ΣΕΓΑΣ: Συστράτευση Μαρσέλου με Κελεσίδου και Αναγέννηση στις εκλογές.

ΣΕΓΑΣ: Συστράτευση Μαρσέλου με Κελεσίδου και Αναγέννηση στις εκλογές.

Στο πλευρό της Τασούλας  Κελεσίδου  βρίσκεται η Μιμή Μαρσέλλου, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ με την «Κίνηση Αναγέννησης του Κλασικού Αθλητισμού».

Την Τασούλα Κελεσίδου  για πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ  στηρίζει η Μιμή Μαρσέλλου, που ανακοίνωσε  την υποψηφιότητά της.

Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής 

«Μία οικογένεια με τεράστια παρουσία και προσφορά στον ελληνικό στίβο για περισσότερα από 100 χρόνια! Αυτή είναι η οικογένεια Μαρσέλλου και είναι ιδιαίτερα σημαντική η στιγμή που η Μιμή Μαρσέλλου, πρώην διεθνής αθλήτρια, νυν διακεκριμένη επιστήμονας και κόρη του Γιώργου Μαρσέλλου, αποφάσισε να συστρατευτεί με την «Αναγέννηση» και να ανακοινώσει σήμερα την υποψηφιότητά της για το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ στο πλευρό της Τασούλας Κελεσίδου.

Ο Γιώργος Μαρσέλλος, εμβληματική προσωπικότητα του στίβου, έχει θητεύσει δύο φορές πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ (1975-1982), έχει ταυτιστεί με την πρώτη σοβαρή προσπάθεια οργάνωσης του ελληνικού στίβου, με τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες του και με την ανάδειξη μίας σπουδαίας γενιάς πρωταθλητών που υπηρετούν το χώρο ακόμη και σήμερα από διάφορα πόστα.

Η επιθυμία να συνεχιστεί η παράδοση προσφοράς της οικογένειας Μαρσέλλου στον ελληνικό στίβο, σε συνδυασμό με το κάλεσμα της Τασούλας Κελεσίδου, οδήγησαν τη Μιμή Μαρσέλλου στην απόφαση να συστρατευθεί με την κίνηση για την Αναγέννηση του κλασικού αθλητισμού καταθέτοντας και την ακόλουθη δήλωση υποψηφιότητας για το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ:

«Ο στίβος μπήκε στη ζωή μου πριν ακόμα έρθω στη ζωή. Ο στίβος έγινε από τα παιδικά μου χρόνια, το σπίτι και η παιδική χαρά μαζί. Ακόμη και σήμερα, όταν μπαίνω στο στάδιο και μυρίζω το χορτάρι, ηρεμώ. Γεννήθηκα στην Αθήνα και προέρχομαι από αθλητική οικογένεια τριών γενεών πρωταθλητών όπως λέει ο πατέρας μου (ο πατέρας του, ο ίδιος, ο αδελφός μου).

Ο πατέρας μου έγραψε μεγάλη και σεμνή ιστορία στο χώρο του κλασικού αθλητισμού.  Έκανε ρεκόρ όχι μόνο ως αθλητής αλλά και ως παράγοντας της ομοσπονδίας του στίβου νοικοκυρεύοντας τον κλασικό αθλητισμό, και δίνοντας κίνητρα και αγάπη στους αθλητές. Ήταν αναπόφευκτο να μην αποτελέσω εξαίρεση.

Ξεκίνησα τον αθλητισμό από το Παγκράτι, θρυλική γειτονιά με αθλητική ιστορία. Διετέλεσα μέλος της Εθνικής ομάδας μπάσκετ νεανίδων-γυναικών, έκανα κι εγώ πρωταθλητισμό και είμαι η πρώτη γυναίκα της οικογένειας που κατακτά αυτόν τον τίτλο-ρεκόρ, παίρνοντας τη σκυτάλη για σπουδές στην Αμερική. Η ενασχόληση με τα αθλητικά συνεχίστηκε και εκεί, ως μέλος της ομάδας μπάσκετ του πανεπιστημίου Western Michigan University.

Στο μεγάλο εύρος των γνώσεων και δεξιοτήτων μου όσον αφορά στην αποκατάσταση των προβλημάτων των αθλητών είναι και η κατηγορία της κορυφαίας αθλήτριας και η φυσικοθεραπεία για την Υγεία Γυναικών και Δυσλειτουργιών Πυελικού Εδάφους.

Το όραμά μου είναι η αναβάθμιση της υγείας και η ισχυροποίηση της επαγγελματικής ταυτότητας των φυσικοθεραπευτών. Αυτό το όραμα επιβάλλει παιδεία, επιστημοσύνη, δια βίου μάθηση, επαγγελματισμό, συνέπεια, αδιάκοπη εργασία, ευγενή άμιλλα, εθελοντισμό και ευ αγωνίζεσθαι. Αξίες που έμαθα από την οικογένειά μου και μου δίδαξε και ο πρωταθλητισμός.

