ΤΟΠΙΚΑ

Λάζαρος Τσαβδαρίδης ως Ειδικός Εισηγητής της ΝΔ επί του Προϋπολογισμού 2021: «Δυναμική αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, σοβαρές επενδύσεις και στοχευμένες μεταρρυθμίσεις θα φέρουν την ανάκαμψη της Οικονομίας από το νέο έτος»

Λάζαρος Τσαβδαρίδης ως Ειδικός Εισηγητής της ΝΔ επί του Προϋπολογισμού 2021: «Δυναμική αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, σοβαρές επενδύσεις και στοχευμένες μεταρρυθμίσεις θα φέρουν την ανάκαμψη της Οικονομίας από το νέο έτος»

Για έναν Προϋπολογισμό του 2021 με αυτονόητους περιορισμούς λόγω της πανδημικής κρίσης αλλά με ρεαλιστικές και βάσιμες νότες αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της οικονομίας έκανε λόγο ο Ειδικός Εισηγητής της ΝΔ, Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη χθεσινή (25 Νοεμβρίου) συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισε ότι η πορεία αυτή της ανάκαμψης θα έρθει τη δυναμική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, με τη προσέλκυση πολλών, σοβαρών και μεγάλων επενδύσεων και βεβαίως με προσήλωση στους μεταρρυθμιστικούς στόχους, που ουδέποτε διεκόπησαν, ακόμη και εν μέσω υγειονομικής κρίσης, όπως υπογραμμίζεται στην 8η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας.

Ένα τρίπτυχο που – ενισχυόμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως επισήμανε - θα δημιουργήσει μόνιμο δημοσιονομικό χώρο από το 2022 και εντεύθεν χωρίς να απαιτηθούν μέτρα λιτότητας και χωρίς να αλλάξει ο πυρήνας της αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής της Κυβέρνησης, που δίνει τεράστια σημασία στην προστασία των νοικοκυριών, στην ενίσχυση της απασχόληση και στην τόνωση της υγιούς επιχειρηματικότητας μέσω της περαιτέρω μείωσης φόρων και εισφορών.

Ο Βουλευτής Ημαθίας στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η ύφεση που προκάλεσαν οι επιπτώσεις της πρωτόγνωρης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, περιορίστηκε στη χώρα μας κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες λόγω του ισχυρού πακέτου μέτρων στήριξης της ελληνικής οικονομίας ύψους 23,9 δις ευρώ. Μία δέσμη μέτρων που, όπως τόνισε, θα αγγίξουν το 8% του ΑΕΠ, όταν τα αντίστοιχα δημοσιονομικά μέτρα στην Ευρώπη κατά μέσο όρο, ανέρχονται στο 4% του ΑΕΠ για το 2020, βοηθώντας τη χώρα μας να έχει μικρότερες αναλογικά επιπτώσεις από πολλά άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το 2020 η Κυβέρνηση πήρε δημοσιονομικά μέτρα στήριξης ύψους 11,6 δισ. Ευρώ, φορολογικά μέτρα ελάφρυνσης 1,6 δισ. Ευρώ και μέτρα ρευστότητας 10,7 δις ευρώ, μαζί με τη μόχλευση από το τραπεζικό σύστημα. Διέθεσε εκατοντάδες εκατομμύρια για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για τη στήριξη της απασχόλησης, για την ανόρθωση κλάδων που πλήττονται υπέρμετρα από την πανδημία. Δημιούργησε τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, τόσο με την επιστρεπτέα προκαταβολή, μέσω της οποίας διατέθηκαν στις επιχειρήσεις 5,4 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2020 όσο και με το Πρόγραμμα παροχής δανείων κεφαλαίου κίνησης από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Το ίδιο ανάχωμα στα μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα των πληγέντων πολιτών και επιχειρήσεων θα ορθώσει και το 2021.», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ειδικός Εισηγητής της ΝΔ.

