ΤΟΠΙΚΑ

ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!

ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!

του Γιάννη  Ιασ. Βελέντζα

Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 24 χρόνια γάμου και 27 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς & μαμά", να τρώω από το "μάρκετ πεθερός & πεθερά" και να σας "πολεμώ" με το πληκτρολόγιο μου".

 


Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,

 

τον τελευταίο καιρό με βάλατε απουσίες, αλλά αναγκαστικά έπρεπε να λείψω.

Δε λέω καλή η παρέα σας, αλλά καλύτερη, αυτή του εμίρη των χοντρών.

Όπως καταλάβατε ήμουν στο Ντουμπάι, στο συνέδριο των παχουλών και ήμουν καλεσμένος από τον εμίρη των εύσωμων, τον εμίρη των χοντρομπαλάδων και τον εμίρη των πολύ πλάς μοντέλων!

Και τώρα που επικοινωνώ πάλι μαζί σας, το κάνω με μεγάλη δυσκολία, διότι ακόμη να βολέψω στο στομάχι τα ταψιά με το σάμαλι, ευγενική προσφορά από τον αντίστοιχο εμίρη των σιροπιαστών.

 

Τελικά όταν το σκέφτομαι, τι κατάντια!

Αντί να ζω στο Ντουμπάι και να κολυμπώ στα σιρόπια και τις ….κελεμπίες, να βρίσκομαι στο Ελλαδιστάν και να κάνω …εξοικονομώ!

 

Και ενώ δυσκολεύεσαι να χωνέψεις, να έχεις και το σύντροφο Γιωρίκα να σου γκρινιάζει, καλά, καμιά καλή κουβέντα για την πρωθυπουργάρα μας δεν έχεις να πεις, πιο σωστά να πληκτρολογήσεις!

Η αλήθεια είναι φίλοι μου, ότι το προσπάθησα αρκετές φορές, αλλά δεν μου βγαίνει, γιατί όπως το όλο μου παρουσιαστικό εκπέμπει μία υπερβολή (μικρή!), έτσι και η κριτική μου δεν μπορεί να εστιάσει στις μικρές παρεμβάσεις, με ενδιαφέρει η μεγάλη εικόνα και εκεί δυστυχώς ισχύει ότι έχω «πει» καιρό πριν, η σημερινή κυβέρνηση είναι η άλλη όψη του ιδίου νομίσματος, του εθνομηδενισμού, της ελεεινής-ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης!

Και δυστυχώς είναι και πιο επικίνδυνοι, διότι είναι μασκοφορεμένοι με το μανδύα του φιλελευθερισμού!

 

Που λέτε φίλοι μου, όταν γεννήθηκα πριν από αρκετούς αιώνες, με χώσανε στην θερμοκοιτίδα λόγω ψύχους, επειδή όμως δεν υπήρχανε ανέσεις και πολυτέλειες, στην ίδια κοιτίδα φέρανε και μία δεσποινίδα, εκείνη λόγω έλλειψης βάρους!

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του πατέρα μου, ίσια - ίσια που χωρούσε η νεαρά, έπιανα όλο το χώρο, από τότε φαινότανε τι θα γίνω, όταν μεγαλώσω, μίς μοντέλο εννέα έξτρα πλάς!

Μου άρεσε η παρέα της μικρής, οπότε καθώς μεγάλωνα, για να αρέσω στα κοριτσάκια, πρόσεχα την εμφάνιση, και προκύψανε οι επισκέψεις στους αγαπητούς ιατρούς και να, δεν μου αρέσει το αυτί άλλαξέ το και να η μύτη είναι στρουμπουλή σαν κότα, σε λίγο θα γεννήσει πασχαλινά αυγουλάκια και να το φρύδι σιάξτο και τελειωμό δεν είχαμε!

