Μέτωπο Περιφερειάρχη και Υπουργού Προστασίας του Πολίτη  για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού

Μέτωπο Περιφερειάρχη και Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού

- Χρυσοχοΐδης: Με αυστηρότερους ελέγχους κυρίως σε σημεία συνάθροισης, θα κόψουμε το δρόμο στον ιό πιο γρήγορα

- Τζιτζικώστας: Νέα ενίσχυση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία

 

 

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος και ο Επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Συγχαίρω την ΕΛΑΣ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ κάνουν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες υποδειγματική δουλειά. Τόσο στους ελέγχους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και για τη διατήρηση της εγκληματικότητας σε χαμηλά επίπεδα. Θέλω στο πρόσωπό σας κ. Υπουργέ να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα. Συνεργασία που μας έχει επιτρέψει να κάνουμε πάρα πολλούς και ουσιαστικούς ελέγχους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τα μικτά κλιμάκια, στα οποία συμμετέχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η ΕΛΑΣ και άλλοι φορείς. Θέλω να γνωρίζετε ότι θα συνεχίσουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να συνδράμουμε το έργο της ΕΛΑΣ με όσες δυνατότητες και μέσα διαθέτουμε. Θυμίζω ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στην ΕΛΑΣ και σε όσους συμπολίτες μας δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Διαθέσαμε είδη ατομικής προστασίας για τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια, να προστατεύουν όλους εμάς. Αυτή την καλή συνεργασία θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα».

Μάλιστα ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε νέα ενίσχυση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία, με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας: «Διασφαλίσαμε την προμήθεια συνολικά 60 οχημάτων στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία. Η Περιφέρεια μέσω ευρωπαϊκών πόρων ενισχύει σημαντικά τον εξοπλισμό της Αστυνομίας, διευκολύνοντας έτσι το έργο της. Με 1,5 εκ. ευρώ θα διαθέσουμε στην ΕΛΑΣ 35 επιβατικά οχήματα, 14 οχήματα τύπου SUV, δυο οχήματα για τη μεταφορά προσωπικού και εννέα μοτοσικλέτες. Επίσης, διαθέτουμε δέκα ραντάρ ελέγχου ταχύτητας και 51 ασυρμάτους».

