ΣΤΑΘΜΙΣΗ, ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!

ΣΤΑΘΜΙΣΗ, ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 24 χρόνια γάμου και 27 χρόνια ως ελεύθερος ε-παγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη «μπουτίκ μπαμπάς & μαμά», να τρώω από το «μάρκετ πεθερός & πεθερά» και να σας «πολεμώ» με το πληκτρολόγιο μου».Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,

σας έχω πει ότι πριν από χρόνια εκτός από μοντέλο, έπαιζα και καλή μπαλίτσα, εκεί άλλωστε με θαύμασε και η Μόνικα, στα γήπεδα.

Σε αυτούς τους «στίβους μάχης» όμως, εκτός από τη Μόνικα, συνδέθηκα με δεσμούς φιλίας και με κάποιον άλλο, που τώρα είναι μεγάλος και τρανός.

Πρόκειται για τον «φίλο» μου τον Ταγίπ, τον Ερντογάν, ντε!

 

Που λέτε φίλοι μου, ψες το βράδυ κουδούνισε το κινητό και στην άλλη άκρη της οθόνης, ο κολλητός μου.

Που είσαι ρε καρντάσι, τι χαμπάρια του είπα!

Αδελφέ μου, σώσε με, ως καλός Χριστιανός πρέπει να με βοηθήσεις, με κυνηγάνε οι πάντες, δεν έχω που να πάω, που να σταθώ!

Με διώκει ολόκληρη η Ευρώπη, διάβασες την χθεσινή ανακοίνωση του Ευρωπαικού Συμβουλίου, σκέτος κόλαφος.

Ο Μητσοτάκης τα κατάφερε τελικά και επέβαλλε τη θέση του!

 Ρε καρντάσι με στενοχωρείς, μπράβο του «γκαντέμη» και δεν του τόχα!

Διάβασέ μου, τι λέει η καρδινάλιος, συγνώμη καγκελάριος ήθελα να πληκτρολογήσω!

Να δώσε βάση:

«οι τουρκικές μονομερείς και προκλητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται, συμπεριλαμβανομένης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταγράφει την αποχώρηση του πλοίου Ορούτς Ρέις και επιμένει στη συνέχιση της αποκλιμάκωσης για την επανέναρξη και την ομαλή συνέχιση των απευθείας διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».

 Τι λέει ρε αδελφέ μου, κόλαφος η ανακοίνωση!

Και που είσαι ακόμη έχει και συνέχεια, μου ζητάνε να έχουμε ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας, δηλαδή θέλουνε να έχω ανοιχτό τέρμα, για να μιλήσουμε ποδοσφαιρικά, δεν μπορεί να συμβεί αυτό:

η «ατζέντα θα μπορούσε να εκταθεί στα πεδία της οικονομίας, του εμπορίου, επαφές ατόμων, υψηλού επιπέδου διάλογο και συνεχή συνεργασία στα θέματα της μετανάστευσης».

Ταυτόχρονα, «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογραμμίζει τη σημασία που έχει να διατηρηθούν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Η ΕΕ είναι επίσης έτοιμη να συνεχίσει να χορηγεί οικονομική βοήθεια στους Σύρους πρόσφυγες και τις κοινότητες που φιλοξενούνται στην Τουρκία» και «η συνεργασία» με την κυβέρνηση στην Άγκυρα «για την υπεύθυνη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προς τα κράτη-μέλη» και «τη μάχη εναντίον των δικτύων διακινητών μεταναστών».

 

Το καρντάσι φίλοι μου του εξήγησα ότι δεν τρέχει και τίποτα και το ηρέμησα, στους «συμμάχους» όμως, λέω άντε ούστ!

 

Και μετά τον θρίαμβο στα εθνικά θέματα, ερχόμαστε και στο πεδίο της πανδημίας, εκεί που τα νούμερα δεν «βγαίνουν» δυστυχώς, και φταίνε ποιοι άλλοι οι ψεκασμένοι!