Αργότερα καθώς μεγάλωσα, όταν κατάλαβα, ότι οι αφρατούληδες έχουν πέραση στη Μόνικα, αποφάσισα να γίνω επίτιμο μέλος του πανελλαδικού συλλόγου, «Μόνικα η ωραία καντίνα» και άρχισα να φαρδαίνω.

 

Και στη μία περίπτωση που πήγαινα στους γιατρούς και στην άλλη που έκανα παρέα με τους καντινιέρηδες, η επιλογή ήταν δική μου, κύριε πρόεδρε της ελληνικής κυβερνήσεως!

Και στις δύο περιπτώσεις «έφτιαχνα» το κορμί μου, σε λεπτή ή παχουλή έκδοση, επειδή γούσταρα εγώ, γιατί το σώμα μου, είναι δικό μου, κατάδικό μου και θα παρεμβαίνει κάποιος με τη δική μου θέληση και όχι επειδή κάποιοι είναι φασισταριά του κιαρατά, όπως λένε στο χωριό μου!

Και οι ιατροί κάνουν τι είναι να κάνουν, επειδή το επιτρέπω εγώ και όχι επειδή τους ανάγκασε κάποιος άλλος, όπως αρχίζει να συμβαίνει τώρα!

Από που άντλησες το δικαίωμα της κατάπτυστης επιστολής προς την πρόεδρο της Κομισιόν και ζητάς, άκουσον – άκουσον, την έκδοση πιστοποιητικού φρονημάτων, συγνώμη πιστοποιητικού υγείας!

Επιθυμείς να μην ταξιδεύουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά κόβιντ για αρχή και στην ουσία προτείνεις το διαχωρισμό των ευρωπαίων πολιτών, σε πολίτες άλφα κατηγορίας και σε αυτούς τους βήτα, τα σκουπίδια δηλαδή, τους βρώμικους, τα μιάσματα.

Αλήθεια γνωρίζεις που οδηγήσανε την ανθρωπότητα, αυτές οι ηλίθιες ιδέες, τι ολοκαυτώματα προκαλέσανε!

Θα μπορούσα να πω ότι φταίει που κάποιοι δεν κάνατε  το εμβόλιο κατά της ηλιθιότητας, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι, είναι η αλλαγή στον τρόπο ζωής που εξ’ αρχής είπατε ότι θα φέρει η πανδημία!

 

Και για να μην «παρεξηγηθούμε», δεν υποστηρίζω τους αντιεμβολιαστές και τους φορ και φαίβ τζι, αλλά είναι προφανές ότι κάτι μη δημοκρατικό, φασιστικό δηλαδή, αρχίζει να φαίνεται!

 

Να, ξέρεις δεν το επιβάλλουμε, διότι είμαστε φιλελεύθεροι, αλλά δεν θα μπορείς να ταξιδεύεις, δεν θα μπορείς να πηγαίνεις σε χώρο συνάθροισης κοινού, δεν θα μπορείς να δουλεύεις ούτε και στον ιδιωτικό τομέα, διότι εάν δεν υπάρχει το πιστοποιητικό του εργαζομένου, η εταιρεία δεν θα έχει φοροαπαλλαγή, δεν θα έχει επιδότηση κοκ.

 

Όχι Γιάννη, αλλά Γιαννάκη!

Και για να τελειώνουμε μία και καλή.

Όπως υπάρχουν συνάνθρωποί μας που φοβούνται τον ιό, έτσι υπάρχουν και οι άλλοι που αντιμετωπίζουν τα γεγονότα, από διαφορετική γωνία.

Άνθρωποι και οι μεν, άνθρωποι και οι δε.

Εσείς απλά τους δεύτερους, επειδή ξεχειλίζει η Δημοκρατία μέσα σας, τους θεωρείτε απόβλητα!

