Δημητρης Πιτούλιας.

Δημητρης Πιτούλιας. " 'Εχω μάθει οτι κάνω να το κάνω σωστά ."

Ο πρόεδρος του Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας Volleyball κ. Δημήτρης Πιτούλιας παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Liberovolley».

Σε αυτήν η "ψυχή" των "ερυθρόλευκων της Βέροιας" και ειδικός Γραμματέας της ΕΣΑΠ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το πώς από φίλαθλος του βόλεϊ εξελίχθηκε σήμερα σε «στρατιώτη» του αθλήματος, τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει για το παρόν και το μέλλον της ομάδας, για τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας στο έργο του, αλλά και την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Volleyleague, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.


ΕΙΝΑΙ ο νεότερος πρόεδρος στη Volley League , ενώ άλλοι στην ηλικία του είναι στο ζενιθ της καριέρας τους .

Μιλάμε για τον Δημήτρη Πιτούλια (32)  πρόεδρο του ΤΑΠ Φίλιππος Βέροιας που βρίσκεται μόλις στον δεύτερο χρόνο της επανόδου στην δραστηριότητα και αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του.
Ο Δημήτρης που ήρθε στο βόλεϊ με μεταγραφή αφού είχε διακριθεί στο αγαπημένο  άθλημα της “βασίλισσας” του Βορρά ,Βέροιας το Χαντμπολ και είχε φορέσει την γαλανόλευκη στις μικρές εθνικές ομάδες .
Ρωτάμε πως βρέθηκε στο βόλεϊ.

“Βρέθηκα στην Βουλγαρία. Εκεί γινόταν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πήγα στο γήπεδο και αυτό ήταν. Αυτό που έβλεπα με αιχμαλώτισε“.
Τι ήταν αυτό που τον κέρδισε;
“Με εντυπωσίασε ο ρυθμός ,η εναλλαγή των φάσεων οι προσπάθειες των παικτών. Φυσικά καταλάβαινα λίγα πράγματα ,ούτε τις θέσεις δεν ήξερα αλλά το παιγνίδι με κέρδισε. Έκτοτε δεν  έχασα Ευρωπαϊκή διοργάνωση και άρχισα να παρακολουθώ  και εδώ ΠΑΟΚ και Αιγίνιο. Ολα αυτά απο το 2015 και μετά”
Η συνέχεια ήταν μετά απο δύο χρόνια “ Ήμουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ,είχα χάσει τον πατέρα μου και πάλι βρέθηκα να παρακολουθώ μεγάλη διοργάνωση . Εκεί διαπίστωσα οτι το άθλημα αυτό με βοήθησε ψυχολογικά και αφοσιώθηκα . Ηθελα πλέον να ενταχθώ ως στρατιώτης φίλος του αθλήματος”.

Απο “στρατιώτης” πως βρέθηκε  πρόεδρος στον Φίλιππο;
“ Έκρινα πως η πόλη μου η Βέροια και ολόκληρη η περιοχή Ημαθίας είχε ανάγκη να έχει απο μία ομάδα που να παίζει στην μεγαλύτερη κατηγορία. Ετσι η ιστορικότερη ομάδα της πόλης ο Φίλιππος μαζί με φίλους συνεργάτες  επαναδραστηροποίησε το τμήμα βόλεϊ και κάνοντας μία εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Α2 ανεβήκαμε στην Volley League” !

Ποιές ήταν οι εμπειρίες απο την πρώτη χρονιά ;
“ Το βασικό ήταν να μας πιστέψουν οτι ξεκινήσαμε κάτι μεγάλο που θα είχε αντίκτυπο στην πόλη . Οι φίλοι της ομάδας ήρθαν και έιδαν το “νέο” άθλημα για αυτούς και αγκάλιασαν την προσπάθειά μας. Ηρθαν κοντά μας γίναμε μιά μεγάλη παρέα μας βοήθησαν και πετύχαμε τον αρχικό στόχο μας . Ανεβήκαμε στην μεγάλη κατηγορία αλλά λόγω covid-19 δεν μπορούμε να έχουμε τον κόσμο μας μαζί στο γήπεδο ,αλλά υπόσχομαι να κάνουμε πολλά όταν τελειώσει αυτό το θέμα με την πανδημία γιατί έχω μάθει ό,τι κάνω να το κανω σωστά”
 

Το “πολλά “ πως το μεταφράζει ο πρόεδρος;

“Το βόλεϊ για μένα δεν είναι ένα απλό παιχνίδι ,αλλά μία γιορτή όπου θα συμμετέχουν όλοι θα βρίσκονται στο  γήπεδο. Είδα σε εναρκτήρια εκδήλωση του παγκοσμίου να γίνονται πάρα πολλά  μικρά event  που συμμετέχει ο κόσμος και τον κερδίζουν .  Θέλω να έρχονται στο γήπεδο δύο ωρες πριν το παιγνίδι και να διασκεδάζουν μικροί και μεγάλοι και στη συνέχεια να απολαμβάνουν το θέαμα του αγώνα”
Επιστρέφοντας στις “βοήθειες” προς την ομάδα αναφέρει .

