Σταύρος Τζίνας. Μια δυσαναπλήρωτη απουσία. Γράφει ο Τάσος Βασιάδης

Σταύρος Τζίνας. Μια δυσαναπλήρωτη απουσία. Γράφει ο Τάσος Βασιάδης

Ο φετινός εορτασμός των Αγίων Αναργύρων Κύρου  και Ιωάννου στη Βέροια  χαρακτηρίστηκε από την απουσία του ΣΤΑΥΡΟΥ  ΤΖΙΝΑ επίλεκτου μέλους τις Ιατρικής Κοινότητας αλλά και προβεβλημένης προσωπικότητας της ημαθιώτικης κοινωνίας που με την συνεχή  συμμετοχή του λάμπρυνε την Εορτή των Ιατρών, η οποία καθιερώθηκε το πρώτον επί των ημερών της δικής του προεδρίας στον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας.

 Ο Σταύρος Τζίνας  έφυγε από την ζωή λίγες μέρες ενωρίτερα,  προκαλώντας γενική συγκίνηση και θλίψη στην οικογένειά του, στους πολυάριθμους φίλους του, τους συναδέλφους, τους συνεργάτες, τους μαθητές του και ολόκληρο τον κοινωνικό περίγυρο.

Παρά το γεγονός ότι η αποχώρησή του από την ζωή έγινε σε ημέρα αργίας και δεν γνωστοποιήθηκε έγκαιρα,  ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Βέροιας όπου τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία,  γέμισε   ασφυκτικά από το πλήθος που προσήλθε για να απευθύνει τον τελευταίο χαιρετισμό στο Σταύρο Τζίνα και να τον συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία .

Εκ μέρους του Ιατρικού Κόσμου τον νεκρό αποχαιρέτησε ο σημερινός πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Πρόδρομος Ισαακίδης.

Ο Σταύρος Τζίνας υπηρέτησε για μακρά σειρά ετών ως Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Νάουσας  ενώ νωρίτερα είχε υπηρετήσει στο Νοσοκομείο Βέροιας. Παλαιότερα παρείχε τις υπηρεσίες του  και στον Ιδιωτικό Τομέα ιδρύοντας και λειτουργώντας Χειρουργική  Κλινική στην Αλεξάνδρεια και διατηρώντας Ιδιωτικό Ιατρείο στην Βέροια. Παράλληλα ασχολήθηκε με τα κοινά υπηρετώντας ως αιρετός Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας και ως Μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου εκπροσωπώντας τον Ιατρικό Σύλλογο. 

Όλη η ζωή του Σταύρου Τζίνα στην Ημαθία  συνδέθηκε με τους αγώνες που έδωσε υπηρετώντας τον Ιατρικό Συνδικαλισμό με κορυφαία την ανάδειξή του στη θέση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας και του επί χρόνια Εκπροσώπου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. 

Παράλληλα συνεισέφερε σημαντικά στους κοινωνικούς αγώνες ως ενεργό μέλος κοινωνικών φορέων.

Ανέδειξε πλήθος διακεκριμένων Ιατρών στους οποίους  δίδαξε την ορθή άσκηση της Ιατρικής, την  Χειρουργική Τέχνη και την Ιατρική Δεοντολογία . 

 

Η απουσία ανθρώπων όπως ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΝΑΣ, κάνουν τον κόσμο φτωχότερο, σε μια εποχή που οι ηθικές αξίες, ελλείπουν συνεχώς  περισσότερο. 

 

Στην φωτογραφία ο Σταύρος Τζίνας προσέρχεται σε ιατρική εκδήλωση συνοδευόμενος από τους μαθητές του και διαδόχους του στην προεδρία του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, Αναστάσιο Βασιάδη και Πρόδρομο Ισαακίδη.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή...

Παρά την βροχόπτωση και την χαμηλή θερμοκρασία...

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην  χρηματοδότηση του Δήμου Βέροιας -Εμείς κ. Τζιτζικώστα δεν πρέπει να βαδίσουμε προς το 2030;  -Συνέντευξη Τύπου χθες, με απάντηση Βοργιαζίδη στην Περιφέρεια

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην χρηματοδότηση...

«Ξεκάθαρα, μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος μας αδικήθηκε...

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Σοπράνο Μαρίας Παλάσκα υπέγραψε ο Τάσος Πρωτοψάλτου (βίντεο)

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Σοπράνο Μαρίας Παλάσκα...

Άλλο ένα σπουδαίο έργο του Βεροιώτη σκηνογράφου / ...

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:  Πρόσκληση εκδήλωσης  ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών  και Προσφύγων

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για...

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4558/18 που...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...