Στον ΑΚΟΥ 99.6 αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος και εκπρόσωποι εμπόρων, ΤΑΞΙ και ΕΚΑΒ για την «Μήδεια» στη Βέροια

Στον ΑΚΟΥ 99.6 αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος και εκπρόσωποι εμπόρων, ΤΑΞΙ και ΕΚΑΒ για την «Μήδεια» στη Βέροια

Την εικόνα που επικρατεί στην Βέροια με την επέλαση της Μήδειας, αποτύπωσαν χθες το μεσημέρι στην ραδιοφωνική εκπομπή Λαϊκά&Αιρετικά στον ΑΚΟΥ 99.6, μέσα από επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» Δημήτρη Τσανακτσίδη, τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Ημαθίας του ΕΚΑΒ «Πρόοδος», Φίλιππο Παπαστεργιόπουλο και τον Γραμματέα του ΣΥΝ.ΠΕ. ΤΑΞΙ Βέροιας Χαράλαμπο Τσολαρίδη.



  • Ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι ο μηχανισμός ήταν προετοιμασμένος αφού υπήρχαν ακριβείς προβλέψεις για τον χιονιά και το μόνο που χρειάστηκε να κάνουν ήταν οργάνωση, σχεδιασμός και συντονισμός για να πετύχουν το έργο τους. Μετά και από έλεγχο που έκανε ο ίδιος και συγκεκριμένα διέσχισε τον πρωί της Δευτέρας τον δρόμο Νάουσα-Σέλι ήταν «κατάμαυρος», όπως και όλοι οι δρόμοι. Διευκρίνισε ότι οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν να ρίχνουν αλάτι στους δρόμους ευθύνης τους και ειδικά στις ορεινές περιοχές τουλάχιστον για μια εβδομάδα. Ωστόσο ο κ. Καλαϊτζίδης υπογράμμισε ότι ο παγετός χρειάζεται προσοχή τις επόμενες ημέρες και συνέστησε στους πολίτες που δεν έχουν άμεση ανάγκη να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

«Είναι ανεπίτρεπτο να κλείνει η Εγνατία με λίγο χιόνι και να ταλαιπωρούνται οι αυτοκινητιστές», σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης που ήταν ιδιαίτερα οξύς υπενθυμίζοντας ότι πληρώνουμε διόδια και δεν είναι δυνατό να κλείνει η Εγνατία για τα βαρέα οχήματα που μάλιστα είπε πως βοηθούν με την κίνησή τους όταν είναι φρέσκο το χιόνι και  το διαλύουν.

  • Ο δήμαρχος Βέροιας απαντώντας στα παράπονα για την κατάσταση στους εμπορικούς πεζοδρόμους της Βέροιας, ανέφερε ότι την Κυριακή το απόγευμα μπήκε όχημα με «μαχαίρι» και καθάρισε, αλλά δεν έριξε αλάτι για να μην καταστραφεί το οδόστρωμα. Υπογράμμισε ότι αναμένει την βοήθεια των καταστηματαρχών να καθαρίσουν μπροστά από τα μαγαζιά τους, ενώ ενημέρωσε ότι όλο το διαθέσιμο προσωπικό του δήμου είναι στο δρόμο και καθαρίζει. Ωστόσο το χιόνι είναι πολύ, το ανθρώπινο δυναμικό συγκεκριμένο και γίνεται ότι είναι καλύτερο δυνατό για να καθαριστεί η πόλη.

Αναφορικά με κάποιους στενούς δρόμους ακόμη και στο κέντρο της πόλης, εξήγησε ότι δεν περνάει το όχημα με το μαχαίρι γιατί δεν χωράει και για να μην κάνει ζημία στα σταθμευμένα αυτοκίνητα και γι’ αυτό διέρχεται μόνο η αλατιέρα.



