ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!

ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!

του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα

Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 24 χρόνια γάμου και 27 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς & μαμά", να τρώω από το "μάρκετ πεθερός & πεθερά" και να σας "πολεμώ" με το πληκτρολόγιο μου".

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, αφού γίναμε τσίρκο και είμαστε για τα πανηγύρια, ας "παίξουμε" και ένα θεατρικό.

Εάν είναι δράμα, τραγωδία, κωμωδία, λίγη σημασία έχει, εδώ που φθάσαμε.

Το έργο διαδραματίζεται σε δύο σκηνές.

Στην πρώτη με πρωταγωνιστές την Ελληνίδα σπιτονοικοκυρά, και τον μούτσο του καραβιού, για άλλους τον σύζυγο και στη δεύτερη σκηνή εισέρχεται και ο κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος στην πρώτη σκηνή είναι αμίλητος, μόνο κρυφακούει! 

Η καραντίνα πλησιάζει στο τέλος της, η καντίνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί … το νέο έτος και η καθημερινότητα συνεχίζεται!

 

Ο άνδρας του σπιτιού, έχει ξυπνήσει έντρομος, έχει προηγηθεί εφιάλτης με την κ. Αυλωνίτου, να τον κυνηγά να φορέσει τη μάσκα του και την Θεοδώρα με το ανέμελο μαλλί, να προσπαθεί να τον πιάσει για να κάνει το γρήγορο τέστ …εγκυμοσύνης! 

 

Από την άλλη μεριά του τραπεζιού, η σύζυγος ανήσυχη και αυτή, έχει δει άλλο εφιάλτη, με τον Κυριάκο, τον Σωτήρη και γνωστό παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων του «σας βαρέθηκα δεν είμαι ηλίθιος», να περιγράφει πως ανοίγεται ένας λάκκος, για να θαφθεί κάποιος συνάνθρωπός μας!

 

Πρώτη σκηνή

ο σύζυγος: μωρό μου, ένα καφεδάκι ευχαρίστως θα το έπινα για να ηρεμήσω, μετά τον χθεσινό εφιάλτη, ακόμη με κυνηγά η Ντόροθι, για να κάνω τέστ εγκυμοσύνης!

η κυρία: ε και λοιπόν, που είναι το παράξενο, έχεις δει τον τελευταίο καιρό τον εαυτό σου στον καθρέπτη; Έχεις δει πως έγινες, μπορεί και τρίδυμα να έχεις! 


ο σύζυγος: αγάπη μου, χαλάρωσε, έχω σχέδια για σήμερα. Μήπως θυμάσαι την ελληνική ταινία «μία Ιταλίδα από την Κυψέλη» και το αμίμητο τσιριμπίμ - τσιριμπόμ!

η κυρία: εγώ θυμάμαι, εσύ ξέχασες τη διαδικασία;

ο σύζυγος: όχι μωρό μου, τη θυμάμαι και είμαι έτοιμος, κουβαλώ ολόκληρο ντοσιέ! Λοιπόν έχουμε και λέμε. Εδώ έχω το εγκεφαλογράφημα, την αξονική, την μαγνητική, να και τα αγγεία, ορίστε και η καρωτίδα, να και οι αμυγδαλές, ιδού και τα πόδια και τα χέρια, πήρα και βιταμίνες ει, μπι, σι ντι και …ωμέγα, … 

η κυρία: καλά όλα αυτά, τα βασικά δεν βλέπω,

ο σύζυγος: μη βιάζεσαι αστέρι μου, όλη η ημέρα δικιά μας είναι,

η κυρία: σιωπή και σαρδόνιο χαμόγελο,

ο σύζυγος: ορίστε και το τέστ του κορονοιού, της κορονοκόρης, του κορονοπαππού, της κορονογιαγιάς, του …, πέρασα τις εξετάσεις!

η κυρία: παύση, όλα καλά, με εκπλήσσεις. Σε είχα για τσαχπίνι, αλλά τόσο πολύ, δεν σου το’ χα. Τέλος πάντων ας συνεχίσουμε!

ο σύζυγος: επιτέλους, … ζήτω ο Κυριάκος και η καραντίνα, ανάσταση έχουμε σήμερα!

η κυρία: μη βιάζεσαι, να …πάει δώδεκα και να πεις Ανέστη! Τόσα χαρτιά μου έδωσες, να σου δώσω και εγώ κάτι.

