Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας για το νοσοκομείο Ημαθίας και την πολιτική της Κυβέρνησης για την Υγεία

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας για το νοσοκομείο Ημαθίας και την πολιτική της Κυβέρνησης για την Υγεία

Ζούμε μια πρωτόγνωρη για τα μέχρι σήμερα δεδομένα Υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του CONID19 που έχει επιβαρύνει σημαντικά το ΕΣΥ και έχει δημιουργήσει ένα Υγειονομικό περιβάλλον που δοκιμάζει σοβαρά την κοινωνία μας.Η Υγειονομική κρίση ανέδειξε την τεράστια αξία του Δημόσιου συστήματος Υγείας και ταυτόχρονα την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης με επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές και εξοπλισμό.

Αν συνεχιστεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και συνδιαστεί  με την αναμενόμενη  εποχική γρίπη, το πρόβλημα δεν θα είναι διαχειρίσιμο.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι υψηλές προσδοκίες, η απερίσκεπτη  αισιοδοξία και το κλίμα επανάπαυσης, μετά το πρώτο κύμα του κορονοιού  έχουν διαψευσθεί πλήρως, παρά την μεγάλη υπευθυνότητα που επέδειξαν οι πολίτες, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι υγειονομικοί και η ύπαρξη αναγκαίου χρόνου ώστε να ανταποκριθεί το ΕΣΥ στην καινούργια πραγματικότητα.  Η ανεύθυνη πολιτική το καλοκαίρι, με το άνοιγμα των συνόρων, τα ``χατηράκια΄΄ σε πλοιοκτήτες και αεροπορικές εταιρίες , με το ``στρίμωγμα στα ΜΜΜ, δημιούργησαν αυτό το εκρηκτικά θανατηφόρο περιβάλλον του covid-9.

Η αποτυχία της Κυβέρνησης είναι εκκωφαντική.Αποδεικνύει την έλλειψη στρατηγικής και την εγκληματική αδράνεια και ολιγωρία να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, αλλά ταυτόχρονα και την εμμονή της σε μια νεοφιλελεύθερη αντίληψη για την ανάγκη να συρρικνωθεί το ΕΣΥ ώστε να στηριχθούν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Κάτω από αυτήν την λογική δεν επέδειξε καμία πρόθεση για ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις  μονίμων γιατρών και νοσηλευτών, αύξηση των μισθών τους, αύξηση των ΜΕΘ( εξ άλλου κατά τον κ. Πέτσα ήταν πεταμένα λεφτά), μονιμοποίηση συμβασιούχων κ.λ.π

Δεν μας εκπλήσσει όμως η λογική αυτή, γιατί αυτός ήταν και προγραμματικός της λόγος.

Σήμερα η κατάσταση στον Νομό μας είναι εκρηκτική.

Η προηγούμενη ``επικοινωνιακή΄΄ αντιμετώπιση των προβλημάτων των Νοσοκομείων μας από την Διοίκηση σήμερα αποδεικνύεται τραγική.

·         πόσο αλήθεια έχουν ενισχυθεί ουσιαστικά σε ανθρώπινο δυναμικό (γιατροί, νοσηλευτές) πέρα από τις μετακινήσεις προσωπικού από τα κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά Ιατρεία?

·         γιατί έγκαιρα δεν αυξήθηκαν τα κρεβάτια  στις  ΜΕΘ όταν σε κανονικές συνθήκες λειτουργούσαν τέσσερα  στο Νοσοκομείο Βεροίας?

 Τα δύο επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ απέναντι από το τμήμα αποστείρωσης και τα άλλα δύο που δημιουργήθηκαν μέσα στο χειρουργείο δεν αυξάνουν τον κίνδυνο διασποράς του ιού, σε ασθενείς που θα χειρουργηθούν?

Στο νοσοκομείο Νάουσας γιατί δεν δημιουργήθηκε κανένα κρεβάτι ΜΕΘ και γιατί δεν μεταφέρονται εκεί τα χειρουργεία, άλλων επειγόντων περιστατικών ;

-          γιατί δεν ολοκληρώθηκε άμεσα η καινούργια πτέρυγα του Νοσοκομείου και των ΤΕΠ ,ώστε να λειτουργήσει σαν χώρος υποδοχής ασθενών και να μπει σε λειτουργία η ΜΕΘ που έχει 10 κρεβάτια?

Σήμερα το να αποδίδουμε ευθύνες  στην προηγούμενη κυβέρνηση όταν επί ενάμιση χρόνο κυβερνάει η ΝΔ και επί 8 μήνες βρισκόμαστε σε πανδημία, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και γελοία.

Όλοι γνωρίζουν πως ήταν διαμορφωμένη η μελέτη του νέου κτηρίου και τα προβλήματα που δημιουργούσε εξαρχής, το ρόλο της περιφέρειας  Κ. Μακεδονίας, το επενδυτικό πρόγραμμα στο οποίο ήταν ενταγμένο το κτήριο (και όχι του Πολάκη) και τα οικονομικά προβλήματα που είχαν προκύψει.