     Ο κ. Βοργιαζίδης ανέφερε ότι για την περιοχή όπου σήμερα Τρίτη γίνεται η Λαϊκή, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος ήταν σε διαδικασία απομάκρυνσης των σταθμευμένων αυτοκινήτων προκειμένου να καθαριστούν οι δρόμοι και για το θέμα των σχολείων ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι σήμερα το πρωί Τρίτης θα εξετάσουν τα δεδομένα και τις θερμοκρασίες που επικρατούν προκειμένου έγκαιρα να ανακοινώσουν την απόφαση για την λειτουργία των σχολείων, αφού θα σταθμιστεί και το γεγονός ότι πρέπει να παραμένουν για κάποια λεπτά ανοιχτά τα παράθυρα λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

    Στην πρόταση του Δ. Τσανακτσίδη για διαμοιρασμό αλατιού, ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι η πολιτική του δήμου σε αυτό το θέμα είναι συγκεκριμένη και διαθέτει αλάτι σε 24ωρη βάση μόνο από το αμαξοστάσιο στην έξοδο της πόλης στον κόμβο της Εγνατίας. «Έχουμε έλεγχο και γνωρίζουμε ποιος και τι ποσότητα αλάτι πήρε και με αυτό τον τρόπο λειτουργούμε», υπογράμμισε ο δήμαρχος. 

    • Ο Δ. Τσανακτσίδης ανέφερε ότι ο ίδιος, όπως και οι συνάδελφοί του καθάρισαν όπως και όφειλαν μπροστά από τα καταστήματά τους, ωστόσο κυρίως στους εμπορικούς πεζοδρόμους της Βέροιας υπάρχει πολύ χιόνι στοιβαγμένο που πάγωσε. Σε επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Β. Παπαδόπουλο, για να ζητήσει να ρίξουν αλάτι και να αφήσουν τσουβαλάκια με αλάτι, ώστε να ρίχνουν οι καταστηματάρχες στα σημεία που μαζεύεται το χιόνι και ο πάγος, ο αντιδήμαρχος τον πληροφόρησε ότι δεν ρίχνουν στον πεζόδρομο γιατί καταστρέφονται οι κυβόλιθοι.

    Ο κ. Τσανακτσίδης διευκρίνισε ότι είναι πραγματικά μια δύσκολη και ακραία κατάσταση και πως κατανοεί ότι με τις δυνατότητες που έχει ο δήμος δίνει προτεραιότητα στον αποχιονισμό σε δομές και σημεία που πρέπει να είναι ανοιχτά. Ωστόσο ο αντιπρόεδρος πρότεινε να αφήσει ο δήμος τσουβαλάκια με αλάτι σε γειτονιές όπως Κυψέλη, Προμηθέας, Πανόραμα κ.λ.π. για να ρίχνουν οι δημότες και ανέφερε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και η κατάσταση μέσα στην Αγορά της Βέροιας, αφού βλέπουν μπροστά στα καταστήματά τους πολίτες να γλιστρούν και να πέφτουν.

    Τέλος επεσήμανε ότι πολλοί μικρότεροι δρόμοι είναι γεμάτοι χιόνι, δεν καθαρίστηκαν και προειδοποίησε ότι αν δεν παρέμβει δραστικά ο δήμος, το βράδυ της Δευτέρας θα παγώσουν τα πάντα και θα είναι μετά ακόμη πιο δύσκολο να καθαριστούν. 



      •  Καλή χαρακτήρισε σε γενικές γραμμές την  κατάσταση στους δρόμους της Βέροιας  τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο γραμματέας του συνεταιρισμού ταξί Βέροιας Χαράλαμπος Τσολακίδης, μιλώντας το ΑΚΟΥ 996, από την πλευρά των επαγγελματιών οδηγών.

      Κάποια μικρά προβλήματα, όπως είπε,  στο οδικό δίκτυο των γύρω χωριών αντιμετωπίστηκαν με υπευθυνότητα από την περιφέρεια και το δήμο, με δεδομένες τις φυσικές δυσκολίες των έντονων καιρικών φαινομένων για τα οποία δεν μπορεί να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι. Αντίθετα με διαμαρτυρίες πολιτών, ο κ. Τσολαρίδης διαβεβαίωσε ότι οι δρόμοι περιφερειακά του κέντρου (Πανόραμα, Πασακιόσκι, Καλλιθέα κ.α.) ήταν καθαροί το μεσημέρι της Δευτέρας και τα ταξί μπορούσαν να κινηθούν με άνεση.

