Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Επίκαιρο όσο ποτέ σήμερα το μήνυμα του Πολυτεχνείου ``ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ΄΄ προσθέτοντας φέτος και το θέμα της Υγείας.

Η νεοσυντηριτική πολιτική της ΝΔ, δίνει το πραγματικό νόημα του συνθήματος που ακουγότανε στα χείλη όλων το 1973.



Ο πρωθυπουργός στη βουλή τόνισε ότι ``κάποιοι έχτιζαν καριέρες στο Πολυτεχνείο ξεχνώντας ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου έχτισε ένα και μοναδικό πράγμα στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Μια δημοκρατία που απολαμβάνει από τη θέση του πρωθυπουργικού θώκου, αλλά και μία δημοκρατία που μπήκε στο στόχαστρο του, ώστε αν όχι να καταλυθεί, τουλάχιστον να περιοριστεί με αυταρχισμό και με εντολές που θυμίζουν εποχές της περιόδου 1967-1973, ώστε να περάσει την αντικοινωνική της πολιτική.

Επίκαιρο λοιπόν το σύνθημα για το ΨΩΜΙ, όπου χιλιάδες άνεργοι, υπο αναστολή εργαζόμενοι, εργάτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, βιώνουν την ανέχεια και την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.  Τα ``ψίχουλα΄΄ που βαπτίζει η κυβέρνηση βοήθημα, δεν τους επιτρέπει να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή γι΄αυτούς και τις οικογένειες τους. Σαν να μην έφταναν αυτά, ψήφισε τον νέο πτωχευτικό νόμο που κρέμεται ως Δαμόκλεια σπάθη πάνω από το κεφάλι του ελληνικού λαού, με τους άμεσους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Επίκαιρο το σύνθημα για την ΠΑΙΔΕΙΑ, όπου η υπουργός Παιδείας  κ. Κεραμεως με εντολή του Κ. Μητσοτάκη, γυρνά την εκπαίδευση στη δεκαετία του ΄60. Ξαναφέρνει στο προσκήνιο τον αυταρχισμό, βάζει τα θεμέλια για την παρακολούθηση μέσω καμερών των μαθημάτων, επαναφέρει διδακτέα ύλη που είναι ξεπερασμένη εδώ και δεκαετίες, φέρνει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μέσα από διαδικασίες όχι μόνο αντιδημοκρατικές, αλλά και αντιεπιστημονικές. Παράλληλα  προσπαθεί να αποδυναμώσει το Δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας, δίνοντας προκλητικά προνόμια στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Επίκαιρο όμως και το σύνθημα για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Μέσα σε καταστάσεις Πανδημίας η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βρήκε την ``χρυσή΄΄ ευκαιρία να καταλύσει με αυταρχικό τρόπο, βασικές ελευθερίες των πολιτών, που αντίκειται στο Σύνταγμα. Προσπαθεί να διαλύσει εργασιακά δικαιώματα που δόθηκαν αγώνες και χύθηκε αίμα για να κατακτηθούν από το εργατικό κίνημα. Όμως δεν σταματά εδώ, προχωρά σε μία ακόμη αντιδημοκρατική πρόκληση με την αυταρχική απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου και της πορείας έστω και με περιορισμένο αριθμό πολιτών. Αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής, είναι η  απαγόρευση της συνάθροισης πάνω των τεσσάρων ατόμων, γεγονός που είχε η κοινωνία να το ζήσει από την χούντα των συνταγματαρχών. Παράλληλα όμως με εμπροσθοφυλακή τα ΜΑΤ τρομοκρατεί και επιτίθεται σε φοιτητές, ανήμπορους πολίτες, αλλά και σε μικρούς μαθητές, δείχνοντας τη ``δημοκρατία΄΄ των αρίστων και του επιτελικού κράτους.

Φέτος όμως στο σύνθημα του Πολυτεχνείου προστίθεται και η ΥΓΕΙΑ. Η κυβέρνηση πιστή στη νεοσυντηρητική πολιτική και στις ιδεοληψίες της, άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος, για την έγκαιρη προετοιμασία των δομών υγείας. Δεν έγιναν προσλήψεις μόνιμού προσωπικού, δεν προετοιμάστηκαν και δεν αξιοποιούνται ΜΕΘ, δεν επίταξε ιδιωτικές κλινικές. Άφησε το καλοκαίρι να έρθουν τουρίστες ανεξέλεγκτα από χώρες που είχαν σοβαρό πρόβλημα με τον ιό του κορωνοϊου. Δεν πήρε μέτρα για τις δημόσιες συγκοινωνίες, με αποτέλεσμα το δεύτερο κύμα, να βρει απροετοίμαστο το σύστημα υγείας  και μέσα σε δύο μήνες να έχουμε χιλιάδες κρούσματα, πάνω από χίλιους θανάτους και εκατοντάδες διασωληνομένους συμπολίτες μας, ρίχνοντας όμως την ευθύνη σε όλους και ειδικά στους νέους αλλά όχι  στον εαυτό της.

Σε αυτή την πολιτική του αυταρχισμού δεν μένουμε αδρανείς, δεν μένουμε παθητικοί θεατές. Παίρνουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μας ανήκει, ως κοινωνία.

Γιορτάζουμε το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ κάτω απ΄αυτές τις ειδικές συνθήκες της Πανδημίας, σεβόμαστε την υγεία των συμπολιτών μας, τιμούμε τον αγώνα των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Καταθέτουμε λουλούδια σε κάθε πόλη και δίνουμε την υπόσχεση ότι, ο αυταρχισμός δεν θα περάσει.

Καλούμε  την κυβέρνηση να πάρει την αντιδημοκρατική της απόφαση για τις συναθροίσεις πίσω, έστω και την τελευταία στιγμή.

Επίσης καλούμε τους Βουλευτές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους μαζικούς φορείς να πάρουν θέση και να καταδικάσουν κάθε μορφή  αυταρχισμού και τρομοκρατίας της ελληνικής κοινωνίας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ``ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ΄

΄, ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 Γραφείο Τύπου

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 24...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...