Ο ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ!

Ο ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 24 χρόνια γάμου και 27 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέ-

ληξα: να ντύνομαι στη «μπουτίκ μπαμπάς & μαμά», να τρώω από το «μάρκετ πεθερός & πεθερά» και να σας «πολεμώ»

με το πληκτρολόγιο μου».


Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,

 

Σήμερα, λέω να αφήσουμε κατά μέρος τη μπόχα των ημερών, διότι όπως ο πρώην βουλευτής της ΝΔ ήθελε αγοράκια και όλοι το γνωρίζανε και δυστυχώς κάποιοι ή κάποιες τον υποστηρίζανε και μετά τις καταγγελίες, έτσι είναι προφανές ότι και τώρα ξέρανε, όταν δίνανε υπεύθυνες θέσεις στο χώρο του πολιτισμού, σε κάθε λογής «λουλούδι»!

 

Φίλοι μου, την ερχόμενη Κυριακή αρχίζει μία καταπληκτική περίοδος για τους Χριστιανούς, αρχίζει το Τριώδιο και έχουμε Φαρισαίο (πρώτο και καλύτερο), Τελώνη, Άσωτο υιό, επουράνιο Δικαστήριο, και Νηστεία!

Με λίγα λόγια έχουμε ταπείνωση, μετάνοια, κρίση και αμαρτία γαστριμαργίας (και εδώ με πιάνει)!

 

Βρισκόμαστε στο ναό, φίλοι μου, στην Εκκλησία και πρώτο τραπέζι πίστα, ο Φαρισαίος, αυτός που τα κάνει όλα καλά και κρίνει τους πάντες και τα πάντα, όπως και ο χοντρός με το σάμαλι!

Κεφάλι ψηλά και κοίταξε να δεις Θεέ, εμένα θα προσέχεις, διότι είμαι ο άριστος, έχω πτυχία από εδώ μέχρι … τα κινέζικα εργαστήρια, που διώξανε τον ιό.

Από την άλλη ο τελώνης, ο σιχαμερός, ο τιποτένιος, ο σκούληκας, με το βλέμμα καταγής να κλαίει για την κατάντια του!

 

Αν φίλοι μου, μεταφερθούμε στο τώρα και μάλιστα ακριβώς στη σημερινή περίοδο που κατατέθηκε και το «σωτήριο» νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμιά μας, εάν στη θέση του ναού τοποθετήσουμε το Ελληνικό πανεπιστήμιο, τότε τι έχουμε;

Ποιος είναι άραγε ο Φαρισαίος, αυτός που δημιουργεί και συντηρεί το πρόβλημα και φροντίζει να καταδιώκει κάθε υγιώς σκεπτόμενο συνωμοσιολόγο!

Τι κάνει νιάου, νιάου στα κεραμίδια, μα φυσικά, … μία κατσαρόλα μακαρόνια με κιμά, σας την έσκασα, περιμένατε ταψί με σάμαλι!

 

Στην περίπτωσή μας φίλοι μου, ο φαρισαίος της παιδείας, είναι ο άριστος, ο καθηγητής/τρια πανεπιστημίου, αυτός, αυτή που εκπροσωπεί χρόνια τώρα, το άθλιο κατεστημένο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ένα κατεστημένο που δεν έχει τολμήσει να αγγίξει κανείς, διότι αυτοί που διοικούνε χρόνια τώρα την πατρίδα μας είναι οι διάφοροι υποκριτές και οι φαρισαίοι, που τώρα χτυπιούνται στο κλάμα για την υγεία μας!

Αλλά βέβαια ποιος να τολμήσει να αγγίξει τον άριστο, ο βολικός είναι ο τελώνης, το φοιτηταριό το αιώνιο, αυτό που δεν παρακολουθεί, που δεν διαβάζει, αλλά μόνο καταστρέφει, οπότε θα βάλουμε και την ασφάλεια, για να τους κάνει ντα!

Βγάζουνε και οικονομικές αναλύσεις για να δούμε το κόστος των αιωνίων, πρέπει άλλωστε να εξοικονομηθούνε χρήματα για να δώσουμε στα Μέσα Μαζικής Εξόντωσης και στους οπαδούς της Πόρτο!

 

Και αντί «άριστοι» καθηγητάδες να βγείτε μπροστά, ως πνευματικοί ηγέτες και να συμβουλέψετε και την υπουργό άνοιξε κάμερα - κλείσε κάμερα, για τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας, τα πατάτε κάτω από το κόκκινο χαλί!

