Παγκόσμιο πρωτάθλημα χαντ μπολ. Έδωσε απαντήσεις η Γαλλία!

Παγκόσμιο πρωτάθλημα χαντ μπολ. Έδωσε απαντήσεις η Γαλλία!

Τι κι αν είναι ταξίδεψε στην Αίγυπτο ταπεινωμένη από τη Σερβία, χωρίς τον Νικόλα Καράμπατιτς και με τους προβολείς μακριά από αυτήν. Η Γαλλία ήταν και παραμένει μια πολύ μεγάλη ομάδα και το απέδειξε στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χάντμπολ της Αιγύπτου κερδίζοντας τη φιναλίστ των δύο τελευταίων διοργανώσεων, Νορβηγία στο μεγάλο ματς της δεύτερης μέρας των αγώνων.

Επίδειξη δύναμης έκαναν Σουηδία και Σλοβενία, ενώ δεν έλλειψαν και τα ματς-θρίλερ.

Αναλυτικά η δράση κατά τη 2η  μέρα.

5ος όμιλος

Η πολυδιαφημισμένη Νορβηγία τα βρήκε -πολύ- σκούρα απέναντι στην έμπειρη Γαλλία, που είχε προβληματίσει στα δύο ματς για τα προκριματικά του EHF Euro 2022 απέναντι στη Σερβία, αλλά παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο στο Παγκόσμιο στον όμιλο του Καΐρου. Η ομάδα του Κρίστινα Μπέργκε δεν πέρασε ποτέ μπροστά στο σκορ κι όταν η Γαλλία ξεκίνησε με τρία γκολ στην επανάληψη για το 16-13, το άγχος την κατέβαλε και δεν απέφυγε την ήττα με 28-24.Ο Σάντερ Σαγκούσεν πάλευε μόνος του (10/15) απέναντι στον Κεντάν Μαέ (9/11) και την παρέα του, που με αποτελεσματική άμυνα και τον πορτιέρο Γουέσλι Παρντάν να κάνει 18 αποκρούσεις σε 40 σουτ (!), κράτησαν τους Νορβηγούς στα 11 γκολ στην επανάληψη.

Στο άλλο ματς του ομίλου στην Γκίζα, η Ελβετία επέστρεψε σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από… σπόντα (λόγω των πολλαπλών θετικών κρουσμάτων στην ομάδα των ΗΠΑ), 26 χρόνια μετά την τελευταία της συμμετοχή και μόλις δύο μέρες πριν αρχίσουν οι αγώνες και φρόντισε με το «καλημέρα» να δικαιώσει την επιλογή της IHF κερδίζοντας τη γειτονική της Αυστρία με 28-25.

Μπροστάρης επιθετικά ο Άντι Σμιντ με 7 γκολ σε 13 προσπάθειες για μια Ελβετία που κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος μετά τα ισορροπημένα 30 πρώτα λεπτά. Με την ηττημένη έπαιξε και ο Τόμας Μπάουερ της ΑΕΚ που είχε τρεις σωτήριες επεμβάσεις.

6ος όμιλος

Απίστευτο παιχνίδι στη Νέα Πρωτεύουσα, με την Αλγερία να γυρνάει από το -7 στο ημίχρονο (8-15), -5 το 45’ (15-20) και -2 στο 57’ (21-23) και να κερδίζει το Μαρόκο στο βορειοαφρικανικό ντέρμπι με 24-23 χάρη σε γκολ του Νταούντ Χισέμ 47’’ πριν το φινάλε.

Σε διάστημα λίγο ημερών Πορτογαλία και Ισλανδία έπαιξαν για τρίτη φορά, αφού είχαν προηγηθεί τα ματς των προκριματικών του EHF Euro 2022, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τις νίκες. Σε ουδέτερο έδαφος καλύτερη αποδείχτηκε η Πορτογαλία ξεκινώντας το Παγκόσμιο με μια πολύτιμη νίκη με 25-23. Δυσαναπλήρωτο το κενό του απόντα Άρον Πάλμαρσον στους Ισλανδούς.

7ος όμιλος

Η Σουηδία δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στη… λύση της τελευταίας στιγμής Βόρεια Μακεδονία (αντί της «χτυπημένης» από τον κορονοϊό Τσεχίας) και πήρε άνετη νίκη με 32-20 πιάνοντας την Αίγυπτο στην πρώτη θέση. Ο Χάμπους Βάνε πέτυχε 11 γκολ για τους νικητές, ενώ ο γερόλυκος κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης Κίριλ Λαζάροφ  σταμάτησε στα πέντε, 22 χρόνια μετά το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο της Αιγύπτου και πάλι, το 1999!

 8ος όμιλος

Η Σλοβενία πήρε «κεφάλι» άμεσα στο γκρουπ μετά το επιβλητικό 51-29 επί της Νότιας Κορέας στο Μποργκ Αλ Αράμπ. Ο Ντράγκαν Γκάιτς βρήκε δίχτυα 10 φορές και ο Μπλαζ Γιαντς 9.