ο σύζυγος: εννοείται, αφού ξέρεις, μου αρέσουν οι εκπλήξεις!

η κυρία: παρουσιάζει το δικό της ντοσιέ και … να ξέρεις επειδή σε αγαπώ πολύ τα δικά μου χαρτιά, θα σχετίζονται με τις δικές σου εξετάσεις!

ο σύζυγος: παύση, κάτι είχε αρχίσει να καταλαβαίνει!

η κυρία: σήμερα, πρέπει να πληρώσουμε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ορίστε οι λογαριασμοί!

ο σύζυγος: αντικρίζει τα νούμερα και πάρτον κάτω!

η κυρία: τι έγινε αγάπη μου, εγκεφαλικό πάθαμε, δεν σου είπα θα σχετίζονται τα χαρτιά, άντε να κάνεις νέο εγκεφαλογράφημα, α και που είσαι σήμερα πρέπει να πληρώσεις και το ταμείο, τα τέλη, την ασφάλεια, την εφορία, τον ΕΝΦΙΑ, τη φάπα, τη μάπα… με το καλό να κάνεις και νέα μαγνητική! Άντε θα έλθεις είμαι έτοιμη, σε περιμένω!

ο σύζυγος: … μην έχοντας τι να πει, πάει και ο σημερινός καφές. Τελικά πρέπει να σκεφθώ σοβαρά την περίπτωση της Βραζιλίας. Τουλάχιστον θα απολαμβάνουμε το καφεδάκι μας.

η κυρία: βάλε και κολάν, χόρεψε και σάμπα, χρειαζόμαστε σούπερ μάρκετ, μαναβική, κρεοπώλη, …

 


 


Δεύτερη σκηνή

εισέρχεται ο κυβερνητικός αξιωματούχος, που δεν είναι άλλος από τον υπεύθυνο προπαγάνδας!

ο αξιωματούχος: όταν σου έλεγα στην προηγούμενη καραντίνα, να πας να μάθεις εξελ, γουόρντ και … παράθυρα, για να πάρεις το εξακοσάρι, με κορόιδευες και έλεγες ότι ξέρεις, δεν χρειάζεται!

η κυρία: α και που είσαι τσαχπινοχοντρούλη πρέπει να πληρωθεί η δόση για το αυτοκίνητο, ο μικρός δεν έχει παπούτσια, τρυπήσανε, η μικρή ψήλωσε, θέλει κανένα φορεματάκι, και φορητούς υπολογιστές. Πως θα κάνουνε μάθημα, συνολικά θέλουμε τέσσερις υπολογιστές και μην διαμαρτύρεσαι, ο φίλος σου ο Γιωρίκας έχει έξι παιδιά!

ο σύζυγος: αγάπη μου, μη στενοχωριέσαι, θα τα φέρω όλα εις πέρας. Η εμφάνισή μου μπορεί να μην πείθει αλλά γνωρίζεις ότι είμαι ευκίνητος. Σωστός άσπρος Μπoλτ (ακούει και ο Κασιδιάρης!)

 

Ακολουθεί σιγή, ο σύζυγος αποχωρεί και, καθώς οδηγεί (εδώ ταιριάζει και το “οδηγώ και σε σκέφτομαι”), αναζητά λύσεις!

Ηλίθιε, τι το ήθελες το αυτοκίνητο.

Το ποδήλατο σε πείραζε; Ή και όνος, άσχημος θα ήταν;

Παπούτσια, το παλιόπαιδο ψήλωσε και το πόδι του μεγάλωσε. Τα δικά μου δεν του χωράνε!

Φορεματάκι (να ρωτήσουμε τις γιαγιάδες μήπως έχουν τίποτα στη ναφθαλίνη).

Με τους υπολογιστές όμως τι θα γίνει;

ο αξιωματούχος: κορόιδο θα στους δωρίσει η αξιαγάπητη κυβέρνησή μας, αλλά και εσύ ρε φίλε μου, βάλε λίγο νερό στο κρασί. Όλο διαμαρτύρεσαι και πληκτρολογείς εναντίον της αγίας οικογένειας!

Λίγο υπακοή δεν βλάπτει, κατάλαβέ το, άλλαξε πλέον η καθημερινότητά μας!