 

Τώρα όσον αφορά επί προσωπικού, δίνω πολλά ταψιά δώρο, εάν μπείτε σε ένα αεροπλάνο και πάτε σε άλλες πολιτείες, εννοείται μαζί και με τους άλλους, τους αντιπολιτευόμενους, οι οποίοι δεν μιλάνε, κάνουν την πάπια κοινώς και όταν αποφασίσουν να μιλήσουν, λένε ότι «πηδήξανε» τη μεσαία τάξη!

Πάντως φίλοι μου, όσοι αποφασίζετε να ταξιδέψετε, μην ξεχάσετε να πάρετε και μία κουβέρτα ή και βελέντζα, για να προστατευθείτε από τα ρεύματα του αέρα!

 

Φίλοι μου, εάν δεν επιθυμούμε ο Εθνικός ύμνος, να γίνει εθνικός ύπνος και

«ύπνε, που παίρνεις τα παιδιά, έλα πάρε και τούτο, μικρό-μικρό σου το’  δωσα, μεγάλο φέρε μου το. Μεγάλο σαν ψηλό βουνό, ίσιο σαν κυπαρίσσι κι οι κλώνοι του να απλώνονται σε Ανατολή και Δύση.»,

καλό είναι να είμαστε σε εγρήγορση!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μήνυμα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Δ. Πυρινού για την Πανελλήνια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Μήνυμα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης...

Μήνυμα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης...

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας (Βullying)  «Η σιωπή δεν σταματά τη βία»

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, για...

Η Ενδοσχολική Βία και ο Ενδοσχολικός Εκφοβισμός, το...

ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ…Yesterday …

ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ…Yesterday …

Ήταν η Αγάπη.Έπειτα ερχόταν πνιγηρά τραγούδια που όλο...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Παρασκευής (5/3/21) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Παρασκευής (5/3/21) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Βέροιας: Το Σάββατο (παραμονή Κυριακής της Ορθοδοξίας) θα τελεστεί το Κτητορικό Μνημόσυνο

Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου...

Ἀνακοινώνεται ὅτι τό ἀπό τοῦ 1841 καθιερωμένο...

Παράταση αιτήσεων για το Κοινωνικό Φαρμακείο Βέροιας - Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τα εισοδηματικά κριτήρια

Παράταση αιτήσεων για το Κοινωνικό Φαρμακείο Βέροιας -...

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως...

Επανέλεγχος σε όλες τις επιχειρήσεις που έκαναν χθες δήλωση για τις αναστολές Μαρτίου

Επανέλεγχος σε όλες τις επιχειρήσεις που έκαναν χθες...

Για όσες επιχειρήσεις - εργοδότες υπέβαλαν χθες 4...

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ  ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ *του Αναστάσιου Βασιάδη

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...

Παρά το γεγονός ότι η επιτεινόμενη επιδημική κρίση του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Φωτό: Οι πρώτοι εγκαταστημένοι «αστοί» πρόσφυγες στη (μετέπειτα επονομασθείσα) συνοικία «Έξω Παναγιά», μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Αριστείδη Αμοιρίδη (3ος από αριστερά όρθιος). Αρχείο Γέρσης ...

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 49 ετών η φιλόλογος Σταυρούλα Αντ. Γιουρούκη. Με τον σύζυγό της Γιάννη, απέκτησαν  δύο παιδιά(ένα κορίτσι στο λύκειο και ένα αγόρι στο γυμνάσιο), ενώ ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, που...

Στην τοποθέτησή του στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, ο εντεταλμένος σύμβουλος στην Δημοτική Αστυνομία Στάθης Κελεσίδης παρουσίασε τον αγώνα μιας οικογένειας στο Μακροχώρι να στηρίξει το...

Μία από τις εμβληματικές μορφές στην εστίαση του Σελίου, ο Γιάννης Καραφώλας έφυγε από την ζωή σήμερα το πρωί(Τετάρτη 24/2). Η ταβέρνα Καραφώλας επί δεκαετίες είναι σημείο αναφοράς στο χωριό, αφού  ο Γιάννης...