Δ. Πυρινός, Προϊστάμενος   Α/θμιας Εκπ/σης στον ΑΚΟΥ 99.6:  «Απειροελάχιστα   τα κρούσματα σε δημοτικά   και νηπιαγωγεία της Ημαθίας»  -3 θετικοί στους 10.109 μαθητές και   18 εκπαιδευτικοί στους 1.400, του Νομού

Δ. Πυρινός, Προϊστάμενος Α/θμιας Εκπ/σης στον ΑΚΟΥ 99.6: «Απειροελάχιστα τα κρούσματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Ημαθίας» -3 θετικοί στους 10.109 μαθητές και 18 εκπαιδευτικοί στους 1.400, του Νομού

Απειροελάχιστα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στα δημοτικά σχολεία της Ημαθίας, εκτιμά ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Δημήτρης Πυρινός, δίνοντας στοιχεία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα.



Ο κ. Πυρινός, μιλώντας χθες στην εκπομπή «Πρωινές σημειώσεις» του ΑΚΟΥ 99.6, αναφέρθηκε στα δεδομένα των 2,5 μηνών, ενημερώνοντας ότι αυτή τη στιγμή στο Νομό, είναι κλειστά 21 τμήματα της Πρωτοβάθμιας. Πρόκειται για 5 τμήματα νηπιαγωγείων σε τρία σχολεία, με τρία κρούσματα (1 μαθήτρια και 2 εκπαιδευτικοί) και 16 τμήματα κλειστά από 12 δημοτικά σχολεία (2 στη Βέροια και τα υπόλοιπα σε χωριά Νάουσας και Αλεξάνδρειας) με κρούσματα σε δύο μαθητές και 9 εκπαιδευτικούς.

Στατιστικά και αναλογικά, από τους 10.109 μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων στο σύνολο του Νομού, μέσα στους 2,5 μήνες που λειτουργούν τα σχολεία, εμφανίσθηκαν μόνο τρία κρούσματα σε μαθητές ενώ μεταξύ των 1.400 εκπαιδευτικών καταγράφηκαν 18 κρούσματα.




«Είναι απειροελάχιστος ο αριθμός, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει μεγάλη μεταδοτικότητα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, στα σχολεία, στα οποία τηρούνται τα μέτρα και θεωρώ πως εάν κλείσουν, οι επαφές αυτών των μαθητών θα πολλαπλασιαστούν και πιθανόν να έχουμε περισσότερα κρούσματα» τονίζει ο κ. Πυρινός, εκτιμώντας ότι καλώς έμειναν ανοιχτά τα σχολεία, στην παρούσα κατάσταση. Επιπροσθέτως, τόνισε, η αναστολή λειτουργίας των δημοτικών και νηπιαγωγείων θα προκαλούσε και ένα επιπλέον πρόβλημα στους εργαζόμενους γονείς, οι οποίοι θα είχαν να αντιμετωπίσουν και το θέμα της δουλειάς τους σε σχέση με τα παιδιά και τη λειτουργία της οικογένειας.

Όσο για τις ώρες που μένουν κενές από την απουσία των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε καραντίνα, αυτές αναπληρώνονται με άλλους δασκάλους του σχολείου, ή με προσωρινές μικροαλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα ή με τηλεκπαίδευση.

Στη Βέροια, δύο σχολεία το 7ο και το 2ο, βρίσκονται με 5 τμήματα σε αναστολή, όμως όλα τα τμήματα και τα σχολεία, θα επιστρέψουν σε κανονική λειτουργία μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, είπε ο προϊστάμενος.

Κλείνοντας ο κ. Πυρινός διαβεβαίωσε τους γονείς ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν, καθώς, σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων, θα ζητήσει ο ίδιος, θεσμικά, την αναστολή λειτουργίας και των δημοτικών σχολείων του Νομού.

Σοφία Γκαγκούση


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη:  «Τι σκοπεύετε να κάνετε με την  απαλλοτρίωση των προκτισμάτων  της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας;»

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη: «Τι σκοπεύετε να κάνετε...

Ερώτηση προς την  Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,...

Τάσος Μπαρτζώκας :  Άλλη μία διεκδίκησή μας  γίνεται πραγματικότητα  για τις γυναίκες επαγγελματίες και αγρότισσες!

Τάσος Μπαρτζώκας : Άλλη μία διεκδίκησή μας γίνεται...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην μεγάλη τομή που...

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής...

Συνάντηση με το προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό σύστημα της χώρας,  ενισχύουν την διαφάνεια των συναλλαγών,  αξιοποιούν νέες τεχνολογίες και βελτιώνουν  τις συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις...

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να...

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή...

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων σε...

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά Ημαθίας

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά...

Ξεκίνησε και στην Ημαθία η συγκρότηση της Νέας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...