Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας για το νοσοκομείο Ημαθίας και την πολιτική της Κυβέρνησης για την Υγεία

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας για το νοσοκομείο Ημαθίας και την πολιτική της Κυβέρνησης για την Υγεία

Ζούμε μια πρωτόγνωρη για τα μέχρι σήμερα δεδομένα Υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του CONID19 που έχει επιβαρύνει σημαντικά το ΕΣΥ και έχει δημιουργήσει ένα Υγειονομικό περιβάλλον που δοκιμάζει σοβαρά την κοινωνία μας.



Η Υγειονομική κρίση ανέδειξε την τεράστια αξία του Δημόσιου συστήματος Υγείας και ταυτόχρονα την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης με επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές και εξοπλισμό.

Αν συνεχιστεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και συνδιαστεί  με την αναμενόμενη  εποχική γρίπη, το πρόβλημα δεν θα είναι διαχειρίσιμο.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι υψηλές προσδοκίες, η απερίσκεπτη  αισιοδοξία και το κλίμα επανάπαυσης, μετά το πρώτο κύμα του κορονοιού  έχουν διαψευσθεί πλήρως, παρά την μεγάλη υπευθυνότητα που επέδειξαν οι πολίτες, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι υγειονομικοί και η ύπαρξη αναγκαίου χρόνου ώστε να ανταποκριθεί το ΕΣΥ στην καινούργια πραγματικότητα.  Η ανεύθυνη πολιτική το καλοκαίρι, με το άνοιγμα των συνόρων, τα ``χατηράκια΄΄ σε πλοιοκτήτες και αεροπορικές εταιρίες , με το ``στρίμωγμα στα ΜΜΜ, δημιούργησαν αυτό το εκρηκτικά θανατηφόρο περιβάλλον του covid-9.

Η αποτυχία της Κυβέρνησης είναι εκκωφαντική.



Αποδεικνύει την έλλειψη στρατηγικής και την εγκληματική αδράνεια και ολιγωρία να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, αλλά ταυτόχρονα και την εμμονή της σε μια νεοφιλελεύθερη αντίληψη για την ανάγκη να συρρικνωθεί το ΕΣΥ ώστε να στηριχθούν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Κάτω από αυτήν την λογική δεν επέδειξε καμία πρόθεση για ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις  μονίμων γιατρών και νοσηλευτών, αύξηση των μισθών τους, αύξηση των ΜΕΘ( εξ άλλου κατά τον κ. Πέτσα ήταν πεταμένα λεφτά), μονιμοποίηση συμβασιούχων κ.λ.π

Δεν μας εκπλήσσει όμως η λογική αυτή, γιατί αυτός ήταν και προγραμματικός της λόγος.

Σήμερα η κατάσταση στον Νομό μας είναι εκρηκτική.

Η προηγούμενη ``επικοινωνιακή΄΄ αντιμετώπιση των προβλημάτων των Νοσοκομείων μας από την Διοίκηση σήμερα αποδεικνύεται τραγική.

·         πόσο αλήθεια έχουν ενισχυθεί ουσιαστικά σε ανθρώπινο δυναμικό (γιατροί, νοσηλευτές) πέρα από τις μετακινήσεις προσωπικού από τα κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά Ιατρεία?

·         γιατί έγκαιρα δεν αυξήθηκαν τα κρεβάτια  στις  ΜΕΘ όταν σε κανονικές συνθήκες λειτουργούσαν τέσσερα  στο Νοσοκομείο Βεροίας?

 Τα δύο επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ απέναντι από το τμήμα αποστείρωσης και τα άλλα δύο που δημιουργήθηκαν μέσα στο χειρουργείο δεν αυξάνουν τον κίνδυνο διασποράς του ιού, σε ασθενείς που θα χειρουργηθούν?

Στο νοσοκομείο Νάουσας γιατί δεν δημιουργήθηκε κανένα κρεβάτι ΜΕΘ και γιατί δεν μεταφέρονται εκεί τα χειρουργεία, άλλων επειγόντων περιστατικών ;

-          γιατί δεν ολοκληρώθηκε άμεσα η καινούργια πτέρυγα του Νοσοκομείου και των ΤΕΠ ,ώστε να λειτουργήσει σαν χώρος υποδοχής ασθενών και να μπει σε λειτουργία η ΜΕΘ που έχει 10 κρεβάτια?

