια ένταξης της Volleyleage στο καθεστώς των λιγκών του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, τόνισε τα εξής
: «Στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχαμε, ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρό μας τον κ. Παντελή Ταρνατόρο για όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γίνει αυτό το διάστημα για την επικαιροποίηση του υγειονομικού μας πρωτοκόλλου, που το κοινοποιήσαμε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, στο Υπουργείο Υγείας, στο Υπουργείο Αθλητισμού, αλλά και στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.
Επίσης ο κ. Ταρνατόρος μίλησε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και των τριών Υπουργείων. Πεποίθησή και ελπίδα μας είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούμε κι εμείς στο καθεστώς της Super League 1 και Basket League και με λίγα λόγια θα μας δοθεί η εξαίρεση να μπορέσουμε να αγωνιστούμε στο πρωτάθλημά μας».
Ερωτώμενος για το λόγο που το βόλεϊ δεν έτυχε της εξαίρεσης που έτυχαν οι ομάδες της Super League 1 και Basket League ο κ. Πιτούλιας επεσήμανε τα εξής:
«Ο λόγος που το βόλεϊ, θεωρώ, έμεινε εκτός της εξαίρεσης, έχει να κάνει με ένα λάθος που είχαμε κάνει εμείς αρχικά ως ΕΣΑΠ. Η Basket League και η Super League 1 είχαν κοινοποιήσει το Υγειονομικό τους Πρωτόκολλο, και είχανε βάλει μέσα την υποχρεωτικότητα των Covid τεστ, κάτι που δεν είχαμε κάνει εμείς αρχικά.
Στη συνέχεια όμως κάναμε εκ νέου το Υγειονομικό μας Πρωτόκολλο, και ψηφίσαμε ομόφωνα όλα τα μέλη της ΕΣΑΠ και βάλαμε κι εμείς μέσα την υποχρεωτικότητα των τεστ covid. Αυτός θεωρώ ότι ήταν ο λόγος που δεν αγωνιζόμαστε αυτή την περίοδο στην Volleyleague».
Αναφερόμενος στο πότε εκτιμά ότι μπορεί να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα της Volleyleague ο κ. Πιτούλιας υποστήριξε τα εξής:
«Αυτή τη στιγμή θεωρώ όλα είναι στον αέρα… Δεν μπορεί να πει κανένας τίποτα με σιγουριά, όλοι περιμένουμε τις ανακοινώσεις από τα αρμόδια Υπουργεία, και δεν γνωρίζουμε αν θα συνεχιστεί και πότε το πρωτάθλημα».
Ο κ Πιτούλιας σχολιάζοντας όσα συζητήθηκαν για τα θέματα συμβολαίων αθλητών καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισης όλων των δυσμενών συνθηκών που έχει δημιουργήσει η καραντίνα, δήλωσε τα εξής: «Υπάρχει ένας προβληματισμός στις Διοικήσεις των σωματείων σχετικά με την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού… Όταν μιλούσαμε από το καλοκαίρι ήδη, μπήκαν κάποιοι όροι στα συμβόλαια, γιατί όλοι λίγο πολύ φοβόμασταν το τι θα γίνει στο πρωτάθλημα σε περίπτωση lockdown.
Ειπώθηκαν κάποιες απόψεις, αλλά ακόμα είμαστε σε πρώιμο επίπεδο, δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω, περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για να μπορέσουμε να πάρουμε και κάποιες αποφάσεις.
Θεωρώ πάντως, ότι υπάρχει κατανόηση και από την πλευρά των ομάδων και από την πλευρά των παικτών και με καλή διάθεση θεωρώ ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν».
Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας του Φίλιππου Βέροιας, εκφράζοντας με την ιδιότητα του προέδρου των «ερυθρόλευκων της Βέροιας, τους προβληματισμούς που κατέθεσε η ομάδα μας στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη τη ς ΕΣΑΠ, ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση ο Φίλιππος Βέροιας, σεβόμενος την πλειοψηφία των σωματείων της Λίγκας, είναι έτοιμος να αγωνιστεί σε περίπτωση που δοθεί το «πράσινο φως» από την Πολιτεία για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.
«Εμείς σεβόμαστε φυσικά την πλειοψηφία, αφού τα περισσότερα σωματεία της ΕΣΑΠ θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, απλά εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας αναφορικά με τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε αν δοθεί εξαίρεση στο πρωτάθλημά μας και μέσα σε ολικό lockdown επιχειρήσουμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα.
Στην πόλη της Βέροιας, τα κρούσματα κάθε μέρα αυξάνονται, τα μαγαζιά εστίασης έχουν κλείσει όλα, λειτουργούν μόνο ορισμένα ταχυφαγεία κι έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη σίτιση των παικτών.
Επίσης ένα άλλο θέμα που θέσαμε χθες στην ΕΣΑΠ, ως Φίλιππος Βέροιας, είναι τα γυμναστήρια που έχουν βάλει «λουκέτο». Πως θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα, όταν οι πρωινές προπονήσεις της ομάδας που γίνονται κυρίως στο γυμναστήριο, με τα βάρη των αθλητών, δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν σωστά;
Παρόλα αυτά όμως, το τονίζω, σεβόμαστε την απόφαση των υπολοίπων ομάδων κι εφόσον γίνει δεκτό το αίτημα εξαίρεσης, εμείς είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ξεκινήσουμε και να παλέψουμε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Τέλος μιλώντας για την εικόνα του Φίλιππου Βέροιας στις μόλις δύο πρώτες αγωνιστικές της ιστορικής παρουσίας της ομάδας μας στα "σαλόνια" του ελληνικού βόλεϊ με ισάριθμες ήττες από δύο πανίσχυρες ομάδες, ο Δημήτρης Πιτούλιας τόνισε: «Είναι πρωτόγνωρη η εμπειρία, ένα πολύ όμορφο «ταξίδι» για τον Φίλιππο Βέροιας, παρόλο που συνδυάστηκε με δυο ήττες στις ισάριθμες δυο αγωνιστικές. Αγωνιστήκαμε κόντρα σε δυο ομάδες που θεωρούνται εκ των φαβορί για την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων στη φετινή χρονιά. Μέσα στη Σύρο παλέψαμε, ηττηθήκαμε με 3-1 κόντρα στον Φοίνικα, και την δεύτερη αγωνιστική – την τελευταία πριν το lockdown – ηττηθήκαμε στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη με 3-0 από τον Ολυμπιακό.
Παρόλα αυτά είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας στο κορυφαίο πρωτάθλημα στην Ελλάδα και ελπίζουμε η συνέχεια – κορονοϊού επιτρέποντος – να είναι καλύτερη και η ομάδα μας να έχει θετικά αποτελέσματα».

