Εργάνη: Πως θα δηλωθούν οι αναστολές Ιανουαρίου τώρα που άνοιξαν τα μαγαζιά

Εργάνη: Πως θα δηλωθούν οι αναστολές Ιανουαρίου τώρα που άνοιξαν τα μαγαζιά

Ξεκινάει από αύριο η υποβολή στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ των αναστολών Ιανουαρίου για τους εργαζόμενους, ενώ σήμερα λήγει η προθεσμία για τις αναστολές Δεκεμβρίου για όσους δεν έχουν ακόμη πληρωθεί. Πως θα δηλωθούν οι αναστολές Ιανουαρίου τώρα που άνοιξαν τα μαγαζιά. Τα ποσά που αντιστοιχούν στην αποζημίωση ειδικού σκοπού για όσους πιάνουν δουλειά από σήμερα. Τελευταία ευκαιρία για αναστολές Δεκεμβρίου.



Ειδικότερα, από αύριο ξεκινάει η υποβολή των δηλώσεων αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Ιανουάριο 2021 και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί 31 Ιανουαρίου 2021. 

Οι εργοδότες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην υποβολή των δηλώσεων Ιανουαρίου προκειμένου να μην χρειαστεί η υποβολή ορθών επαναλήψεων. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι επιχειρήσεις είναι πως εάν για κάποιο χρονικό διάστημα μέσα στον Ιανουάριο ήταν πληττόμενες και στη συνέχεια για το υπόλοιπο διάστημα στην κατηγορία των κλειστών μετά από εντολή δημόσιας αρχής, θα πρέπει να υποβάλλουν ξεχωριστό έντυπο για τη δήλωση της αναστολής.

Ποσά αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Όσοι επανέλθουν στη δουλειά τους από σήμερα ενώ ήταν από 1η Ιανουαρίου μέχρι 17 Ιανουαρίου σε αναστολή θα λάβουν 303 ευρώ αποζημίωση ειδικού σκοπού. Η ημερήσια αποζημίωση για που δικαιούται ο εργαζόμενος ανέρχεται σε 18 ευρώ για κάθε ημέρα αναστολής. Σε περίπτωση εργαζόμενου, με δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 534 ευρώ που αντιστοιχούν σε 30 ημέρες.



Τα ποσά της αποζημίωσης ειδικού σκοπού έχουν ως εξής ανάλογα με τις ημέρες αναστολών:

Για 30 ημέρες αναστολής 534 ευρώ

Για 29 ημέρες αναστολής 522 ευρώ

Για 28 ημέρες αναστολής 498 ευρώ

Για 27 ημέρες αναστολής 480 ευρώ

Για 26 ημέρες αναστολής 468 ευρώ

Για 25 ημέρες αναστολής 445 ευρώ

Για 24 ημέρες αναστολής 427 ευρώ

Για 23 ημέρες αναστολής 409 ευρώ

Για 22 ημέρες αναστολής 392 ευρώ

Για 21 ημέρες αναστολής 374 ευρώ

Για 20 ημέρες αναστολής 356 ευρώ

Για 19 ημέρες αναστολής 338 ευρώ

Για 18 ημέρες αναστολής 320 ευρώ

Για 17 ημέρες αναστολής 303 ευρώ

Για 16 ημέρες αναστολής 285 ευρώ

Για 15 ημέρες αναστολής 267 ευρώ

Για 14 ημέρες αναστολής 249 ευρώ

Για 13 ημέρες αναστολής 231 ευρώ

Για 12 ημέρες αναστολής 214 ευρώ

Για 11 ημέρες αναστολής 196 ευρώ

Για 10 ημέρες αναστολής 178 ευρώ

Για 9 ημέρες αναστολής 160 ευρώ

Για 8 ημέρες αναστολής 143 ευρώ

Για 7 ημέρες αναστολής 125 ευρώ

Για 6 ημέρες αναστολής 107 ευρώ

Για 5 ημέρες αναστολής 89 ευρώ

Για 4 ημέρες αναστολής 71 ευρώ

Για 3 ημέρες αναστολής 53 ευρώ

Για 2 ημέρες αναστολής 36 ευρώ

Για μία ημέρα αναστολής 18 ευρώ.

Αναστολές Δεκεμβρίου: Τελευταία ευκαιρία σήμερα για την υποβολή

Τελευταία ευκαιρία σήμερα για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας Δεκεμβρίου για την πληρωμή των εργαζομένων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι για τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει τεθεί σε αναστολή ισχύουν τα εξής:



Μετά τη δήλωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση- εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και εντός των προθεσμιών:

• Οι εργαζόμενοι που κατά το παρελθόν έχουν υποβάλει δήλωση δεν απαιτείται να προβούν σε νέα δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ)

• Μόνο οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης

Επίσης, μέχρι τις 22 Ιανουαρίου θα πρέπει να γίνει η υποβολή στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ το έντυπο «Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων – Εργοδοτών για το επίδομα εορτών Πάσχα έτους 2020 για το οποίο βαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός» ως αρχική δήλωση για όσες επιχειρήσεις-εργοδότες δεν έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας ακολούθως, μέχρι την ίδια ημερομηνία είναι δυνατή η επανυποβολή του εν λόγω εντύπου ως ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, προκειμένου να διορθωθούν τυχόν λάθη που έχουν εμφιλοχωρήσει κατά την αρχική δήλωση αυτού (ενδεικτικά αναφέρονται: εσφαλμένα ποσά ανά εργαζόμενο σε σχέση με τις ημέρες αναστολής και τις μεικτές αποδοχές, λανθασμένα, μη αποδεκτά ή καταργημένα ΙΒΑΝ κ.α.)

Πριν υποβληθούν οι διορθώσεις με το έντυπο «Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων – Εργοδοτών για το επίδομα εορτών Πάσχα έτους 2020 για το οποίο βαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τις επιχειρήσεις- εργοδότες, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές του Δώρου Πάσχα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν την τελευταία δήλωση και επιλέγοντας το κουμπί [Επισκόπηση] να ενημερώνονται για τους λόγους αποκλεισμού από τις πληρωμές.



Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες το σφάλμα που αναγράφεται είναι «ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ», για τους εργαζόμενους των οποίων τα ΑΦΜ εμφανίζονται πρέπει να συμπληρωθούν ποσά που να πληρούν τα κριτήρια υπολογισμού της επιδότησης για το Δώρο Πάσχα.

Εάν κατά την υποβολή του εντύπου δεν έχουν συμπληρωθεί τα σωστά ποσά, εμφανίζεται μήνυμα με τις ημέρες αναστολής μέχρι 30.4.2020 και τις μεικτές αποδοχές που προκύπτουν από τα υποβληθέντα στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ έντυπα και βάση των οποίων πραγματοποιούνται οι υπολογισμοί.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...