Με 24ωρη στάση εργασίας απάντησαν χθες τα Αστικά  της Βέροιας, στην απουσία οικονομικής ενίσχυσης λόγω COVID

Με 24ωρη στάση εργασίας απάντησαν χθες τα Αστικά της Βέροιας, στην απουσία οικονομικής ενίσχυσης λόγω COVID

Π. Παυλίδης στον ΑΚΟΥ 99,6: Δυστυχώς κανένας δεν έχει ασχοληθεί μαζί μας…

Τα παραταγμένα Αστικά λεωφορεία που ήταν σταθμευμένα εκατέρωθεν του δρόμου στην οδό Σταδίου, στο ύψος του γηπέδου, χθες Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, ήταν μια μορφή αντίδρασης στα πλαίσια της 24ωρης στάσης εργασίας που έκαναν τα Αστικά λεωφορεία της Βέροιας, με εξαίρεση τα μαθητικά δρομολόγια. Ο Παύλος Παυλίδης, πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνδημότες», μίλησε τηλεφωνικά για το θέμα στην εκπομπή του ΑΚΟΥ 99,6 «Λαϊκά και Αιρετικά» με τους Ζήση Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη.Ο πρόεδρος εξήγησε ότι βασικό αίτημα για την 24ωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν ήταν η υπόσχεση που είχαν λάβει από το Υπουργείο Μεταφορών ότι θα λάμβαναν τον Ιανουάριο μια οικονομική ενίσχυση λόγω COVID των 3.700 ευρώ για κάθε λεωφορείο, που αφορά το χρονικό διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου 2020 και δεν καταβλήθηκε μέχρι σήμερα.


«Κρίναμε ότι θα έπρεπε κάπως να αντιδράσουμε, γιατί κανένας δεν έχει ασχοληθεί μαζί μας και δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως οικονομική ενίσχυση όλο αυτό το διάστημα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των Αστικών Βέροιας. Ο κ. Παυλίδης εξήγησε ότι λόγω τήρησης κάποιων συμβάσεων είναι αναγκασμένοι να εκδίδουν τιμολόγια σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ενταχθούν στους κύκλους των Επιστρεπτέων Προκαταβολών, ούτε σε κάποιο άλλο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης.
Παράλληλα υφίσταται πρόβλημα με τις ασφαλιστικές εισφορές των μετόχων των Αστικών, αφού ο ΕΦΚΑ έχει να αποστείλει ενημερωτικά δελτία για τα οφειλόμενα από τον Ιανουάριο του 2020, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί οφειλές από 2.500-6.000 ευρώ για τον καθένα ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία που ανήκει.


Ο Παύλος Παυλίδης τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα βιοπορισμού για τους περισσότερους μετόχους, αφού είναι οικογενειάρχες, πλήττονται οικονομικά και δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα. Ενδεικτικά ο πρόεδρος ανέφερε ότι η πτώση του τζίρου στα εισιτήρια αγγίζει το 75%, ενώ συνολικά η επιχείρηση έχει πτώση του τζίρου κατά 50%. Σχολίασε ότι το υπουργείο Μεταφορών θα πρέπει να ελέγξει τα στοιχεία, η οικονομική καθίζηση είναι τεράστια και στην Ημαθία δεν θα λάβουν ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό στο τέλος του έτους για να καλύψουν το «έλλειμμα» τους, όπως θα κάνουν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. «Θέλουμε να κυκλοφορούν τα Αστικά ακόμη και με λιγοστό κόσμο, αλλά θα πρέπει να μπορούμε να πληρώσουμε τα πετρέλαιά μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης.Ο πρόεδρος των Αστικών αναφέρθηκε στους λόγους που εξαιρέθηκαν τα μαθητικά δρομολόγια από την κινητοποίηση. «Τιμούμε την σύμβαση που έχουμε υπογράψει με την Αντιπεριφέρεια για την μεταφορά των μαθητών, που για να είμαστε ειλικρινής αν δεν την τηρήσουμε και δεν πληρωθούμε δεν θα έχουμε τα προς το ζην. Ωστόσο έχουμε όλοι παιδιά και δεν μπορούμε να αφήσουμε ακάλυπτη την μεταφορά των μαθητών, είναι θέμα ανθρωπιάς», τόνισε ο κ. Παυλίδης. Απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι την σημερινή πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των γυμνασίων και λυκείων οι μαθητές ήταν αναλογικά λιγότεροι. Κλείνοντας το θέμα συμπλήρωσε ότι συνολικά εργαζόμενοι και μέτοχοι στα Αστικά είναι 50 άτομα και στην χθεσινή κινητοποίηση κάλεσαν τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, ο οποίος προσήλθε και έλαβε τα αιτήματά τους για να τα προωθήσει αρμοδίως.