Παραθέτοντας μια σειρά σχετικών παρεμβάσεων που εξειδικεύονται μέσα στον Προϋπολογισμό του 2021, ο κ. Τσαβδαρίδης στάθηκε ιδιαίτερα, στη μείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, με κόστος 816 εκατ. ευρώ, στην αναστολή καταβολής της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα, με κόστος 767 εκατ. ευρώ, στην κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάθε νέα πρόσληψη εργαζομένου και την επιδότηση 200 ευρώ, σε περίπτωση πρόσληψης μακροχρόνια ανέργου, στο πλαίσιο του προγράμματος για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας, με κόστος 322 εκατ. ευρώ καθώς και στην επιδότηση με το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», της δόσης της πρώτης κατοικίας για δανειολήπτες που επλήγησαν από την πανδημία, με κόστος 280 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερα αναλυτικός ήταν ο κ. Τσαβδαρίδης όσον αφορά στην εστίαση που η Κυβέρνηση της ΝΔ δίνει για την προστασία του κόσμου της πρωτογενούς παραγωγής εν μέσω πανδημίας. Τονίζοντας την έγκριση έκτακτης οικονομικής στήριξης έως 7000 ευρώ στους πληγέντες από covid αγρότες μας, στις παρατάσεις που δόθηκαν για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ, την επίσπευση πληρωμών από ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ εν μέσω οικονομικής κρίσης, την ένταξη στους ΚΑΔ όλων των παραγωγικών κλάδων για τη λήψη έκτακτου επιδόματος και την έγκριση της επιδότησης των προμηθειών εγγύησης για τα δάνεια με τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, αξιοποιώντας το νεοσυσταθέν Ταμείο Εγγυοδοσίας, με διαχειριστή την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Κυρίως όμως επισήμανε την επιτάχυνση των διαδικασιών ενεργοποίησης των Χρηματοδοτικών Εργαλείων του ΠΑΑ και ειδικότερα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Αγροτικής Ανάπτυξης για τη στήριξη της υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων αλλά και την εξασφάλιση, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, περισσοτέρων από 19 δισ. Ευρώ μέσω της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για να κατανεμηθούν στην Ελλάδα την προγραμματική περίοδο 2021-27, δηλαδή 1 δισ. ευρώ επιπλέον, σε σύγκριση με το ποσό που είχε δεσμεύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η Εισήγηση του κ. Τσαβδαρίδη επί του Προϋπολογισμού 2021 στο:

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΩΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΝΔ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2021 ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 25/11/2020

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα ΒΕΡΟΙΑ (1/3)

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα ΒΕΡΟΙΑ (1/3)

Διαβάστε αύριο στην εφημερίδα ΒΕΡΟΙΑ (1/3)

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα στην Ημαθία την Κυριακή (28/2)

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα στην Ημαθία την Κυριακή...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων λειτούργησε σήμερα (Κυριακή του Ασώτου) στο Διαβατό - Live σήμερα στις 9:00μ.μ. η εκπομπή  «Λόγος και Διάλογος»

Ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων λειτούργησε σήμερα...

Την Κυριακή του Ασώτου 28 Φεβρουαρίου, ο...

Φιλοζωικός Όμιλος Ημαθίας: «Επέκταση των εγκαταστάσεων του Κυνοκομείου Βέροιας από 100 κλωβούς στους …50!»

Φιλοζωικός Όμιλος Ημαθίας: «Επέκταση των...

Φωτό αρχείουΑνακοίνωση εξέδωσε ο Φιλοζωικός Όμιλος...

Ένα πρωτότυπο παιχνίδι από τους Αεροπροσκόπους Βέροιας για όλα τα παιδιά της πόλης! Τηρώντας όλα τα μέτρα κατά του Covid

Ένα πρωτότυπο παιχνίδι από τους Αεροπροσκόπους...

Οι Πρόσκοποι σας καλούν να παίξετε μαζί τους. Οι...

Φρόσω Καρασαρλίδου για την ένσταση του Άγγ. Τόλκα κατά του εκλογικού αποτελέσματος: Η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος

Φρόσω Καρασαρλίδου για την ένσταση του Άγγ. Τόλκα κατά...

Δήλωση της Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσως...

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι πότε παρατείνεται η πληρωμή τους - Τι θα γίνει με τα πρόστιμα που θα καταβληθούν μετά τις 27/2

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι πότε παρατείνεται η πληρωμή...

Το Υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό τη διευκόλυνση των...

1821 – 2021, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ πριν (κατά-μετά) την επανάσταση - Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1821 – 2021, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Το...

Του Γιάννη Δ. ΜοσχόπουλουΗ οθωμανική κατάκτηση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Φωτό: Οι πρώτοι εγκαταστημένοι «αστοί» πρόσφυγες στη (μετέπειτα επονομασθείσα) συνοικία «Έξω Παναγιά», μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Αριστείδη Αμοιρίδη (3ος από αριστερά όρθιος). Αρχείο Γέρσης ...

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 49 ετών η φιλόλογος Σταυρούλα Αντ. Γιουρούκη. Με τον σύζυγό της Γιάννη, απέκτησαν  δύο παιδιά(ένα κορίτσι στο λύκειο και ένα αγόρι στο γυμνάσιο), ενώ ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, που...

Στην τοποθέτησή του στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, ο εντεταλμένος σύμβουλος στην Δημοτική Αστυνομία Στάθης Κελεσίδης παρουσίασε τον αγώνα μιας οικογένειας στο Μακροχώρι να στηρίξει το...

Μία από τις εμβληματικές μορφές στην εστίαση του Σελίου, ο Γιάννης Καραφώλας έφυγε από την ζωή σήμερα το πρωί(Τετάρτη 24/2). Η ταβέρνα Καραφώλας επί δεκαετίες είναι σημείο αναφοράς στο χωριό, αφού  ο Γιάννης...