ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!

ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!

του Γιάννη  Ιασ. Βελέντζα

Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 24 χρόνια γάμου και 27 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς & μαμά", να τρώω από το "μάρκετ πεθερός & πεθερά" και να σας "πολεμώ" με το πληκτρολόγιο μου".

 

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,

 

τον τελευταίο καιρό με βάλατε απουσίες, αλλά αναγκαστικά έπρεπε να λείψω.

Δε λέω καλή η παρέα σας, αλλά καλύτερη, αυτή του εμίρη των χοντρών.

Όπως καταλάβατε ήμουν στο Ντουμπάι, στο συνέδριο των παχουλών και ήμουν καλεσμένος από τον εμίρη των εύσωμων, τον εμίρη των χοντρομπαλάδων και τον εμίρη των πολύ πλάς μοντέλων!

Και τώρα που επικοινωνώ πάλι μαζί σας, το κάνω με μεγάλη δυσκολία, διότι ακόμη να βολέψω στο στομάχι τα ταψιά με το σάμαλι, ευγενική προσφορά από τον αντίστοιχο εμίρη των σιροπιαστών.

 

Τελικά όταν το σκέφτομαι, τι κατάντια!

Αντί να ζω στο Ντουμπάι και να κολυμπώ στα σιρόπια και τις ….κελεμπίες, να βρίσκομαι στο Ελλαδιστάν και να κάνω …εξοικονομώ!

 

Και ενώ δυσκολεύεσαι να χωνέψεις, να έχεις και το σύντροφο Γιωρίκα να σου γκρινιάζει, καλά, καμιά καλή κουβέντα για την πρωθυπουργάρα μας δεν έχεις να πεις, πιο σωστά να πληκτρολογήσεις!

Η αλήθεια είναι φίλοι μου, ότι το προσπάθησα αρκετές φορές, αλλά δεν μου βγαίνει, γιατί όπως το όλο μου παρουσιαστικό εκπέμπει μία υπερβολή (μικρή!), έτσι και η κριτική μου δεν μπορεί να εστιάσει στις μικρές παρεμβάσεις, με ενδιαφέρει η μεγάλη εικόνα και εκεί δυστυχώς ισχύει ότι έχω «πει» καιρό πριν, η σημερινή κυβέρνηση είναι η άλλη όψη του ιδίου νομίσματος, του εθνομηδενισμού, της ελεεινής-ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης!

Και δυστυχώς είναι και πιο επικίνδυνοι, διότι είναι μασκοφορεμένοι με το μανδύα του φιλελευθερισμού!

 

Που λέτε φίλοι μου, όταν γεννήθηκα πριν από αρκετούς αιώνες, με χώσανε στην θερμοκοιτίδα λόγω ψύχους, επειδή όμως δεν υπήρχανε ανέσεις και πολυτέλειες, στην ίδια κοιτίδα φέρανε και μία δεσποινίδα, εκείνη λόγω έλλειψης βάρους!

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του πατέρα μου, ίσια - ίσια που χωρούσε η νεαρά, έπιανα όλο το χώρο, από τότε φαινότανε τι θα γίνω, όταν μεγαλώσω, μίς μοντέλο εννέα έξτρα πλάς!

Μου άρεσε η παρέα της μικρής, οπότε καθώς μεγάλωνα, για να αρέσω στα κοριτσάκια, πρόσεχα την εμφάνιση, και προκύψανε οι επισκέψεις στους αγαπητούς ιατρούς και να, δεν μου αρέσει το αυτί άλλαξέ το και να η μύτη είναι στρουμπουλή σαν κότα, σε λίγο θα γεννήσει πασχαλινά αυγουλάκια και να το φρύδι σιάξτο και τελειωμό δεν είχαμε!

Αργότερα καθώς μεγάλωσα, όταν κατάλαβα, ότι οι αφρατούληδες έχουν πέραση στη Μόνικα, αποφάσισα να γίνω επίτιμο μέλος του πανελλαδικού συλλόγου, «Μόνικα η ωραία καντίνα» και άρχισα να φαρδαίνω.

 

Και στη μία περίπτωση που πήγαινα στους γιατρούς και στην άλλη που έκανα παρέα με τους καντινιέρηδες, η επιλογή ήταν δική μου, κύριε πρόεδρε της ελληνικής κυβερνήσεως!