Για τη μετεγκατάσταση των ΚΤΕΛ
Δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί ο κ.Παυλίδης για το θέμα της αξιοποίησης της έκτασης δίπλα από το δικαστικό μέγαρο ως κλειστό γυμναστήριο και την προοπτική μεταφοράς των ΚΤΕΛ εκτός πόλης. Ο κ. Παυλίδης θύμισε ότι είναι μια ιστορία που είχε ξεκινήσει από το 2009-10 επί δημαρχίας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, όταν είχε χαρακτηριστεί η τοποθεσία ότι θα πρέπει να εξυπηρετήσει σκοπό κοινής ωφέλειας και είχε από τότε ο ίδιος τοποθετηθεί ότι τα λεωφορεία αποτελούν κοινωφελή σκοπό. Παράλληλα ο πρόεδρος τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί σε εκείνο το σημείο ο σταθμός υπεραστικών και αστικών ΚΤΕΛ λόγω μελλοντικής ανέγερσης του Διοικητηρίου, Αστυνομικού Μεγάρου, ανάπτυξης της περιοχής και εξυπηρέτησης του κοινού.

Τέλος ο κ. Παυλίδης επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση για το θέμα και δήλωσε πρόθυμος εφόσον κληθεί μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συζητήσουν με τον δήμαρχο για το θέμα.

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στο Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Ημαθίας

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στο Σύλλογο...

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ημαθίας, βάσει του άρθρου 35...

Συλλυπητήριο μήνυμα του 5ου ΓΕΛ Βέροιας για την απώλεια του Αθανάσιου Δελκοτζάκη

Συλλυπητήριο μήνυμα του 5ου ΓΕΛ Βέροιας για την...

Ο Σύλλογος Διδασκόντων  του 5ου ΓΕΛ Βεροίας εκφράζει...

Εκτίναξη των επενδύσεων φέρνει το νέο Αναπτυξιακό ν/σ της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Του Λάζαρου Τσαβδαρίδη *

Εκτίναξη των επενδύσεων φέρνει το νέο Αναπτυξιακό ν/σ...

Την ώρα που η δημοσιονομική αξιοπιστία του Ελληνικού...

Επιχειρείται η Επιβολή Καταστροφικής Ψευδολύσεως στην Κύπρο  πριν τις Προεδρικές Εκλογές

Επιχειρείται η Επιβολή Καταστροφικής Ψευδολύσεως...

Τι τεκταίνεται στην Κύπρο; Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος...

Ευχές του Δημάρχου Βέροιας για τη συμπλήρωση 57 χρόνων της εφημερίδας ΛΑΟΣ

Ευχές του Δημάρχου Βέροιας για τη συμπλήρωση 57 χρόνων...

Η μακροβιότερη εφημερίδα της Βέροιας και της Ημαθίας...

Άγγελος Τόλκας : «Μια κυβέρνηση που δημιουργεί μόνιμα κρίσεις. Μόνη λύση να φύγουν. Είναι ζήτημα ζωής.»

Άγγελος Τόλκας : «Μια κυβέρνηση που δημιουργεί μόνιμα...

Ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook, με αφορμή το...

 Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας για τα λεωφορεία στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας για τα λεωφορεία...

 Σε συνέχεια της από 24 Ιανουαρίου 2022 Ανακοίνωσης, ...

Μετατίθεται για την Τρίτη (1/2/22) η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ημαθίας στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας

Μετατίθεται για την Τρίτη (1/2/22) η συγκέντρωση...

Αναβάλλεται η  Πανελλαδική Ημέρα Δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ,...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας - Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ενόψει της νέας κακοκαιρίας, ενημερώνει τους δημότες για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό. Ο...

Πέρασε μια εβδομάδα από την κακοκαιρία που άφησε 1-1,5 μέτρο βαρύ, υγρό χιόνι στο Σέλι. Μια κακοκαιρία που άφησε το Σέλι δυο ημέρες χωρίς ρεύμα και εδώ και μια εβδομάδα αφήνει χωρίς νερό ένα πολύ μεγάλο τμήμα της...

Υπεγράφη η σύμβαση μακροχρόνιας εκμίσθωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια» μεταξύ του Δήμου Νάουσας και της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας  «Ορεινός Τουρισμός»Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη (20.01.2022) η...

Με πανό και συνθήματα αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων της κλωστοϋφαντουργίας «Βαρβαρέσος» βρέθηκε χθες το πρωί(Τρίτη 18/01) στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας και διαδήλωσαν για περίπου μία...