Τηλεφωνική παρέμβαση Μπατσαρά στον ΑΚΟΥ 99.6 για το ΔΗΠΕΘΕ - Στέγαση στο Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο και δημιουργία μέχρι και Art Cafe!

Τηλεφωνική παρέμβαση Μπατσαρά στον ΑΚΟΥ 99.6 για το ΔΗΠΕΘΕ - Στέγαση στο Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο και δημιουργία μέχρι και Art Cafe!

Τα σχόλια των Πατσίκα-Βουδούρη στην ραδιοφωνική εκπομπή ΛΑΪΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ στον ΑΚΟΥ 99.6 το μεσημέρι της Τετάρτης, προκάλεσαν την τηλεφωνική παρέμβαση της προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Γεωργίας Μπατσαρά.Στην συζήτηση γινόταν λόγος για τα νέα στοιχεία που προέκυψαν για την υπόθεση της διεκδίκησης του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου από τον πρώην πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Βέροιας Γ. Καπανίδη,  τη νέα επιστολή Γ. Καμπούρη (δημοσιεύεται σήμερα) για το θέμα, αλλά και το θέμα στέγασης του ΔΗΠΕΘΕ.

Η κα Μπατσαρά αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στις ενέργειες που συμμετείχε και η ίδια ακόμη και ως βουλευτής για την διεκδίκηση του ιστορικού κτιρίου, μίλησε για την βούληση που υπάρχει από την διοίκηση του δήμου να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε εκείνο το σημείο ανέφερε ότι μέσα στα πλαίσια επικαιροποίησης των χρήσεων που είχαν αποφασισθεί από το δημοτικό συμβούλιο το 2015, υπάρχει η σκέψη τα Παλιά Δικαστήρια στην πλατεία Ωρολογίου να αποτελέσουν την στέγη που αναζητά το ΔΗΠΕΘΕ, με την αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου, μέχρι λειτουργίας και art café! Φυσικά όλα αυτά προϋποθέτουν την παραχώρηση του κτιρίου στον δήμο Βέροιας και την πάροδο κάποιων ετών για τις απαιτούμενες εργασίες.

Σε ερώτηση που τέθηκε στην κα Μπατσαρά για τον λόγο που δεν διατέθηκε το αρχοντικό Σαράφογλου στο ΔΗΠΕΘΕ και παραχωρήθηκε στο Λύκειο Ελληνίδων, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ απάντησε ότι το αρχοντικό Σαράφογλου, όπως και άλλα κτίρια που εξετάστηκαν κρίθηκαν ότι δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για να στεγαστεί το ΔΗΠΕΘΕ.

Πηγή: laosnews.grΕφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικός κρουνός-παγίδα έξω από το 16ο δημοτικό σχολείο (πρώην Φιλίππειο Γυμνάσιο)

Πυροσβεστικός κρουνός-παγίδα έξω από το 16ο δημοτικό...

Έχουμε γράψει από την παρούσα στήλη επανειλημμένα για...

ΣΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΟΒΑΡΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

ΣΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΟΒΑΡΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Το θέμα είναι «ΕΘΝΙΚΟΝ»ΑΘΗΝΑΙ ας το προσέξουν!Όσον δε...

Από 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ;

Από 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ;

Το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ από την 1η Φεβρουαρίου...

Δεύτερη ανεξάρτητη γραμμή Μέσης Τάσης στο Νοσοκομείο

Δεύτερη ανεξάρτητη γραμμή Μέσης Τάσης στο Νοσοκομείο

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες για την επίλυση ενός από τα...

1.066 οι εμβολιασμοί στην Ημαθία – Χθες εμβολιάστηκαν εργαζόμενοι και τρόφιμοι του Γηροκομείου Βέροιας

1.066 οι εμβολιασμοί στην Ημαθία – Χθες εμβολιάστηκαν...

Τους 1.066 έφτασαν  οι εμβολιασμοί στην Ημαθία  ενώ από...

Προτεραιότητα Μητσοτάκη στο άνοιγμα των σχολείων, «πάγο» σε χιονοδρομικά    και εστίαση

Προτεραιότητα Μητσοτάκη στο άνοιγμα των σχολείων,...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας προχθές στη Βουλή για...

Κάλεσμα σε Δήμους και Περιφέρειες να οργανώσουν εθελοντικές αιμοδοσίες

Κάλεσμα σε Δήμους και Περιφέρειες να οργανώσουν...

Με το μήνυμα «Δίνουμε Αίμα, Σώζουμε Ζωές», ο Υπουργός...

Σε 4 φάσεις η αστυνομική διαχείριση των συναθροίσεων: Φραγμοί, απόκρουση, νερό, δακρυγόνα

Σε 4 φάσεις η αστυνομική διαχείριση των συναθροίσεων:...

Τέσσερα βήματα θα ακολουθεί η Αστυνομία στις...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το "Πειρατολόγιο" βρέθηκε στην "Ηρωική πόλη της Νάουσας" και αποκαλύπτει μέσα σε 20 λεπτά όλους πολιτιστικούς θησαυρούς που υπάρχουν διάσπαρτοι στη περιοχή της, από τον τόπο συνάντησης του...

Τέλος στις συναλλαγές με μετρητά στις εφορίες βάζει με απόφαση του ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, καθώς πλέον θα γίνονται δεκτές μόνο επιταγές ή χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.Οφειλές προς το...

H εκπληκτική ερμηνεία της  Αθηνάς Βέρμη το βράδυ της Κυριακής της έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση του παιχνιδιού. Η Αθηνά από τη Νάουσα ερμήνευσε το τραγούδι "Σε μια σχεδία" όπου στίχους έγραψε ο...

Σαν σήμερα πριν 33 χρόνια έφτασε στο τέλος του ταξιδιού της ζωής του, ο ιδρυτής του ΛΑΟΥ, Ζήσης Πατσίκας. Ένα ταξίδι ζωής τόσο μεγάλο και συναρπαστικό, που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει  το σενάριο μιας...