Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Επίκαιρο όσο ποτέ σήμερα το μήνυμα του Πολυτεχνείου ``ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ΄΄ προσθέτοντας φέτος και το θέμα της Υγείας.

Η νεοσυντηριτική πολιτική της ΝΔ, δίνει το πραγματικό νόημα του συνθήματος που ακουγότανε στα χείλη όλων το 1973.Ο πρωθυπουργός στη βουλή τόνισε ότι ``κάποιοι έχτιζαν καριέρες στο Πολυτεχνείο ξεχνώντας ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου έχτισε ένα και μοναδικό πράγμα στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Μια δημοκρατία που απολαμβάνει από τη θέση του πρωθυπουργικού θώκου, αλλά και μία δημοκρατία που μπήκε στο στόχαστρο του, ώστε αν όχι να καταλυθεί, τουλάχιστον να περιοριστεί με αυταρχισμό και με εντολές που θυμίζουν εποχές της περιόδου 1967-1973, ώστε να περάσει την αντικοινωνική της πολιτική.

Επίκαιρο λοιπόν το σύνθημα για το ΨΩΜΙ, όπου χιλιάδες άνεργοι, υπο αναστολή εργαζόμενοι, εργάτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, βιώνουν την ανέχεια και την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.  Τα ``ψίχουλα΄΄ που βαπτίζει η κυβέρνηση βοήθημα, δεν τους επιτρέπει να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή γι΄αυτούς και τις οικογένειες τους. Σαν να μην έφταναν αυτά, ψήφισε τον νέο πτωχευτικό νόμο που κρέμεται ως Δαμόκλεια σπάθη πάνω από το κεφάλι του ελληνικού λαού, με τους άμεσους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Επίκαιρο το σύνθημα για την ΠΑΙΔΕΙΑ, όπου η υπουργός Παιδείας  κ. Κεραμεως με εντολή του Κ. Μητσοτάκη, γυρνά την εκπαίδευση στη δεκαετία του ΄60. Ξαναφέρνει στο προσκήνιο τον αυταρχισμό, βάζει τα θεμέλια για την παρακολούθηση μέσω καμερών των μαθημάτων, επαναφέρει διδακτέα ύλη που είναι ξεπερασμένη εδώ και δεκαετίες, φέρνει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μέσα από διαδικασίες όχι μόνο αντιδημοκρατικές, αλλά και αντιεπιστημονικές. Παράλληλα  προσπαθεί να αποδυναμώσει το Δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας, δίνοντας προκλητικά προνόμια στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Επίκαιρο όμως και το σύνθημα για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Μέσα σε καταστάσεις Πανδημίας η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη βρήκε την ``χρυσή΄΄ ευκαιρία να καταλύσει με αυταρχικό τρόπο, βασικές ελευθερίες των πολιτών, που αντίκειται στο Σύνταγμα. Προσπαθεί να διαλύσει εργασιακά δικαιώματα που δόθηκαν αγώνες και χύθηκε αίμα για να κατακτηθούν από το εργατικό κίνημα. Όμως δεν σταματά εδώ, προχωρά σε μία ακόμη αντιδημοκρατική πρόκληση με την αυταρχική απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου και της πορείας έστω και με περιορισμένο αριθμό πολιτών. Αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής, είναι η  απαγόρευση της συνάθροισης πάνω των τεσσάρων ατόμων, γεγονός που είχε η κοινωνία να το ζήσει από την χούντα των συνταγματαρχών. Παράλληλα όμως με εμπροσθοφυλακή τα ΜΑΤ τρομοκρατεί και επιτίθεται σε φοιτητές, ανήμπορους πολίτες, αλλά και σε μικρούς μαθητές, δείχνοντας τη ``δημοκρατία΄΄ των αρίστων και του επιτελικού κράτους.

Φέτος όμως στο σύνθημα του Πολυτεχνείου προστίθεται και η ΥΓΕΙΑ. Η κυβέρνηση πιστή στη νεοσυντηρητική πολιτική και στις ιδεοληψίες της, άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος, για την έγκαιρη προετοιμασία των δομών υγείας. Δεν έγιναν προσλήψεις μόνιμού προσωπικού, δεν προετοιμάστηκαν και δεν αξιοποιούνται ΜΕΘ, δεν επίταξε ιδιωτικές κλινικές. Άφησε το καλοκαίρι να έρθουν τουρίστες ανεξέλεγκτα από χώρες που είχαν σοβαρό πρόβλημα με τον ιό του κορωνοϊου. Δεν πήρε μέτρα για τις δημόσιες συγκοινωνίες, με αποτέλεσμα το δεύτερο κύμα, να βρει απροετοίμαστο το σύστημα υγείας  και μέσα σε δύο μήνες να έχουμε χιλιάδες κρούσματα, πάνω από χίλιους θανάτους και εκατοντάδες διασωληνομένους συμπολίτες μας, ρίχνοντας όμως την ευθύνη σε όλους και ειδικά στους νέους αλλά όχι  στον εαυτό της.