      Ωστόσο η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους ήταν μεγάλη και παρατηρήθηκαν μποτιλιαρίσματα διότι τα ΙΧ δεν ήταν εφοδιασμένα με τα κατάλληλα π.χ. λάστιχα για το χιόνι, ενώ αυξημένη ήταν και η δουλειά των ταξί, λόγω του καιρού. Ενημέρωσε μάλιστα ότι τα βράδια υπάρχουν σε επιφυλακή περίπου δέκα ταξί για την εξυπηρέτηση των πολιτών.



      • Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Βέροιας, Φίλιππος Παπαστεργιόπουλος, υπενθύμισε ότι το ΕΚΑΒ, ως βασικός βραχίονας της πολιτικής προστασίας, δεν σταματάει ποτέ να λειτουργεί  καθώς το προσωπικό είναι ούτως ή άλλως σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω κορωνοϊου. Για την κίνηση του Σαββατοκύριακου με τον χιονιά, χαρακτήρισε περιστατικά ρουτίνας τα έκτακτα συμβάντα από τον παγετό και τη χιονόπτωση, επισημαίνοντας  ότι τις  επόμενες μέρες του παγετού θα είναι ακόμη πιο επικίνδυνη η κατάσταση στους δρόμους, για αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή τόσο από τους οδηγούς, όσο και από τους πεζούς.

       Πάντως το  ΕΚΑΒ είναι σε ετοιμότητα και  εξυπηρετεί όλα τα επείγοντα περιστατικά, όποτε και εάν προκύψουν…

      Εφημερίδα Λαός
      ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

      ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

      Το Πάσχα των Καθολικών επηρεάζει τις συναλλαγές μας με τις Τράπεζες

      Το Πάσχα των Καθολικών επηρεάζει τις συναλλαγές μας με...

      Κατεβάσουν... ρολά για τέσσερις ημέρες οι τράπεζες στο...

      Παράταση πληρωμής των ασφαλίστρων ΕΛΓΑ, ζητά η ΕΘ.Ε.Α.Σ.

      Παράταση πληρωμής των ασφαλίστρων ΕΛΓΑ, ζητά η ΕΘ.Ε.Α.Σ.

      Με αίτημα της ΕΘ.Ε.Α.Σ. στο υπουργείο Αγροτικής...

      Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα και τι θα γίνει με εξετάσεις και Ευρωεκλογές;

      Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα και τι θα γίνει με...

      Φέτος, το Πάσχα πέφτει στις 5 Μαΐου, ενώ η Μεγάλη...

      ΕΔΕΥΑ: Ραντεβού με Σκυλακάκη και με προτάσεις για τη διαχείριση του νερού

      ΕΔΕΥΑ: Ραντεβού με Σκυλακάκη και με προτάσεις για τη...

      Οι επικείμενες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου για τη...

      «Στάση» με συνεδρίαση στο Ταγαροχώρι για το Τοπικό Συμβούλιο Βέροιας

      «Στάση» με συνεδρίαση στο Ταγαροχώρι για το Τοπικό...

      Συνεχίζονται με επιτυχία οι ανοιχτές συνεδριάσεις του...

      Καλάθι του Πάσχα στις 24 Απριλίου, ενδέχεται και «καλάθι νονών»

      Καλάθι του Πάσχα στις 24 Απριλίου, ενδέχεται και...

      Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα με πιθανή ημερομηνία...

      Στις 16 Οκτωβρίου η απόφαση της επανακαταμέτρησης για την 4η βουλευτική έδρα της Ημαθίας

      Στις 16 Οκτωβρίου η απόφαση της επανακαταμέτρησης για...

      Εκδικάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Συμβούλιο...

      Σκοτάδια στον δρόμο πριν την γέφυρα της Μπαρμπούτας

      Σκοτάδια στον δρόμο πριν την γέφυρα της Μπαρμπούτας

      Αρκετοί αναγνώστες μας επεσήμαναν ότι διασχίζοντας...

      ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

      ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

      Σχετικά άρθρα

      Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

      «Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

      Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

      Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...