Με 24ωρη στάση εργασίας απάντησαν χθες τα Αστικά  της Βέροιας, στην απουσία οικονομικής ενίσχυσης λόγω COVID

Με 24ωρη στάση εργασίας απάντησαν χθες τα Αστικά της Βέροιας, στην απουσία οικονομικής ενίσχυσης λόγω COVID

Π. Παυλίδης στον ΑΚΟΥ 99,6: Δυστυχώς κανένας δεν έχει ασχοληθεί μαζί μας…

Τα παραταγμένα Αστικά λεωφορεία που ήταν σταθμευμένα εκατέρωθεν του δρόμου στην οδό Σταδίου, στο ύψος του γηπέδου, χθες Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, ήταν μια μορφή αντίδρασης στα πλαίσια της 24ωρης στάσης εργασίας που έκαναν τα Αστικά λεωφορεία της Βέροιας, με εξαίρεση τα μαθητικά δρομολόγια. Ο Παύλος Παυλίδης, πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνδημότες», μίλησε τηλεφωνικά για το θέμα στην εκπομπή του ΑΚΟΥ 99,6 «Λαϊκά και Αιρετικά» με τους Ζήση Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη.Ο πρόεδρος εξήγησε ότι βασικό αίτημα για την 24ωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν ήταν η υπόσχεση που είχαν λάβει από το Υπουργείο Μεταφορών ότι θα λάμβαναν τον Ιανουάριο μια οικονομική ενίσχυση λόγω COVID των 3.700 ευρώ για κάθε λεωφορείο, που αφορά το χρονικό διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου 2020 και δεν καταβλήθηκε μέχρι σήμερα.


«Κρίναμε ότι θα έπρεπε κάπως να αντιδράσουμε, γιατί κανένας δεν έχει ασχοληθεί μαζί μας και δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως οικονομική ενίσχυση όλο αυτό το διάστημα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των Αστικών Βέροιας. Ο κ. Παυλίδης εξήγησε ότι λόγω τήρησης κάποιων συμβάσεων είναι αναγκασμένοι να εκδίδουν τιμολόγια σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ενταχθούν στους κύκλους των Επιστρεπτέων Προκαταβολών, ούτε σε κάποιο άλλο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης.
Παράλληλα υφίσταται πρόβλημα με τις ασφαλιστικές εισφορές των μετόχων των Αστικών, αφού ο ΕΦΚΑ έχει να αποστείλει ενημερωτικά δελτία για τα οφειλόμενα από τον Ιανουάριο του 2020, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί οφειλές από 2.500-6.000 ευρώ για τον καθένα ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία που ανήκει.


Ο Παύλος Παυλίδης τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα βιοπορισμού για τους περισσότερους μετόχους, αφού είναι οικογενειάρχες, πλήττονται οικονομικά και δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα. Ενδεικτικά ο πρόεδρος ανέφερε ότι η πτώση του τζίρου στα εισιτήρια αγγίζει το 75%, ενώ συνολικά η επιχείρηση έχει πτώση του τζίρου κατά 50%. Σχολίασε ότι το υπουργείο Μεταφορών θα πρέπει να ελέγξει τα στοιχεία, η οικονομική καθίζηση είναι τεράστια και στην Ημαθία δεν θα λάβουν ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό στο τέλος του έτους για να καλύψουν το «έλλειμμα» τους, όπως θα κάνουν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. «Θέλουμε να κυκλοφορούν τα Αστικά ακόμη και με λιγοστό κόσμο, αλλά θα πρέπει να μπορούμε να πληρώσουμε τα πετρέλαιά μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης.Ο πρόεδρος των Αστικών αναφέρθηκε στους λόγους που εξαιρέθηκαν τα μαθητικά δρομολόγια από την κινητοποίηση. «Τιμούμε την σύμβαση που έχουμε υπογράψει με την Αντιπεριφέρεια για την μεταφορά των μαθητών, που για να είμαστε ειλικρινής αν δεν την τηρήσουμε και δεν πληρωθούμε δεν θα έχουμε τα προς το ζην. Ωστόσο έχουμε όλοι παιδιά και δεν μπορούμε να αφήσουμε ακάλυπτη την μεταφορά των μαθητών, είναι θέμα ανθρωπιάς», τόνισε ο κ. Παυλίδης. Απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι την σημερινή πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των γυμνασίων και λυκείων οι μαθητές ήταν αναλογικά λιγότεροι. Κλείνοντας το θέμα συμπλήρωσε ότι συνολικά εργαζόμενοι και μέτοχοι στα Αστικά είναι 50 άτομα και στην χθεσινή κινητοποίηση κάλεσαν τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, ο οποίος προσήλθε και έλαβε τα αιτήματά τους για να τα προωθήσει αρμοδίως.