Έχοντας εφόδιο αυτές τις αξίες, είναι μεγάλη μου τιμή η ευκαιρία που μου δίνεται να υπηρετήσω τον αθλητισμό πλαισιώνοντας την Τασούλα Κελεσίδου.

Ανακοινώνω λοιπόν την υποψηφιότητά μου με σκοπό την αναγέννηση του στίβου και την συμμετοχή στην πρόοδο του κλασικού αθλητισμού.

Με όραμα το δυνατότερο χειροκρότημα στις κερκίδες και για τις γυναίκες αθλήτριες αλλά και για την υγεία όλων των αθλητών μέσα στον στίβο και για όλους όσους πραγματικά αγαπούν τον αθλητισμό. Με έμπνευση και τιμιότητα προχωράμε μπροστά για την πρόοδο.

Εύχομαι σε όλους τους καταξιωμένους συνυποψήφιους μου καλή τύχη στις ερχόμενες εκλογές του ΣΕΓΑΣ και δηλώνω την επιθυμία μου τα μονοπάτια όλων μας να συναντηθούν, ώστε ο κλασικός αθλητισμός στην Ελλάδα, τον τόπο που τον γέννησε, να συναντηθεί με τον αντίστοιχο παγκόσμια».

Μιμή Μαρσέλου

 

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίτος ο Νίκος Μάρτος στα 10χλμ βάδην στο Πανελλήνιο Σχολικό Λυκείων

Τρίτος ο Νίκος Μάρτος στα 10χλμ βάδην στο Πανελλήνιο...

Ολοκληρώθηκε στις 23-4-2024 στο ΔΑΚ των Σερρών το 65ο...

Με 15 μετάλλια γύρισαν από το Κιλκίς οι μικροί αθλητές του Βικέλα Βέροιας
Συμμετοχή του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ στους 4ους Αγώνες Φιλίας

Συμμετοχή του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ στους 4ους Αγώνες Φιλίας

Με μεγάλη χαρά η όμορφη παρέα του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ του Δήμου...

Επτά πρωτιές, δεκαέξι μετάλλια για τον Βικέλα Βέροιας στο Διασυλλογικό

Επτά πρωτιές, δεκαέξι μετάλλια για τον Βικέλα Βέροιας...

Με πολλές καλές επιδόσεις, 16  μετάλλια αλλά και 7...

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

Ο Σύνδεσμος ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ Νάουσας,...

Εντυπωσίασαν οι μικροί αθλητές του Βικέλα Βέροιας στο Δρομικό Τρίαθλο

Εντυπωσίασαν οι μικροί αθλητές του Βικέλα Βέροιας στο...

Πραγματοποιήθηκαν στο πανέμορφο στάδιο της...

Κορυφαία ονόματα στο 4ο Αλεξανδρινό μίτινγκ στίβου στη μνήμη Γιώργου Πάντου

Κορυφαία ονόματα στο 4ο Αλεξανδρινό μίτινγκ στίβου στη...

Στην πόλη της Αλεξάνδρειας θα ανοίξει η θερινή σεζόν...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στη Νάουσα οι μαθητικοί αγώνες κλασσικού αθλητισμού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στη Νάουσα οι...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 27...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκε στις 23-4-2024 στο ΔΑΚ των Σερρών το 65ο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Στίβου Λυκείων. @@ads-588@@Στους αγώνες συμμετείχαν οι δώδεκα καλύτεροι μαθητές και μαθήτριες από Ελλάδα και Κύπρο σε κάθε...

Με ''ρεκόρ'', όρια για Παν/νιους και 15 μετάλλια, γύρισαν οι μικροί του ΟΚΑ ΒΙΚΕΛΑ ΒΕΡΟΙΑΣ από το Κιλκίς το Σάββατο 20-4-2024, όπου πραγματοποιήθηκε το διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου Κ-16 της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ...

Με μεγάλη χαρά η όμορφη παρέα του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ του Δήμου Νάουσας, συμμετείχε στους 4ους Αγώνες Φιλίας, όπου αθλητές ειδικής και τυπικής εκπαίδευσης συμμετείχαν από κοινού στα αγωνίσματα του μήκους, του δρόμου,...

Με πολλές καλές επιδόσεις, 16  μετάλλια αλλά και 7 πρωτιές ολοκληρώθηκε για τους αθλητές και αθλήτριες  του ''ΟΚΑ ΒΙΚΕΛΑ ΒΕΡΟΙΑΣ'' το διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου της  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κεντρικής...