Σταύρος Τζίνας. Μια δυσαναπλήρωτη απουσία. Γράφει ο Τάσος Βασιάδης

Σταύρος Τζίνας. Μια δυσαναπλήρωτη απουσία. Γράφει ο Τάσος Βασιάδης

Ο φετινός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων Κύρου  και Ιωάννου στη Βέροια  χαρακτηρίστηκε από την απουσία του ΣΤΑΥΡΟΥ  ΤΖΙΝΑ επίλεκτου μέλους τις Ιατρικής Κοινότητας αλλά και προβεβλημένης προσωπικότητας της ημαθιώτικης κοινωνίας που με την συνεχή  συμμετοχή του λάμπρυνε την Εορτή των Ιατρών, η οποία καθιερώθηκε το πρώτον επί των ημερών της δικής του προεδρίας στον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας.

 Ο Σταύρος Τζίνας  έφυγε από την ζωή λίγες μέρες ενωρίτερα,  προκαλώντας γενική συγκίνηση και θλίψη στην οικογένειά του, στους πολυάριθμους φίλους του, τους συναδέλφους, τους συνεργάτες, τους μαθητές του και ολόκληρο τον κοινωνικό περίγυρο.

Παρά το γεγονός ότι η αποχώρησή του από την ζωή έγινε σε ημέρα αργίας και δεν γνωστοποιήθηκε έγκαιρα,  ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Βέροιας όπου τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία,  γέμισε   ασφυκτικά από το πλήθος που προσήλθε για να απευθύνει τον τελευταίο χαιρετισμό στο Σταύρο Τζίνα και να τον συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία .

Εκ μέρους του Ιατρικού Κόσμου τον νεκρό αποχαιρέτησε ο σημερινός πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Πρόδρομος Ισαακίδης.

Ο Σταύρος Τζίνας υπηρέτησε για μακρά σειρά ετών ως Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Νάουσας  ενώ νωρίτερα είχε υπηρετήσει στο Νοσοκομείο Βέροιας. Παλαιότερα παρείχε τις υπηρεσίες του  και στον Ιδιωτικό Τομέα ιδρύοντας και λειτουργώντας Χειρουργική  Κλινική στην Αλεξάνδρεια και διατηρώντας Ιδιωτικό Ιατρείο στην Βέροια. Παράλληλα ασχολήθηκε με τα κοινά υπηρετώντας ως αιρετός Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας και ως Μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου εκπροσωπώντας τον Ιατρικό Σύλλογο. 

Όλη η ζωή του Σταύρου Τζίνα στην Ημαθία  συνδέθηκε με τους αγώνες που έδωσε υπηρετώντας τον Ιατρικό Συνδικαλισμό με κορυφαία την ανάδειξή του στη θέση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας και του επί χρόνια Εκπροσώπου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. 

Παράλληλα συνεισέφερε σημαντικά στους κοινωνικούς αγώνες ως ενεργό μέλος κοινωνικών φορέων.

Ανέδειξε πλήθος διακεκριμένων Ιατρών στους οποίους  δίδαξε την ορθή άσκηση της Ιατρικής, την  Χειρουργική Τέχνη και την Ιατρική Δεοντολογία . 

 

Η απουσία ανθρώπων όπως ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΝΑΣ, κάνουν τον κόσμο φτωχότερο, σε μια εποχή που οι ηθικές αξίες, ελλείπουν συνεχώς  περισσότερο. 

 

Στην φωτογραφία ο Σταύρος Τζίνας προσέρχεται σε ιατρική εκδήλωση συνοδευόμενος από τους μαθητές του και διαδόχους του στην προεδρία του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, Αναστάσιο Βασιάδη και Πρόδρομο Ισαακίδη.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 19/11

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν   οι λέξεις

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν οι λέξεις

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν...

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το   Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το Χιονοδρομικό...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών...

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική   Κοινότητα   Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας...

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη 2018.Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» Ο ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΙΠΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΕΡΘΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ - «ΜΠΑΧΑΛΟ» ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ- ΤΙ ΛΕΝΕ Ο...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Ημαθίας.Πιο συγκεκριμένα, τα συνεργεία επιχειρούν σε τμήματα...

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με τις πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας και νέων προγραμμάτων,προσφέρει στην κοινωνία της Ημαθίας δυο ταχύρυθμα προγράμματα εκμάθησης Ρωσικών και ...

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας  διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου-...