Για τη μετεγκατάσταση των ΚΤΕΛ
Δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί ο κ.Παυλίδης για το θέμα της αξιοποίησης της έκτασης δίπλα από το δικαστικό μέγαρο ως κλειστό γυμναστήριο και την προοπτική μεταφοράς των ΚΤΕΛ εκτός πόλης. Ο κ. Παυλίδης θύμισε ότι είναι μια ιστορία που είχε ξεκινήσει από το 2009-10 επί δημαρχίας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, όταν είχε χαρακτηριστεί η τοποθεσία ότι θα πρέπει να εξυπηρετήσει σκοπό κοινής ωφέλειας και είχε από τότε ο ίδιος τοποθετηθεί ότι τα λεωφορεία αποτελούν κοινωφελή σκοπό. Παράλληλα ο πρόεδρος τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί σε εκείνο το σημείο ο σταθμός υπεραστικών και αστικών ΚΤΕΛ λόγω μελλοντικής ανέγερσης του Διοικητηρίου, Αστυνομικού Μεγάρου, ανάπτυξης της περιοχής και εξυπηρέτησης του κοινού.

Τέλος ο κ. Παυλίδης επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση για το θέμα και δήλωσε πρόθυμος εφόσον κληθεί μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συζητήσουν με τον δήμαρχο για το θέμα.

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οριστικοί πίνακες του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2021 ΟΑΕΔ

Οριστικοί πίνακες του προγράμματος επιταγών αγοράς...

Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, οι...

Υπογραφή Σύμβαση για Συντήρηση και Τοποθέτηση στηθαίων στο Δήμο Βέροιας

Υπογραφή Σύμβαση για Συντήρηση και Τοποθέτηση...

Στην υπογραφή σύμβασης για το έργο με τίτλο:...

Ιερός Ναός Αγ. Αθανασίου: Ψυχοσάββατο Αγ. Δημητρίου, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου. - Το πρόγραμμα Των Ιερών Ακολουθιών

Ιερός Ναός Αγ. Αθανασίου: Ψυχοσάββατο Αγ. Δημητρίου, το...

Φέρεται Εις Γνώσιν Των Ευσεβών Χριστιανών Ό,τι Το...

Κλειστό για μια ώρα, τμήμα της οδού Μ. Αλεξάνδρου

Κλειστό για μια ώρα, τμήμα της οδού Μ. Αλεξάνδρου

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Δωρεάν μαστολογικό έλεγχο στη Βέροια για ανασφάλιστες γυναίκες και με περιορισμένους πόρους

Δωρεάν μαστολογικό έλεγχο στη Βέροια για ανασφάλιστες...

Το μήνυμα της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού...

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και ΚΑΡΠΑ σε υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες...

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες...

Ευχαριστήριο του Διοικητικού Συμβουλίου της Πρωτοβουλίας για το Παιδί (18/10)

Ευχαριστήριο του Διοικητικού Συμβουλίου της...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί...

Βέροια: Συνελήφθη αλλοδαπός για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και βεβαιώσεις διαγνωστικών εξετάσεων covid

Βέροια: Συνελήφθη αλλοδαπός για πλαστά ταξιδιωτικά...

Συνελήφθη το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 το απόγευμα στη ...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του Αναστάσιου ΒασιάδηΟ ρομαντικός παρατηρητής που ατενίζει την Βέροια από τα δυτικά της υψώματα, ξεχωρίζει με ευχάριστη έκπληξη, μια αιθέρια γυναικεία μορφή να ξεπετάγεται από τις πολυκατοικίες πίσω από...

Κάνε το καλύτερο για την πόλη σου απέναντι στα ζητήματα καθημερινότηταςΣε ένα ακόμα βήμα με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Δήμου και Δημοτών προχωρά ο Δήμος Βέροιας. Τα...

“numquam enim quamvis obcura virtus latte, sed mitti sui signa; quisquis dignus fuerit, vestigiis illam colliget» ** Του Απόστολου ΙωσηφίδηΜε αφορμή τον πρόσφατο εγκαινιασμό της φερώνυμης, πλέον, του Φιλοκτήμονος Παπαδόπουλου, μεγάλης αίθουσας...

Σεβασμιότατε Μητροπολίτα Βέροιας Ναούσης και Καμπάνιας κ.κ, Παντελεήμονα,Κύριε Υπουργέ Απόστολε Βεσυρόπουλε,Κύριοι βουλευτές (Λάζαρε Τσαβδαρίδη, Αναστάσιε Μπαρτζώκα και Άγγελε Τόλκα)Κύριε...