Σε αυτή την πολιτική του αυταρχισμού δεν μένουμε αδρανείς, δεν μένουμε παθητικοί θεατές. Παίρνουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μας ανήκει, ως κοινωνία.

Γιορτάζουμε το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ κάτω απ΄αυτές τις ειδικές συνθήκες της Πανδημίας, σεβόμαστε την υγεία των συμπολιτών μας, τιμούμε τον αγώνα των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Καταθέτουμε λουλούδια σε κάθε πόλη και δίνουμε την υπόσχεση ότι, ο αυταρχισμός δεν θα περάσει.

Καλούμε  την κυβέρνηση να πάρει την αντιδημοκρατική της απόφαση για τις συναθροίσεις πίσω, έστω και την τελευταία στιγμή.

Επίσης καλούμε τους Βουλευτές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους μαζικούς φορείς να πάρουν θέση και να καταδικάσουν κάθε μορφή  αυταρχισμού και τρομοκρατίας της ελληνικής κοινωνίας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ``ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ΄

΄, ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 Γραφείο Τύπου

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγάπησα το σπίτι *Της Όλγας Κουτμηρίδου - Μεταξά

Αγάπησα το σπίτι *Της Όλγας Κουτμηρίδου - Μεταξά

Η μεγάλη τραπεζαρία στολίστηκε με το κόκκινο...

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

Γράφει οΠαναγιώτηςΠαπαδόπουλοςΦιλόλογοςΈφυγε στις 19...

Ο λησμονημένος αγώνας για χειραφέτηση της γυναίκας στη Βέροια *Του Πάρη Παπακανάκη

Ο λησμονημένος αγώνας για χειραφέτηση της γυναίκας...

Φωτο: Αριστερά: Η δεσποινίς Κατερίνα Σκούφια ...

1.667 νέα κρούσματα, 612 διασωληνωμένοι, 98 θάνατοι

1.667 νέα κρούσματα, 612 διασωληνωμένοι, 98 θάνατοι

Ν. Χαρδαλιάς: Έντονος προβληματισμός για τις ΠΕ...

ΑΧ, ΑΥΤΗ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ!

ΑΧ, ΑΥΤΗ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ!

του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης:  «Έκτακτη οικονομική ενίσχυσης των εργαζομένων Αστυνομικών της χώρας εν μέσω υγειονομικής κρίσης»

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Έκτακτη οικονομική ενίσχυσης...

 Να εξεταστεί η δυνατότητα έκτακτης οικονομικής...

Εποχιακά καταστήματα: Αυτές είναι οι ΚΑΔ που ανοίγουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Εποχιακά καταστήματα: Αυτές είναι οι ΚΑΔ που ανοίγουν...

Διευκρινίσεις για ποια εποχιακά καταστήματα θα...

ΜΙΑ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΓΙΑ ‘ΣΕΝΑ…

ΜΙΑ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΓΙΑ ‘ΣΕΝΑ…

Νιάτα των Αχαιών,ακριβές ελπίδες συμπαρασταθείτεστον...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Φωτο: Αριστερά: Η δεσποινίς Κατερίνα Σκούφια -μετέπειτα κ. Ψιψίκα- (καθήμενη δεξιά) κατά την αποφοίτησή της από σχολή ραπτικής της Θεσσαλονίκης. (Αρχείο οικογένειας Ψιψίκα)   [ Να είχε συνειδητοποιήσει άραγε...

Έντονος καπνός και μυρωδιά καμμένου στην οδό Μητροπόλεως έξω από τα Goody's λίγο πριν τις 6 το απόγευμα Παρασκευής αναστάτωσε την περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αναφέρθηκαν σπινθήρες από...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει τις δομές υγείας της Ημαθίας και εξοπλίζει τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας με σύγχρονα μηχανήματα.Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει με ...

Κτυπημένος από τον κορωνοϊό που προστέθηκε στα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια, έφυγε ο Γαστρεντερολόγος Θανάσης Γεωργιάδης, αφήνοντας έντονα αισθήματα θλίψης στην Ιατρική...