ο σύζυγος: … μας, άλλαξε και η δική σας, γιατί, σταματήσατε να πληρώνεστε, δηλαδή τι, οι υπουργοί δεν πληρώνονται πλέον, από τους ανέργους δικηγόρους, μηχανικούς, μαγαζάτορες, οδηγούς ταξί, υπαλλήλους, …! Αλήθεια εκείνοι που ασχολούνται με τις λοιμώξεις, … οι μοναδικοί επιστήμονες της πατρίδος, αυτοί, για τις προτάσεις που κάνουν δεν πληρώνονται;

ο αξιωματούχος: πληρωνόμαστε, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

ο σύζυγος: αυτό είναι και μην αλλάζεις κουβέντα, γιατί μιλάνε για μελέτες και χιλιάδες ευρώ! Αλήθεια ο προιστάμενός σου πρωθυπουργός, που τόσο μας αγαπά και μας σκέφτεται, γιατί δεν προσέφερε υπολογιστές και ας ήταν και από … μπλάκ κορονοιό!

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (6/5) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (6/5) στην Ημαθία

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Με μια αγκαλιά άρπαξε κόσμημα αξίας 5000 ευρώ αλλά και μια δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας!

Με μια αγκαλιά άρπαξε κόσμημα αξίας 5000 ευρώ αλλά και...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίστηκε...

Ημαθία: Θανατηφόρο τροχαίο στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας

Ημαθία: Θανατηφόρο τροχαίο στην παλαιά εθνική οδό...

Χθες (5 Μαΐου 2021) το βράδυ στο 41ο χιλιόμετρο της παλαιάς...

Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα

Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα

Δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid θα πραγματοποιηθούν αύριο...

Ενθαρρυντικό το ποσοστό 21,5% των  εμβολιασμένων στην Ελλάδα, με την πρώτη δόση - Μεγάλη ανταπόκριση στις ηλικίες 30 – 39 και στις Μονάδες της Βέροιας

Ενθαρρυντικό το ποσοστό 21,5% των εμβολιασμένων στην...

Στο φουλ οι «εμβολιαστικές μηχανές « του Νοσοκομείου...

Καταγγέλλουν την ΑΔΕΔΥ Ημαθίας για αδράνεια και “αστραπιαία απόφαση κινητοποίησης”, δύο μέλη του Ν.Τ

Καταγγέλλουν την ΑΔΕΔΥ Ημαθίας για αδράνεια και...

Από τα μέλη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, (εκλεγμένα με την...

32 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους επιχορήγησης 41,8 εκ. ευρώ από τη Βόρειο Ελλάδα στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης του Αναπτυξιακού Νόμου

32 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους επιχορήγησης 41,8...

Στα 32 ανέρχονται τα επενδυτικά σχέδια τα οποία...

133.000 ευρώ από τους ΚΑΠ στους τρείς Δήμους της Ημαθίας για Πυροπροστασία

133.000 ευρώ από τους ΚΑΠ στους τρείς Δήμους της Ημαθίας...

Ποσό ύψους 16,9 εκατ. ευρώ κατανέμεται από τους...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μια μέρα του Μάη του 1955 (πριν 66 χρόνια δηλαδή) μας φώναξε ο πατέρας μου, εμένα και τον αδελφό μου τον Κώστα, για να δούμε το νέο αδελφό μας που μόλις είχε γεννήσει η μάνα μας, τον Δημήτρη.Σήμερα- 3 Μαΐου 2021- είδα...

Με την ίδια αγάπη και μεράκι για την ζαχαροπλαστική, ο πιο παλιός μάστορας της Βέροιας, ο Κώστας Φλώρος,  έδωσε την σκυτάλη του ΕΛΥΖΕ στην οδό Θερμοπυλών (Προμηθέας) στον γιο του Ζώη,@@ads-307@@ αλλά δεν μπορεί να...

Αυστηρό μήνυμα προς τους αντιδρώντες στις αλλαγές ώρας των Ακολουθιών Αυστηρό μήνυμα προς τους αντιδρώντες  με τις αλλαγές στο ωράριο των ακολουθιών και τα ειδικά μέτρα που θα ισχύσουν φέτος στις ...

 - Αυξητικές τάσεις άγχους και κατάθλιψης και στους γονείς-Τις κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας, σε Ημαθία και όμορους νομούς, αποτυπώνει η έρευνα της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» Πολλά ερωτηματικά...