Και στις δύο περιπτώσεις «έφτιαχνα» το κορμί μου, σε λεπτή ή παχουλή έκδοση, επειδή γούσταρα εγώ, γιατί το σώμα μου, είναι δικό μου, κατάδικό μου και θα παρεμβαίνει κάποιος με τη δική μου θέληση και όχι επειδή κάποιοι είναι φασισταριά του κιαρατά, όπως λένε στο χωριό μου!

Και οι ιατροί κάνουν τι είναι να κάνουν, επειδή το επιτρέπω εγώ και όχι επειδή τους ανάγκασε κάποιος άλλος, όπως αρχίζει να συμβαίνει τώρα!

Από που άντλησες το δικαίωμα της κατάπτυστης επιστολής προς την πρόεδρο της Κομισιόν και ζητάς, άκουσον – άκουσον, την έκδοση πιστοποιητικού φρονημάτων, συγνώμη πιστοποιητικού υγείας!

Επιθυμείς να μην ταξιδεύουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά κόβιντ για αρχή και στην ουσία προτείνεις το διαχωρισμό των ευρωπαίων πολιτών, σε πολίτες άλφα κατηγορίας και σε αυτούς τους βήτα, τα σκουπίδια δηλαδή, τους βρώμικους, τα μιάσματα.

Αλήθεια γνωρίζεις που οδηγήσανε την ανθρωπότητα, αυτές οι ηλίθιες ιδέες, τι ολοκαυτώματα προκαλέσανε!

Θα μπορούσα να πω ότι φταίει που κάποιοι δεν κάνατε  το εμβόλιο κατά της ηλιθιότητας, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι, είναι η αλλαγή στον τρόπο ζωής που εξ’ αρχής είπατε ότι θα φέρει η πανδημία!

 

Και για να μην «παρεξηγηθούμε», δεν υποστηρίζω τους αντιεμβολιαστές και τους φορ και φαίβ τζι, αλλά είναι προφανές ότι κάτι μη δημοκρατικό, φασιστικό δηλαδή, αρχίζει να φαίνεται!

 

Να, ξέρεις δεν το επιβάλλουμε, διότι είμαστε φιλελεύθεροι, αλλά δεν θα μπορείς να ταξιδεύεις, δεν θα μπορείς να πηγαίνεις σε χώρο συνάθροισης κοινού, δεν θα μπορείς να δουλεύεις ούτε και στον ιδιωτικό τομέα, διότι εάν δεν υπάρχει το πιστοποιητικό του εργαζομένου, η εταιρεία δεν θα έχει φοροαπαλλαγή, δεν θα έχει επιδότηση κοκ.

 

Όχι Γιάννη, αλλά Γιαννάκη!

Και για να τελειώνουμε μία και καλή.

Όπως υπάρχουν συνάνθρωποί μας που φοβούνται τον ιό, έτσι υπάρχουν και οι άλλοι που αντιμετωπίζουν τα γεγονότα, από διαφορετική γωνία.

Άνθρωποι και οι μεν, άνθρωποι και οι δε.

Εσείς απλά τους δεύτερους, επειδή ξεχειλίζει η Δημοκρατία μέσα σας, τους θεωρείτε απόβλητα!

 

Τώρα όσον αφορά επί προσωπικού, δίνω πολλά ταψιά δώρο, εάν μπείτε σε ένα αεροπλάνο και πάτε σε άλλες πολιτείες, εννοείται μαζί και με τους άλλους, τους αντιπολιτευόμενους, οι οποίοι δεν μιλάνε, κάνουν την πάπια κοινώς και όταν αποφασίσουν να μιλήσουν, λένε ότι «πηδήξανε» τη μεσαία τάξη!

Πάντως φίλοι μου, όσοι αποφασίζετε να ταξιδέψετε, μην ξεχάσετε να πάρετε και μία κουβέρτα ή και βελέντζα, για να προστατευθείτε από τα ρεύματα του αέρα!

 

Φίλοι μου, εάν δεν επιθυμούμε ο Εθνικός ύμνος, να γίνει εθνικός ύπνος και

«ύπνε, που παίρνεις τα παιδιά, έλα πάρε και τούτο, μικρό-μικρό σου το’  δωσα, μεγάλο φέρε μου το. Μεγάλο σαν ψηλό βουνό, ίσιο σαν κυπαρίσσι κι οι κλώνοι του να απλώνονται σε Ανατολή και Δύση.»,

καλό είναι να είμαστε σε εγρήγορση!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου το θερινό ωράριο των καταστημάτων της Βέροιας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου...

Ξεκινάει από την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 το θερινό ωράριο...

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...