Στη σύνθεση της ομάδας δεν υπήρχαν οι Τίλεν Κόντριν και Ουρ Κάστελιτς που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό κατά την άφιξή τους στο Κάιρο, αν και είχαν παραμείνει σε καραντίνα στην πατρίδα τους και είχαν βγει αρνητικοί στο τελευταίο τεστ πριν φύγουν. Θα υποβληθούν σε νέες εξετάσεις από το αποτέλεσμα των οποίων θα εξαρτηθεί η συμμετοχή τους παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στο εναρκτήριο ματς του ομίλου, η Λευκορωσία σκόραρε με τον Ουλατζισλάου Κούλες 38’’ πριν από τη λήξη για το 32-32 και στην εκπνοή ο Ιβάν Μάροζ έσωσε το σουτ του Ντανίλ Σισκάρεφ, χαρίζοντας στη Λευκορωσία τον πρώτο της βαθμό απέναντι στην ομάδα της Ρωσικής Ομοσπονδίας χάντμπολ, σε ένα ούτως ή άλλως ισορροπημένο παιχνίδι. Δέκα τέρματα πέτυχε ο Μικίτα Βαϊλοπάου για τους Λευκορώσους.

 

Πηγή: Sports3.gr

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ήττα στα... σημεία για τον Φέρωνα Βέροιας στις Συκιές

Ήττα στα... σημεία για τον Φέρωνα Βέροιας στις Συκιές

Την ήττα με 30-28 γνώρισε ο Φέρωνας Βέροιας στις Συκιές...

Άνετο πέρασμα από την Κέρκυρα και πρόκριση για τα κορίτσια του Φιλίππου Βέροιας

Άνετο πέρασμα από την Κέρκυρα και πρόκριση για τα...

Εύκολο ήταν το πέρασμα του Φιλίππου Βέροιας από την...

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Πάλεψε αλλά έχασε από την ισχυρή ΑΕΚ ο Ζαφειράκης

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Πάλεψε αλλά έχασε από την ισχυρή ΑΕΚ ο...

Πάλεψε απέναντι στην ισχυρή ΑΕΚ ο Ζαφειράκης Νάουσας,...

Την ΑΕΚ υποδέχεται ο Ζαφειράκης, με Εκμάθηση ο Φέρωνας - Στην Κέρκυρα τα κορίτσια του Φιλίππου

Την ΑΕΚ υποδέχεται ο Ζαφειράκης, με Εκμάθηση ο Φέρωνας...

Ανακοινώθηκε από την ΟΧΕ το πρόγραμμα της ερχόμενης...

Αναπτυξιακό τουρνουά χάντμπολ στην Πιερία

Αναπτυξιακό τουρνουά χάντμπολ στην Πιερία

Στις 6-8 Σεπτεμβρίου 2024 ο ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης...

Έλενα Κερλίδη. Μια κυπελλούχος ανάμεσά μας!

Έλενα Κερλίδη. Μια κυπελλούχος ανάμεσά μας!

Κυπελλούχος Ελλάδας με την ομάδα χαντ-μπολ του ΠΑΟΚ...

Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Ζαφειράκη στο Κιλκίς

Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Ζαφειράκη στο Κιλκίς

Μεγάλη νίκη στη μάχη της παραμονής πήρε ο ΓΑΣ Κιλκίς με...

Νίκη άνευ αγώνα για τον Φέρωνα Βέροιας

Νίκη άνευ αγώνα για τον Φέρωνα Βέροιας

Δεν έγινε το Σάββατο η αναμέτρηση του Φέρωνα Βέροιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η ανακοίνωση του προέδρου του ΦΙΛΙΠΠΟΥ Βέροιας, Γιώργου Φύκατα στην επίσημη σελίδα του Φιλίππου  στο facebook:Στο ίδιο έργο θεατές!!!!Δυστυχώς για μια φορά ακόμα επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει ότι...

Εύκολη νίκη πανηγύρισε ο Ζαφειράκης Νάουσας στην έδρα του απέναντι στον Αρχέλαο Κατερίνης καθώς επικράτησε με 33-24 και παρέμεινε σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι...

Handball Premier (19η-20η αγωνιστική) Σάββατο 17 Μαρτίου 2018Handball Premier (19η αγωνιστική)Δαϊς 14:00, ΑΣΕ Δούκα- Διομήδης Άργους (Πατιός- Τσιάνας, Αντωνόπουλος)Σπίτι του Χάντμπολ 17:00 (ΕΡΤ3), ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV- AEK (Μπέτμαν-...

Μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών πήρε ο Α.Σ Βέροιας 2017 καθώς επικράτησε στην Κέρκυρα επι του Φαίακα με 22-13.Οι φιλοξενούμενοι πήραν από το πρώτο ημίχρονο ένα προβάδισμα στο σκορ, το οποίο...