Έχω ομολογήσει βέβαια, ότι ψεκασμένος είμαι, αλλά όχι ηλίθιος να πιστεύω και να υποστηρίζω με φανατισμό, ότι η ζωή πρέπει να σταματήσει.

Αυτό λέτε τόσο καιρό «ανεγκέφαλοι», που αμολάτε διαγγέλματα εκ του ασφαλούς, με γεμάτες τσέπες δηλαδή.

Επαναλαμβάνω ότι έπρεπε να είσαι ο πρώτος Έλληνας, που θα αρνείτο την αποζημίωση του κοινοβουλίου, σε ένδειξη συμπαράστασης στους υπόλοιπους πολίτες αυτής της χώρας.

Επίσης να επισημάνουμε ότι οι ψεκασμένοι, συνήθως μεταφέρουν απόψεις, μελών της επιστημονικής κοινότητας που διαφωνούν!

Κατά συνέπεια ψεκασμένο θα αποκαλείς τον διαφωνούντα επιστήμονα και όχι τον απλό Έλληνα πολίτη!

Και από τη στιγμή που τους θεωρείς ψεκασμένους και επικίνδυνους, απέλυσέ τους από τα πανεπιστήμια για να δούμε και τη συνέχεια, θα έχει πλάκα!

 

Εκνευριστήκατε το ξέρω, βρίζετε το γνωρίζω, αλλά σας έχω και συνέχεια!

Ο αναπληρωτής υπουργών των οικονομικών, τόνισε ότι τα χρήματα που δίδονται τώρα ως αποζημίωση ή επίδομα θα ζητηθούν πίσω με φορολογία, διότι είναι δανεικά χρήματα και όπως καταλαβαίνεις μπούφο ευσωμούλη, τα δανεικά της πανδημίας επιστρέφονται!

Καινούρια μέτρα φορολογικά, προς Θεού δεν το λένε μνημόνιο!

 

Και αφού σας κατευνάσω, σας ηρεμήσω, λέγοντας ότι τηρώ τα μέτρα κατά γράμμα και προσέχω αρκετά έως πολύ, σας παραθέτω τμήμα συζήτησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Άδωνη Γεωργιάδη, στον δημοσιογράφο κ. Αυτιά, λαμβάνοντας βέβαια υπόψιν ότι πρόκειται για στέλεχος κυβερνητικό, που σημαίνει ότι λέμε την άποψή μας για να έχουμε κρατημένο στασίδι, όταν θα έλθει η ώρα, να πει εγώ σας τα έλεγα και ταυτόχρονα, συμφωνεί και με τους άλλους, με γλυκούτσικο τρόπο, ζήτω το σάμαλι!

 

Είπε λοιπόν μεταξύ άλλων ο υπουργός:

“κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή δεν είναι μόνο ο covid-19, κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή είναι και τα ψυχικά νοσήματα από το στρες, είναι και τα δράματα από την οικονομική χρεοκοπία, είναι και η ταλαιπωρία από μία μακροχρόνια ανέχεια, άρα πρέπει και οι γιατροί μας να ξέρουν ότι υπάρχουν και αυτές οι διστάσεις στη ζωή, δεν είναι μόνο η μία πλευρά Γιώργο μου, είναι και η άλλη πλευρά, άρα πρέπει να κάνουμε μία καλή στάθμιση εδώ, για να μην έχουμε δράματα για πολλά χρόνια.

Ο ιατρικός κόσμος να σκεφτεί πιο ψύχραιμα,

 

Και συνεχίζει σε άλλο σημείο λέγοντας:

