«Όνειρο ζουν, μην τους… ξυπνάτε»

«Όνειρο ζουν, μην τους… ξυπνάτε»

Η επόμενη μέρα της πρώτης νίκης του συλλόγου στην Volley Legaue βρήκε διοίκηση και παίκτες με αναπτερωμένο ηθικό και χαμόγελα, κατά την πρώτη ημέρα διαμονής τους σε παραλιακό ξενοδοχείο της  Αθήνα.

Το «διπλό» στο Ηράκλειο σκόρπισε αισιοδοξία και… άνοιξε την όρεξη στους «ερυθρόλευκους» της Βέροιας, ενόψει της αναμέτρησης με τον ΑΟΠ Κηφισιά, όπου φιλοδοξούν με ανεβασμένη ψυχολογία να ζευγαρώσουν τα φετινά τους θετικά αποτελέσματα. Ήδη μάλιστα η ομάδα του Σωκράτη Τζιουμάκα, πραγματοποίησε το απόγευμα ξεμούδιασμα με βάρη στο γήπεδο του Μίλωνα, ενόψει του επικείμενου ματς στο Ζηρίνειο για την 6η αγωνιστική της Volley League.

Ο επικεφαλής της νικηφόρας αποστολής στην Κρήτη και πρόεδρος του ΤΑΑ, Δημήτρης Πιτούιλας, έπλεε σε πελάγη ευτυχίας για το αποτέλεσμα κόντρα στον ΟΦΗ, χάρις στο οποίο το όνειρο  του έγινε πραγματικότητα.

«Κοιμήθηκα χαρούμενος και ξύπνησα στους 7 ουρανούς. Τη χθεσινή νίκη την ονειρευόμουνα από πέρυσι και είμαι ενθουσιασμένος που εμείς, τα παιδιά αλλά και ολόκληρος ο κόσμος της Βέροιας, γράψαμε μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου. Παρόλα αυτά δεν μένουμε εδώ, η πρώτη νίκη μας άνοιξε την όρεξη κοιτάμε αγώνα με αγώνα, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος της χρονιάς θα μας δικαιώσουν στους στόχους που θέσαμε από την αρχή της σεζόν» τόνισε ο ισχυρός άνδρας του ΤΑΑ.

Ο ηγέτης της ομάδας, Κώστας Προύσαλης μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα στο «ντέρμπι» της Κρήτης, δεν έκρυψε την πίστη του στον Φίλιππο Βέροιας, για τον οποίο θεωρεί ότι έρχονται ακόμη καλύτερες μέρες. «Θέλαμε να κερδίσουμε το α’ μας παιχνίδι μέσα στην έδρα του ΟΦΗ, γιατί πάνω κάτω έχουμε τους ίδιους φετινούς στόχους. Θεωρώ ότι ο Φίλιππος Βέροιας είναι καλύτερη ομάδα, αλλά και η κρητική ομάδα διαθέτει ένα πολύ αξιόλογο σύνολο. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με όλη τη σημασία της λέξης «ντέρμπι». Αν και αυτός ο όρος συνηθίζεται για πιο μεγάλες ομάδες, στο Ηράκλειο έγινε ένα ματς, με φοβερή ένταση, από δύο ομάδες που ήθελαν να παίξουν και να παλέψουν για την πρώτη τους νίκη στη σεζόν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί με το χθεσινό ιστορικό αποτέλεσμα, εκτός από τους εαυτούς μας, κάναμε επίσης χαρούμενους του ανθρώπους της διοίκησης αλλά και όλο τον κόσμο της Βέροιας.

Ξέρουμε τι ομάδα είμαστε, θέλαμε ασφαλώς να έρθει νωρίτερα η πρώτη μας επιτυχία, αλλά πρέπει να βάλουμε τα κεφάλια κάτω και να συνεχίζουμε. Θα ενισχυθούμε με τον Αργύρη Μαυροβουνιώτη, έναν παίκτη που μας ξέρει και τον ξέρουμε και σίγουρα θα μας βοηθήσει και θεωρώ ότι από εδώ και πέρα μόνο χαμόγελα θα έχουμε στον Φίλιππο Βέροιας».