Σήμερα το να αποδίδουμε ευθύνες  στην προηγούμενη κυβέρνηση όταν επί ενάμιση χρόνο κυβερνάει η ΝΔ και επί 8 μήνες βρισκόμαστε σε πανδημία, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και γελοία.

Όλοι γνωρίζουν πως ήταν διαμορφωμένη η μελέτη του νέου κτηρίου και τα προβλήματα που δημιουργούσε εξαρχής, το ρόλο της περιφέρειας  Κ. Μακεδονίας, το επενδυτικό πρόγραμμα στο οποίο ήταν ενταγμένο το κτήριο (και όχι του Πολάκη) και τα οικονομικά προβλήματα που είχαν προκύψει.

Όλοι γνωρίζουν την προσπάθεια των βουλευτών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να αποπερατωθεί το έργο. Παρ΄ όλα αυτά στη νέα διοίκηση παραδόθηκε το 70 με 80% του κτηρίου.

-          η κατά 80% αναστολή των τακτικών χειρουργείων και ο δραστικός περιορισμός των ραντεβού που αποκλείει από το νοσοκομείο άτομα που χρειάζονται νοσηλεία και παροχή φροντίδας, δεν θα οδηγήσει σε αύξηση της νοσηρότητας από άλλες παθήσεις; Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν μετατραπεί ολόκληρο το ΕΣΥ σε σύστημα αντιμετώπισης COVID με τραγικές συνέπειες!

-          Επίσης η αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας και η υποβάθμιση της Α΄θμιας Υγείας, (ΤΟΜΥ) δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα

Σήμερα βρισκόμαστε στην πλέον κρίσιμη φάση της πανδημίας στη Χώρα μας αλλά και στο νομό μας. Η κατάσταση έφθασε στο σημείο να πεθαίνουν άνθρωποι λόγω του κορωνοϊου,  πριν ακόμη  νοσηλευτούν, με τους συγγενείς τους, να καταγγέλλουν τέτοια γεγονότα.

Δεν φθάνει ο ηρωικός αγώνας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας, δεν φθάνουν τα χειροκροτήματα. Χρειάζονται άμεσες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, χρειάζεται ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, χρειάζονται νέες ΜΕΘ.

Σήμερα  είναι η ώρα της ευθύνης.

Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο της συνεννόησης και της συστράτευσης εντάσσεται και η δέσμη προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών, εκπόνηση ενός σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης, πάγωμα των παρεμβάσεων που πλήττουν την κοινωνική συνοχή και συμφωνία για ένα Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής προκειμένου να υπάρξει ο αναγκαίος συμβολισμός συναίνεσης και συνευθύνης.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  που εργαζόμαστε στον τομέα της υγείας, δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να νικήσουμε την Πανδημία, θα βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας για να τους βοηθήσουμε.

Τέλος καλούμε όλους τους πολίτες , να τηρούν τα μέτρα, για να σταματήσουμε τη διασπορά του ιού, να νικήσουμε την Πανδημία και να βγούμε όλοι δυνατοί και υγιής απ΄αυτή την περιπέτεια

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ  ΥΓΕΙΑΣ



Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μήνυμα για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, από το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, Παναγιώτη Γκυρίνη

Μήνυμα για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, από το...

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,Η 25η...

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης   Μήνυμα για την 25η Μαρτίου

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης Μήνυμα για την 25η Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες...

Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης  ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια τιμούμε...

Βασίλης Κοτίδης   Μήνυμα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Βασίλης Κοτίδης Μήνυμα για την εθνική επέτειο της 25ης...

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι γιορτή του...

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 2026

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 2026

† ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝἐλέῳ Θεοῦ Ἐπίσκοπος καί Μητροπολίτης...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ Με εντάσεις, τοπικά ζητήματα, έργα και καθημερινότητα, τα θέματα προ ημερήσιας διάταξης

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ Με εντάσεις, τοπικά...

Με εντάσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού...

Κατάθεση στεφάνων στο ‘‘Μνημείο των επτά Βλάχων Ηρωίδων’’ στο Σέλι

Κατάθεση στεφάνων στο ‘‘Μνημείο των επτά Βλάχων...

        Ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας συμμετείχε την...

ΈΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ     Συγχαρητήρια στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βέροιας

ΈΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ ...

«Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με απόφαση του Δημάρχου Βέροιας, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, σήμερα Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια)...

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...