ΤΟΠΙΚΑ

Λάζαρος Τσαβδαρίδης ως Ειδικός Εισηγητής της ΝΔ επί του Προϋπολογισμού 2021: «Δυναμική αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, σοβαρές επενδύσεις και στοχευμένες μεταρρυθμίσεις θα φέρουν την ανάκαμψη της Οικονομίας από το νέο έτος»

Λάζαρος Τσαβδαρίδης ως Ειδικός Εισηγητής της ΝΔ επί του Προϋπολογισμού 2021: «Δυναμική αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, σοβαρές επενδύσεις και στοχευμένες μεταρρυθμίσεις θα φέρουν την ανάκαμψη της Οικονομίας από το νέο έτος»

Για έναν Προϋπολογισμό του 2021 με αυτονόητους περιορισμούς λόγω της πανδημικής κρίσης αλλά με ρεαλιστικές και βάσιμες νότες αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της οικονομίας έκανε λόγο ο Ειδικός Εισηγητής της ΝΔ, Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη χθεσινή (25 Νοεμβρίου) συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισε ότι η πορεία αυτή της ανάκαμψης θα έρθει τη δυναμική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, με τη προσέλκυση πολλών, σοβαρών και μεγάλων επενδύσεων και βεβαίως με προσήλωση στους μεταρρυθμιστικούς στόχους, που ουδέποτε διεκόπησαν, ακόμη και εν μέσω υγειονομικής κρίσης, όπως υπογραμμίζεται στην 8η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας.

Ένα τρίπτυχο που – ενισχυόμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως επισήμανε - θα δημιουργήσει μόνιμο δημοσιονομικό χώρο από το 2022 και εντεύθεν χωρίς να απαιτηθούν μέτρα λιτότητας και χωρίς να αλλάξει ο πυρήνας της αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής της Κυβέρνησης, που δίνει τεράστια σημασία στην προστασία των νοικοκυριών, στην ενίσχυση της απασχόληση και στην τόνωση της υγιούς επιχειρηματικότητας μέσω της περαιτέρω μείωσης φόρων και εισφορών.

Ο Βουλευτής Ημαθίας στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η ύφεση που προκάλεσαν οι επιπτώσεις της πρωτόγνωρης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, περιορίστηκε στη χώρα μας κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες λόγω του ισχυρού πακέτου μέτρων στήριξης της ελληνικής οικονομίας ύψους 23,9 δις ευρώ. Μία δέσμη μέτρων που, όπως τόνισε, θα αγγίξουν το 8% του ΑΕΠ, όταν τα αντίστοιχα δημοσιονομικά μέτρα στην Ευρώπη κατά μέσο όρο, ανέρχονται στο 4% του ΑΕΠ για το 2020, βοηθώντας τη χώρα μας να έχει μικρότερες αναλογικά επιπτώσεις από πολλά άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το 2020 η Κυβέρνηση πήρε δημοσιονομικά μέτρα στήριξης ύψους 11,6 δισ. Ευρώ, φορολογικά μέτρα ελάφρυνσης 1,6 δισ. Ευρώ και μέτρα ρευστότητας 10,7 δις ευρώ, μαζί με τη μόχλευση από το τραπεζικό σύστημα. Διέθεσε εκατοντάδες εκατομμύρια για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για τη στήριξη της απασχόλησης, για την ανόρθωση κλάδων που πλήττονται υπέρμετρα από την πανδημία. Δημιούργησε τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, τόσο με την επιστρεπτέα προκαταβολή, μέσω της οποίας διατέθηκαν στις επιχειρήσεις 5,4 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2020 όσο και με το Πρόγραμμα παροχής δανείων κεφαλαίου κίνησης από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Το ίδιο ανάχωμα στα μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα των πληγέντων πολιτών και επιχειρήσεων θα ορθώσει και το 2021.», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ειδικός Εισηγητής της ΝΔ.

