Ο Γ. Παπαδόπουλος, προϊστάμενος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας  Ν. Ημαθίας στον ΑΚΟΥ 99.6: «Είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα ξαναζήσουμε  άσχημες καταστάσεις, οι ημαθιώτες είναι συνειδητοποιημένοι»

Ο Γ. Παπαδόπουλος, προϊστάμενος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Ν. Ημαθίας στον ΑΚΟΥ 99.6: «Είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα ξαναζήσουμε άσχημες καταστάσεις, οι ημαθιώτες είναι συνειδητοποιημένοι»

-Δύο υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας φιλοξενούνται και κάνουν τις ιχνηλατήσεις


Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ημαθία μετά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες μίλησε ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Ημαθίας Γιώργος Παπαδόπουλος στην εκπομπή Λαϊκά&Αιρετικά στον ΑΚΟΥ 99,6 το μεσημέρι της Πέμπτης 25/2.  Ο προϊστάμενος ανέφερε ότι η κατάσταση στην Ημαθία ανησυχεί, αλλά δεν φοβίζει, αφού είναι  ελεγχόμενη και δήλωσε αισιόδοξος με την πεποίθηση ότι δεν θα ξαναζήσουμε τις προηγούμενες καταστάσεις του φθινοπώρου. «Οι ημαθιώτες είναι πιο συνειδητοποιημένοι αυτή την φορά,  την Θεσσαλονίκη την φοβόμαστε μεν γιατί πολλοί ημαθιώτες κινούνται καθημερινά για λόγους εργασίας, ωστόσο πιστεύω ότι δεν θα μας επηρεάσει αρνητικά», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

 «Αυτή την φορά η ευρύτερη εικόνα του νομού Ημαθίας μέσα από τα «μάτια» της υπηρεσίας είναι καλύτερη, αφού οι πολίτες ανταποκρίνονται πιο ευσυνείδητα, τηρούνε τα μέτρα προστασίας, φορούνε μάσκες, κρατούν τις αποστάσεις, δεν συνωστίζονται έξω από τα καταστήματα και οι επαγγελματίες συντάσσονται με τις υποδείξεις της πολιτείας. Προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του χειμώνα, μπαίνουμε στην άνοιξη και ανεβαίνει η θερμοκρασία, γεγονός που δεν ευνοεί την διάδοση του κορωνοϊού, παράλληλα δημιουργείται ένα σταθερό τοίχος ανοσίας και πιστεύω ότι Μάρτιο με Απρίλιο θα αρχίσει σταδιακά το «άνοιγμα», εκτίμησε ο κ. Παπαδόπουλος.

 Άμεση ενημέρωση για τα κρούσματα από τους 2 «φιλοξενούμενους» υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας 

«Δεν έχουμε καθημερινή ενημέρωση για τον ακριβή εντοπισμό των κρουσμάτων, αλλά όταν παραστεί ανάγκη μπορώ να το ζητήσω από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και να μου δώσουν το ακριβές στίγμα. Ωστόσο εδώ και 20 ημέρες φιλοξενούμε στην υπηρεσία μας δύο υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας που διενεργούν την ιχνηλάτηση στα κρούσματα της Ημαθίας σε όλο το ηλικιακό φάσμα και όταν υπάρξει πρόβλημα έχουμε πλέον άμεση ενημέρωση», είπε ο προϊστάμενος αναφορικά με την ενημέρωση που λαμβάνει για τον εντοπισμό των κρουσμάτων.

Μεγαλύτερη η διάδοση στις μικρές ηλικίες-Γιατί έκλεισε το 10ο δημοτικό Βέροιας

Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι η διάδοση αυτή την φορά εντοπίζεται στις μικρότερες ηλικίες, δημοτικό και νηπιαγωγείο, σε σχέση με την προηγούμενη φορά που ήταν στους μαθητές Γυμνασίου&Λυκείου, γι’αυτό η Πολιτεία επεσήμανε ότι πρέπει να κλείνει τις σχολικές μονάδες, όπου εστιάζεται το πρόβλημα για να αποτρέψει την διάδοση όταν υπάρχει έξαρση.

Για την πολλή συζήτηση που έγινε για το 10ο δημοτικό σχολείο, ο προϊστάμενος διευκρίνισε ότι το πρωτόκολλο αναφέρει ότι όταν εμφανιστούν 3 κρούσματα σε μια σχολική μονάδα ενδείκνυται να κλείσει. Όμως ως υπηρεσία λαμβάνουμε υπόψη και άλλες παραμέτρους όπως το ιικό φορτίο στην περιοχή, αν τηρούν τα μέτρα στο σχολείο κ.λ.π. για να γνωμοδοτήσουμε. Στο 10ο δημοτικό σχολείο, αν και μιλούσαν για περισσότερα κρούσματα εμφανίστηκαν μόνο τρία και δεδομένων των συνθηκών είχα την προσωπική εκτίμηση ότι δεν θα έπρεπε να κλείσει το σχολείο. Ωστόσο θέλοντας να ανακόψουμε και την παραμικρή πιθανότητα διάδοσης προχώρησα στην γνωμοδότηση για το κλείσιμο του σχολείου για προληπτικούς λόγους.

                                                                                                            Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ  ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ  ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ *του Βασίλη Κωνσταντινόπουλου

Η ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ...

 Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Κυριακής (1/8/2021) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Κυριακής (1/8/2021) στην...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα Κυριακή 1/8/2021...

Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα - Από την Δευτέρα (02.08.2021) έως και την Παρασκευή (06.08.2021)

Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα - Από την Δευτέρα (02.08.2021) έως...

Δωρεάν rapid tests θα πραγματοποιούνται καθημερινά και...

Πανηγύρισε ο πολιούχος της Βεροίας Όσιος Αντώνιος ο Νέος

Πανηγύρισε ο πολιούχος της Βεροίας Όσιος Αντώνιος ο...

Το Σάββατο 31 Ιουλίου το απόγευμα στα προπύλαια του...

ΔΕΥΑΒ προς καταναλωτές : Περιορίστε στο ελάχιστο την σπατάλη του νερού

ΔΕΥΑΒ προς καταναλωτές : Περιορίστε στο ελάχιστο την...

Από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης –Αποχέτευσης...

Μητροπολίτης Βεροίας: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Θεός έβαλε την υπογραφή Tου για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω»

Μητροπολίτης Βεροίας: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Ο Θεός...

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου το απόγευμα στο πλαίσιο του...

Λίγοι Βεροιώτες γνωρίζουν… την ύπαρξή του - Προφήτης Ηλίας ένα «κουφάρι ναού» στο κέντρο της πόλης

Λίγοι Βεροιώτες γνωρίζουν… την ύπαρξή του - Προφήτης...

Πριν λίγες ημέρες ο φίλος μου καθηγητής-Θεολόγος Νίκος...

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας - Από Δευτέρα 02.08.21 έως Κυριακή 08.08.21

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας - Από...

Συνεχίζεται η διενέργεια των δωρεάν δειγματοληπτικών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Πριν λίγες ημέρες ο φίλος μου καθηγητής-Θεολόγος Νίκος Λιλιόπουλος προδήλως αγανακτισμένος αλλά και απογοητευμένος με παρότρυνε να επισκεφθώ την εκκλησία (;) του Προφήτη Ηλία στο κέντρο της Βέροιας. Τίποτα...

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 1933 και ήταν το πρώτο παιδί από 5 αδέλφια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο νησί. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πατρών...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...