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεπέρασαν τα 1.000 σωματεία στο Μητρώο της ΓΓΑ

Ξεπέρασαν τα 1.000 σωματεία στο Μητρώο της ΓΓΑ

Περισσότερα από 1.000 είναι πλέον τα απολύτως νόμιμα και...

«Αποφασισμένοι στη μάχη ενάντια στους χειραγωγημένους αγώνες»

«Αποφασισμένοι στη μάχη ενάντια στους...

Συγκροτείται στη ΓΓΑ η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής...

Αθλητές και Καραντίνα: Και μετά Τι;

Αθλητές και Καραντίνα: Και μετά Τι;

Στο χρονικό διάστημα που διανύουμε, εν μέσω πανδημίας...

Λευτέρης  Αυγενάκης: «Οι ερασιτέχνες αθλητές είναι ειδική κατηγορία εργαζομένων»

Λευτέρης Αυγενάκης: «Οι ερασιτέχνες αθλητές είναι...

Τηλεδιάσκεψη με όλους τους Συνδέσμους αθλητών των...

Η ΕΣΑΠ ξεκαθάρισε πως θέλει να συνεχιστεί  η Volley League

Η ΕΣΑΠ ξεκαθάρισε πως θέλει να συνεχιστεί η Volley League

Το ΔΣ της ΕΣΑΠ ξεκαθάρισε πως στόχος είναι η Volley League...

Τροποποίηση για τις μεταγραφές και έγκριση απολογισμών. .

Τροποποίηση για τις μεταγραφές και έγκριση...

Επιλύεται οριστικά το ζήτημα με τα πριμ διακρίσεων σε...

Ερασιτεχνικός αθλητισμός: Πιθανή η επανέναρξη, αλλά όχι άμεσα

Ερασιτεχνικός αθλητισμός: Πιθανή η επανέναρξη, αλλά...

Το λουκέτο που έχει επιβληθεί στον ερασιτεχνικό...

Εκπέμπουν SOS οι αθλητές βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ

Εκπέμπουν SOS οι αθλητές βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ

«Σήμα κινδύνου» για το μέλλον του ερασιτεχνικού...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...

Περισσότερα από 1.000 είναι πλέον τα απολύτως νόμιμα και νοικοκυρεμένα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ (https://www.gga.gov.gr/mitroo). Ο ρυθμός με τον οποίο...