Προ ημερήσιας διάταξης:  Ενδιαφέροντα από την τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Προ ημερήσιας διάταξης: Ενδιαφέροντα από την τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

--Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2021

Μαραθώνια ήταν η τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, η οποία ξεκίνησε στις 5.00 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Στη συνεδρίαση κυριάρχησε το θέμα των εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ που καλύψαμε στο φύλλο του Σαββατοκύριακου, αλλά προ ημερησίας διάταξης μπήκαν ενδιαφέροντα θέματα και ερωτήματα.. Κάποια σχολιάστηκαν στα «Λαϊκά» του «Λαού» του Σαβ/κου και κάποια αναφέρονται στο σημερινό β΄ μέρος…Καμία αύξηση  στα δημοτικά τέλη

Καμία αύξηση  στα δημοτικά τέλη για το 2021 στον Δήμο Βέροιας. Η απόφαση πέρασε  κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο στην τηλεσυνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας (Παυλίδης, Μαρκούλης) ζήτησαν μείωση 50% όσο διαρκεί η πανδημία, λόγω των οικονομικών συνεπειών της στους πολίτες, ενώ ο Γιώργος Μελιόπουλος της ΛΑ.Σ. πρότεινε απαλλαγή στα λαϊκά στρώματα.

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου επισήμαναν οτι μια μείωση 50% θα δημιουργήσει μεγάλο έλλειμμα καθότι τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά

Εμβόλια και κορονοϊός

Από τους πρώτους προτίθεται  να εμβολιαστεί ο δήμαρχος Βέροιας, δεδομένου ότι η κατάσταση παραμένει ανησυχητική.

Στον εμβολιασμό για τον κορονοϊό αναφέρθηκε και ο  Κυριάκος Θεοδωρίδης δηλώνοντας ότι  οι δημοτικοί σύμβουλοι θα  πρέπει να δώσουν το μήνυμα του εμβολιασμού στην κοινωνία. Σ΄ αυτό συμφώνησε και ο κ. Παλουκίδης.

Την προσοχή όλων για επιπλέον ευαισθητοποίηση απέναντι στην προστασία  από τον κορονοϊό, ατομικά και συλλογικά, επεσήμανε ο κ. Κώστας Ρίζος.

Στους χώρους εργασίας, όπου «δεν έχει αλλάξει τίποτα εν μέσω πανδημίας, χωρίς μέτρα, σε χώρους υπερμετάδοσης του ιού» αναφέρθηκε ο κ. Τσαναξίδης.Απολογισμό της δράσης της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας εν όψει των ελέγχων τήρησης των μέτρων, έκανε  ο κ. Στάθης Κελεσίδης, ζητώντας ενίσχυση της υπηρεσίας με επιπλέον προσωπικό, ενώ ανέφερε ότι κατά διάρκεια του δεύτερου κύματος έγιναν 1140 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μάσκα και άσκοπη μετακίνηση.

Σε σχέση με την Δημοτική Αστυνομία, ο κ. Γιώργος Γουλτίδης πρότεινε στον κ. Κελεσίδη να ορίσει έναν δημοτικό αστυνόμο έξω από τράπεζες και καταστήματα όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.

 

 

Για τον «διπλοθεσίτη» σε ΚΕΠΑ και ΔΗΠΕΘΕ

Συνεργάτης του ΔΗΠΕΘΕ εδώ και πολλά χρόνια είναι ο «διπλοθεσίτης»  και «διπλόμισθος» εργαζόμενος της  ΚΕΠΑ και εξωτερικός συνεργάτης του ΔΗΠΕΘΕ, απάντησε η πρόεδρος του Θεάτρου Γεωργία Μπατσαρά, σε σχετικό  θέμα που μπήκε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι  δεν υπάρχει συζήτηση περί νομιμότητας του υπαλλήλου αφού ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δεν είναι παράνομος και κάνει καλά την δουλειά του. Αναφέρθηκε επίσης στην δράση και το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο στηρίζουν με πολλοί Βεροιώτες.  Μεγαλύτερη ενίσχυση της δομής από την Πολιτεία  ζήτησε  ο κ. Μελιόπουλος.

Μάσκες στα σχολεία

Μάσκες οι οποίες θα μοιραστούν στους μαθητές( και μάλιστα διπλές), όταν ανοίξουν τα σχολεία, έστειλε η ΚΕΔΕ στον Δήμο Βέροιας, όπως ενημέρωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Συρμούλα Τζήμα.