«Η ζωή δεν είναι μόνο covid, εάν αύριο ο άνθρωπος αυτοκτονεί από τα χρέη, αλλά έχει σωθεί από τον covid, τότε δεν κάναμε και τίποτα σπουδαίο, άρα ψυχραιμία, εδώ χρειάζεται μία στάθμιση των πραγμάτων, διότι είμαστε σε ένα πάρα πολύ οριακό σημείο, και επαναλαμβάνω για να ξέρουμε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη τουλάχιστον, όλες οι χώρες το εμπόριο το ανοίξανε, χωρίς να έχουνε φτάσει, τελικά καμία, στον επιθυμητό αριθμό κρουσμάτων, διότι παντού υπάρχει το ίδιο πρόβλημα, ένα κεφάλαιο της ζωής είναι η πανδημία το σέβομαι, οφείλω όμως ως υπουργός ανάπτυξης να σας πω, ότι εάν δεν ανοίξει καθόλου η αγορά στις γιορτές, η ζημιά στις πραγματικές ζωές των ανθρώπων θα είναι πάρα πολύ μεγάλη, άρα πρέπει και οι γιατροί να βοηθήσουνε να κάνουμε τη σωστή στάθμιση εδώ, να γλυτώσεις κάποιον από τον covid και να τον οδηγήσεις στο τρελάδικο, …

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

 

 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες του Δήμου Νάουσας στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Nάουσας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Οι εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες του Δήμου...

Η επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή...

Ολοκληρώθηκαν τα δωρεάν Rapid Test στη συνοικία του Προμηθέα

Ολοκληρώθηκαν τα δωρεάν Rapid Test στη συνοικία του...

Με την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών ...

Απονομή τιμητικής πλακέτας στον απερχόμενο Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Διονύση Κούγκα

Απονομή τιμητικής πλακέτας στον απερχόμενο Διευθυντή...

Την Παρασκευή 16-04-2021 ο Διευθυντής της Διεύθυνσης...

Με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας

Με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων...

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών...

Δωρεάν rapid tests θα πραγματοποιηθούν σε Νάουσα, Μονόσπιτα και Γιαννακοχώρι - Ημερομηνία ανά περιχοή

Δωρεάν rapid tests θα πραγματοποιηθούν σε Νάουσα, Μονόσπιτα...

Δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid θα πραγματοποιηθούν αυτήν...

Συνάντηση Πέτσα-Βοργιαζίδη για θέματα του Δήμου Βέροιας

Συνάντηση Πέτσα-Βοργιαζίδη για θέματα του Δήμου...

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση που...

Απ. Βεσυρόπουλος: «Παράταση έως 31-12-2021 των βεβαιωμένων οφειλών που τελούσαν σε αναστολή μέχρι 30-4-2021»

Απ. Βεσυρόπουλος: «Παράταση έως 31-12-2021 των βεβαιωμένων...

Ο  Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος...

Συνάντηση του Δημάρχου Νάουσας  με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την αξιοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος  «Αντώνης Τρίτσης»

Συνάντηση του Δημάρχου Νάουσας με τον Αναπληρωτή...

Η αξιοποίηση από πλευράς του Δήμου Νάουσας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε πελάγη ευτυχίας βρίσκονται από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Απριλίου ο Αντώνης Καραβασίλης και η σύζυγός του Βιολέτα Ηλιάδη που έφεραν στον κόσμο ένα υγιέστατο και χαριτωμένο κοριτσάκι.  Τρισευτυχισμένοι...

Στον Προμηθέα βρέθηκε σήμερα ο Σύλλογος Νεολαίας Βέροιας για τον καθαρισμό της περιοχής μαζεύοντας 30 σακούλες γεμάτες από σκουπίδια!@@ads-307@@@@ads-307@@Σε ανάρτηση τους στο fb αναφέρουν: @@ads-307@@Απόλυτη επιτυχία!...

Καταφέραμε λοιπόν να δαμάσουμε τον μυθικό θεό Αλιάκμονα* μεταξύ 1954-57!!![ * Το όνομα Αλιάκμων είναι σύνθετο, προερχόμενο από το άλς (άλας, θάλασσα) + άκμων (αμόνι) και κατά ορισμένους μελετητές σημαίνει «αυτός...

Η έμπνευση του φετινού πρωταπριλιάτικου που είχε ο ΛΑΟΣ με την ανακάλυψη σεντουκιού κατά την διάρκεια των εργασιών της ΔΕΥΑΒ στην οδό Ανοίξεως, εν μέρει επιβεβαιώθηκε!!! @@ads-307@@Σύμφωνα με τις πρώτες...