 

Με το δίκιο σας θα πείτε, ρε μοντελάκι επικοινωνείς με την πραγματικότητα, πας καλά, είναι δυνατόν να υποστηρίζεις ότι το πρόβλημα της παιδείας μας είναι οι καθηγητές πανεπιστημίου;

Βεβαίως!

Για τα χάλια μας οι πρώτοι υπεύθυνοι, ου κύριοι, οι βασικοί, υπεύθυνοι είναι οι λειτουργοί της, δηλαδή οι καθηγητές της και εάν μπει κάποιος στη λογική να πραγματοποιήσει αληθινή έρευνα, τότε θα διαπιστώσει ότι απαιτούνται χιλιάδες σελίδες για να περιγραφεί, όλο το καθηγητικό μας μεγαλείο!

Σε όλο τον κόσμο, πανεπιστήμιο ίσον, το διδακτικό προσωπικό του!

Δηλαδή ρε υπουργοί σπουδαγμένοι στο εξωτερικό και πρωθυπουργοί, τι θέλετε να μας πείτε, ότι στα πανεπιστήμια που σπουδάσατε, οι καθηγητές σε ποσοστό άνω του 85%, είναι κάτω του μετρίου, επειδή έχουνε προκύψει από κομματική συναλλαγή ή μήπως δεν ξέρετε τι συμβαίνει στα ελληνικά ιδρύματα;

Αλήθεια δεν γνωρίζετε ότι για τα περισσότερα μέλη ΔΕΠ, τα πανεπιστημιακά καθήκοντα, είναι το πάρεργο και όχι η κύρια ενασχόλησή τους;

Αλήθεια δεν γνωρίζετε ότι η διδασκαλία των φοιτητών, τους είναι αδιάφορη, αλλά ενδιαφέρονται κυρίως για τις συντεχνίες, τα πακέτα, τα προγράμματα, τις συναλλαγές, τη διαπλοκή!

Δεν γνωρίζετε για τις αρχαιρεσίες, κοσμητόρων, πρυτάνεων και λοιπών θέσεων!

Και εάν κάποια μέρα κάποιος καθηγητής κοιμηθεί στραβά και ξυπνήσει με τις ανάποδες και αρχίσει και σας τα χώνει, τότε συκοφαντία, απαξίωση, συνωμοσίες, ανίκανος, εγκάθετος και ένα σωρό ηλιθιότητες, για βλαμμένους υπηκόους!

Αλήθεια δεν έχετε ακούσει για εκμετάλλευση φοιτητριών σε σχολές εξισώσεων, σε σχολές εφαρμογής των νόμων!

Υποκριτές και Φαρισαίοι!

 

Ο δρόμος για την άνοιξη στα πανεπιστήμια θα ανοίξει και θα γίνει προσπελάσιμος, όταν εμφανιστεί κυβέρνηση που θα χτυπήσει το άθλιο κατεστημένο των καθηγητάδων!

Αλήθεια γιατί δεν μας λέτε αρχικά, ποιο είναι το ποσοστό της οικογενειοκρατίας στα πανεπιστήμια, έτσι απλά, να γνωρίζουμε.

Στη συνέχεια, πείτε μας, σε ποιο βαθμό συγγένειας είναι οι «άριστοι» καθηγητές, πατέρας και γιός, ξάδελφος, κουμπάρος, μπατζανάκης, … και στο τέλος να μας πείτε και σε ποιες σχολές, για να δούμε οι φίλαθλοι της συνωμοσίας, κυρίως, ποιες σχολές ενδιαφέρουν, σε κάποιους να «ελέγχονται»!

Η παιδεία μας θα πάρει τα πάνω της, αφού πρώτα βρεθούνε οι καθηγητές (δηλαδή ποτέ!) και στη συνέχεια τα κτίρια και τα χρήματα!

 

Και αφού ο λόγος για την ανώτατη εκπαίδευση και την επιστήμη, και επειδή κάποιοι μας τα  παχύνατε τα …μούσια (πάλι σας την έσκασα), τον τελευταίο χρόνο με την θειική επιστήμη και τους επιστήμονες, για λύστε μου μία απορία, στο εργαστήριο από το οποίο δραπέτευσε ο ιός, εργαζότανε αμόρφωτοι τσοπαναραίοι και γελαδάρηδες ή επιστήμονες με κάτι πτυχία να!

Εξαιρέσεις εννοείται ότι υπάρχουν, ως συνήθως λίγες και φωτεινές! 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...