Σταύρος Τζίνας. Μια δυσαναπλήρωτη απουσία. Γράφει ο Τάσος Βασιάδης

Σταύρος Τζίνας. Μια δυσαναπλήρωτη απουσία. Γράφει ο Τάσος Βασιάδης

Ο φετινός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων Κύρου  και Ιωάννου στη Βέροια  χαρακτηρίστηκε από την απουσία του ΣΤΑΥΡΟΥ  ΤΖΙΝΑ επίλεκτου μέλους τις Ιατρικής Κοινότητας αλλά και προβεβλημένης προσωπικότητας της ημαθιώτικης κοινωνίας που με την συνεχή  συμμετοχή του λάμπρυνε την Εορτή των Ιατρών, η οποία καθιερώθηκε το πρώτον επί των ημερών της δικής του προεδρίας στον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας.

 Ο Σταύρος Τζίνας  έφυγε από την ζωή λίγες μέρες ενωρίτερα,  προκαλώντας γενική συγκίνηση και θλίψη στην οικογένειά του, στους πολυάριθμους φίλους του, τους συναδέλφους, τους συνεργάτες, τους μαθητές του και ολόκληρο τον κοινωνικό περίγυρο.

Παρά το γεγονός ότι η αποχώρησή του από την ζωή έγινε σε ημέρα αργίας και δεν γνωστοποιήθηκε έγκαιρα,  ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Βέροιας όπου τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία,  γέμισε   ασφυκτικά από το πλήθος που προσήλθε για να απευθύνει τον τελευταίο χαιρετισμό στο Σταύρο Τζίνα και να τον συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία .

Εκ μέρους του Ιατρικού Κόσμου τον νεκρό αποχαιρέτησε ο σημερινός πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Πρόδρομος Ισαακίδης.

Ο Σταύρος Τζίνας υπηρέτησε για μακρά σειρά ετών ως Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Νάουσας  ενώ νωρίτερα είχε υπηρετήσει στο Νοσοκομείο Βέροιας. Παλαιότερα παρείχε τις υπηρεσίες του  και στον Ιδιωτικό Τομέα ιδρύοντας και λειτουργώντας Χειρουργική  Κλινική στην Αλεξάνδρεια και διατηρώντας Ιδιωτικό Ιατρείο στην Βέροια. Παράλληλα ασχολήθηκε με τα κοινά υπηρετώντας ως αιρετός Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας και ως Μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου εκπροσωπώντας τον Ιατρικό Σύλλογο. 

Όλη η ζωή του Σταύρου Τζίνα στην Ημαθία  συνδέθηκε με τους αγώνες που έδωσε υπηρετώντας τον Ιατρικό Συνδικαλισμό με κορυφαία την ανάδειξή του στη θέση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας και του επί χρόνια Εκπροσώπου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. 

Παράλληλα συνεισέφερε σημαντικά στους κοινωνικούς αγώνες ως ενεργό μέλος κοινωνικών φορέων.

Ανέδειξε πλήθος διακεκριμένων Ιατρών στους οποίους  δίδαξε την ορθή άσκηση της Ιατρικής, την  Χειρουργική Τέχνη και την Ιατρική Δεοντολογία . 

 

Η απουσία ανθρώπων όπως ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΝΑΣ, κάνουν τον κόσμο φτωχότερο, σε μια εποχή που οι ηθικές αξίες, ελλείπουν συνεχώς  περισσότερο. 

 

Στην φωτογραφία ο Σταύρος Τζίνας προσέρχεται σε ιατρική εκδήλωση συνοδευόμενος από τους μαθητές του και διαδόχους του στην προεδρία του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, Αναστάσιο Βασιάδη και Πρόδρομο Ισαακίδη.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεύτερη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος   Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «Trans European Water Sustainability»

Δεύτερη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του...

Η δεύτερη βραχυπρόθεσμη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο...

Κ. Ναλμπάντης: Επικίνδυνα διχαστικός μέσα στον πανικό του ο κ. Γκυρίνης

Κ. Ναλμπάντης: Επικίνδυνα διχαστικός μέσα στον πανικό...

Με έκπληξη ομολογώ, διάβασα την ανακοίνωση του κ....

Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την υπουργοποίησή του, στον ΑΚΟΥ 99.6 - Άγγελος Τόλκας: «Πολιτική επιλογή,   να ανταποκριθώ στο προσκλητήριο Τσίπρα   για μια συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων»

Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την υπουργοποίησή του,...

Τι λέει για «Κίνημα Αλλαγής», για τις αντιδράσεις και...

Για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου   στη Βέροια

Για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη...

Από την παράταξη του υποψήφιου του «Κινήματος...

Γεωργία Μπατσαρά:   Θα τιμήσουμε   τη Μνήμη   της Γενοκτονίας   του Ποντιακού   Ελληνισμού

Γεωργία Μπατσαρά: Θα τιμήσουμε τη Μνήμη της...

Από τον Συνδυασμό «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα Πόλη» της...

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για τον   κανονισμό λειτουργίας του εμπορικού πεζόδρομου Βέροιας

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για τον ...

Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής...

Ανακοίνωση Υπηρεσίας Πράσινου Νάουσας για το κλάδεμα των δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους

Ανακοίνωση Υπηρεσίας Πράσινου Νάουσας για το κλάδεμα...

Όσοι δημότες ενδιαφέρονται για κλάδεμα δέντρων που...

Αποτελέσματα εξαμήνου της δράσης ανακύκλωσης ρούχων στο Δήμο Νόαυσας

Αποτελέσματα εξαμήνου της δράσης ανακύκλωσης ρούχων...

Τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του προγράμματος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τι λέει για «Κίνημα Αλλαγής», για τις αντιδράσεις και αιτιάσεις για την υπουργοποίησή του και για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του, ως βουλευτής, στην ΗμαθίαΤα πρώτα του χαρτιά άνοιξε ο Άγγελος Τόλκας μετά...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Η δεύτερη βραχυπρόθεσμη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «Trans European Water Sustainability» με θέμα την αειφορία του νερού, στο οποίο το 5ο  ΓΕ.Λ. Βέροιας συμμετέχει ως εταίρος,...