Παραθέτοντας μια σειρά σχετικών παρεμβάσεων που εξειδικεύονται μέσα στον Προϋπολογισμό του 2021, ο κ. Τσαβδαρίδης στάθηκε ιδιαίτερα, στη μείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, με κόστος 816 εκατ. ευρώ, στην αναστολή καταβολής της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα, με κόστος 767 εκατ. ευρώ, στην κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάθε νέα πρόσληψη εργαζομένου και την επιδότηση 200 ευρώ, σε περίπτωση πρόσληψης μακροχρόνια ανέργου, στο πλαίσιο του προγράμματος για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας, με κόστος 322 εκατ. ευρώ καθώς και στην επιδότηση με το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», της δόσης της πρώτης κατοικίας για δανειολήπτες που επλήγησαν από την πανδημία, με κόστος 280 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερα αναλυτικός ήταν ο κ. Τσαβδαρίδης όσον αφορά στην εστίαση που η Κυβέρνηση της ΝΔ δίνει για την προστασία του κόσμου της πρωτογενούς παραγωγής εν μέσω πανδημίας. Τονίζοντας την έγκριση έκτακτης οικονομικής στήριξης έως 7000 ευρώ στους πληγέντες από covid αγρότες μας, στις παρατάσεις που δόθηκαν για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ, την επίσπευση πληρωμών από ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ εν μέσω οικονομικής κρίσης, την ένταξη στους ΚΑΔ όλων των παραγωγικών κλάδων για τη λήψη έκτακτου επιδόματος και την έγκριση της επιδότησης των προμηθειών εγγύησης για τα δάνεια με τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, αξιοποιώντας το νεοσυσταθέν Ταμείο Εγγυοδοσίας, με διαχειριστή την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Κυρίως όμως επισήμανε την επιτάχυνση των διαδικασιών ενεργοποίησης των Χρηματοδοτικών Εργαλείων του ΠΑΑ και ειδικότερα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Αγροτικής Ανάπτυξης για τη στήριξη της υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων αλλά και την εξασφάλιση, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, περισσοτέρων από 19 δισ. Ευρώ μέσω της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για να κατανεμηθούν στην Ελλάδα την προγραμματική περίοδο 2021-27, δηλαδή 1 δισ. ευρώ επιπλέον, σε σύγκριση με το ποσό που είχε δεσμεύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η Εισήγηση του κ. Τσαβδαρίδη επί του Προϋπολογισμού 2021 στο:

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΩΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΝΔ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2021 ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 25/11/2020

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος και τα Oνομαστήρια του Μητροπολίτη. Χειροτονία Πρεσβυτέρου

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου...

Την Τρίτη 27 Ιουλίου το πρωί με την ευκαιρία της εορτής...

Κορωνοϊός: 45 περιφέρειες καταγράφουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων - Πόσα καταγράφηκαν στην Ημαθία

Κορωνοϊός: 45 περιφέρειες καταγράφουν διψήφιο αριθμό...

Mετά από μεγάλο χρονικό διάστημα 45 περιφέρειες...

"Έφυγε" ο Θωμάς Κατσιαμάκας - Yπήρξε επί σειρά ετών...

Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης στον ναό του Αγίου Μηνά...

Εφημερίες Φαρμακείων σε Βέροια, Νάουσα και  Αλεξάνδρεια (27/07/2021)

Εφημερίες Φαρμακείων σε Βέροια, Νάουσα και ...

 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ 16:00-21:00 ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ...

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα για τον κατώτατο μισθό - Οι επιπτώσεις της αύξησης του κατώτα του μισθού στις επιχειρήσεις

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα για τον...

Η Κυβέρνηση, με τη σημερινή της απόφαση για τον...

Νέος κύκλος για τις Σχολές Γονέων του «Έρασμου» σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια

Νέος κύκλος για τις Σχολές Γονέων του «Έρασμου» σε...

Οι Σχολές Γονέων του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης...

Πανήγυρη Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων - Σε προσκύνηση τεμάχιο του λειψάνου της Αγίας

Πανήγυρη Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στον Ιερό Ναό...

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων...

 «Αστική αναζωογόνηση Δήμου Βέροιας» και «Ολοκλήρωση βρεφικού σταθμού Κυψέλης» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

«Αστική αναζωογόνηση Δήμου Βέροιας» και «Ολοκλήρωση...

Ένταξη για χρηματοδότηση δύο προτάσεων του Δήμου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...

Τα νέα μέτρα για την εστίαση ανακοινώθηκαν λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής (16.07.2021) και ενώ είχε ήδη… αρχίσει η εφαρμογή τους. Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εστίαση και τα κέντρα...

Και δεύτερη φωτιά στο ίδιο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά της περασμένης Κυριακής, σημειώθηκε και πάλι χθες Πέμπτη 15 Ιουλίου, το μεσημέρι, έξω από τον συνεταιρισμό Venus Crowers, δίπλα στο δρόμο Βέροιας - Λαζοχωρίου...