Όλοι γνωρίζουν την προσπάθεια των βουλευτών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να αποπερατωθεί το έργο. Παρ΄ όλα αυτά στη νέα διοίκηση παραδόθηκε το 70 με 80% του κτηρίου.

-          η κατά 80% αναστολή των τακτικών χειρουργείων και ο δραστικός περιορισμός των ραντεβού που αποκλείει από το νοσοκομείο άτομα που χρειάζονται νοσηλεία και παροχή φροντίδας, δεν θα οδηγήσει σε αύξηση της νοσηρότητας από άλλες παθήσεις; Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν μετατραπεί ολόκληρο το ΕΣΥ σε σύστημα αντιμετώπισης COVID με τραγικές συνέπειες!

-          Επίσης η αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας και η υποβάθμιση της Α΄θμιας Υγείας, (ΤΟΜΥ) δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα

Σήμερα βρισκόμαστε στην πλέον κρίσιμη φάση της πανδημίας στη Χώρα μας αλλά και στο νομό μας. Η κατάσταση έφθασε στο σημείο να πεθαίνουν άνθρωποι λόγω του κορωνοϊου,  πριν ακόμη  νοσηλευτούν, με τους συγγενείς τους, να καταγγέλλουν τέτοια γεγονότα.

Δεν φθάνει ο ηρωικός αγώνας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας, δεν φθάνουν τα χειροκροτήματα. Χρειάζονται άμεσες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, χρειάζεται ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, χρειάζονται νέες ΜΕΘ.

Σήμερα  είναι η ώρα της ευθύνης.

Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο της συνεννόησης και της συστράτευσης εντάσσεται και η δέσμη προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών, εκπόνηση ενός σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης, πάγωμα των παρεμβάσεων που πλήττουν την κοινωνική συνοχή και συμφωνία για ένα Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής προκειμένου να υπάρξει ο αναγκαίος συμβολισμός συναίνεσης και συνευθύνης.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  που εργαζόμαστε στον τομέα της υγείας, δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να νικήσουμε την Πανδημία, θα βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας για να τους βοηθήσουμε.

Τέλος καλούμε όλους τους πολίτες , να τηρούν τα μέτρα, για να σταματήσουμε τη διασπορά του ιού, να νικήσουμε την Πανδημία και να βγούμε όλοι δυνατοί και υγιής απ΄αυτή την περιπέτεια

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ  ΥΓΕΙΑΣΕφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέος σεισμός 5 Ρίχτερ - Συνεχίζει να κουνιέται και η Ημαθία

Νέος σεισμός 5 Ρίχτερ - Συνεχίζει να κουνιέται και η...

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν...

Στο κόκκινο και η Ημαθία από 4 Μαρτίου με κλειστά Λύκεια και click away

Στο κόκκινο και η Ημαθία από 4 Μαρτίου με κλειστά...

Νέα μέτρα θα ισχύσουν από το πρωί της Πέμπτης 4 Μαρτίου...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα στην Ημαθία την Τετάρτη (3/3)

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα στην Ημαθία την Τετάρτη (3/3)

Στην Ημαθία, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της...

 Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Ζήτησε την συνδρομή του Υπουργείου για την έγκαιρη κατάθεση πρότασης της Τ.Κ. Κλειδίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα»

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Ζήτησε την συνδρομή του...

Τη δυνατότητα συνδρομής του Υπουργείου Αγροτικής...

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νάουσας

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του...

Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του...

Αλεξάνδρεια: Υπογράφτηκε η σύμβαση έργου για εργασίες αποκατάστασης γεφυρών

Αλεξάνδρεια: Υπογράφτηκε η σύμβαση έργου για εργασίες...

Τη σύμβαση του έργου, «Εργασίες αποκατάστασης γεφυρών...

Σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου Νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας μέσω τηλεδιάσκεψης

Σήμερα Τετάρτη 3 Μαρτίου Νέα συνεδρίαση του Δημοτικού...

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ: Να μην διακοπεί το Πρόγραμμα σχολικών γευμάτων

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ: Να μην διακοπεί το Πρόγραμμα...

Από την παράταξη «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθησαν χθες (2 Μαρτίου 2021) το απόγευμα στην Ημαθία, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 2 ημεδαποί άνδρες, για διακίνηση ναρκωτικών. Ειδικότερα, μετά από...

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη προχώρησε ο πρόεδρος της κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας, Βαλάντης Κεχαϊδης την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΚΟΥ 99,6 ‘’Ελ Μαντριγάλ’’.Ο...

Φωτό: Οι πρώτοι εγκαταστημένοι «αστοί» πρόσφυγες στη (μετέπειτα επονομασθείσα) συνοικία «Έξω Παναγιά», μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Αριστείδη Αμοιρίδη (3ος από αριστερά όρθιος). Αρχείο Γέρσης ...

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 49 ετών η φιλόλογος Σταυρούλα Αντ. Γιουρούκη. Με τον σύζυγό της Γιάννη, απέκτησαν  δύο παιδιά(ένα κορίτσι στο λύκειο και ένα αγόρι στο γυμνάσιο), ενώ ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, που...