ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑΙ - ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΟΧΙ!

ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑΙ - ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΟΧΙ!

του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα

Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 24 χρόνια γάμου και 27 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς & μαμά", να τρώω από το "μάρκετ πεθερός & πεθερά" και να σας "πολεμώ" με το πληκτρολόγιο μου".

 

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,

 

από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνετε, ότι οι παρακάτω γραμμούλες είναι ακατάλληλες δια ανηλίκους και εάν πρόκειται η πίεσή σας να υπερβεί την κόκκινη γραμμή, τότε μην συνεχίζετε, φύγετε, να πάτε αλλού!

Λοιπόν φίλοι μου, σας δηλώνω υπεύθυνα ότι είμαι ψεκασμένος, δεν είμαι φασίστας και είμαι και πάρα πολύ χαρούμενος με την … κορμάρα μου και τυγχάνει και πατέρας τεσσάρων παιδιών, που συνεχώς τα «υβρίζεις», δειλέ!



 

Όταν δεν δέχεσαι την αντίθετη άποψη και αμέσως αποκαλείς, βαφτίζεις, ψεκασμένο τον διαφωνούντα, και ουσιαστικά τον «πετάς» για διαπόμπευση στην αγανακτισμένη κοινωνία που αναζητά ευθύνες, σαφώς και δεν είσαι δημοκράτης!

Μιας κοινωνίας που προσπαθείς να τη «διαμελίσεις» με τα δικά της χρήματα, αφού τα μοιράζεις σε μέσα μαζικής «εξόντωσης», συγνώμη ενημέρωσης ήθελα να πληκτρολογήσω, για να την τρομοκρατούνε καθημερινά!

Όταν μας ενδιαφέρει μόνο το εγώ μας και η κατασκευασμένη εικόνα μας, σαφώς και δεν βοηθάμε την Δημοκρατία!

 

Είσαι αντικοινωνικός, είσαι ανεύθυνος, μην γκρινιάζεις, μην διαμαρτύρεσαι, μην ανοίγεις το στόμα σου, μην μιλάς, εάν βγάλεις το σκασμό ακόμη καλύτερα, αρκετό κακό προκάλεσες μέχρι τώρα, …

 

Φίλοι μου, ο ιός σαφέστατα και υπάρχει και είναι και τούρμπο μεταδοτικός και θανατηφόρος σε αρκετές περιπτώσεις και οφείλουμε να τηρούμε τις υποδείξεις της πολιτείας, στα πλαίσια των υποδείξεων των επιστημόνων, αλλά αυτό απέχει έτη φωτός από το … σκάσε και μη μιλάς, είσαι ψεκασμένος!

Παρεμπιπτόντως, από τους ψεκασμένους θα ζητήσεις να σε ψηφίσουν όταν έλθει ο καιρός, αλλά τότε θα μετατραπούμε σε υπεύθυνους ψηφοφόρους!

 


 

Στο χωριό μου λένε «μεγάλε» ότι δεν αρκεί να φοράμε παντελόνια, αλλά πρέπει και να το αποδεικνύουμε, που σημαίνει ότι είναι πράξη τιμής να ζητά κάποιος συγνώμη.

Άνθρωποι είμαστε, σφάλματα κάνουμε!

 

Την άνοιξη που μας πέρασε, ξαφνικά είπες η χώρα είναι ρομπότ, γυρίζω το διακόπτη και τα σβήνω όλα!

Και παρά τις αντιδράσεις τμήματος της επιστημονικής κοινότητας, για τα αποτελέσματα του λοκνταόυν, είπαμε δεν πειράζει να κερδηθεί χρόνος για το δεύτερο κύμα που θα έλθει και να οργανωθούμε καλύτερα!

Και το δεύτερο κύμα ήλθε, σε βρήκε απροετοίμαστο, λογικό αφού οι χώρες δεν διοικούνται με τα μίντια και τις ψεύτικες - κατασκευασμένες εικόνες.

Και αντί να αναλάβεις τις ευθύνες σου, εμφανίζεσαι και για όλα φταίνε οι άλλοι, οι νέοι!

 


 

Λυπάμαι μεγάλε, αλλά δεν στα είπανε καλά!

Μπορεί επειδή φοράμε μάσκες, να προσπαθείτε να κρυφτείτε, αλλά οι ευθύνες είναι καθαρά πολιτικές και θα πρέπει να αναλαμβάνονται και όχι να μοιράζονται αριστερά και δεξιά!

Η κυβέρνησή σου έχει όλη την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση κι ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

Επειδή πείστηκες από «έρευνα» που υποστηρίζει ότι με τα μέσα μαζικής μεταφοράς που ο ένας αγκάλιαζε τον άλλο δεν μεταδίδεται ο ιός, αλλά πηδά και βγαίνει από τα παράθυρα, επειδή ο ιός μεταδίδεται στα πάρτι των νέων και όχι στα τουριστικά πάρτι κάποιων νησιών με παχουλές τσέπες, νομίζεις ότι έχεις το δικαίωμα να «επιτίθεσαι» στους νέους, στα παιδιά μας, στα παιδιά μου!

