Τηλεφωνική παρέμβαση Μπατσαρά στον ΑΚΟΥ 99.6 για το ΔΗΠΕΘΕ - Στέγαση στο Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο και δημιουργία μέχρι και Art Cafe!

Τηλεφωνική παρέμβαση Μπατσαρά στον ΑΚΟΥ 99.6 για το ΔΗΠΕΘΕ - Στέγαση στο Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο και δημιουργία μέχρι και Art Cafe!

Τα σχόλια των Πατσίκα-Βουδούρη στην ραδιοφωνική εκπομπή ΛΑΪΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ στον ΑΚΟΥ 99.6 το μεσημέρι της Τετάρτης, προκάλεσαν την τηλεφωνική παρέμβαση της προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Γεωργίας Μπατσαρά.Στην συζήτηση γινόταν λόγος για τα νέα στοιχεία που προέκυψαν για την υπόθεση της διεκδίκησης του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου από τον πρώην πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Βέροιας Γ. Καπανίδη,  τη νέα επιστολή Γ. Καμπούρη (δημοσιεύεται σήμερα) για το θέμα, αλλά και το θέμα στέγασης του ΔΗΠΕΘΕ.

Η κα Μπατσαρά αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στις ενέργειες που συμμετείχε και η ίδια ακόμη και ως βουλευτής για την διεκδίκηση του ιστορικού κτιρίου, μίλησε για την βούληση που υπάρχει από την διοίκηση του δήμου να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε εκείνο το σημείο ανέφερε ότι μέσα στα πλαίσια επικαιροποίησης των χρήσεων που είχαν αποφασισθεί από το δημοτικό συμβούλιο το 2015, υπάρχει η σκέψη τα Παλιά Δικαστήρια στην πλατεία Ωρολογίου να αποτελέσουν την στέγη που αναζητά το ΔΗΠΕΘΕ, με την αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου, μέχρι λειτουργίας και art café! Φυσικά όλα αυτά προϋποθέτουν την παραχώρηση του κτιρίου στον δήμο Βέροιας και την πάροδο κάποιων ετών για τις απαιτούμενες εργασίες.

Σε ερώτηση που τέθηκε στην κα Μπατσαρά για τον λόγο που δεν διατέθηκε το αρχοντικό Σαράφογλου στο ΔΗΠΕΘΕ και παραχωρήθηκε στο Λύκειο Ελληνίδων, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ απάντησε ότι το αρχοντικό Σαράφογλου, όπως και άλλα κτίρια που εξετάστηκαν κρίθηκαν ότι δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για να στεγαστεί το ΔΗΠΕΘΕ.

Πηγή: laosnews.grΕφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκινά αύριο η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ

Ξεκινά αύριο η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου...

Αύριο, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, θα ξεκινήσει η προπληρωμή...

Μόνο εμβολιασμένοι στα χριστουγεννιάτικα πάρκα!

Μόνο εμβολιασμένοι στα χριστουγεννιάτικα πάρκα!

Στην εξειδίκευση των μέτρων για τον κορωνοϊό, που...

Ο διάλογός του Ηλία Μόσιαλου με ταξιτζή - Πώς τον έπεισε να εμβολιαστεί

Ο διάλογός του Ηλία Μόσιαλου με ταξιτζή - Πώς τον...

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος με ανάρτησή του στο facebook...

Στη Νάουσα το αυτοκίνητο διαγωνισμο

Στη Νάουσα το αυτοκίνητο διαγωνισμο

Το μεγάλο δώρο του διαγωνισμού της εκπομπής «Σήμερα»...

Ημέρα σκέψης για τα δικαιώματα και την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες στην κοινωνία

Ημέρα σκέψης για τα δικαιώματα και την πρόσβαση των...

Με την αφίσα της διαφορετικότητας, έδωσαν χθες το πρωί...

Από ΗΠΑ: Δικαίωση της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας, για έρευνα στη διαχείριση ασθενούς με στηθάγχη

Από ΗΠΑ: Δικαίωση της Καρδιολογικής Κλινικής του...

Για ένα επιστημονικό επίτευγμα της Καρδιολογικής...

Μια βραδιά για την ψυχική υγεία μέσα από τα μουσικά μονοπάτια του Μίκη

Μια βραδιά για την ψυχική υγεία μέσα από τα μουσικά...

Μουσικές και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και κείμενα...

Κ. Καλαϊτζίδης: «Δεν θα είμαι παρών ούτε του χρόνου στις εκδηλώσεις για την Εθνική Αντίσταση και το Πολυτεχνείο»

Κ. Καλαϊτζίδης: «Δεν θα είμαι παρών ούτε του χρόνου...

Απάντηση για την απουσία του από τις εκδηλώσεις που...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για ένα επιστημονικό επίτευγμα της Καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Βέροιας ενημερώνει ο διευθυντής του Τμήματος κ. Γιάννης Βογιατζής, εμφανώς ικανοποιημένος. Κι αυτό, διότι στις πρόσφατες...

-Την Δευτέρα 25/10 η ακτινολόγος Βασιλική Καραδήμου-Την Τετάρτη 27/10 ο γυναικολόγος Ευάγγελος ΠαπαχαραλάμπουςΟ Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας ενημέρωσης για την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού. Ο ΑΚΟΥ...

Στα πλαίσια της δράσης του Δήμου Βέροιας για την περισυλλογή των ακαθαρσιών των τετράποδων φίλων για να διατηρήσουμε καθαρή την πόλη μας, η αρμόδια αντιδημαρχία με τον επικεφαλής Βασίλη Παπαδόπουλο...

Στο βιβλίο του «Άξιζε τον κόπο να αναμειχθώ στην πολιτική;» που κυκλοφόρησε το 2009, ο τέως βουλευτής και ευρωβουλευτής Δημήτρης Βλαχόπουλος, κάνει μία σύντομη, ωστόσο σημαντική αναφορά στην συναυλία του Μίκη...