Για αποζημιώσεις αγροτών από βροχοπτώσεις

«Δεν έχουν τίποτα να πουν οι βουλευτές μετά από τόσους μήνες, για το τι μέλλει γενέσθαι με τις αποζημιώσεις από τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν ζημιές στην παραγωγή»; Αυτό ρώτησε ο αντιδήμαρχος  Ηλίας Τσιφλίδης, τονίζοντας την έλλειψη ενημέρωσης, ενώ οι αγρότες ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

Ρέμα Βεργίνας   «Όσο καθάριζε ρέματα ο Δήμος στη Βεργίνα, κάποιοι πετούσαν αετό», απάντησε σε σχετική αναφορά ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι το ρέμα που πλημύρισε στην περιοχή, είναι θέμα της Π.Ε. Ημαθίας, ωστόσο σε καταστάσεις θεομηνίας το νερό είναι πολύ …

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Για το βιβλίο ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους και τις πλατφόρμες που ετοιμάζει ο Δήμος για την on line εξυπηρέτηση των πολιτών, ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλλίστρατος Γρηγοριάδης. Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα είναι έτοιμη και η ηλεκτρονική υπηρεσία λήψης πιστοποιητικών και άλλων εγγράφων και το Φεβρουάριο ο «έξυπνος» ψηφιακός οδηγός.

Μείωση τιμολογίου της ΔΕΥΑΒ σε πληττόμενους

Σήμερα Τρίτη, όπως ενημέρωσε ο κ. Στέργιος Διαμάντης,  θα περάσει από την Οικονομική Επιτροπή, η πρόταση για μείωση κατά 30% του τιμολογίου της ΔΕΥΑΒ σε πληττόμενους δημότες και επαγγελματίες, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και του Εμπορικού Συλλόγου.

Θετική η πλειοψηφία για το αιολικό πάρκο στο Βέρμιο

Θετική ήταν η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων για τους περιβαλλοντικούς όρους του αιολικού πάρκου στο Βέρμιο. Διαφώνησαν οι παρατάξεις Παυλίδη και Μαρκούλη ζητώντας να αναβληθεί και να ξανάρθει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση για καλύτερη ενημέρωση του Σώματος.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Δευτέρας (10/5) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Δευτέρας (10/5) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, στο Στρασβούργο

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην εναρκτήρια εκδήλωση της...

Στην εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το Μέλλον...

Δωρεάν rapid tests σε Νάουσα, Πολυπλάτανο, Κοπανό και Αγγελοχώρι

Δωρεάν rapid tests σε Νάουσα, Πολυπλάτανο, Κοπανό και...

Δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid θα πραγματοποιηθούν αυτήν...

Με την «ματιά» 3+1 ιστορικών-εκπαιδευτικών Ναουσαίων στραμμένη στην ηρωική πόλη της Νάουσας του 1822 (Βίντεο)

Με την «ματιά» 3+1 ιστορικών-εκπαιδευτικών Ναουσαίων...

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου της Ηρωικής...

Πραγματοποιήθηκε το ιστορικό Συνέδριο της Ιεράς Συνόδου με θέμα: «Οι εθνικοί αγώνες των Μακεδόνων από το 1453 έως και το 1878». (Βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε το ιστορικό Συνέδριο της Ιεράς...

Την Κυριακή του Θωμά 9 Μαΐου, το απόγευμα, η Ιερά...

Αλεξάνδρεια: Ξεκινούν οι εγγραφές και επανεγγραφές για το σχολικό έτος 2021-2022 στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς

Αλεξάνδρεια: Ξεκινούν οι εγγραφές και επανεγγραφές...

Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής...

Αλεξάνδρεια: Δωρεάν rapid tests από 11 έως και 15 Μαΐου

Αλεξάνδρεια: Δωρεάν rapid tests από 11 έως και 15 Μαΐου

Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης, κρουσμάτων κορoνοϊού...

Αλλαγή προγράμματος για τα δωρεάν Rapid Tests στη Βέροια

Αλλαγή προγράμματος για τα δωρεάν Rapid Tests στη Βέροια

Σε νέα διαμόρφωση του προγράμματος των δωρεάν ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων: 1.     Από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση 2 self tests ΜΟΝΟ στην εκπαιδευτική κοινότητα.2.     Οι δικαιούχοι του...

Έτοιμη είναι και η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας για την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Όπως μας είπε ο πρόεδρος Θεόφιλος Κορωνάς, το πρόγραμμα είναι έτοιμο και ξεκινάει τέλος Μαΐου με αναβαθμισμένο Μουσικό...

Εκλάπη αυτοκίνητο HONDA CRX, χρώμα κόκκινο, με αριθμό κυκλοφορίας ΗΜΒ 7262 από την περιοχή Ανοίξεως στη Βέροια.Όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6972834253.

Μια μέρα του Μάη του 1955 (πριν 66 χρόνια δηλαδή) μας φώναξε ο πατέρας μου, εμένα και τον αδελφό μου τον Κώστα, για να δούμε το νέο αδελφό μας που μόλις είχε γεννήσει η μάνα μας, τον Δημήτρη.Σήμερα- 3 Μαΐου 2021- είδα...