 

Εσύ που από το βήμα της Βουλής υποστήριξες ότι δεν κάναμε τέστ στους τουρίστες διότι, «εάν κάναμε τεστ PCR σε όλους τους τουρίστες, όπως ζητούσατε θα είχαμε το 10-20% του τουρισμού που είχαμε», «θα χάναμε τουρίστες από χώρες που δεν μπορούσαν να τους κάνουν τεστ».

Κανένα ίχνος ντροπής, ούτε καν αυτοκρατορική αιδώ!

 

Φταίνε τα παιδιά μας που αντί να θωρακίσεις τη χώρα, τον Ιούλιο εορτάζατε τη Δημοκρατία χωρίς μάσκα και με χαμόγελα «νίκης» εναντίον του ιού!

Φταίνε τα παιδιά μας που μετακινούντο με τα πλοία με 80% πληρότητα!

 


 

Αναρωτιέμαι εάν έχεις καταλάβει τι κάνεις!

Επιχειρείς να καταστήσεις τα νιάτα της πατρίδας, ως εχθρό στα μάτια της κοινωνίας!

Προσπαθείς να τους «φορτώσεις» θανάτους, χωρίς ντροπή.

Αντί να τους ζητήσεις συγνώμη για την κατάντια της πατρίδος, που αιώνες τώρα τη διοικούν «άριστες» οικογένειες με «σπουδές» στο εξωτερικό και όχι στο εσωτερικό!

 

Άνοιξες τα σχολεία χωρίς την απαραίτητη υποδομή, δεν προλάβαινε η αρμόδια υπουργός ησχολείτο με τις κάμερες στα σχολεία, τους επισκέφθηκε ο ιός, αναμενόμενο, τα έκλεισες στα σπίτια, θα μεταδοθεί ο ιός στους μεγαλύτερους και θα φταίνε, θα νιώθουν τύψεις ποιοι, οι μαθητές και οι μαθήτριες.

 

Και επειδή με κάποιους «παραγνωριστήκαμε», θα μιλάτε μόνο για τα δικά σας παιδιά, για τα δικά μου όχι.

Δικαίωμα να μιλά για τα παιδιά του, έχει ο γονιός που φτύνει αίμα καθημερινά για να τα αναθρέψει, εξαιτίας ηλίθιων αποφάσεων και πολιτικών, των εκάστοτε κυβερνώντων.

 

Αντί να ζητήσουμε συγνώμη από τα βλαστάρια μας, γιατί δημιουργήσαμε και τα παραδίδουμε ένα κόσμο, που αποτελείται από πολιτικάντηδες που παρουσιάζονται ως αυθεντίες, από δημοσιογράφους που εκστομίζουν σοφιστείες της κακιάς ώρας, από αναλυτές χωρίς κριτική σκέψη, από απαίδευτους διασκεδαστές, από ατάλαντους καλλιτέχνες και μοντέλα, με λίγα λόγια δημιουργήσαμε και τους παραδίδουμε το μοντέλο της νεοελληνικής παρακμής, ζητάμε και τα ρέστα!

 


 

Κατά συνέπεια εσύ φταίς, εσύ θα ευθύνεσαι όταν ανακοινώσεις νέα μέτρα, μνημόνιο λέγεται, αφού το χρέος περπατά με 200% και βάλε, και οι νέοι φταίνε …, που ακόμη μας ανέχονται!

 

Για την ώρα ξαναδιάβασε δηλώσεις υπουργού σου, "μία απόφαση καθολικής απαγόρευσης θα ήταν “εξαιρετικά άστοχη για πολλούς λόγους”: αναλυτικά, “θα οδηγούσε σε μαρασμό της οικονομίας”, υπάρχουν ακόμη “σοβαρότατες δευτερογενείς συνέπειες που δεν μπορούμε άμεσα να τις μετρήσουμε”, όπως οι ψυχολογικές που σχετίζονται με τον περιορισμό των ελευθεριών των πολιτών και τον εγκλεισμό στα σπίτια, ιδίως στις νεότερες ηλικίες" 

και σταμάτα να ακούς Νταλάρα και «δεν φταις εσύ, η φαντασία μου τα φταίει», και άκου Κατερίνα Στανίση και

«νύχτα, λαός, παρέα, πάμε, αγκαλιασμένοι και τραγουδάμε: Δεν θα πεθάνουμε, δεν θα πεθάνουμε, πλάκα μας κάνετε, πλάκα σας κάνουμε.

Έλληνες είμαστε, θα βρούμε τρόπο, να ζωντανέψουμε αυτόν τον τόπο».

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

 

ΥΓ_1

Τι σημαίνει ο ισχυρισμός καθηγητού πανεπιστημίου «ότι κάποιοι κάνανε την πανδημία επάγγελμα, και όταν τελειώσει η πανδημία, θα δείτε που θα βρίσκονται κάποιοι».

ΥΓ_2

Η φωτογραφία άλλαξε για να έχετε πολλούς λόγους να με αποκαλείτε ψεκασμένο!

 

 

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόγραμμα κίνησης του  Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος για τη Μεγάλη Εβδομάδα 2024

Πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...