“Χωρίς την βοήθεια και την συμπαράσταση όλης της πόλης δεν θα μπορούσαμε να κρατήσουμε την ομάδα γιατί τα έξοδα είναι πολλά . Οι φορείς της πόλης είναι κοντά μας ,εξαιρετική η βοήθεια απο τον Δήμο της Βέροιας ο οποίος όμως δεν μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά λόγω προβλήματος που έχει η ομάδα ,αλλά είναι δίπλα μας σ ότι χρειαστούμε και φυσικά και επιχειρηματίες της πόλης που διαπιστώνουν οτι βοηθώντας τον Φίλιππο κερδίζει η πόλη αλλά και οι ίδιοι”

Που θέλει να δεί ο Δημήτρης Πιτούλιας την ομάδα;

“ Είπαμε το πρώτο βήμα έγινε ,ανεβήκαμε στα μεγάλα σαλόνια . Απο εδώ και πέρα θα χαράξουμε την πορεία μας. Δεν βάζουμε όρια . Παίζουμε για να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται . Η φετινή χρονιά για εμάς είναι πιλοτική και στην συνέχεια βλέπουμε . Θέλουμε να παίξουμε στα Ευρωπαϊκά σαλόνια και να κερδίσουμε τίτλους . Οσο και αν ακούγεται μακρινό αυτός είναι ο στόχος. Ολα βέβαια εξαρτώνται απο τους πόρους που θα βρούμε ,αλλά γιαυτό είμαστε εδώ να ανεβαίνουμε κάθε χρόνο και πιο ψηλά .
Εκείνο όμως που μ ενδιαφέρει και είμαι ενεργός  γιαυτό  είναι και η παρουσία της Ελλάδας στον χώρο σε επίπεδο Εθνικών ομάδων και όλες οι ενέργειες μου αποβλέπουν στην βελτίωση της εικόνας της χώρας μας “
 

Η επιστροφή στο πρωτάθλημα σε ποια κατάσταση βρίσκει τον Φίλιππο;
“Ολες οι ομάδες είμαστε στην ίδια κατάσταση . Είναι ανέτοιμες  .Μεγάλη η διακοπή και η χαλάρωση ,μικρός ο χρόνος προετοιμασίας αλλά έπρεπε να ξεκινήσουμε.
Στην πορεία οι ομάδες θα βρούνε ρυθμό “

Ομάδες που είναι εκτός στόχων για να μειώσουν τα έξοδα τους άφησαν παίκτες να φύγουν. Ο Φίλιππος ;
“Δεν είχαμε καμία απώλεια  συνεχίζουμε όπως αρχίσαμε . Θα ήταν ντροπή να αφήσουμε παίκτες να φύγουν και να μείνουμε εκτεθειμένοι στους χορηγούς μας. Είχαμε προτάσεις να δώσουμε Μπίσετ και Γιώργο Τζουμάκα αλλά τις απορρίψαμε .Μάλιστα για τον Μπίσετ μας έδιναν και αρκετά χρήματα αλλά δεν δεχθήκαμε να συζητήσουμε το θέμα της παραχώρησης .

Ο Φίλιππος  τι μπορεί να πετύχει στο πρωτάθλημα;
“Ο κλειδάριθμος που έβαλαν στην κλήρωση αδίκησε τις μικρές ομάδες. Προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο και την νίκη ,αλλά στο βόλεϊ παίζουν σημαντικό ρόλο και τα ρόστερ . Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια παίζουμε με τους ισχυρούς και στην συνέχεια με τις ομάδες που είναι στα μέτρα μας. Θα έρθουν και οι αναμενόμενες νίκες  .Ελπίζουμε να πάνε καλά τα πράγματα και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα “.

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς: «Όσοι έχουν εμβολιαστεί δε χρειάζονται τεστ για τους αγώνες»

ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς: «Όσοι έχουν εμβολιαστεί δε...

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς,...

Ανοίγουν στις 17 Μαΐου οι Ακαδημίες. όλες οι προτάσεις

Ανοίγουν στις 17 Μαΐου οι Ακαδημίες. όλες οι προτάσεις

Την άρση απαγορεύσεων για την σταδιακή επιστροφή στην...

Στη Βέροια και στην ομάδα Βόλεϊ του Φιλίππου ο Γιάννης Τακουρίδης
Γιώργος Τζιουμάκας στο SDNA: «Θα παραμείνω στο Φίλιππο Βέροιας»

Γιώργος Τζιουμάκας στο SDNA: «Θα παραμείνω στο Φίλιππο...

Ο Γιώργος Τζιουμάκας μιλά στο SDNA για το Φίλιππο που...

Πασχαλινές Ευχές από το Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας

Πασχαλινές Ευχές από το Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ...

Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι Αθλητές, οι Προπονητές και...

Λευτέρης Αυγενάκης: «Ανοίγουν οι ακαδημίες και ο αθλητισμός στις 10 Μαΐου»

Λευτέρης Αυγενάκης: «Ανοίγουν οι ακαδημίες και ο...

Σε τοποθέτηση του ο Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλυψε ότι ο...

Απάντηση του ΤΑΑ  ΑΠΣ Φιλίππου Βέροιας Volleyball

Απάντηση του ΤΑΑ ΑΠΣ Φιλίππου Βέροιας Volleyball

Ανακοίνωση-απάντηση προς αποκατάσταση της αλήθειας...

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρωταθλητής Ευρώπης για 5η φορά

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρωταθλητής Ευρώπης για 5η φορά

Το έκανε ξανά και έστειλε για άλλη μία φορά την Ελλάδα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μίλησε στην εκπομπή Over the Top και στους Αντώνη Κυρίκο και Νίκο Αρμένη με αφορμή την επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων.Για την επανέναρξη των...