Προ ημερήσιας διάταξης:  Ενδιαφέροντα από την τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Προ ημερήσιας διάταξης: Ενδιαφέροντα από την τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

--Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2021

Μαραθώνια ήταν η τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, η οποία ξεκίνησε στις 5.00 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Στη συνεδρίαση κυριάρχησε το θέμα των εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ που καλύψαμε στο φύλλο του Σαββατοκύριακου, αλλά προ ημερησίας διάταξης μπήκαν ενδιαφέροντα θέματα και ερωτήματα.. Κάποια σχολιάστηκαν στα «Λαϊκά» του «Λαού» του Σαβ/κου και κάποια αναφέρονται στο σημερινό β΄ μέρος…Καμία αύξηση  στα δημοτικά τέλη

Καμία αύξηση  στα δημοτικά τέλη για το 2021 στον Δήμο Βέροιας. Η απόφαση πέρασε  κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο στην τηλεσυνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας (Παυλίδης, Μαρκούλης) ζήτησαν μείωση 50% όσο διαρκεί η πανδημία, λόγω των οικονομικών συνεπειών της στους πολίτες, ενώ ο Γιώργος Μελιόπουλος της ΛΑ.Σ. πρότεινε απαλλαγή στα λαϊκά στρώματα.

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου επισήμαναν οτι μια μείωση 50% θα δημιουργήσει μεγάλο έλλειμμα καθότι τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά

Εμβόλια και κορονοϊός

Από τους πρώτους προτίθεται  να εμβολιαστεί ο δήμαρχος Βέροιας, δεδομένου ότι η κατάσταση παραμένει ανησυχητική.

Στον εμβολιασμό για τον κορονοϊό αναφέρθηκε και ο  Κυριάκος Θεοδωρίδης δηλώνοντας ότι  οι δημοτικοί σύμβουλοι θα  πρέπει να δώσουν το μήνυμα του εμβολιασμού στην κοινωνία. Σ΄ αυτό συμφώνησε και ο κ. Παλουκίδης.

Την προσοχή όλων για επιπλέον ευαισθητοποίηση απέναντι στην προστασία  από τον κορονοϊό, ατομικά και συλλογικά, επεσήμανε ο κ. Κώστας Ρίζος.

Στους χώρους εργασίας, όπου «δεν έχει αλλάξει τίποτα εν μέσω πανδημίας, χωρίς μέτρα, σε χώρους υπερμετάδοσης του ιού» αναφέρθηκε ο κ. Τσαναξίδης.Απολογισμό της δράσης της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας εν όψει των ελέγχων τήρησης των μέτρων, έκανε  ο κ. Στάθης Κελεσίδης, ζητώντας ενίσχυση της υπηρεσίας με επιπλέον προσωπικό, ενώ ανέφερε ότι κατά διάρκεια του δεύτερου κύματος έγιναν 1140 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μάσκα και άσκοπη μετακίνηση.

Σε σχέση με την Δημοτική Αστυνομία, ο κ. Γιώργος Γουλτίδης πρότεινε στον κ. Κελεσίδη να ορίσει έναν δημοτικό αστυνόμο έξω από τράπεζες και καταστήματα όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.

 

 

Για τον «διπλοθεσίτη» σε ΚΕΠΑ και ΔΗΠΕΘΕ

Συνεργάτης του ΔΗΠΕΘΕ εδώ και πολλά χρόνια είναι ο «διπλοθεσίτης»  και «διπλόμισθος» εργαζόμενος της  ΚΕΠΑ και εξωτερικός συνεργάτης του ΔΗΠΕΘΕ, απάντησε η πρόεδρος του Θεάτρου Γεωργία Μπατσαρά, σε σχετικό  θέμα που μπήκε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι  δεν υπάρχει συζήτηση περί νομιμότητας του υπαλλήλου αφού ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δεν είναι παράνομος και κάνει καλά την δουλειά του. Αναφέρθηκε επίσης στην δράση και το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο στηρίζουν με πολλοί Βεροιώτες.  Μεγαλύτερη ενίσχυση της δομής από την Πολιτεία  ζήτησε  ο κ. Μελιόπουλος.

Μάσκες στα σχολεία

Μάσκες οι οποίες θα μοιραστούν στους μαθητές( και μάλιστα διπλές), όταν ανοίξουν τα σχολεία, έστειλε η ΚΕΔΕ στον Δήμο Βέροιας, όπως ενημέρωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Συρμούλα Τζήμα.