Ο κορυφαίος της παρθενικής νίκης του Φιλίππου Βέροιας και σχεδόν αλάνθαστος με 10/14 επιθέσεις, 1 άσο, 5 μπλοκ, Τάσος Γάτσης, δήλωσε ικανοποιημένος από το πολύτιμο εκτός έδρας τρίποντο:  «Ιστορικό διπλό για την ομάδα μας, σε μία δύσκολη έδρα επί ενός αντίπάλου που φέτος έχει τους ίδιους στόχους με εμάς.  Εμείς κυνηγούσαμε την πρώτη μας νίκη και το γεγονός ότι αφήσαμε πίσω έναν βαθμό, δεν μειώνει στο ελάχιστο το μέγεθος και τον ιστορικό χαρακτήρα της επιτυχίας μας. Υπήρχε μία πίεση, που δεν θα έπρεπε να υπάρχει στο ‘α σετ, μετά από λίγο χαλαρώσαμε, ηρεμήσαμε, είδαμε το ματς με πιο καθαρό μυαλό και αν αποφεύγαμε στο 4ο σετ και κάποια λάθη, θα χτυπούσαμε και το «καθαρά» τρίποντο.

Από την πλευρά του ο -κατ’ ανάγκην ακραίος της ομάδας, όντας αντικαταστάτης του τραυματία Στέλιου Τζιουμάκα και μόνιμος στόχος των αντίπαλων σερβίς, κεντρικός από την Αγία Λουκία, Τζούλιαν Μπίσετ δήλωσε πως ούτε μια στιγμή δεν πίστεψε ότι ο Φίλιππος Βέροιας θα φύγει ηττημένος από την Κρήτη:  «Η νίκη είναι νίκη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την πρώτη νίκη στην ιστορία του συλλόγου! Είμαστε όλοι χαρούμενοι για την επιτυχία μας, θα μας βοηθήσει ψυχολογικά για τη δύσκολη συνέχεια,  συνεχίζοντας πάντα τη σκληρή δουλειά.  Παρά το χαμένο ‘α σετ που δεν τα πήγαμε καθόλου καλά, δεν φοβήθηκα ούτε μία στιγμή ότι θα φεύγαμε από την Κρήτη ηττημένοι, γιατί πιστεύω πολύ στις δυνατότητες αυτής της ομάδας αλλά και στις δικές μου».

Εμφανώς ικανοποιημένος από το πρώτο φετινό δίποντο στο Λίντο, ήταν και ο Αλέξανδρος Γραμμενούδης, ο οποίος δήλωσε ότι στο ματς με τον ΟΦΗ «φάνηκε η δυναμική της ομάδας,! Παρόλο που χάσαμε το ‘α σετ πιστεύαμε στους μας και θα βρίσκαμε τις απαραίτητες δικλείδες για την ανατροπή και μετά από ένα δύσκολο ματς το καταφέραμε».

Έναν ολόκληρο χρόνο περίμεναν για να νιώσουν τα συναισθήματα που βίωσαν με το Φίλιππο Βέροιας, δύο από τους παίκτες που ανέβασαν πέρυσι την ομάδα στα «σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ» ο λίμπερο Κωνσταντίνος Μπουτοπουλος:  «Ήταν μία ανεπανάληπτη εμπειρία, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχαμε ξαναζήσει στην Volley Legaue και εύχομαι να έρθουνε κι άλλες,  αφού είναι πολύ δύσκολα τα επόμενα δύο ματς όπου πρέπει να διεκδικήσουμε νίκες και βαθμούς,

Aπό την πλευρά του ο Χανιώτης συμπαίκτης του Γιώργος Μιχελάκης που στο Λίντο πανηγύρισε στο παρελθόν τρόπαια με την εφηβική ομάδα του ΣΦΠ Χανίων, γιόρτασε αυτή την ιστορική επιτυχία, έχοντας τους δικούς του ανθρώπους στο πλευρό του: «Και για μένα στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ, ήταν η πρώτη μου νίκη με τα «χρώματα» του Φίλιππου Βέροιας. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, που δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι και νομίζω ότι δίκαια πήραμε το δίποντο και ελπίζω σε ανάλογη συνέχεια».

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...