Ο Περιφερειάρχης απηύθυνε μάλιστα έκκληση προς όλους τους πολίτες: «Είναι στο χέρι όλων μας, καθενός και καθεμιάς ξεχωριστά, το πότε θα φύγουμε από αυτό τον εφιάλτη, το πόσο σύντομα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να επανέλθουμε στις ζωές μας. Πρέπει το επόμενο διάστημα να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή. Μένουμε σπίτι. Κινούμαστε μόνο όταν η μετακίνηση είναι απολύτως απαραίτητη. Πρέπει να βοηθήσουμε τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που δίνουν τεράστια μάχη ώρα με την ώρα. Ως Περιφέρεια θα συνεχίσουμε στο δρόμο που χαράξαμε από την πρώτη στιγμή: Το δρόμο της υπευθυνότητας, της σοβαρότητας και της ουσιαστικής παρέμβασης όπου και όποτε χρειάζεται. Είμαστε εδώ για να συνδράμουμε τους αρμόδιους, το κράτος, την Πολιτεία, όπου και όταν χρειαστεί».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε: «Ό,τι χρειάζεται, ό,τι μπορεί να γίνει θα γίνει. Έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει. Είναι πολύ σημαντική η στιγμή για τη Θεσσαλονίκη. Η πόλη και η Κεντρική Μακεδονία δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία. Θα αντέξουμε επειδή έχουμε πάρει όλα τα μέτρα. Επιτηρούμε και εφαρμόζουμε όλες τις διατάξεις εκείνες προκειμένου να περιορίσουμε τον κορονοϊό. Είναι πολύ καλή η στιγμή επίσης διότι η συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα είναι άριστη. Προσπαθούμε από κοινού να διαμορφώσουμε ένα πεδίο συνεργιών, ώστε οι έλεγχοι να είναι πιο στοχευμένοι και κατά συνέπεια πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί. Ο δεύτερος στόχος μας είναι να δώσουμε δέκα μέρες στο σύστημα υγείας. Εμείς έξω στην πόλη και στους δρόμους και οι πολίτες στα σπίτια τους. Έχουμε γιορτές μπροστά μας, όλα πρέπει να γίνουν τηλεφωνικά και με τρόπους που θα αποτρέψουν την άμεση επαφή των πολιτών. Εμείς θα ελέγχουμε κάθε σημείο συνάθροισης και θα βοηθάμε όπου μας ζητηθεί. Θα πάμε από πόλη σε πόλη, από νομό σε νομό και όπου χρειάζεται για να μηδενίσουμε τις εστίες μόλυνσης από τον ιό. Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε μόνο πρόστιμα, αλλά όλοι μαζί να κόψουμε το δρόμο στον ιό. Οι έλεγχοι στο εξής θα είναι στοχοποιημένοι, κυρίως σε σημεία συνάθροισης, όπου και δημιουργείται το πρόβλημα της όσμωσης των ανθρώπων. Εκεί θα αυστηροποιήσουμε περαιτέρω τους ελέγχους, για να κόψουμε το δρόμο στον ιό πιο γρήγορα. Οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη ενισχύθηκαν ήδη με επιπλέον αστυνομικούς. Αυτό που μένει, με όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται με μεγάλη αυστηρότητα, είναι να δώσουμε δέκα μέρες στο σύστημα υγείας να ανασάνει και να βάλουμε σε έλεγχο την όλη κατάσταση. Καλώ κι εγώ όλους τους πολίτες της περιοχής, που κατεξοχήν δοκιμάζεται από την πανδημία να επιδείξουν θάρρος, συγκράτηση και υπομονή και πολύ σύντομα θα ξαναβγούμε για να χαρούμε τη ζωή».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Επόμενη συνεδρίαση την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Επόμενη συνεδρίαση...

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου το Δημοτικό...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 στις 18:00 το...

Παράταση αιτήσεων επιστροφής ή διαγραφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κρασιού

Παράταση αιτήσεων επιστροφής ή διαγραφής Ειδικού...

Παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 λαμβάνουν οι μικροί...

Επιστολή στο  Υπουργείο  Οικονομικών  για τη λογιστική  τακτοποίηση των  επισφαλών απαιτήσεων των επιχειρήσεων

Επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών για τη λογιστική ...

Κύριε Υπουργέ Οικονομικών,Μας διαβιβάστηκε επιστολή...

Εξετάσεις για την απόκτηση Απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου - Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Εξετάσεις για την απόκτηση Απολυτηρίου Δημοτικού...

Ανακοινώνεται από την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης...

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων 4.755 έλεγχοι οχημάτων και 1.178 παραβάσεις βεβαιώθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων 4.755 έλεγχοι...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται...

Δημοσιογραφικές μνήμες του Αντ. Μπιδέρη από διαδηλώσεις του 2011, μέσα από το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»

Δημοσιογραφικές μνήμες του Αντ. Μπιδέρη από...

Το Εθνικό Σχέδιο για τη διαχείριση των συναθροίσεων...

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ *του Αναστάσιου Βασιάδη

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ *του...

 Παρά την τρέχουσα επικαιρότητα γύρω από την σοβούσα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το Εθνικό Σχέδιο για τη διαχείριση των συναθροίσεων που παρουσίασε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει σκοπό την ενεργοποίηση του νόμου περί συναθροίσεων και συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων...

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 η βράβευση της εταιρείας ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία, με το Χρυσό Βραβείο "Top Branded Export Product" των Greek Exports Awards 2020 για το brand της SUPREME GREEN COTTON®! Η...

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 516, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 149973 (ημερήσια...

Το θέμα στο πρωτοσέλιδο του «Λαού» στις 12 Ιανουαρίου 2021, αφορούσε στα ετοιμόρροπα της Βέροιας, της πόλης όπου έχουν καταγραφεί 28 επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια και 21 ετοιμόρροπα, τα περισσότερα στις δύο...