Για αποζημιώσεις αγροτών από βροχοπτώσεις

«Δεν έχουν τίποτα να πουν οι βουλευτές μετά από τόσους μήνες, για το τι μέλλει γενέσθαι με τις αποζημιώσεις από τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν ζημιές στην παραγωγή»; Αυτό ρώτησε ο αντιδήμαρχος  Ηλίας Τσιφλίδης, τονίζοντας την έλλειψη ενημέρωσης, ενώ οι αγρότες ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

Ρέμα Βεργίνας   «Όσο καθάριζε ρέματα ο Δήμος στη Βεργίνα, κάποιοι πετούσαν αετό», απάντησε σε σχετική αναφορά ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι το ρέμα που πλημύρισε στην περιοχή, είναι θέμα της Π.Ε. Ημαθίας, ωστόσο σε καταστάσεις θεομηνίας το νερό είναι πολύ …

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Για το βιβλίο ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους και τις πλατφόρμες που ετοιμάζει ο Δήμος για την on line εξυπηρέτηση των πολιτών, ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλλίστρατος Γρηγοριάδης. Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα είναι έτοιμη και η ηλεκτρονική υπηρεσία λήψης πιστοποιητικών και άλλων εγγράφων και το Φεβρουάριο ο «έξυπνος» ψηφιακός οδηγός.

Μείωση τιμολογίου της ΔΕΥΑΒ σε πληττόμενους

Σήμερα Τρίτη, όπως ενημέρωσε ο κ. Στέργιος Διαμάντης,  θα περάσει από την Οικονομική Επιτροπή, η πρόταση για μείωση κατά 30% του τιμολογίου της ΔΕΥΑΒ σε πληττόμενους δημότες και επαγγελματίες, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και του Εμπορικού Συλλόγου.

Θετική η πλειοψηφία για το αιολικό πάρκο στο Βέρμιο

Θετική ήταν η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων για τους περιβαλλοντικούς όρους του αιολικού πάρκου στο Βέρμιο. Διαφώνησαν οι παρατάξεις Παυλίδη και Μαρκούλη ζητώντας να αναβληθεί και να ξανάρθει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση για καλύτερη ενημέρωση του Σώματος.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμφύλιες συγκρούσεις (1821-2021)

Εμφύλιες συγκρούσεις (1821-2021)

Του ιερέωςΠαναγιώτου Σ.ΧαλκιάΔιακόσια χρόνια, φίλοι...

Δήμος Βέροιας: Ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Δήμος Βέροιας: Ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν...

Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι...

Άγγελος Τόλκας : «Η κυβερνητική αφωνία για τις εξελίξεις του Κορωνοϊού στην Ημαθία και για το νέο Lock Down είναι εκκωφαντική»

Άγγελος Τόλκας : «Η κυβερνητική αφωνία για τις...

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με...

Δωρεά έργων του Γεώργιου Κοτζαερίδη με του Ήρωες του 1821, στη ΔΕΥΑΒ

Δωρεά έργων του Γεώργιου Κοτζαερίδη με του Ήρωες του...

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση...

Ορκίστηκε χθες νέος γιατρός αναισθησιολόγος, στο νοσοκομείο Βέροιας

Ορκίστηκε χθες νέος γιατρός αναισθησιολόγος, στο...

Την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Βέροιας...

 ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ!

ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ!

του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Gastarbeiter… του Γιάννη Ναζλίδη

Gastarbeiter… του Γιάννη Ναζλίδη

 Περίμεναν νάρθουν  οι...

Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με μηχανή στο Μακροχώρι

Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με μηχανή στο Μακροχώρι

Το ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 19:00μ.μ στην περιοχή...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.040, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των...

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού που ιστορικά πραγματοποιήθηκε δύο φορές.Σύμφωνα με την παράδοση ρο 326 η μητέρα του αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνου, Αυγούστα Ελένη, πήγε...

Στην υπογραφή της σύμβασης «Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες τουριστικής προβολής της πόλης της Βέροιας» προχώρησαν την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσία του Δημάρχου Βέροιας κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, ο ...

Βγήκε και επίσημα η απόφαση για την λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Στην απόφαση που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, αναφέρεται τι προβλέπεται για μάσκες, self test για μαθητές και...